citalec


16.10.2010 - 18:10
(Ryby) valova
citalec
ma někdo zkušenosti s timto lekem?ja mam ho dnes poprve a je mi blbě co mam dělat?

Řazení:
16.10.2010 - 18:23 | Filtr
(Blíženci) patatina
kote,ja ani nevim na co je....vysvetlis?..... :74:
16.10.2010 - 18:25 | Filtr
(Blíženci) patatina » patatina
uz asi vim....


zobrazení Citalec
Martina, 9. února 2007 19:45:18
Poděkování: 0
nahlásit
poděkuj :-)
reaguj

Ahojky,já beru Citalec něco přes měsíc.Nikdy sem nic podobného nebrala ani se s pan.atakou a depresivním syndromem neléčila.První týden sem brala půl tablety,teď denně jednu a je to o něco lepší.Byla sem i na neschopence,teď sem již v práci,měla sem strach,že budu unavená,ale dá se to vydržet.Ještě úplně mi neodezněly ty nepříjemné pocity úzkosti a bušení srdce třeba,když musím do obchodu,který je plný lidí,ale snad se to zlepší.Lékařka mi sdělila,že účinek u panické poruchy nastupuje až po několika měsících.Měla jsem k Citalecu brát ještě Cinnarizin,ale ten byl hroznej,byla sem po něm unavená a jakoby mimo.Po dohodě s lékařkou ho neužívám.Prosím,napiš,jaké máš zkušenosti ty s tímto lékem(Citalecem).

zobrazení Re: Citalec
Moon, 10. února 2007 15:39:29
Poděkování: 1
nahlásit
poděkuj :-)
reaguj

Poprve jsme ho bral pred peti lety. Totalne jsme se sesypal. Trvalo to docela dlouho, ale dostal jsem se z toho - Citalec jsme bral asi 4-5 mesicu. Prvni v kominaci s Neurolem, ale ten jsem postupne odboural. A kdyz prislo leto skoncil jsme i s Citalecem. Pak byl 4 roky klid. Loni se to opakovalo, ale nebylo to tak hrozne. Doba a zpusob leceni byl podobny jako poprve. Doufal jsem, ze uz bude klid, ale vydrzelo to tentokrat jen rok. Tusil jsme, ze bude problem, protoze jsem obcas potreboval Neurol,a le dalo se to zvladnout. Az do zacatku ledna. Pak zase utlum.... Zahajil jsem opet lecbu, jenze jsem se snazil aspon trochu pracovat a porad jsem neco delal. Misto zlepseni se to horsilo. Takze jsem dostal pridano Citalecu (na 30mg) a bohuzel se projevila jeho "vlastnost" - stav se docasne zhorsil. Tyden jsem byl totalne mimo. Nekomunikoval jsem s okolim, v noci jsme se budil a nemohl spat - priserne. A pak bum - skoro ze dne na den obrat. Uz tyden se citim dobre, praci jsem (docasne) hodil za hlavu a vypada to, ze je to na dobre ceste. Tvuj pocit neklidu z preplneneho obchodu presne chapu. V okamziku kdy zecnu mit "trable" si prestavam byt jisty v obycejnych zivotnich situacich. Ale to se postupne zlepsi. Vim to - uz jsem to zazil. Citalec zabira postupne a me vzdycky pomohl. Jen tentokrat bych ho mel asi brat dele, mozna i v řádech několika let - uvidime (melo by to byt aso 10mg). Zatim jsem na neschopence (uz asi 6 tydnu), ale za tyden bych chtel zkusit zase postupne najet do pracovniho procesu. Suma sumarum - Citalec pomaha, ale ze zacatku (aspon u mne) ma za nasledek docasne zhorseni stavu. A jedno pouceni - kdyz doktor naridi klid a odpocinek - vsechno hod za hlavu. Musel jsem si tim projit trikrat abych to pochopil. A udelam vsechno pro to aby to bylo naposled - i kdyz to jistotu, ze se to podari nebudu mit nikdy. Ahoj a zase napis (napiste).

????????????????????????????????????????

16.10.2010 - 18:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele gucci, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to antidepresivum - a po mnohých z nich bývá zpočátku ( většinou min 14 dní ) dost špatně od žaludku.
Je to jeden z vedlejších účinků tohoto a podobných léků.
Chceš-li, aby nastoupily účinky preparátu, nesmíš jej vysadit, i když ti bude sebevíc špatně. Ber to jako určitou daň za to, že se ti posléze celkově uleví. :3:
16.10.2010 - 20:56 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
moje sestra ho bere 3 roky, vydrž, ze začátku je blbě po všech antidepresivech.
16.10.2010 - 21:01 | Filtr
(Ryby) valova » miluška medvídková
miluško mysliš že si mužu vzit na noc třeba pul neurolu? nemužu spat
16.10.2010 - 21:17 | Filtr
(Ryby) valova » patatina
no pravě to zkoušim ale mam problemy se spanim nevim zdali si mužu něco vzit aby mohla usnout byla jsem zvykla na neurol
16.10.2010 - 22:13 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » valova
segra k tomu na spaní užívá čtvrtku, půlku neurolu, doporučené od lékařky. Taky můžeš hypnogen, mě pomáhá i čtvrtka.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »