Astma


01.07.2011 - 20:11
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kachiel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Astma
Má někdo z vás zkušenosti z astmatem? Jaké? Máte astma? Jak vám to ovlivnilo život?

Řazení:
01.07.2011 - 20:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jsem ja, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám astma a život mi to ovlivnilo tak ,že jsem se s tím naučila žít.Někdy je hůř někdy lépe.Hlavně to nechce stres a moc se pozorovat.Jsou na tom lidé hůř s jinéjma nemocema než-li je astma.Dobré jsou lázně a moře.Můj syn to má od dvou let je mu 37 a dělá potápění,leze po skalách sportuje snaží se žít pohybem.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
02.07.2011 - 22:03 | Filtr
(Rak) aliens
ahojky, já jsem taky astmoušek. Vím to chvíli, ale problémy mám přes půl roku. Prodělala jsem něco jako černej kašel a takhle to dopadlo.
momentálně mám docela velké potíže, znovu se mi objevil akutní zánět průdušek, takže silná antibiotika a kvůli špatnému dechu jsem celej týden chodila na plicní na kapačky. Ty mi teda obrátily život vzhůru nohama. Ještě že už to mám za sebou, už bych to asi nezkoušela. Už dva dny mi brní obličej a pravá ruka. Jsem jako ve snu a o modřinách ( praskají mi žíly )ani nemluvím :24:
Ale já spíš chtěla napsat to, že je to opravdu hlavně o psychickém rozpoložení každého jedince :4:
02.07.2011 - 22:20 | Filtr
(Štír) Svá štírka » jsem ja
Mám taky astma, začalo mi ve 23letech po samovolném potratu.
Určitě má velký vliv stres.
Ale máš pravdu, lze s tím žít a někteří lidé jsou na tom opravdu hůř. :3:
02.07.2011 - 22:22 | Filtr
(Panna) mikiduc
Moje kamarádka měla astma, foukala si....dokud jsem ji nepřesvědčila, že ho nemá...tak dlouho jsem do ni hučela, až mi uvěřila :75: Už astma nemá, zapomněla... :76:
02.07.2011 - 22:33 | Filtr
(Štír) Svá štírka » mikiduc
Taky foukám...ale po těch 25letech to mám v mozku asi natolik zakódované, že jen tak nezapomenu :23:
Ale vypozorovala jsem, že mám-li z něčeho strach nebo příliš stresu, jsem-li tlačená časem, je mi hned hůř a odnese to dech. Hned začnu funět a je to :21: Klid je naopak velmi vítaný, jenže pokaždé se nějak nezadaří...Jsou situace a okolnosti, které bohužel neovlivním a uklidním se, až všechno náležitě oddýchám a promyslím. :61:
02.07.2011 - 22:38 | Filtr
(Panna) mikiduc » Svá štírka
Ano, máš pravdu...proto jsem ji tak zabavovala, aby zapomněla...nechtěla ani jít do kopce, tak se bála, jenže pro moje vypravování na všechno zapomněla, poslouchala, byla klidná a najednou jsme byly na kopci. Po čase našla ztracený klid a nesnázím uměla čelit s klidem, bylo po astma. Je pravda, že ze dne na den to nebylo :3:
Věřím, že to taky dokážeš :12: :15:
05.07.2011 - 16:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kachiel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě to úplně není jisté, ale příští týden budou výsledky, tak uvidíme...
Doktorka dostala silné podezření na astma kvůli tomu, že jsem po dvou týdnech měla silný nález a ještě jsem silně kašlala, podotýkám, že jsem taky měla antibiotika a vůbec se to nezlepšilo + mám pořád záněty průdušek a nedokážu ani uběhnout 800 m aniž bych nesípala a nelapala po dechu(a to jsem běžela opravdu hodně pomalu, abych to uběhla.)
Navíc pokud by se u mě astma objevilo, chtěla jsem vědět jaký máte s tím zkušenosti vy a co byste mi vy poradili. :4: :1:
05.07.2011 - 16:29 | Filtr
(Ryby) Jan1na
doporučuju homeopatika! :44:
alopatická medicína mi moc nepomohla..
jako v době největší krize, ano, to pomohla nastartovat organizmus... ale bohužel neléčí
05.07.2011 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan1na
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kachiel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No já přemýšlím, že bych chodila na jógu - ta prý moc pomáhá lidem s astmatem :1:
05.07.2011 - 16:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Astma z psychologického hlediska znamená "neschopnost dýchat za sebe"...
Pocit, že člověk nemůže, neumí nebo se bojí řídit svůj vlastní život. Pocit nesvobody, ale neumí s tím hnout, z určitého důvodu to asi vyhovuje.
U dětí naznačuje na strach ze života, vzniklý z nějaké příčiny často už v děloze matky, převzatý pocit nebo postoj rodičů.

Jako malé dítě jsem měla astma, denně se mnou chodili do lesa, do kopce, ať mrzlo, pršelo nebo bylo horko. Spravilo se to úplně. Znovu se to ozvalo, když mi bylo 20 a prožívala jsem hodně stresové vyčerpávající období, s nímž jsem si nevěděla rady. Ale věděla jsem, že nechci mít astma, že prostě CHCI být zdravá v prvé řadě, takže jsem makala na sobě, hlavně psychicky.
Dnes jsem úplně zdravá... :17:
05.07.2011 - 22:36 | Filtr
(Rak) Brita Lenka
mam to taky-pres němam kašlové astma,porad kaslu, nekdy spatne dycham,nekdy problemy s nadechnutim pri stresu-ale jehorsí kasel-alergie-musim vysavat povine 2 krat dene a sem v klidu-nevysaju vecer spatne dycham a kaslu-nechci at mi odejde vysavač :63:!
06.07.2011 - 04:25 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Brita Lenka
Ne že bych se příliš vyznala v romské komunitě, ale už jsem si tak nějak všimla, že na pracáku a sociálce sedí víc cigánů než u doktorů.
Většina z nich kašle na pořádek, zodpovědnost,konvence, ale jsou v klidu a veselí. Většina jich vysavač nemá a je jim dobře.
Dřív mi doktorka chodila píchat injekce i domů a žasla, jak mám doma uklizeno, když sotva dolezu pár kroků za záchod.Moje matka neustále chodila a při návštěvě prstem kontrolovala, jestli mám utřený prach. Dnes už k nám nechodí ani doktorka ani moje matka a obě by žasly, jaký mám doma binec a je mi dobře. Jsem, co se pořádku týká, v klidu. A komu se u nás nelíbí, ať k nám nechodí. Jasně že taky někdy uklízím, ale už se nehroutím, když pár dní neutřu prach nebo neumyji podlahu a najdu nějaké ty drobky. Musela bych se za chvíli zbláznit, vždyť bych nedělala nic jiného než chodila do práce a doma uklízela. Je potřeba také žít a radovat se, dokud jsme naživu.A jestli ti odejde vysavač, dám ti svůj. Koberce jsem až na jeden odstranila a linoleum se nejlépe udržuje mokrým mopem a je to za chvíli.
A úplně nejlíp mi je, když z domu odjedu pryč a nevidím to. :3:
06.07.2011 - 07:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Svá štírka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jsem ja, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :1: :27: :37:
06.07.2011 - 08:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jan1na
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dovolím si popsat svůj příběh a snad inspirovat ostatní. Alergie, astma od osmnácti let. Tudíž téměř třicet let. Od června do září. Očistec. Nevěděla jsem co to je léto, jen prášky, stříkačky, bezmoc, nevyspání, únava ...
Pak náročný maratón po léčitelích, hladovky, vyloučení živočišných bílkovin, makrobiotika, jóga, dýchání, běhání ....
Pak pochopení, že to není o těle, ale o duši. Pak setkání s kvantovou homeopatkou a těžká, veletěžká práce na sobě, uvědomování si, rozkrývání, práce s minulostí a homeopatie. Pomalé zlepšování stavu. Pak rozvod, odchod z prostředí, kde byla plísen, kde jsem byla "dušena". Není to samozřejmě stížnost na mého ex - JÁ se nechala dusit, byla to moje lekce. Po rozvodu výrazné zlepšení stavu a potíže se zmenšily na necelé 2 měsíce, i když sem tam jsem tabletku ještě musela spolknout.
Je 10.7. - období, kdy mě třicet let bylo vždy nejhůř. Nežila jsem, živořila. JSEM ZDRAVÁ !
Spím, jím, dýchám, BĚHÁM v polích, a DĚKUJI, kudy chodím. Ve čtvrtek jedu k homeopatce, která na mě 8 let pracuje. Už čeká na to, co jí povím. Přivezu jí velkou domácí pizzu, meruňkový koláč, sežeru jí láskou a sebe taky. Mám chlapa a i když to není lehké - stále si dávám pozor, aby mě nic "nedusilo", abych volně komunikovala a říkala i to, co jsem nikdy dřív říct nedokázala.
Je to ale jen můj příběh, ostatní mohou mít jiné souvislosti. V každém případě bych nejdříve začala se zásadní úpravou stravy a praktikováním zdravé sebelásky. JDE TO :27: :75:
06.07.2011 - 08:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brita Lenka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Smutníčku" (změň se na VESELOUŠKA :27:)
Nenech se dusit, nenech se oblhávat, naučit se sobecky milovat sebe, nemlč, nepopírej se, neustupuj - co nezvládneš Ty, s tím budou jednou bojovat Tvé děti. Zvládneš to, klidně i sama. Mám takové ženy kolem sebe. Když se nebojí, odhodí strach a začnou "kopat" za sebe - nebe se otevře a stávají se zázraky.
Pak budeš zdravá. :27:
06.07.2011 - 08:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano. Bylinky a jógu jsem také praktikovala dlouhá léta i akupresuru a pár let jsem chodila i na akupunkturu. Fajn - cokoliv, co člověku alespoň trošku pomůže se pohnout. Klasické léky jsem odmítala, bylo mi po nich strašně zle. Cítila jsem se úplně mimo reál, zfetovaná, prostě hledala jsem jinou cestu.
Zdravá jsem ale až tento rok. Můj názor k pozitivnímu myšlení - každý rok jsem byla PŘESVĚDČENÁ, že JSEM ZDRAVÁ. Poslední roky už se tomu trochu směju, protože má mysl možná uvěřila, ale duše či duch byl stále nemocný. Tohle prostě nemůže fungovat. Letos jsem o tom moc nepřemýšlela, mám připravné léky v nočním stolku, pokud bych se vzbudila a nemohla dýchat. Spíš jsem to ODEVZDALA NAHORU. Pozitivní myšlení je sice dobrá věc, ale kdyby to takhle jednoduše fungovalo, jsme všichni zdraví a šťastní, protože JAK SI SPRÁVNĚ PŘÁT - je snad úplně všude.. :25:
06.07.2011 - 08:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » shakti11
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U nás to mělo průběh podobný:
Také jsem měl astma - krom jiného i různé alergie - od nejranějšího dětství. Rodiče se snažili, brali mě do přírody, k moři, posílali do lázní, na akupunkturu, ale bylo to k ničemu. A takové ty psychosomatické teorie rodiče nikdy nechtěli slyšet, zejména matka ne. Dnes mi to dává smysl.
Nejhorší jsem to měl v dětství: pamatuji na ty záchvaty, kdy se jakoby radikálně zúžil prostor mezi nádechem a výdechem a takhle jsem se "dusil" třeba i několik hodin. Pamatuji, že jednou (chodil jsem do druhé třídy) to bylo tak zoufalý, že mě to donutilo se uklidnit a experimentovat s dechem. Zkoušel jsem dýchat pomaleji a v různých rytmech zadržovat dech v oblasti nádechu a výdechu, kontroloval při tom svalové napětí v různých částech těla a zjistil jsem, že tím nejenom hodně zmírňuju tu dušnost a prohlubuji dech, ale že mě to také psychicky nesmírně zklidňuje. Spoustukrát jsem si to dechové cvičeníčko dával, i když bylo astma za humny :4:.
Nemoc se začala hodně zlepšovat v pubertě, pak už jsem měl problémy jen s alergiemi. Dříve mi některá z těch potravin, na něž jsem měl alergii (např. mák), pozřená ve větším množství byla schopná vyvolat astmatický záchvat. Postupem času se dostavovaly jen silné alergické reakce (hlavně předrážděné oteklé sliznice), ale i ty začaly slábnout po dvacítce. U mě se odhodlání "nemít astma" nijak zvlášť neprojevovalo, tak nějak intuitivně jsem věděl, že to ke mě patří, že se to zlepšuje a že snad jednoho dne tu nemoc "odložím". Což se také stalo.
Svým způsobem jsem na sobě po duševní stránce pracoval také, ale to dělám tak nějak stále a proto, že to pociťuji jako určitou životní nezbytnost, už od mala jsem filozof :1: (v páté třídě jsem začal číst Seneku :4:). S astmatem jsem to nikdy nespojoval. Je možné, že "třešničkou na dortu" tohoto přístupu je snad i vyléčení mého astmatu a alergií...

06.07.2011 - 09:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Svá štírka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Chloe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no já to vidím dnes a denně,jak jsou v klidu a veselí :8:,právě včera mě už dožrali v tramvaji.Bydlím bohužel v ohnisku dění na cejlu :8:.......oni se vyřvou a absolutně nemají žádnou zábranu,takže dají emocím volný průchod a nemoc se jim vyhne,kdežto my musíme držet hubu a krok,dusíme v sobě všechno,co chce ven( taky v případě těch cigánů,že se člověk nesmí!! ani pohledem ohradit).....výsledek je,že cigáni jsou zdraví a plni energie a nás trápí choroby.
06.07.2011 - 09:21 | Filtr
(Lev) růžička » Ajví
Ahoj, už jsme spolu dlouho nediskutovaly :35: :62:.
Já bych tento problém viděla asi takhle, chodit pravidleně na tlakové a relaxační masáže v jednom. Soustředit se na celý hrudník z obouch stran. Nezapomenout uvolnit krční páteř zvláště C4, C6..(HLASITÝ KAŠEL ) lopatku jak na vrchu tak i zespodu. Lopatka je spojena s klíční kostí , takže tu samozřejmě také nezapomenout promačkat a tak uvolnit.
Vidím to na blokaci žeberních nervů. Ty se mohou spojit a utvořit blok , který tlačí na plíce a proto neumožńuje pořádně se nadechnout a nebo i otočit žebro se může a vytvoří jakou si pecku (ztvrdlinu-spasmus na hrudníku) Vidím to na uvolnění Th1-Th3 --soustředit se při masáži na odblokování těchto obratlů a ty zvláště blokují mezižeberní nervy
Někdy si člověk myslí , že ta bolest je i od srdce , ale né vždy tomu tak je!
Někde jsem vyčetla, že se má do igelitové tašky nasypat 2kg kamenné jedlé soli a položit na hrudník a prodýchávat tak mezižebrní nervy, dýchá se do boku hrudníku né do břicha, není to lehké nacvičit . Ze začátku je dobré , aby někdo přidržoval pevně břicho , aby jsi nedýchala do břicha
Aby se dosáhlo roztažení hrudníku ,pro lepší dýchání je dobré se lokty v předklonu opřít opevnou desku, otevřít okno ,aby byl dostatek vzduchu.-(např stůl, skřinka..)
Myslím si, že by jsi to měla řešit !!
Jsem také věříci a věřím v Lásku Boha OTCE VŠEMOHOUCÍHO ,ALE VŠE TAKÉ NEMŮŽE VYŘEŠIT ZA NÁS.Proto posílá zástupce(andělé v podobě lidí) abychom našli řešení určitého problému :15:

Bylo by dobré se obrátit na člověka, který tu energii cítí jak proudí v těle.Podle hmatu i okem je možné zjistit co je špatně v těle .
06.07.2011 - 10:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj... :1:..já měla k tomu také od dětství i další alergie a hlavně atopický ekzém, který mě trápil celý život a kterého jsem se opravdu zbavila až nedávno, až jsem konečně téměř po třiceti letech života :61: pochopila, že opravdu nejsem zodpovědná za pocity a život kohokoli druhého, a nikdo kromě mě není zodpovědný za ty mé.. :17: :17: :17:
06.07.2011 - 10:35 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Chloe
To ti tedy nezávidím. Jezdím přes Cejl do práce, tak to taky vidím.....Nebo jedu z druhé strany okolo židenických kasáren a totéž....
Bordel, srandičky, tak něco ukrást, baráky vybydlené, nikdo nepracuje. Ráno všichni spí, zato vnoci ožívají....a razítko na sociálce dostanou vždycky, jelikož do kanceláře nechodí po jednom, ale po pěti, takže úřednice se spíš bojí a ten blbý plat jí nestojí za kudlu v zádech. :8:
06.07.2011 - 10:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Svá štírka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Chloe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ach jo :8: víš o co jde...... nebudu se tu o ničem rozepisovat,prot,by to smazali jako rasistickoou diskuzi.......víme svoje..... :3:
06.07.2011 - 10:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem moc a moc ráda, že je nás víc, kteří jsme to zvládli. Díky Bohu - díky nám samým.
Je to dlouhá a bolestivá cesta, kterou jsme si sami zvolili. Také přemýšlím, co vlastně bylo zásadní příčinou toho, že nemoc odešla. Nevím - možná všechno dohromady. Hlavně se nevzdávat a hledat stále dál...
Také se u mě neprojevovalo odhodální NEMÍT ASTMA, možná také když jsem konečně pochopila, že mě nedusí a netýrá okolí, naopak - že je to ta nejlepší "škola", kterou jsem si zvolila...
06.07.2011 - 10:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ajví
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě se to odhodlání nemít právě tuhle nemoc projevilo strašně, protože to astma mě v mých dvaceti totálně překvapilo a šokovalo (myslela jsem dávno, že je navždy pryč), a hlavně mi zabránilo sportovat, já se tehdy věnovala sportu hrozně moc a měla dost dobře našlápnuto, no a najednou ASTMA, tak mě to donutilo přemýšlet, proč vlastně, no a to byl začátek té cesty.... :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »