Zánět močového měchýře - přírodní léčba


13.04.2011 - 12:14
(Lev) Fairinka
Zánět močového měchýře - přírodní léčba
Dobrý den, zajímalo by mne, zda tu někdo máte zkušenost s vyléčením zánětu moč. měchýře přírodní cestou (lichořeřišnice, grepové kapky, brusinková šťáva) chtěla bych to zkusit pouze touto přírodní cestou, nechce se mi brát to množství antibiotik předepsané lékařem, ale zase nechci něco zanedbat, tak by mne zajímaly vaše názory. Moc děkuji.

Stránka: 1 2
Řazení:
13.04.2011 - 12:27 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Přírodní léčbu bych doporučila spíš jako doplňkovou. Lichořeřišnice i brusinky jsou supr. Ovšem jestli si nechceš uhnat chronickej zánět, tak alou pro antibiotika. Vlastní zkušenosti.
13.04.2011 - 12:30 | Filtr
(Rak) cifršpionka
Opisuji z knihy"Léčba ovocem a zeleninou"
Cibule,česnek,křen,ředkev a ředkvičky.
Jako nápoje se doporučují bylinné čaje,za nejvhodnější se považují 2-3sklenice denně ze šťávy syrových jablek a mrkve.
Pokud možno se naopak vyhýbáme kávě a alkoholu!!!Co možná nejvíce pijme,ale nééé ten alkohol :27:
Sama s tím zkušenosti nemám,tento zánět jsem měla jednou,ale v raném dětství,to už je hodně dávno :63:
13.04.2011 - 12:32 | Filtr
(Býk) Jojohana
Zánět moč. cest jsem si před 14 dny přivodila, když jsem si sedla na hřibitově na pomník a meditovala.
Přírodní léčba mi nepomohla, jedině antibiotika předepsaná lékařem. Takže šupy dupy k lékaři a potom se chovej tak, aby sis zánět nepřivodila
13.04.2011 - 12:35 | Filtr
(Rak) cifršpionka
Nevím odkud jsi,ale v Praze ty šťávy prodávají na farmářských trzích,např.u Palackého mostu na náplavce každou sobotu,a jsou moc dobré :69:
13.04.2011 - 12:36 | Filtr
(Rak) cifršpionka » Jojohana
No to je taky nápad-meditovat na pomníku! :39:
13.04.2011 - 12:38 | Filtr
(Býk) Jojohana » cifršpionka
no, teď to vím taky. Ale bylo pěkně, svítilo sluničko, zpívali ptáčci.... :1:
13.04.2011 - 12:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ametysta , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak s tímhle problémem bojuju už dobrého třičtvrtě roku :8: od chvíle, kdy se mi docela razantně změnil život.

nejprve jsem prchala k Mudře pro ATB - pomohlo asi na měsíc. Doplňovala jsem to alternativní léčbou - brusinky, urologické čajíky...dávala jsem na sebe pozor,neprochladla,pila hodně...stejně to za měsíc bylo zpět. Takže další ATB. Celá anabáze se opakovala. Měsíc klid a bylo to tu zas. Na každém kontrolním odběru mám špatné výsledky. Klasická léčba nepomáhá,alternativní to udržuje v "přijatelném" stavu. Nějakou dobu mi trvalo,než jsem pochopila, že pokud nevyčistím něco uvnitř, neodstraním příčinu,tak se toho prostě nezbavím. Hledala jsem,hledala a našla tyhle možné příčiny - třeba "trknou" i tebe :3:

"Nedůvěra v dobrou budoucnost, obavy z budoucnosti,přílišný stres a málo odpočinku,přílišné emotivní prožívání negativních událostí, stavů a dějů druhých lidí a okolí obecně"

Jinak přípravky od Walmarku Urinal akut ani Urinal obecně vůbec nepomáhají, nejlepší čajík se mi osvědčil Urcyston, denně pít cca 3 litry nepříliš sladkých nebo kyselých tekutin, brusinky, jablka,česnek,cibule. :74:
13.04.2011 - 13:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kruhan, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Muze to souviset se sexem, ktery tohle muze ovlivnit/vyvolavat/oslabovat silu v te oblasti.

Jsi pod tlakem - zpracuj to. Neboj se neceho vzdat a zaroven to zvladni ustat.
Snaz se zpomalit a vnimat vic zivot kolem sebe.

Vnimej se jakou soucast celku a odsun/zpracuj vnitrni/dusevni pocit opustenosti.

Popros Zemi - predstav si jak zakorenis do Zeme. Predstav si jak Ti energie Zeme naplnuje 1. cakru, pak 2. cakru a nakonec se energie vlije do sleziny. Pak Zemi podekuj. To Ti doda energii.
13.04.2011 - 15:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ametysta
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přesně tohle má moje dcera, měsíc klid a nanovo...je plná bakterií, takže buď biseptol nabo ATB, ale to takhle nemůže jít donekonečna, užívala i brusinky, čaje...nic. Je mi jasné, že je někde příčina v psychice, možná bloklá první druhá čakra. Jenže dospělák třeba pátrá a přemýšlí kde dělá chybu a co napravit, ale jak k tomu dovést šestnáctiletou holku, když nechce ani pochopit, že nemá chodit s holým břichem povenku anebo bosky doma... :8: :25:
13.04.2011 - 15:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Anad 2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kruhan, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle je energeticka zalezitost - odkryte bricho a studene nohy tomu jiste nepomuzou. Studene nohy koneckoncu jsou take o nedostatku energie.

Pro Tvoji dceru 3 rady:
1. clovek se casto citi vykoreneny, osamoceny, osamocen ve svem vnimani sveta - tedy pocit osamocenosti/osamelosti.

Zde pomaha prijmout vse tak jak je bez trapeni se a odevzdat se. Tedy prijmout i sebe, tak jak clovek je. Vse prichazi ve spravny cas a i chlapec prijde ve spravny cas. Neni kam spechat a ten pravy + prava zamilovanost prijde. Neni potreba se bat, ze by neprisel.

2. Dbal bych zvysene pozornosti na hygienu v intimnich mistech - zadne myti parfemovanyma pripravkama dole. Mozna jen oprvadu vybrane intimni mydlo nebo jen vodu. Casto to tam energeticky oslabuje a narusuje prirozene prostredi (energeticky oslabi), a to nasledne vyvolava ruzne zdravotni problemy.

3. At si peclive vybira co ji - at omezi jidlo co ochlazuje (nanuky, jahody, melouny a ruzne letni ovoce). Ted potrebuje prohrat - podle toho vybirat jidlo a koreni.

Var ji 2x denne zazvorovy caj s citronem. At si pridava do jidla, kde to jde: zazvor, spetku skorice, peprit. Jist cesnek, cibuli.

Omezit veskere mlsani a sladkosti na dobu nez bude zdrava.

13.04.2011 - 15:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kruhan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
děkuji, mám stejné myšlenky i s tím umýváním, pitím...ona mě vyslechne, řekně jo mami a je celý den v trapu...lépe to jde s menšíma dětma, tak to člověk prostě naordinuje a dohlíží, zda je plněno...tady ti puberťáci jsou jak vítr, člověk je sotva zachytí na pár slov a už jsou zase jinde..ale díky, stejně se budu snažit jí to vtloukat do hlavy
13.04.2011 - 15:51 | Filtr
(Kozoroh) nochiola
preventivně brát brusinky...pak také mi vždycky doporučovaly mléčné výrobky...to je vše ale jen prevence pokud tím už trpíš tak bych běžela k lékaři nejen že to je velmi nepříjemné ale antibiotika Ti uleví vskutku hned.
13.04.2011 - 16:17 | Filtr
(Ryby) Aglaia
Dovolím si zkopírovat článek od léčitelky Věry Kulové, přípravky, které doporučuje, jsou z řady Energy, Diochi a homeopatika Belladona CH9



· Zánět močového měchýře – dovolila jsem si stáhnout článek Věry z jednoho časopisu
Infekční zánět močových cest a močového měchýře je v současnosti těžko léčitelný. Klientky přicházející za mnou sužuje tento zánět zpravidla velmi dlouho, několik měsíců, dokonce i několik let. Užívaly snad veškerá dostupná antibiotika včetně chemoterapeutik. Zánět se sice pokaždé na určitou dobu sklidnil, avšak po několika týdnech se zase objevil. Jestliže se provede kultivace bakterií žijících v moči, je pestrá jak zvířena v ZOO. Obsah solí v moči, acidit a bílkovin je vysoký. Močení je proto bolestivé a pálí. Stává se, že po antibiotické léčbě a následné kontrolní kultivaci je nález negativní, avšak při zahájení bylinné léčby se zánět zase vytáhne, obnoví a vylekaná pacientka, která, i když je na tento stav s předstihem upozorněna, běží hned k lékaři a po novém odběru moči je bateriální nález tak hrozivý, že je jí doporučena okamžitá hospitalizace na „kapačce“. Ve skutečnosti jde o stav, kdy se zatlačené bakterie vytáhnou a mají být zničeny bylinnou léčbou. Jestliže je na tuto léčbu přistoupeno, po několika týdnech či měsících se zánět opět zatahuje a bludný kruh se uzavírá.
Alternativní léčba sestává z několika fází:
Za prvé se musí ze sliznic močovodů a močového měchýře vytáhnout doslova antibiotiky zatlačené bakterie a viry, takže se na krátkou dobu obnoví zánět. Doba je to opravdu krátká, od několika hodin do dvou až tří dnů, protože bylinky nejen problém odhalí, ale okamžitě začínají léčivě působit.
Za druhé se musí zneutralizovat kyselost moči a veškeré tělní tekutiny včetně žaludečních šťáv. Nejlépe se osvědčil lasturový vápník v dávce 3 až 4 tabletky denně, zásadně při jídle. Začíná působit již během několika hodin. Je vstřebatelný z 98 procent a nikde se neusazuje. Druhý až třetí den ustává pálivost, ale v léčbě se musí pokračovat.
Za třetí se musí odhlenit a vyčistit ledviny, močové cesty a močový měchýř. Hleny v měchýři způsobují dočasnou inkontinenci a zmenšují jeho objem potřebný k uskladnění moči, takže se zvyšuje frekvence močení. Dalším problémem přítomnosti hlenu v měchýři je stále znečištěné spodní prádlo hlenovitým výtokem, který je považován za výtok gynekologický a je léčen zaváděnými tabletami. Na odhlenění však stačí homeopatika.
Za čtvrté přistupme k samotné léčbě. Někdy je vylučovací organismus tak zdevastovaný, že se nedají použít speciální bylinné tinktury vynikajících českých bylinářů a léčbu musíme začít kapkami z lichořeřišnice – 3x až 5x denně 15 kapek do 100 ml vody, dále sušenými brusinkami a ledvinovým čajem, protože ústrojí musíme vyčistit od pramene. Teprve po 2 až 3 týdnech lze použít silnější a razantnější bylinná léčiva. Celá léčba probíhá dlouho, od 2 až 3 měsíců do půl roku.
Protože ale bylinky hojí záněty, v orgánech ležících na dráze ledvin a močových cest přestávají bolet velké klouby, odchází ledvinová migréna a léčí se zánět vaječníků. Nesmíme zapomínat, že každá nemoc, kterou likvidujeme, má původ úplně jinde. Jsou to problémy s duší uložené většinou až v podvědomí a právě nadešel čas k jejich likvidaci. A protože je to teď močový měchýř, který je nejníže, naše problémy se týkají něčeho, co se stalo dávno nebo je pro nás velice těžké.
Onemocnění se týká vylučovací soustavy – ledvin a moči. Cesty a měchýř jsou párový orgán ledviny – Já a Ty. Problém je tedy v našich vztazích. Musíme zjistit, co si v sobě neseme za křivdu, kterou nechceme pustit, protože je to tak krásné se masochisticky trápit a litovat, jak nám bylo ublíženo. Zamyslete se a vědomě si řekněte, že už to bylo dávno, že odpouštíte těm, kdo vám ublížili a zároveň odpouštíte sami sobě ty nehezké výrazy, pošklebky a naschvály, kterými jste opláceli domnělou křivdu. Jestliže si na nic nemůžete vzpomenout, chvíli počkejte a bylinky, které budete užívat, z vás ty problémy vytáhnou na světlo. Zmizí vaše deprese, smutek a zima ve vás.
13.04.2011 - 16:21 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Anad 2
Má dcera je na tom úplně stejně, na záněty trpí od takových deseti let. Momentálně má asi 3 měsíce klid ... kéž by se to už ustálilo.
13.04.2011 - 16:29 | Filtr
(Váhy) Muscari » Anad 2
Zánět moč. cest jsem měla jen jednou (musím zaťukat), ale dobře si pamatuji, co mi říkal gynekolog, napíšu to všechno, i když něco bude "mimo" dceřin problém :3::
- vhodný pitný režim
- přiměřeně se oblékat
- před a po styku si dojít na malou
- anální sex zvyšuje "propustnost" bakterií i přes opatrnost a výplachy
- přiměřená hygiena
- vyloučit možnost přenosu od partnera
- pokud brala antibiotika opakovaně: posílit imunitu, brusinky(doporučuji Swiss Max), laktobacily
:29:
13.04.2011 - 16:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » il*ča
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tady máme úplně odbornou poradnu. Mám už dýl v hlavě sestaveno co by jak mělo probíhat. Napřed nechám medicínu a přístroje zkontolovat jestli nemá nějaké problémy "technického rázu" (zúžení trubice, písek apod.).Přečkám ten biseptol a pak rozhodně začnu postupně ordinovat cílené pití bylinných čajů a minerálních vod bez sodíku, užívání brusinek, vynechání potravin co překyselují, zkusím aktivovat ledvinové body na nohou, možná jsem ještě nezapomněla moxování. Pak bych asi nechala užívat homeopatika anebo nějaké ty přírodní preparáty jak je tady doporučováno a uvidíme. Snad si dá říct.
13.04.2011 - 16:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Muscari
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ono se jí to už týká i s tím partnerem. Jak se vylučuje původce partner? To musí asi na vyšetření s močí on?I když potíže nemá asi může být nositelem bakterií?
13.04.2011 - 17:00 | Filtr
(Váhy) Muscari » Anad 2
Je hodně chorob, kdy muž o problému ani neví, ale tady by asi příznaky pociťoval, samozřejmě nejsem lékař, takže vše je možné :) Žena je bohužel náchylnější, kvůli krátké moč. trubici..
Možná ta sex. hygiena? Umýt se, dojít si před a po na WC, dávat si pozor, aby se bakterie nezanesly odjinud. Asi to zní hloupě, ale leckdy problém vězí v úplně banální věci. :25:
13.04.2011 - 17:20 | Filtr
(Lev) Fairinka
děkuji moc všem za odpovědi... váhám s antibiotiky proto, že příznaky již nemám, měla jsem jen jeden den, hrozné bolesti, pálení, krev, bylo to hodně akutní, jelikož jsem ale nemocná jeste s necim jinym, jini doktori zase antibiotika zakazali... po tydnu kontrola na urologii, doktor nastvany jakto ze mi v nemocnici nedali ATB, ze vysledky v moci jsou spatne... v nemocnici mi ale rekli ze neni duvod davat ATB ze zanet neni v krvi... uz z toho nemuzu jak mi kazdy lekar rika neco jineho, i kdyz vim ze to mysli dobre a opravdu mne stve, jak medicina kouskuje kazdy problem a nediva se na telo jako celek...
13.04.2011 - 17:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Fairinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bohužel to tak je. Nejen , že lékaři mají každý svou specializaci a o fungování těla jako celku nechtějí slyšet, ale i ti co mají stejný obor vidí jednu věc tisíckrát jinak...vůbec nemůžeš nikomu věřit. Taky holce jedna řekla jak má krásně vyoperovanou nosní mandli a kdopak jí to dělal a pak přišel další a řekl, že je tam zbytek mandle, pak třetí, že je to dorostlá ta původní, pak zase kdosi, že je to jen zjizvené...chápu, když jsou rozdílné názory třeba na způsob léčby...ale kruci, když se tam podívá tím zrcadlem tak to tam buď je nebo není. A tak je to se vším. Dokud to jde, tak se jim vyhnout, pokusit se nezanedbat nic závažného, ale mít svůj vlastní úsudek.
13.04.2011 - 17:29 | Filtr
(Štír) atraM
Svoje dlouholeté peripetie s močovým měchýřem jsem PŘÍRODNĚ
a vpodstatě samovolně bez jakýchkoli vnějších prostředků "vyřešila",
až když jsem si našla partnera, který nikdy neměl tendence mě trápit...
:3:
(Jinak - dřív jsem to bohužel celkem pravidelně prožívala, když mě některý expartner stavěl do těžkých situací, se kterými vnitřně nesouhlasím a při rozchodech...)
:24:
13.04.2011 - 17:34 | Filtr
(Lev) Fairinka
samozrejme tak snad kazdy je o hygiene poucen, ale lekar rikal, ze se to stane hned i pri te nejopatrnejsi hygiene... nevim myslim hledala bych cestu jinde, preci clovek by mel neco vydrzet a kdyz se tohle stane neni to vina hygieny ale neceho jineho... stres, oslabena imunita vice nemoci dohromady atd... muj nazor...nikdy jsem jeste tohle nemela, tak je to pro mne nove... ale to je stejne jako kdyby nekdo rekl, ze dostal anginu ptz si neumyl dukladne ruce... a tak si porad bude ustrasene dukladne myt ruce... misto aby posilil imunitu nebo se zamyslel co v tele nefunguje...jestli vite co tim myslim...lekar rikal ze se to stejne neda ovlivnit ani pri te nejdukladnejsi hygiene... a ja s tim souhlasim...
13.04.2011 - 17:38 | Filtr
(Váhy) Muscari » Fairinka
Tak to je snad úplně jasné! :) Nic se nemá přehánět. Viz můj první příspěvek.
13.04.2011 - 17:38 | Filtr
(Lev) Fairinka » Fairinka
rozhodne si nemyslim ze lide kteri trpi temito potizeni hygienu nejak zanedbavaji, mozna spis naopak... coz taky neni dobre...takze co si vybrat...
13.04.2011 - 17:39 | Filtr
(Lev) Fairinka
nj jenze co ted? pokud uz clovek nema priznaky tak brat ci nebrat ATB?
Příspěvky: 1-25 26-50
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »