svrab


03.12.2010 - 11:10
(Štír) tronco
svrab
brrrrr :28:. Fuj..... Jen jedna otázka. Můžu být imunní,nebo mám vir bez projevů a jsem bacilonosič? :63: :50: :22:

Řazení:
03.12.2010 - 11:16 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Jen tak pro informaci svrab způsobuje zákožka svrabová ( Sarcoptes scabiei), není tedy virového původu :4:.

Jedná se o parazitární kožní onemocnění. V pokožce člověka vytváří chodbičky, kde samička kálí a klade vajíčka. Takže není možné, abys byl parazitonosič bez projevů.

Na člověku samička přežívá asi 4–6 týdnů a v průměru naklade 40–50 vajíček, jen z desetiny se ale za dalších 14 dní vyvinou dospělí jedinci.

Specifická imunita neexistuje. Prevence spočívá v jistém hygienickém standardu.
03.12.2010 - 11:29 | Filtr
(Panna) mikiduc
Já jsem taky imunní, půl třídy ho mělo a já to nechytla i když jsem se hodně snažila :24: taky jsem chtěla být doma.
03.12.2010 - 11:31 | Filtr
(Štír) tronco » hajounek
:15: :75:... super
A nemůže jí sežrat nějakej jinej hajzlík,co jsem si přivezl třeba z Afriky?... no žertuji.
Měl bych jej mít a nemám,můžu být tedy imunní?
Inkubační doba bude dost rychlá,ne? Vlastně žádná není,prostě chytneš samičku a je to....
Heleď spím s dotyčným v posteli i poté,co tam spal sám atd.... prostě dodržuji věechny nedoporučenosti a přec jej nemám.... jasně,hlídám projevy,ale ať už je to psychologické (někomu řekneš svrab a už se drbe),nebo způsobené tím,že nosím třeba týden tytéž věci celý den a tím mám podrážděnou kůži atd. prostě nemám příznaky. Je možné,že jsem imunní?
03.12.2010 - 11:33 | Filtr
(Štír) tronco » mikiduc
:61: Miki,ty jsi specialista na pobavení hned v prvním příspěvku,ať už je to jakákoliv diskuze. Bych Tě jednou rád poznal na živo.
03.12.2010 - 11:39 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » tronco
Svědí tě kůže bez vyrážky? Nebo nemáš vůbec žádné projevy? Může jít i o tzv. "svrab čistotných", kdy je diagnostika často obtížná, očista kůže zákožce vadí, takže se zavrtá hlouběji, chybí tedy typická vyrážka a může být vlastně i bez svědění. Typické u tohoto druhu bývá noční svědění.

Inkubační doba je 14 - 21 dní, ale může být i měsíc až měsíc a půl, je to individuální. U lidí, kteří svrabem ještě netrpěli se inkubační doba prodlužuje.

Jinak přenos probíhá dlouhodobým přímým kontaktem, avšak zákožka mimo lidské tělo nedokáže dlouho přežít, je citlivá na vyschnutí, takže záleží na tom jak dlouho potom co v posteli ležel postižený, si tam byl ty. Přenáší se i pohlavním stykem.
03.12.2010 - 11:39 | Filtr
(Ryby) <bobule>
Šmankote teď ještě neštovice a seš v prrr.Znám frajera z kanceláře a měl ho taky a vem si že se pohybuješ úplně v jinejch sférách,tak čemu se divíš.
To máš dnes jak se všema,nevím jakto napsat,prostě veš,to nosej děti domů ať jsou čistotné nebo né a rodiče se ztoho hroutí.Je to asi hoodně nepříjemný,ale ty neštovice jsou horší,tak se měj a ať tě brzy opustí. :29:
03.12.2010 - 11:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amenti, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...možno sa príznaky ešte len prejavia,je tam dosť dlhá inkubačná doba...ináč,možno aj existuje nejaká imunita (aj keď nevysvetliteľná)...v práci často odsvrabovávam a odvšivujem a zatiaľ som chválabohu žiaden "bonus" domov nedoniesla :22: :4:...pritom na rozdiel od vší,ktoré sú zrejmé už na prvý pohľad,u svrabu veľmi často na to prídeme až po niekoľkých dňoch,pretože v prvých štádiách prejav nie je veľmi viditeľný...a až potom nasadíme ochranné rukavice a tak...čiže vždy tam možnosť nákazy je...tak vidíš,možno naozaj budeš imúnny...keby ale predsa nie,jediné,čo naozaj zaberá na svrab je sírna pasta....existuje množstvo nových "zaručene" účinných prostriedkov,no pomôžu len na chvíľu.
03.12.2010 - 12:07 | Filtr
(Štír) tronco
...právěže jsem už prošel zmíněnou inkubační dobou,dotyčný už je vyléčen a já furt nic. Krom toho,má máti jej též má,tý to šlo přesně ... svědění mezi prsty na rukách a pak dále,v podpaží a jiných zákoutích,chodí a drbe se,nemůže spát atd... Mě občas svědí vnitřní strany stehen a lýtka,ale to není nic tak extra zvláštního. Jsem třeba víc jak 12 hodin nabalen v těch samých oteplovákách každý den i týden,či dva,když je nestihnu vyprat,tak co se divit,ale prostě žádný pupínky a podobný věci... no uvidím,díky za informace,jsem teď v takové nejistotě,nerad bych to šířil dál narozdíl od původce.....
03.12.2010 - 12:14 | Filtr
(Štír) tronco » tronco
:61: právě přišel synovec a není ve škole,má tu nejtěžší chlapskou nemoc (já myslel pubertu a ono prd) rýmičku. Ta je zákeřňoučká. Kape mu z frňáku jako z čů..ku... :61: :47: :71: :14:
Tak mu poradím,ať si jí vyléčí u babičky něčím lepším :61:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »