kasle a zvraci


24.01.2011 - 21:56
(Beran) jaja84
kasle a zvraci
ahoj,poradi mi nekdo?pritel ma davivy kasel a kdyz kasle tak se pozvraci,rikam mu at jde k doktorovi ale nase financni situace je spatna tak nechce jit,docela se o nej bojim,trva to uz asi 2mesice. :8:

Řazení:
25.01.2011 - 18:08 | Filtr
(Panna) alassea
to že zvracia,ešte nemusí byť nič zlé ....ale lieči sa nejak?možno to súvisí s tým,že má veľa hlienov....podbeľový čaj,tymián,skorocel /jitrocel/...to bude za pár korún-a naparovanie :62:
25.01.2011 - 18:11 | Filtr
(Lev) kolacek1x
Já bych řekla,že dva měsíce už je docela dost :63:,tak ať si zajde třeba po pracovní době,ať ví na čem je :25:
25.01.2011 - 18:30 | Filtr
(Střelec) jezinka.66
Kašel 2 měsíce, to je dlouho, chtělo by to vyšetření, aby nepřechodil studený zápal plic,i když je málo peněz zdraví má jen jedno
25.01.2011 - 19:17 | Filtr
(Blíženci) hela215
možná to napíšu hnusně.ale když to tak vezmeš,tak je podle mě lepší třeba dát 30kč a být 14 dní doma i když za menší peníze,než potom být doma třeba dva měsíce za menší peníze a ještě platit denně 60kč v nemocnici.
25.01.2011 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Miluška111, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neříkej,že nemáte 30 Kč na doktora... :41:
25.01.2011 - 19:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hela215
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Hříšnice, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hnusný to neni, je to tak :3:
25.01.2011 - 19:52 | Filtr
(Beran) jaja84
ne samozrejme ze mame tech 30kc na doktora ale on to hrozne hroti protoze jsem bez prace...ale spis si myslim ze se boji.mne napadlo aby jeste nemel treba nador nekde v krku nebo tak neco.s nicim se neleci je zdravej az na tohle od vcera ma 38,5 teplotu ale proste nikam nepujde asi mu dam do drzky aby sel nebo nevim... :8:ale jinak diky
25.01.2011 - 20:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jaja84
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Miluška111, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
když se tak bojí jít sám,tak mu navrhni,že půjdeš s ním...kamarádka takhle doprovází muže k zubaři
25.01.2011 - 20:19 | Filtr
(Střelec) jezinka.66 » jaja84
Pokud mu vyskočila horečka má v těle infekci a bez léků to asi nepůjde, bežte k lékaři zavčas nebo fakt skončí na plicním a kdoví jak dlouho :63:
25.01.2011 - 20:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jaja84
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jsem ja, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já nevím ,ale mám pocit ,že to jsou průdušky.Ty když mě chytnou tak také kašlu několik měsíců až se z toho dávim.Mám astma.Může to být i alergie na něco.Rozhodně to chce plicního lékaře. :17:
25.01.2011 - 20:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xzorro, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
bronchitida.. a ty si dej změřit hladiny hormonů v těle,štítnou žlázu a nekuř-ahoj
25.01.2011 - 23:40 | Filtr
(Beran) jaja84
dekuju za vase nazory.proc hormony? :41:to s tim nejak souvisi?jo to je taky pravda zkusim mu navrhnout ze pujdu s nim to je fakt dobrej napad :74:jste moc hodny :29:
26.01.2011 - 02:22 | Filtr
(Rak) *Maltina*
Dostat chlapa k doktorovi je nadlidský úkol.. Sama toho svýho lenocha tam posílám už druhým rokem, zatím se dokopal jen na očkování proti tetanu, ale preventivku odmítá, že prý nechce vědět, kdyby náhodou umíral. :39: Já mu zas oponuju, že i kdyby mu něco bylo, je lepší na to přijít hned, dokud se to dá léčit. Mluvila jsem o svém problému se svým doktorem a on mi poradil, že jde se domluvit s jeho praktickým lékařem, aby mu poštou "nenápadně" poslal pozvánku... A to on by pak možná šel. No každopádně to bude "akce" a v nejbližších dnech se na to nenápadně chystám. :2: hihi.. :20:
27.01.2011 - 05:49 | Filtr
(Lev) růžička
Jaké jsou příčiny dráždivého kašle

Jak už bylo uvedeno, příčin dráždivého kašle je spousta. Mezi nejdůležitější patří:

* Infekce. Virové či bakteriální onemocnění dýchacích cest způsobuje kašlání buď za přítomnosti hlenu nebo naopak suché a často dráždivé.
* Vdechnutí nějakého předmětu. Může jít o potravu či pití, prach, mušku apod. Organismus se chce co nejrychleji vetřelce zbavit, proto reaguje dráždivým kašlem.
* Kouř. Kouř obsahuje mikročástice prachu, dehtu, příp. jedovatých plynů a dráždí dýchací cesty. Může jít o kouř při hoření (požáru), častěji však dráždivý kašel vyvolává kouření či zakouřené prostředí.
* Prach. Jde především o práci či pobyt v zaprášeném prostředí. Známé jsou zaprášené plíce horníků. Jsou však i jiné profese, kde se lidé dostávají do styku se zvýšenou prašností.
* Alergeny. Jsou to činitelé, které negativně ovlivňují dýchací proces. Mohou to být pyly, spóry plísní, roztoči, znečištěné ovzduší, zplodiny aut a mnoho dalších. U většiny lidí se zachytí na nosní sliznici. Někteří lidé se však samy nedokáží s alergeny vypořádat a objevují se u nich příznaky alergie, mimo jiné i rýma a dráždivý kašel.

Nebere léky na tlak a nebo jiné ?Také mi to dělaly.
27.01.2011 - 05:49 | Filtr
(Lev) růžička
Léčba dráždivého kašle

Léčba se vždy odvíjí od příčiny, která dráždivý kašel vyvolala. Pokud jde o infekci, uvnitř dýchacích cest se tvoří větší množství hlenu, který se buď daří či nedaří vykašlávat. Lékař nasadí příslušné léky, sirupy či kapky. Ty mohou ovlivnit způsob kašlání, tedy obrany. Při suchém kašli pomáhají zvlhčit sliznice, tvořit hlen a pomoci s jeho vykašláváním. Tím se jeho dýchání upravuje. Při dráždivém kašli se na noc předepisují léky, které uklidňují, obsahují většinou kodein a ovlivňují kašlací reflex. Nemocný by se měl vždy řídit pokyny lékaře a neordinovat si léky jak chce a kdy chce. Ulevit může i inhalace či zvlhčení ovzduší doma, kde nemocný přebývá nejčastěji.

Při zánětech, které zasahují průdušky a plíce se předepisují antibiotika, které ničí samotný zánět.Fotolia_8704958_Subscription_L

U alergií a astmatu přichází v úvahu nejčastěji antihistaminika, nebo různé spreje, inhalátory, kapky do nosu apod. Případně se předepisují preventivně kromony, které ovlivňují vznik zánětu.

Pokud člověk dlouhodobě kouří může trpět tzv. kuřáckým kašlem, kdy se dýchací cesty snaží zbavit zplodin kouření. Často u něj však dochází k chronickým bronchitidám (onmocnění průdušek) nebo ještě k závažnějším onemocněním. Jeho imunita je snížena a ohroženy jsou i všechny vnitřní orgány včetně oběhového systému, z důvodu špatného okysličování organismu. Nejlepším řešením je přestat kouřit. Pokud nejsou dýchací cesty vážně poškozeny měly by se zregenerovat zhruba do půl roku.

Na dráždivý kašel jsou i všelijaké přírodní léčiva, bylinné čaje, sirupy, doplňky stravy. Prodává se i spousta přístrojů, čističek vzduchu apod. Každý koho tato problematika trápí, by se měl zamyslet, zda chce udělat vše pro to, aby se mu dařilo lépe.
27.01.2011 - 13:36 | Filtr
(Beran) jaja84 » růžička
kouri a docela dost taky jsem mu rikala ze to muze byt tim ale nenapadlo by mne ze to muze mit z prace je instalater a kolikrat prijde domu uplne celej od prachu ze ho ani nevidim,muze to byt take tim.jinak zadne leky nebere a je uplne zdravi,vcera se pozvracel dvakrat.ach jo budu se ho snazit dokopat k tomu doktorovi ale je to chlap:(a jinak moc dekuju :74:
27.01.2011 - 14:38 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Hodně vazkýho hlenu, takže něco co hleny rozpouští a podporuje vykašlávání. Ovšem jestli se k tomu přidala horečka, je možný, že už to bez ATB nevyléčí.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »