Antibiotika-jak si po nich pročistit tělo....


19.05.2011 - 08:10
(Kozoroh) verusqa*
Antibiotika-jak si po nich pročistit tělo....
Tak Vás tedy všechny zdravím z mého útulného domova, kde už 4 den bojuju s celkem dost silnou angínou...Jelikož mé úmysly jít přírodní cestou nedopadly zrovna nejlépe, včera jsem musela navštívit lékaře...Bylo mi samozřejmě hned jasné, že neodejdu bez ATB. Dostala jsem rovnou dvoje, jedny silnější, po kterých hned najedu na slabší...Pokorně jsem je tedy začla užívat, protože jsem byla ve fakt hrozném stavu....No ale k věci, na střední škole jsem zažila celkem dost nepříjemný kolotoč, měla jsem do roka asi 5krát angínu, jedny ATB střídaly druhé...nakonec se moje mamča lehce naštvala (navím, jestli to bylo před, nebo po té trojce z chování za zameškané hodiny, způsobené absencí kvůli nemoci)ale zakázala mi další ATB brát....Dělala mi křenové zábaly, vařila diviznové čaje, zkrátka čístě jenom bylinky...od té doby ani jedna angína...až teď...Mám obavy, aby mě to opět nezkolilo..přecejen ATB můžou do jisté míry tělo i oslabit a já se bojím toho, že to bude opět ten samý kolotoč...Mám poprvé v životě nemocenskou, bojím se o místo, protože bohužel taková je doba-na nemoci a nemocenské se nehraje a neumím si představit, že se nemoc vrátí, protože tahle angína je jen důsledek nemoci před měsícem, ze které jsem se "dostala" za 2 dny dovolené.....Jak tedy pročistit tělo po užívání ATB? O tom, že budu opět řešit i ženské potíže ani nemluvím, ale už teď cítím v těle něco co by tam za normálních okolností být nemělo...prosím poraďte :25:

Řazení:
19.05.2011 - 08:19 | Filtr
(Váhy) charri
Řekla bych, že na to moc myslíš a psychika je strašná věc :19:...si to možná přivoláš jen tím, že na to myslíš :41:...jinak k ATB dětská doktorka běžně doporučuje laktobacilus si koupit, aby se ti nezničila střevní flóra :44:
19.05.2011 - 08:23 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Při atb jsem užívala probiotika a obešla jsem se bez obtíží. Jen si nemůžu vzpomenout jak se to jmenovalo. S každou dávkou atb se brala jedna kapslet těch probiotik. Vydrž budu chvíli hledat. Divím se, že ti to nenabádli v lékárně.
19.05.2011 - 08:43 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Jo, tak už to mám, brala jsem tohle http://www.lekarna.cz/linex-forte-c…

Linex forte - vždycky jednu kapsli současně s dávkou antibiotik. Neměla jsem ždáné potíže, které obvykle užívání atb doprovází.
19.05.2011 - 08:46 | Filtr
(Býk) Harryeta
Já doporučuju řasu chlorellu, i po ATB mi nebyla díky těmto tabletám naměřena jejich hladina v těle. Dnes už se prodávají i v lékárnách, já preferuji jejich nákup např. v prodejnách zdravých potravin atd.

Info:
http://www.zazracna-chlorella.cz/
http://www.zazracna-chlorella.cz/

Hodně štěstí :1:
19.05.2011 - 11:16 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
a co tak pit vela vody? :74:
19.05.2011 - 13:03 | Filtr
(Lev) Cilka příšerka
určitě již zmíněný Lactobacillus acidophillus - srovnání střevní mikroflory, poševní infekce, které ATB provázejí atd...
Jinak jako provenci, abys ty ATB příště vůbec nemusela brát, mám výbornou zkušenost s čínskou tradiční medicínou
19.05.2011 - 13:08 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Kruhan
Pangamin bifi jsem užívala a musím říct, že se mi po něm rozjela nehezká mykóza. Takže ten už raděj ne.

Atb jsem brala 2x v životě, jednou v době (před víc jak 20 lety :4: ), kdy se lactobacily ještě moc neřešily a podruhé před 3/4 rokem. Každopádně jak říkám, ten Linex byl fajn.
19.05.2011 - 13:22 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Kruhan
Ony u chlapů vaginální infekce nejsou moc obvyklý :3:


A když má ženská chronický potíže mykotického charkateru, tak nestačí obvyklá strava, v níž je acidofilní mléko samozřejmostí. Chce to zkrátka něco navíc. :44:
19.05.2011 - 14:29 | Filtr
(Rak) cifršpionka » hajounek
Také se divím,u nás v lékárně hned doporučují přikoupit probiotika a nabídnou několik názvů či druhů :63:,jen vím,že se musí skladovat v lednici :27:
19.05.2011 - 14:33 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Kruhan
Jasně v tomhle všem máš pravdu, jenže jak už to jednou máš, je velice těžký se toho zbavit a každý narušení rovnováhy (viz užívání antibiotik) je po zásluze potrestáno.

Takže pořád si stojím za svým, že je potřeba něco navíc, než jen běžné zásady :3:
19.05.2011 - 15:06 | Filtr
(Kozoroh) verusqa* » hajounek
Moc děkuji za radu...Já se ani nedivím, že mi to nikdo v lékárně nenabídl, ona ta lékárnice se mi totiž moc nezdá :25:
Opravdu bych o tom nic nevěděla, taky bych se k tomu ani neměla jak dostat, ATB jsem neměla už několik let :6:
A k těm mykozam, já to mívám i z cizí vody...Jakože se osprchuju vodou někde jinde, než doma...Takže jsem vybavená tea tree, v lednici mám neustále bílý jogurt a další věci na tu mrchu...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »