žen šen


08.02.2011 - 16:43
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Murray, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

žen šen
vítam vás,,chcem sa opytat, kto ma ake skusenosti s kupou celeho korena panax gingseng a kde__??

Řazení:
08.02.2011 - 17:39 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
kořen nemám, ale ráda bych měla, kupuji si alespoň tabletky v lékárně, na únavu vynikající :15:
09.02.2011 - 11:06 | Filtr
(Panna) mala_jana » miluška medvídková
Dočítala som sa, že užívanie žen šenu môže byť návykové, prípadne spôsobovať srdcovú arytmiu. Aké máte s tým skúsenosti?
09.02.2011 - 12:18 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » mala_jana
Studie prokázaly, že účinky podávání ženšenu se začínají projevovat až při dlouhodobém užívání. K významnému zlepšení fyzického a psychického stavu dochází po prvním měsíci užívání a k maximálnímu zlepšení až ve třetím měsíci užívání. Z toho plyne, že přírodní prostředky, nejen ženšen, je třeba užívat dlouhodobě. Používány jsou vesměs tekuté nebo suché výtažky z rostliny, již jen zřídka práškovaný kořen. U většiny přípravků běžně prodávaných je z pohledu uživatele problém zjistit obsah účinných látek v přípravku. Nejlépe je vyhledávat přípravky standardizované se zaručeným obsahem látek, byť jsou nezřídka podstatně dražší než ty ostatní. Při užívání se vždy držte dávkování doporučeného výrobcem toho kterého přípravku. Při závažných onemocněních je vhodné konzultovat užívání ženšenu s lékařem (doufám, že bude aspoň vědět, že nějaký ženšen existuje) s ohledem na spolupůsobení s ostatními medikamenty.


to jsem našla já, já ho užívám jen nárazově, když je třeba jarní únava, zimní, víc jak měsíc ne. :3:
09.02.2011 - 21:32 | Filtr
(Panna) mala_jana » miluška medvídková
Ďakujem za info, zase som o niečo múdrejšia, človek sa učí celý život. Hneď zajtra pôjdem do lekárne pozrieť žen šen :1:
12.02.2011 - 12:26 | Filtr
(Lev) růžička
Číňan nevěděl o ženšen již tisíce let. Tento silný kořen se používá v celém mnoho čínských dynastií jako zdravotní tonikum. To může být vařené v polévce nebo konzumuje s čajem.. Ženšen je známý lék letargie, artritida, impotence, snižují krevní tlak, a zdá se vyléčit diabetes u jiných nemocí. Starověkých čínských učenců používá Ženšen vyčistit mysl a klid na duši. A nejlepší je, že tento kořen je také věřil pomoci tělu obnovit sám růžové zdraví Takže pokud se cítíte trochu mimo, bude to zázrak kořen

13.02.2011 - 09:50 | Filtr
(Lev) růžička
V rámci čínského bylinného lékařství se rovněž vysoce cení směs z mateří kašičky a ženšenu, protože také léčivé rostlině ženšenu se připisuje silné působení „Qi". Při vysokém krevním tlaku se ovšem ženšen brát nemá!!!

13.02.2011 - 09:52 | Filtr
(Lev) růžička
Aktivace energie „Qi"

V čínské medicíně je „Qi" označována za základní energii v těle. Je závislá na naší konstituci (dědičných znacích), stravování, dýchání, tělesné aktivitě a na životním rytmu. Pochody trávící soustavy a látkové výměny, jakož i vylučovací proces stojí pod určujícím vlivem této základní životní energie. „Qi" je blízká svalstvu a orgánům, podílí se na vytváření imunitního systému a hraje významnou roli v naší tělesné vitalitě jako i v psychickém stavu mysli a v síle vyjadřování.
Zvláště při psychofyzických stavech vyčerpání, syndromu vyhoření, při chronických onemocněních nebo během chemoterapie se v Číně tradičně doporučuje užívání mateří kašičky. Při střídmé léčbě se užívá po dobu dvou až tří měsíců denně až 1 g mateří kašičky ráno nalačno, přičemž se má „královská strava" ponechat co možná nejdéle v ústech.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »