Těhotenství a nevolnosti


08.11.2010 - 19:52
(Váhy) macinka82
Těhotenství a nevolnosti
Zdravím všechny maminky a nastávající maminky. Chtěla bych se Vás zeptat co Vám dělalo dobře v těhotenství. Mám už za sebou 8týdnů a moc se na miminko těším. Nevolnosti mi tak nevadí, to přežiju, ale už přes týden mě bolí hlava a nemůžu si vzít prášek, abych tomu malinkému neublížila. Máte někdo osvědčenou radu? Děkuji

Řazení:
08.11.2010 - 19:59 | Filtr
(Vodnář) nefertari
Bylo by dobře zjistit proč tě bolí,týden je už docela dlouho - piješ dost ?nemáš problémy s krční páteří - jedna z nejčastějších příčin - takže masáž nejlépe partnerem.
Nemocné dutiny ? Špatný vzduch ? Zvýšený tlak ?
Porucha zraku ?Hodně hledíš do počítače - může bolet i proto že se suší oči,následně oko špatně akomoduje a bolí hlava..
Citlivost na vůně ?Nová vůně ?
09.11.2010 - 07:41 | Filtr
(Střelec) Burlesque
V Alžírsku ženské kousají pomalu hřebíček (koření) a pijí zázvorový čaj. Zmírňuje nevolnost a ulevuje i od bolestí různého typu. Mám vyzkoušeno a musím potvrdit, že se mi většinou výrazně ulevilo.
09.11.2010 - 07:50 | Filtr
(Býk) OLLA » nefertari
Ano-bolesť môže byť z rôznych príčin!!! :15:
V tehotenstve som mala od lekára povolený panadol(paralen je to isté)od bolesti hlavy.Alebo, alpou si natrieť čelo, krk a sluchy, dávať si pozor, aby si každú hodinku pila čistú vodu! :29:
09.11.2010 - 08:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
některé léky mohou i těhotné já při druhém těhoteství měla vysoký tlak až mi praskaly cévky v nosu
09.11.2010 - 08:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lighthouse, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejlepší bude zvednout telefon, poradit se se svým lékařem, pokud je to problém, v příbalových letácích je vždycky popsáno, je-li přípravek vhodný pro těhotné a kojící.Lepší je vzít si nějaký lék než celkem zbytečně trpět... :74:
09.11.2010 - 08:54 | Filtr
(Váhy) macinka82
Děkuji za odpovědi.Lékařka o těch bolestech hlavy ví a tvrdí, že je to normální v těhotenství. Léky jako jsou panadol a paralen mi zakázala s tím, že dříve se to mohlo, ale nyní prý výzkumy prokázaly,že je to pro plod škodlivé na srdíčko. Tak já nevím co dělat. Aspoň, že to trochu zmírňuje studený obklad.
09.11.2010 - 09:38 | Filtr
(Vodnář) Siraels
Možná by bylo dobré vědět,zdy jsi již dříve trpěla na bolesti hlavy či migrény nebo Ti to začalo až nyní v těhotenství. :3:
Pokud až nyní,tak bych příčinu viděla nejspíše v hormonálních změnách,které těhotenství představuje a na které se tělo adaptuje. Většina problémů se popisuje v prvním trimestru,kdežto jako nejharmoničtější období bývá druhý trimestr,ale záleží samozřejmě na osobě od osoby. Někdo udává či častější nucení na močení. Co bolesti v podbřišku????? Někdo může mít i zvýšenou TT. Ve druhém trimestru se Ti to možná už spraví. :3:
Co se týká těch léků,tak se nedporučují vesměs žádné..problémy bývají s antibiotiky,léky s efedrinem,léky "na tlak" apod. Paralen je neškodný vůdči žaludku,pokud bys to nepřeháněla,tak by snad neuškodil. Zkonzultuj to raději ještě s farmakologem. :3:
09.11.2010 - 09:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » macinka82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bukman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mohla bys zkusit obklady ze švédských kapek.
K pití kontryhelový čaj až 4x denně od 3 měsíce těhotenství.
09.11.2010 - 09:42 | Filtr
(Vodnář) Siraels » Lighthouse
To máš napsané skoro všude,že to není vhodné :3: U řady vývov.vad není ještě známá příčina.resp.určitě tam nějaká je,ale není odhalená,tak se preventivně nedoporučují vesměs žádné léky. Dokonce i kapky do nosu. Těhotné by si neměly kapat ani dekongestiva (tj.kapky proti obturaci nosu),doporučuje se max.Pinosol,ale když to vezmu na sebe a svoji chronickou rýmu,tak by mi Pinosol např.vůbec nezabral :41:
Na ty nevolnosti,Ti také nikdo raději nic nenapíše. Doporučuje se ráno se nasnídat (zhoršuje to snížení hladiny krev.cukru)a mám pocit,že zázvorové sušenky (možná by měli v prodejně zdravé výživy) :1:
09.11.2010 - 09:56 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Bukman
v těhotenství kontryhel?no nevím nevím,zda je to dobrý nápad.já ho pila,když mi nešel menses na vyvolání.
myslím,že ani bylinky v těhu moc ne.možná jen čaj z kmínu a anýzu na prdy.
a s tou nevolností.já to měla půl roku.jedla jsem méně a častěji.ale prostě do šestého měsíce to bylo.se nedá nic dělat.
09.11.2010 - 10:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hela215
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bukman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To co jsem napsal doporučuje Maria Treben, takže to bylo ozkoušeno praxí. Samozřejmě rozhodující slovo bude mít doktor.
Kromě toho nemusí ho pít, ale použít třeba jako obklad.
09.11.2010 - 10:16 | Filtr
(Váhy) macinka82
Tak už se těším až budu mít první trimestr za sebou, snad to přejde a to se snad i konečně vyspím :1: .Hrozně moc se na miminko těším. Doufám, že s narozením miminka se zbavím těch bolestí hlavy a návalů horka. Když mám nával tak se mi podařilo i omdlít a lidi mě sbírají ze země a jsou pak v šoku. Jo a pěkně papám. Přítel si ze mě dělá srandu, že pěkně bílím lednici :65:
12.01.2011 - 18:09 | Filtr
(Kozoroh) Eiffela
Já jsem na nevolnost užívala Rennie,docela to pomáhalo.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »