Účet bez hostinského


30.03.2020 - 19:44
(Ryby) MG34
Účet bez hostinského
Je tu hodně věcí co mi na současném šílenství vadí (paradoxně ta samotná nemoc mi nevadí vůbec), ale je tu taky hodně věcí, co ukazují potenciál pro neuvěřitelně radikální a přitom zajímavé celospolečenské změny:

Spotřeba - mor dnešní doby, lidská nadspotřeba čehokoliv - obecně považovaná za nezastavitelnou - a stačilo tak málo (mediální strach z párprocentní pravděpodobnosti smrti při párprocentní pravděpodobnosti nákazy) a omezila se tak, jak by si nikdo nedokázal ani představit.

Návykové látky - alkohol, drogy, kouření - to všechno se teď omezilo jak by si nikdo nepředstavoval ani ve snech. Včetně vysedávání v hospodách - to je taky "věc", co tu byla úplně zbytečně.

Zbytečné trajdání lidí po světě (vznosně nazvané "cestování") - totéž. Někde jsem četl, že ani ti teroristi teď neodpalují bomby, protože sedí někde zalezlí ve strachu před virem. :5:

Některé velmi nezdravě privilegované společenské vrstvy dostaly dost těžce přes prsty - fotbalisti, herci, atd. Problém vyřešen.

Zdravotnictví má možnost se zcela přerodit - přestat lpět na umělém prodlužování života přestárlých mumií, které čím dál víc pohlcuje jeho kapacity - a postarat se o lepší kvalitu života produktivních.

Živnosti mají možnost začít fungovat na zdravém základu - bez úvěrů, s minimem provozního kapitálu, aby bylo možné skončit ze dne na den a nic by to nestálo.

Zemědělství má obrovskou šanci pokrýt ve státě soběstačnost.

Plus spousta dalších fenoménů, určitě přijdete na další. A co by se ještě mohlo objevit? Třeba by se zjistilo, že se to velmi snadno přenáší přes čokla - tohle pak mediálně pořádně rozmáznout a byl by klid zase od dalšího moru dnešní doby.

Bohužel většina výsledků je dočasná, všechny ty "mory dnešní doby" se asi vrátí do původních kolejí, ale bylo by pěkné alespoň něco z toho zachovat a ke stavu před "léčbou virem a strachem" se už nevracet.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
04.04.2020 - 10:09 | Filtr
(Ryby) MG34 » registrovaná
No, je to tady.

Jenom pragmaticky premyslim o roli probuzeneho vezne - jestli svoje roztrzene neviditelne okovy zavislosti na spotrebe skryvat a jen naoko si je nasadit. Bohuzel asi ano - uz i to je tady, ze clovek by nemel vycnivat, protoze ho za system semelou ostatni spoluvezni.

Anebo je naopak jedna z poslednich sanci se pokusit probudit dost lidi okolo sebe.
04.04.2020 - 09:57 | Filtr
(Ryby) MG34
Diky za necekanou podporu - ta nemoc je skutecne prirozenym prirodnim samoregulacnim mechanizmem.

Je mi potom smutno, ze lide misto aby pochopili ten mechanizmus a zili s nim v souladu, tak jdou proti nemu. Jinymi slovy z tech opatreni se da jako kladne vypichnout treba omezeni cestovani. Ale vec, ktera je naprosto proti tomu mechanizmu, je ta zpropadena rouska a potom nejaka pripadna draha vakcina.

Misto priciny se "leci" dusledek (ostatne jak je v soucasnem prumyslovem zdravotnictvi zvykem). Takze budou muset prijit dalsi a tvrdsi "dusledky".
04.04.2020 - 09:47 | Filtr
(Ryby) MG34 » Elisa001
vulgarity - smazano
04.04.2020 - 07:49 | Filtr
(Štír) No.4711 » MG34
:15:
04.04.2020 - 06:49 | Filtr
(Lev) registrovaná » MG34
:79:




K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
04.04.2020 - 02:01 | Filtr
(Býk) Petr9 » MG34
Ještě že existují války, nemoci, živelné pohromy a nespravedlnost. Protože to jsou jediné obranné prostředky Země před nenažraností obyvatel.
===
:15:
03.04.2020 - 22:35 | Filtr
(Ryby) MG34 » Deam
Ještě že existují války, nemoci, živelné pohromy a nespravedlnost. Protože to jsou jediné obranné prostředky Země před nenažraností obyvatel.
02.04.2020 - 09:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » Deam
To bude tím, že ti je budoucnost planety (resp. budoucích generací lidí) lhostejná a hledíš jen na svůj aktuální osobní prospěch - nakrást si (nebo nakoupit nakradené) přírodní zdroje a spotřebovat je - bez ohledu na budoucí generace.
01.04.2020 - 21:57 | Filtr
(Býk) Deam » MG34
Já si rozhodně nestěžuji. :)

Už v roce 2008 jsem myslel, že bude nedostatek ropy a dopadlo to zcela jinak.

Časem to možná vylétne, ale možná taky ne a divil bych se, kdyby to bylo v nejbližší době.
31.03.2020 - 08:34 | Filtr
(Ryby) MG34 » Deam
To je samozřejmě špatně - jak nízké ceny surovin, tak dojíždění do práce autem.

Pro planetu je důležité, aby se suroviny těžily co nejméně a nenabourávaly se už tak zcela zdecimované ekosystémy. Co tu po nás zůstane dalším generacím?

Ropní producenti mají natěženo, tak prodávají pod cenou, když není poptávka. Až se zásoby prodají a těžba utlumí, tak cena paliv půjde raketově nahoru - a to bude dobře.
30.03.2020 - 20:43 | Filtr
(Býk) Deam
Velice oceňuji sešup cen pohonných hmot. Synergie cenové války ropných producentů a opatření v důsledku koronaviru poslala ceny dost nízko. Dojíždění do práce se mi tak opravdu znatelně zlevnilo. :)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »