Psychosomatika v show Jana Krause :-O


29.01.2011 - 00:18
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Psychosomatika v show Jana Krause :-O
Tak tohle mě hodně překvapilo :22:, příjemně.Hostem Jana Krause byl MUDr. Jan Hnízdil, který otevřeně promluvil o příčinách nemocí, které leží velmi často v psychice a moderní medicína tento fakt zcela opomíjí - diagnostikuje a "léčí" pouze tělo. Neváhal si rýpnout do farmaceutických firem a jejich zisků - takhle otevřený hovor sem v komerční TV show nečekal, ale Jan Kraus je poněkud jiný, je to hlava otevřená, nebojí se klást otevřené dotazy a zvát si "problematické" hosty. O psychosomatiku se nějakou dobu zajímám, ale osoba MUDr. Jana Hnízdila mi unikla :22:Pro komunitu klasických lékařů je velmi nebezpečný, protože je jedním z nich a nemůže se o něm říct, že medicíně nerozumí ... Držím jim palce, ať se dobré věci prosadí :15:blog Jana Hnízdila :http://blog.aktualne.centrum.cz/blo… na přehrání show Jana Krause :http://www.iprima.cz/showjanakrause… z knížky MUDr. Jana Hnízdila - Mým Marodům :http://blog.aktualne.centrum.cz/blo… tam smutné věci, jestli sem to dobře pochopil, Pražský Hrad údajně vlastní jakýsi seznam "100 lidí, kteří nejvíc škodí česku" či tak nějak se má jmenovat, je tam tento lékař, je tam i Jan Kraus ... je smutné :9:, že 20 let po revoluci opět vznikají seznamy Nežádoucích Osob ...

Stránka: 1 2
Řazení:
29.01.2011 - 00:43 | Filtr
(Štír) atraM
Nedávno sem dával Plája jedno dlouhé Hnízdilovo povídání... :15:
(Nám se líbilo tak, že si to muž, myslím, i uložil.)

A dneska byl ten pán zase skvělý!

Bylo mi sympatické taky to připomenutí Avicenova pokusu, kdy dali do klecí vedle sebe berana a vlka, kterí k sobě nemohli, beran přestal žrát a za několik dní zemřel.
(holt klasická medicína by mu nejspíš okamžitě začala podávat léky pro větší chuť k jídlu a něco proti rychlému srdečnímu tepu, aby ho udržela při životě :39::61: :42:)
29.01.2011 - 00:59 | Filtr
(Váhy) Turandot
Jo taky jsem ho zastihla, to, co tam rikal vedeli asijci uz davno davno, a je smutne, ze nase Evropa je tak prevedectena, vsechno resime vedou, jako by ani nic jineho neexistovalo. Jeste smutnejsi vsak je, ze uz v Cine doktor, ktery je lidovy lecitel nesmi provozovat svou prax bez lekarskeho diplomu. Jsou za to velike tresty - nekolikalete vezeni, a ti, kdo muzou, emigrujou. Jenomze bez tech vsech mistnich bylin a taky bez nasledovniku mezi svyma.. Delat na cerno se jim take nevyplati, protoze jsou ty tresty jeste vyssi. Tak se tedy ukryvaji po lesich, a stavaji se anonymni a tezce dostupni. Je divnej tenhle svet, jak moc podleha materialismu, zisku, penezim a vede. Parmaceuticky prumysl je velmi mocnej, a mozna ne az tak v Evrope jak v Americe. Nedavno, asi rok nazad byla v Bratislave vystava s nazvem Psychiatrie, sla jsem tam, a doted nemohu zapomenout na to, co jsem tam videla.... Mozna byla taky v Cechach, byla putovni, ale v tehle dobe nemuze byt clovek, ktery nekomunikuje se svoji dusi, nebo se nesetka s necim takovym jako debatami i tady na tehle strance, nemuze byt psychicky v poradku, je to uz dost neunosne, jednak mezilidske vztahy, velike mesta bez prirody, se zakazama prikazama, se smogem, zpravami, mediami, toleranci vuci chudobe a krutosti, a tedy logicky se to ukazuje jako nemoci a jine.
Jsem vsak v tomhle smeru celkem optimisticka, protoze uz nejsme v jednotkovem, ale dvojkovem svete, a porad je nas vic a vic, kterym se libi moudrost, poznani a dobro, a taky ta "alternativa" i v pristupu k vecem vedeckym, a mozna nase deti, nebo deti nasich deti uz budou vyrustat v povedomi o tomhle. Jen aby nebylo pozde.
29.01.2011 - 01:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdysi jsem zazil neco podobneho ,jak tam popisoval Hnizdil (zacal jsem studovat fyzioterapii a psychoterapii,vylecil jsem se sam ,bohuzel ale az po rozvodu)....je smutne ,ze se vzdycky spolecnost nepouci a vrati se vlastne vzdycky na zacatek :4: :4: :32:
29.01.2011 - 01:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » atraM
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, to byl geniální příklad toho, jak strach může zabít :30: fakt mi nejde do hlavy, že sem tohoto doktora doposud nezaznamenal :25: ta jeho knížka bude určitě dost zajímavá ... :69:
29.01.2011 - 01:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Turandot
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Čína ... :39: přitom milovník demokracie a svobody Obama se nedávno s čínským prezidentem v USA málem objímal :47: člověk fakt musí přemýšlet jestli tohle je 21.století - technologicky ano, ale lidsky na úrovni středověku, ale taky mám pocit že se to zlepšuje, tohle mě opravdu překvapilo, ještě že toho J. Krause máme :62:
o Psychiatrii sem něco četl a to je asi nejsmutnější vizitka medicíny - elektrošoky, lobotomie mozku, psychofarmaka (v podstatě legální drogy) :39:

si myslím, že jako plátci zdravotního pojištění bychom měli dostat možnost si vybrat, jestli chceme podstoupit "alternativní" léčbu a tito lékaři, pokud prokazatelně pomůžou, by měli dostat od pojišťovny zaplaceno ... a kolik miliard by se ušetřilo za mnohé složité diagnostické přístroje, různá vyšetření a farma-preparáty :44:
29.01.2011 - 01:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » VlastaB
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
teda vylečit se sám ? mnohdy je lepší, když léčbu vede třetí osoba, má odstup, jiný pohled ...
no vývoj probíhá evidentně v cyklech a ti co se nepoučí, musí lekce opakovat, asi proto jsme teď všichni tady a právě v těchto podmínkách :43:
29.01.2011 - 02:37 | Filtr
(Rak) Loen
No, asi takhle...Jan Hnízdil mi připadá dost podivný (a sympatický mi taky zrovna není), ale rozhodně ne na základě dnešního posezení u Krause, ale na základě cca rok staré kauzy, kdy se spřáhla skupina lékařů (Hnízdil z nich působil nejradikálněji...) a po delší plánovací akci (e-maily mezi lékařy byly snad někde zveřejněny) posílali dopis vědecké radě a etické komisi České lékařské komory, s tím, že Václav Klaus není psychicky v pořádku...bla bla bla...šlo snad o snahu zbavit ho svéprávnosti a argumentovali momo jiné tím, že tomu naznačuje i to, že nechce podepsat lisabonskou smlouvu a tímto poškozuje naši republiku...Takové jednání mi připadá docela nekalé, vychcané a rozhodně ne apolitické...

Jak říkám, Hnízdil mi připadá podivný, moc bych se nad ním nerozplývala....

29.01.2011 - 02:45 | Filtr
(Váhy) štospapiru
tak koukam, že muj odpor k prášku apod, je opodstatněný.

Ja jsem v minulosti hrozně trpěl na záda a najednou to přešlo, no nevim co bylo příčinou.
29.01.2011 - 02:53 | Filtr
(Býk) Lairaku » Loen
Pockej to je ten...inteligentni pan...co me po dlouhe dobe primel nevericne zirat do novin a vahat, jestliu si ze me dotycny nahodou nedela *****? Predpokladam ze ohledne psychosomatiky to asi bude kapacita, lhala bych kdybych tvrdila ze o nem v teto souvislosti neco vim, ale jedno muzu rict urcite: Jak jde o Klause a cokoliv s nim spojeneho, tento pan je asi tak duveryhodny zdroj jako kdyby jsme se zeptali Klause samotneho, akorat s opacnym znamenkem...
29.01.2011 - 03:35 | Filtr
(Štír) Svá štírka
Na ty odkazy kouknu později, ted jsem jen nakukovala a jdu zase pokračovat ve spánku, abych za chvíli přežila celodenní pracovní proces.
Jen mně zarazily ty seznamy. No to už je tedy jen krok do vytvoření nových Lidových milicí :39: :39:.??? Začínám přemýšlet nad tím, kdo z lidí z mého okolí by šel se samopalem a kdo s vidlema :25: :39: :39: :9:
29.01.2011 - 03:42 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Turandot
Kéž bys v tom svém optimismu měla pravdu, já kolikrát koukám na zákazníky, jak se k sobě chovají, když jsou tři na dvě poslední akční kuřata a nevím.... :39: :39: :9:
29.01.2011 - 10:54 | Filtr
(Blíženci) movvin
Jo taky jsem se dívala a moc mile mě to překvapilo :27: By si zasloužil mít pořad jen pro sebe. Než jsem se rozkoukala tak rozhovor skončil.
Jsem moc ráda, že se Krausík nevzdal a jede dál podle svého. :15:
29.01.2011 - 11:17 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
tak jsme se dívali. Zrovna jsem četla v nové Regeneraci článek s tímto doktorem, je úžasný, jen tam měl na fotce víc vlasů. :3:
29.01.2011 - 11:18 | Filtr
(Štír) milca333 » Loen
Ta psychosomatika určitě ukazuje na příčinu nemocí, ale Hnízdil to určitě nevymyslel...., to už se ví dávno. Říkám si, že ten člověk má na jednu stranu obrovskou odvahu a píše hodně pravdy, protože jsem sama pracovala ve farmacii 3 roky a vím, jak to chodí. Ale zase na druhou stranu na mě ten člověk nepůsobil moc příjemně a sympaticky ... a dokonce mi přišlo, že sám měl nějaký tik v obličeji. Těžko říct, pro koho pracuje. Jakoby už vlády tušili, že dlouho tu přírodní a alternativní medicínu na uzdě neudrží, tak sem tam nasadí "první vlašťovku", aby se neřeklo. Co se týče Klause, tak já si myslím, že je to velmi inteligentní člověk a prostě jen není shovívavý, protože je to dominátor a nesnese lidskou blbost. No a tenhle výraz už mu nelze odpárat. :74: :32:
29.01.2011 - 11:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » eXistence X
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj...nastartoval me jeden mladej doktor ,kdyz mi odmitnul po 4 letech napsat prasky ...pak lecitel v Policce a jelo to samo :4: :61:
Vetsina lidi si za sve nemoci muze sama :3:

Vůle...silna vůle :3: :32: :32:
29.01.2011 - 12:55 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
Tak to je jeden z mála doktorů, samozřejmě z těch lepších, kteří jsou táááák zapotřebí :15: :30: :30: :30:.

Jaj, dal jsi mi vlastně odpověĎ na mou otázku v jedné mé diskuzi, kde jsem hledala pro známou sice léčitele, ale hlavně zároveň lékaře. Díííky :35:

P.S. A sakra, ty seznamy :41: :41: :23: :28:
29.01.2011 - 14:00 | Filtr
(Váhy) Turandot » Svá štírka
Ja vim. Jeste to potrva, nez lidi pochopi, ze krutost voci zviratum odpovida psychopatickym sklonum..
29.01.2011 - 15:50 | Filtr
(Rak) Loen » milca333
Souhlasím :1:
Taky sem si všimla jistých "tiků" v jeho tváři :61: (jako by si furt šmejdil jazykem v puse :4:)- dost možná má sám psychosomatické potíže :3: :4:
Jinak když sem si ho googlila, tak sem si všimla, že se hodně medializuje...dělá si reklamu, kšefty...jak tak koukám, tak půlka najdisáků by kněmu přitančila jen na základě včerejšího posezení u Krause (aniž by o něm slyšeli něco před tím...)
29.01.2011 - 15:50 | Filtr
(Rak) Loen » Lairaku
Jo to je on, jsem ho hned poznala - nevím proč, ale ta tvář se mi vryla do paměti...
29.01.2011 - 15:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mě vždycky tak pěkně uzemníš v rozletu :39: :3:
je zvláštní, že rebel medicíny (Hnízdil) vyčítá politickou rebelii Klausovi :3: o té kauze moc nevím, a jaké má pro tu nesvéprávnost Hnízdil argumenty netuším. Na Klause mám rozporuplný názor, chytrý je bez pochyby - a že jde proti davu se mi mnohdy vyloženě líbí :3: Ale je taky dost sebestředný, povýšený a nelíbilo se mi, že když byl proti Lisabonské smlouvě, neměl ji nakonec podepsat, raděj měl odstoupit - na to má ale asi moc rád moc a pocit vlastní důležitosti. Naposled mě fakt zničil, když prohlásil, že SnowBoard je sport levičáků, konzervativci a pravičáci maj rádi lyžovou klasiku :4: A ty boty z krokodýlí kůže co kdysi nosil, aby působil jako tvrdej lovec :39: No každej je nějakej, i prezident je jen člověk :4:
Zkus si najít přednášku profesora Koukolíka o deprivantech (kořeny násilí se to myslím jmenovalo), tam zazní zajímavý názor, že jakýkoli člověk, který má potřebu ostatním vládnout, vnucovat jim svůj pohled na svět, určovat jim pravidla pro život a řídit je, v podstatě není zcela psychicky zdravý - vyrovnaný sám se sebou. A na vedoucích postech právě tyto lidi mnohdy najdeš - jsou zde buď pro peníze nebo mají tu potřebu vládnout ostatním ... deprivanty dnes potkáš opravdu na každém kroku :22:
To všechno nemění nic na faktu, že medicína se dostala kam neměla, vytratil se osobní přístup, je zde slepá důvěra pacientů v lékaře, pacient je jaksi zbaven odpovědnosti za své zdraví, čistě biologicko-chemický pohled na nemoci je omezený a především jde o peníze - myslíš, že farmaprůmyslu nebo výrobcům lékařských přístrojů jde o to, aby nemoci byly vyléčeny ? Je to v přímém rozporu s jejich ekonomickými zájmy a zisky jsou dnes to nejdůležitější, bohužel ...
Hnízdil samozřejmě není první, psychosomatikou se zabývalo spousta lidí před ním, on sám tam mluví o svém učiteli ...
29.01.2011 - 16:10 | Filtr
(Rak) Loen » eXistence X
:4: :61:
mě samotnou uže zaráží jak ty tvoje diskuze vždycky rozseknu :4: Ale není to záměr... :6:

Jo, tu přednášku, o ní sme mluvili, že? Pokusím se ji najít. O tom, že snowboard je sport levičáků sem neslyšela :4: :61: :61: A co potom běžky? Klaus není dokonalej, ale můžeme být rádi, že nemáme za prezidenta euro-vlezdoprdelku...S tou lisabonskou smlouvou, on bohužel neměl moc na výběr, odstoupení by nepomohlo...

S posedním odstavcem naprosto souhlasím :1:
29.01.2011 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
každý názor má i svůj protinázor - aby byla rovnováha :3:
Mělo by se to menovat vzpoura deprivantů nebo kořeny zla, odkaz na prezentaci už nenajdu, teď sem našel jen toto http://www.google.cz/url/…

Klause se na to ptali na horách - běžky by snad prošli ... jako sem rád že není takový EU vlezdoprdelka, ale tím že to podepsal tomu asi taky moc nepomoh, no každopádně by se našel i horší prezident (třeba Žorž dabljů Buš, kterej si pletl i slova a byl několikrát přistižen při lži) :3:
29.01.2011 - 17:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
odkaz na pár případů z praxe :
http://www.google.cz/url/…

píše se tam, že psychosomatika má kořeny v Německu, odsud koneckonců pochází i Germánská Nová Medicíma Dr.Hammera a působí zde i Rüdiger Dahlke, jehož knihu Nemoc jako Symbol už nějaký čas mám a občas pročítám.
Česká pracoviště :
- liberecké Centrum komplexní léčby psychosomatických poruch a
- pražská Psychosomatická klinika (http://www.psychosomatika.cz/)

knížky :
Psychosomatická medicína
Rodinná terapie
29.01.2011 - 17:25 | Filtr
(Blíženci) movvin » Loen
Kdybych se já rozhodla jít k němu, tak bych samozřejmě začla taky nejdřív googlit a nejspíš by mě odradily jisté věci.... na to tu byli už odkazy na lepší lidi.
Já jen chtěla zatleskat, Krausíkovi, že si ho tam vzal a že o psychosomatice vůbec začli mluvit. Jsou lidi, kteří to slyšeli vůbec poprvé a s otevřenou hubou čučeli na výrok, že si farmacie vyrábí své pacienty. Pořád tomu nemůžou uvěřit :3:
29.01.2011 - 17:28 | Filtr
(Rak) Loen » movvin
Tak pravda, pokud to někomu otevřelo oči, stojí to za to... Jinak Kraus si ty lidi do pořadu nevybírá, to dělají jiní... :3:
Příspěvky: 1-25 26-36
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »