alergie, astma, problem s dychanim


03.02.2011 - 11:22
(Býk) balboa
alergie, astma, problem s dychanim
Od malicka sem alergik hlavne na prach, pyl a trochu tak nejak na vsechno mozne.. :) Kdyz jdu k doktorovi, tak mi diagnostikuje vetsinou, ze mam neco na plicich, napise podezreni na astma bronchiales, to se nepotvrdi a daji mi ATB (ze mam asi zanet), ktere vetsinou nic nevyresi, tak reknou, ze to je asi viroveho puvodu - ze mam lezet atd... Tanhle cyklus sem absolvoval mockrat a nehodlam to opakovat. Vpodstate mi doktori nikdy s nicim nepomohli. No a ten problem je, ze se mi nekdy spatne dycha, hlavne ted v zime, jakobych mel sevrene dychaci cesty a asi i zahlenene. Vzdycky sem byl notoricky kurak travy, ta bych rekl mi pomahala odhlenit se, ve vetsim mnozstvi to ale bylo spis horsi. Ted nehulim nejaky cas, cekal sem, ze se to zlepsi, ale ono spis naopak. Takze se chci zeptat, jestli nekdo nemate s temahle problemama zkusenosti, jak to odstranit jednou pro vzdy? Nechci chodit za nejakyma lecitelama, kteri za to chteji kopu penez, ktere ani nemam a navic jim neverim. Neni to tak strasne, da se to ignorovat, ale vrta mi to hlavou, z ceho to vlastne vzniklo...

Řazení:
03.02.2011 - 11:28 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Plavání. Průdušky i plíce jsou svým způsobem svaly, když je člověk nepoužívá, zakrní. Takže trénovat! Zajedno pravidelným pohybem zvýšíš kapacitu a zadruhé posílíš imunitní systém.

Jsem alergik, částečně astmatik (zátěžový astma), hodně se mi všechno spravilo, tím že jsem přestala chodit na alergo :4: baštím nějkaý homeo a ani zdaleka nemám projevy, tak drastické jako v minulosti...

03.02.2011 - 12:01 | Filtr
(Býk) balboa » hajounek
Cau asi mas pravdu, je to nejprirozenejsi cesta, ja sem posledni dobou hrozne zakrnel a to bude asi tim. Taky mam zatezove astma vlastne... - doktori rikali pravy opak, ze nemam behat a namahat se :) mohl sem se ve skole ulevat z telocviku hehe... a pak to tak dopada. S kapacitou nemam problemy, spis s tou celkovou funkci... takze zacnu trenovat, nic jineho mi nezbyva
03.02.2011 - 12:12 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » balboa
Ahoj, no u běhání se docela natrápím, ale plavání je na astma fakt ideální. Teda za předpokladu, že správně vydechuješ do vody. Jednak musíš při nádechu přetlačit odpor vody proti dýchacím svalům potažmo rozpínajícím se plícím a pak samotný výdech do vody funguje jako jakýsi přetlakový ventil. Při obojím více námahy a výsledky jsou celkem v krátké době dost dobře patrné.

Tak hodně štěstí :15:
03.02.2011 - 12:27 | Filtr
(Rak) *Maltina*
Ahoj, mám to samé. Od malička těžký alergik, nejvíce tráva, pyl, obilí, prach, roztoči, píchnutí včely, při delším pobytu na slunci také vyrážka..Po porodu k tomu přibyla alergie na některé potraviny, jako jsou např. mléko, banán, ořechy apod. Každý rok jsem mívala hrozné problémy, záněty spojivek, rýmu, otékal mi obličej až jsem nemohla dýchat. Když mi bylo asi 15, tak mi alergoložka doporučila užívání jisté vakcíny, která se dovážela až z Francie, bylo to dost drahý a léčba dlouhá, několik let jsem musela jezdit na injekce, po kterých jsem pak celý den spala, z počátku každý týden, pak co dva týdny, nakonec jednou měsíčně. V prvních letech žádné změny moc nebyly, ale po 5 ti letech píchanců se mi značně ulevilo, už nemívám záněty spojivek, nekýchám při každém pobytu v přírodě, nedusím se..maximálně mě svědí v krku nebo mi kápne z nosu-chvilkově, prostě paráda. Léčba spočívala v tom, že mi píchali právě to, na co jsem alergická a tělo si vytvořilo jakousi obranu. kdysi to hradila z velké části pojišťovna, teď nevím. Ale můžu teď říct, že ta moje léčba byla něco na způsob: odstranění jednou provždy.
03.02.2011 - 12:30 | Filtr
(Rak) *Maltina*
Ano a plavání mi bylo doporučováno taktéž. Jenže tím, že jsem bývala téměř pořád nemocná, skoro nikdy jsem nechodila nějak extra pravidelně..
03.02.2011 - 12:41 | Filtr
(Býk) balboa » hajounek
Nemam moc rad plavani v krytych bazenech, asi stejne jako fitcentra... v prirode je to uplne neco jineho, takze asi si pockam do leta a do te doby se budu proste snazit co nejvic hybat.
Nejvic s tim dychanim mam problemy po ranu, vykaslu nejake hleny, dam si sprchu a ono se to nejak uvolni.
Ono to hlavne chce byt vpohode a nepodvolovat se tomu, neresit to, udrzovat zdravy zivotni styl, coz je pro me celkem vyzva :) asi vsechno se vsim souvisi
03.02.2011 - 12:47 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » balboa
Moc tomu nepodléhat, to je pravda. Teď nevím, s kterými alergeny konkrétně máš problém, nicméně si dávej pozor na pylovou sezónu, v té době bys plíce naopak neměl moc zatěžovat, nebo si uženeš chronický záněty... Tuhle mě jednou napadlo jít si zaběhat, když břízy byly v rozpuku (můj nejsilnější alergen), no tak málem jsem to nerozdýchala a běhání trvalo asi tak půl minuty :4:
03.02.2011 - 14:09 | Filtr
(Býk) Všemožný
Doporučuji přečíst tenhle článek a trochu se zajímat o autopatii
http://www.osud.cz/svlekl-jsem-bily…
03.02.2011 - 15:14 | Filtr
(Lev) růžička
Extrémní dýchací potíže, zaviněné nahromaděním hlenu v průduškách. Nemocní, kteří respektují zákony přírody, nemají potíže se oprostit od tohoto trestu za jedení hlenotvorných potravin. Jestliže se z astmatu vyléčíme, může se nám vrátit, jestliže jíme mnoho bílého chleba, mléčných výrobků a pijeme mnoho kravského mléka. Téměř všechny koncentrované uhlovodany, mléčné výrobky a sýry jsou pozvánkou k návratu těchto potíží. Testování alergie, všemohoucí medikamenty, vyšetření krve a sputa jsou zbytečné, neléčí příčinu. Příčinou astmatu jsou hleny. :17:
UVOLNIT MASÁŽEMI MERIDIÁNOVÝMI , HLAVNĚ UVOLNIT HRUDNÍK , PO LOPATKOU , V PODPAŽÍ ..
ZAMĚŘIT SE NA MEZIŽEBRENÍ NERVY A PŘÍPADNĚ OTOČENÉ ŽEBRO.TO VŠE ZPŮSOBUJE ŠPATNÉ DÝCHÁMÍ

OPŘI SE PAŽEMI O PEVNOU DESKU A CO NEJVÍCE SE ROZKROČ , TÍM SE UVOLNĚJÍ MEZI ŽEBERNÍ NERVY

POPÍJEJ DOBROMYSL, MATEŘÍDOUŠKU
03.02.2011 - 15:15 | Filtr
(Býk) balboa » hajounek
Myslim, ze mam alergii hlavne na kvetouci travy, prach a roztoce. Temhle vecem se clovek proste nevyhne a abych pravdu rekl, nikdy sem to moc neresil. Do 19 let sem chodil na injekce, nevim jestli mi to pomahalo, kazdopadne ja se nikdy nijak neomezoval - chodil sem do prirody jak se mi chtelo, s utiranim prachu to nejak neprehanim - stejne ve vzduchu je porad. Moje alergicka reakce vetsinou spociva v tom, ze me zacne svedit nos, oci, v krku, zakycham si, ale vetsinou fakt jen kdyz projdu mracnem pylu nebo klepu koberce :). Nekdy se to objevi uplne spontane (treba ted v zime) kdyz bych to nejmin cekal... a kolikrat v kvetnu v prirode a vubec nic. Prijde mi to fakt jako nejaka chvilkova slabost. Je asi fakt dulezite, aby to clovek neresil a nemel to na mysli, nepripoustel si, ze ma problem... jinak je z neho marod :)
03.02.2011 - 15:21 | Filtr
(Lev) růžička » balboa
NEUŽÍVAT-- Epilepsie
-máta
-šalvěj lékařská!!!!
03.02.2011 - 15:35 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy » Všemožný
Díky za tenhle odkaz, zajímavý a dobrý přístup. :15:
03.02.2011 - 17:21 | Filtr
(Blíženci) hela215
nevím,jestli to tu někdo už nepsal,ale dýchací potíže prý souvisí se vztahy,jako asi sebepřijetí a vztahy s lidmi.jinak hlen a rýma prý zase znamenají zmatek,zmatenou situaci zdánlivě bez východiska.
já tomu nikdy moc nevěřila,ale když se na to podívám zpětně,tak podobné problémy jsem měla právě,když jsem si vytvářela nějaký vztah k okolí.
05.02.2011 - 22:57 | Filtr
(Rak) Brita Lenka
mam alergie, astma, i problem s dychanim,a trva to leta-spreje prasky a tak...nejvice mam alergii na prach a rostoce-velka uleva prisla po letech kdyz mi jedna znama rekla at o hodne vice !vse vysavam-a to vse !deky polstare postele ....,sem to vyskousela-kdyz vysavam 2 krat deně poradne kasel i dušnost-ktera me nesnesitelne trapila ustoupili...o hodně!spreje u sem vysadila!


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »