pokousání kotětem v ZOO


30.04.2011 - 09:34
(Rak) Saddáma
pokousání kotětem v ZOO
Včera jsem navštívila ZOO Liberec. Neovládla jsem se a pohladila jsem si jedno krásné něžné koťátko (do koček jsem blázen :)) no a pak jsem ho chtěla vzít na klín a ono mě kouslo do ruky. Nebylo to do krve částečně se kouslo do hodinek a na kůži mám jen jemnou bílou rýhu,kterou jsem si hned umyla mýdle. Je reálne že bych se takto mohla nakazit vzteklinou? Četla jsem, že sice u nás je vymýcená, ale i tak bylo to v ZOO a zvířátka tam jsou z různých částí světa, jestli existuje riziko z této strany. Nebo zda mám hodinky do,kterých kotě kouslo nějak vydezinfikovat. Docela dost se totiž bojím. Díky mockrát příjemný zbytek víkendu

Řazení:
30.04.2011 - 09:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hannai, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jestli to bylo včera, tak už nemá moc smysl dezinfikovat.
Buď v klidu. Nákaza vzteklinou je vysoce nepravděpodobná. Dokonce myslím, že v ZOO jsou kočkovité šelmy očkovány, ale jistě to nevím. Pro jistotu si tam můžeš zavolat.
Samozřejmě zanícení rány způsobené bakteriální infekcí je možné, ale to je i kdyby tě kousl mazel domácí.Jestli to ale nebylo do krve, tak bych i v tomhle byla v klidu.
30.04.2011 - 11:20 | Filtr
(Býk) player
Vymícená není.Ale její ohniska jsou většinou u lesní zvěře.A kočky domácí vzteklinou zpravidla netrpí.To,že tě kousne kútě je zcela běžné.Já,když mám kotě,tak chodim doškrábanej všude,páč se s ním peru,je to pro něj nejlepší hra.
Někdy je to ovšem tak,že některý jsou prevíti.Spousedovic kocour je násilník a své násilí oáchá i na návštěvách.Vrhne se ti klidně po noze.Přitom je to zachráněný koťátko,který se topilo v rybníce.
30.04.2011 - 12:34 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Myslim že jediný čeho by ses měla bát je spíš takový to klasický, že se ti tam dostane nějakej "sajrajt" co prostě zvířata v tlamě maj...u koček mi příde horší škrábnutí, bejvá víc do hloubky a za těma drápama maj všelicos...Většinou se to dost blbě hojí a dlouho zůstává jizva...
30.04.2011 - 13:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hannai, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejen kotě. Já mám kočky dospělé a od kocoura Bengálce jsem poškrábaná a pokousaná stále a všude (i v obličeji). Pro mě naprosto běžná věc. A nikdy se nic nezanítilo.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »