Akupresurní bod při bolesti hlavy


26.05.2011 - 21:10
(Lev) Janina:-)
Akupresurní bod při bolesti hlavy
Prosím nevíte někdo o nějakém akupresurním bodu při bolesti hlavy? :17:

Řazení:
26.05.2011 - 21:47 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
na čele těsně nad kořenem nosu....... :3:

funguje :15:
26.05.2011 - 21:48 | Filtr
(Lev) Janina:-) » Pithecanthropus erectus
a jak dlouho držet či mačkat?
26.05.2011 - 21:49 | Filtr
(Lev) růžička
kde tě přesně bolí hlava? Jaká polovina hlavy?
26.05.2011 - 21:50 | Filtr
(Lev) růžička
Migréna, bolest hlavy při únavě a nachlazení – bod, který budete tisknout, se nachází na pravé ruce, a sice mezi palcem a ukazovákem zhruba tam, kde končí rýha v pokožce, když oba prsty přitisknete k sobě. Místo poznáte tak, že je citlivější na bolest než jeho okolí. Tisknutím tohoto bodu lze zmírnit také bolest zubů, ramen, páteře, jeho masáž pomáhá také při alergii nebo při celkové únavě.

Bolest šíje, bolest hlavy spojená s bolestí krční páteře a zad, závrať, unavené oči – tyto obtíže by měly alespoň částečně ustoupit po masáži akupresurního bodu, který se nachází na vnitřním konci obočí.

Bolestivý tlak v hlavě – tlačte na bod na vrcholu přední části hlavy. Masáž všech bodů provádějte přibližně po dobu pěti minut, tlak střídavě zvyšujte a uvolněte. Stlačení by mělo trvat přibližně pět sekund, uvolnění tři sekundy.
26.05.2011 - 21:52 | Filtr
(Lev) růžička
Tlak na „hoku-bod“
Asi nejpopulárnější je tlak na „hoku-bod“, což je kožní záhyb mezi ukazováčkem a palcem na každé ruce. Palcem tlačte a masírujte uprostřed tohoto záhybu. Aplikujte asi patnáct vteřin, nejdříve na té straně, na níž vzniká bolest hlavy. Jestliže je centrum bolesti na levé straně hlavy, je lépe masírovat levou ruku dvakrát víc než pravou a naopak. Tato masáž je velmi účinná při bolestech hlavy z napětí a při migrénách, které mají centrum v očích, ale může pomoci při jakékoli bolesti hlavy.

Tlak na ušní lalůček
Zkuste při bolestech hlavy tlačit na ušní lalůček. Prsty jemně stiskněte ušní lalůček a pokračujte krouživými masážními pohyby.

Kořen nosu
Vyzkoušet můžete i tlak na kořen nosu: stiskněte kořen nosu mezi ukazováčkem a palcem jedné ruky a masírujte. Pozor na oční důlky. Obdobně působí, když zmáčknete na sedm až deset vteřin oběma palci místo mezi obočím. Při stlačení tohoto bodu se uvolněte a hluboce dýchejte.

Tlak na spánky
Bolesti hlavy projevující se ve spáncích mohou často zmizet, když budete dlaněmi tlačit na spánky až do úrovně očí. Také si můžete na čelo položit kapesník namočený ve studené vodě a přes něj tlačit dlaněmi na spánky.


Zavažte hlavu šátkem
Zavažte si hlavu šátkem, pokud možno co nejpevněji. Tím stlačíte automaticky některé akupresurní body a bolesti by měly ustoupit.
26.05.2011 - 21:54 | Filtr
(Lev) růžička
bolest hlavy
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
26.05.2011 - 21:56 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Janina:-)
ten bod musíš najít, je takový " vnímavější" skoro bych řekl že bolestivější než okolí ...a pak jsem středním tlakem na místě jakoby prstem kroužil...zhruba 5 minut....za chvilku bolest ustoupila...
26.05.2011 - 22:01 | Filtr
(Lev) Janina:-) » Pithecanthropus erectus
díky..
26.05.2011 - 22:02 | Filtr
(Lev) Janina:-) » růžička
díky moc, já to chtěla tak něka všeobecněji..

Mě většinou bolí hlava od únavy a v oblasti čela.
26.05.2011 - 22:03 | Filtr
(Lev) růžička
Krouživými pohyby ve směru hodin ručiček masíruj pokožku vlasů, uvolní se stres. Vlasová pokožka nesmí být přilepená
26.05.2011 - 22:09 | Filtr
(Lev) růžička » Janina:-)
tak masíruj čelo nejdříve od vlasů zprava do půl čela a pak levou stranu od vlasů , opět z leva do středu -kroužky ve směru hod ručiček 2prsty .
Nech si prohlédnou oči a nosní dutiny.
Uvař bramboru ve slupce a udělej z ní obklad na čelo


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »