EDIT: Bachovy esence, zvířecí esence, Esence (k užívání) obecně.


03.03.2020 - 09:17
(Štír) Nabi*
EDIT: Bachovy esence, zvířecí esence, Esence (k užívání) obecně.
Zde na fóru je několik diskuzí na toto téma, ale všechny víceméně neúspěšné. Ráda bych založila tuto diskuzi ještě jednou a rozšířila i o jiné.
Možná díky dlouhodobému tranzitu Neptuna na několik důležitých bodů v horoskopu, jsem se dostala trochu blíže k homeopatii, esencím a podobně.
Začaly mě zajímat právě bachovky a chtěla bych nasbírat více informací a zkušeností.
Máte zkušenosti? Prosím konkrétní zkušenosti s konkrétními esencemi a s konkrétním uvedením problému, na který jste jí používali... a pokud možno bez obchodních nabídek. Díky.

Momentálně od čtvrtka užívám Walnut (Vlašský ořech) a Larch (Modřín). Vlašák jsem chtěla jako první, protože to je esence na přechody, změny, cestování a na uvolnění pout minulosti. Modřín zase na pocit sebevědomí, léči slovo "nemůžu", strach ze selhání.
Zdá se, že to funguje a já se cítím fakt dobře.

Momentálně uvažuju nad esenci Olive (Oliva) na vyčerpanost a hledám ještě něco. Ceny esencí jsou pro mě přijatelné, proto jsem se rozhodla postupně zkoušet a experimentovat. Tak uvidíme, zda se postupně dostanu k nějakého ucelému sdělení ohledně Bachovek :3:

Stránky:
Hezky shrnuto: http://www.johanka.eu/jednotlive-es…
Vyhledávání dle obtíží a dobré ceny: http://www.bachovky.eu/www-bachovky…
Zvířecí esence a další: https://www.e-esence.cz/

Jakékoliv útočné komentáře budou bez milosti mazány. A přátelé, snažte se prosím moc neprasit. Nicméně, pokud to nebude nic hanlivého, zesměšňujícího a útočného, tak možná nechám :4:
:3:

EDIT k 21.5.2020: Esence, které zatím mám a a zkušenosti

Vlašský ořech (Walnut): VELKÉ ZMĚNY v životě, Dodržovat svá předsevzetí, zvládnout „průlom“, zůstat věrný sám sobě, podniknout potřebné kroky, nenechat se ovlivnit názory druhých.

Modřín opadavý (Larch): SEBEDŮVĚRA, Více se věřit, najít přístup k vlastnímu potenciálu, možnostem, objevit v sobě umělce, s důvěrou se postavit životním výzvám, mít rádi sebe sama takové jací jste.

Oliva (Olive): VYČERPÁNÍ (hlavně psychické, na energetické úrovni), Nalézt pravou míru v nasazení pro sebe a druhé, přes zatížení se nezříkat vlastních potřeb, dovolit si více odpočinku, také jednou říci NE, hospodárněji zacházet s vlastními silami, cítit vnitřní zdroj sil

Kaštan koňský, poupě (Chestnut Bud): OPAKOVÁNÍ STARÝCH VZORCŮ CHOVÁNÍ, Pochopit a opustit staré vzorce chování, které vám již nejsou prospěšné, zpracovat zkušenosti a nalézt vhodné chování.

Borovice lesní (Pine): POCITY VINY (za cokoliv), Připustit si větší práva, nepřipustit nespravedlivé zacházení, nedomýšlet si něco jiného, rozvinout vědomí vlastních hodnot, nepředhazovat si stále něco, přijímat se takoví jací jste, postavit se svým pocitům viny, že dělat chyby je lidské, umět se sama sebe vážit.

Hořec nahořklý (Gentian): VELKÉ VÝZVY (nevzdávat se), Zvládnout velkou výzvu života, osvobodit se od fixních přestav a rozpoznat potíže jako lekci života a novou šanci, vytrvalosti, pozitivnímu myšlení.

Sveřep větevnatý (Wild Oat): ŽIVOTNÍ KŘIŽOVATKA, Méně plýtvat svými schopnostmi, pamatovat na podstatné a soustředit se na to, sjednotit a uskutečnit své vlohy a schopnosti, začít jen jednu věc, lépe zacházet s vaší energií, zpracovat nevyřízené, rozpoznat nejdůležitější a to zařadit na první místo, postupovat krok za krokem.

EDIT k 23.1.2024
Bára Zumotová SLUMEČMÍ ESENCE: https://www.slunecniesence.cz/slune…

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
23.01.2024 - 08:34 | Filtr
(Štír) Nabi*
Po delší době doplňuju Sluneční esence od Báry Zumotové. Na nějaké úrovni mi to opravdu funguje. Takže pro ty, kteří jsou citliví na jemnější vibrace určitě doporučuju. Bára je docela frekventovaně na e-mailu, takže se člověk může v klidu poradit. V průběhu 2 let mám vyzkoušeno toto:

Růže
Osika
Modřín
Jahodník
Mák
Opletník
Hvozdík
Sluneční Harmonie

Kdyby se někdo z vás chtěl zeptat na nějaké zkušenosti, tak se ptejte. Teď se mi to tady nechce rozepisovat ;)

https://www.slunecniesence.cz/slune…
28.02.2021 - 09:38 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
I já děkuji za reakce. Jsem ráda, že si můžeme takhle vyměnit zkušenosti. :62:

Jj, někteým je třeba dát přesný návod :61:
28.02.2021 - 09:37 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
Já mám právě Olivu taky a zrovna tuhle bachovku jsem asi netrefila. Bolí mě z ní hlava a nesedí mi. Vybírala jsem si jí dost hlavou. Ale je možné, že mě časem zavolá.
28.02.2021 - 09:34 | Filtr
(Štír) Nabi* » Nabi*
Teď se tu směju nad mou reakcí nad růží... Poslední měsíc chodím jak tygr v kleci a cítím, že potřebuju čichat růži... Je třeba si už objednat. Odkud ty objednáváš?
10.06.2020 - 09:54 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
Možná, že je na čase... kdoví.

Eee, růži ne e :4:
10.06.2020 - 09:45 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
Díky za zkušenost. Zní to zajímavě. Pokukuju sice po něčem jiném, ale tohle se mi líbí!

A proč ne? Možná by tě překvapil :4:
21.05.2020 - 09:14 | Filtr
(Štír) Nabi*
Výše v úvodním příspěvku mám rozepsané bachovky (EDIT 21.5.), které jsem si pořídila na konkrétní potíže a zde rozepíšu zkušenost.
Nejdříve jsem měla jen Vlašák (VELKÉ ZMĚNY v životě) a Modřín (SEBEDŮVĚRA). Účinky jsem cítila hned. postupně jsem doplnila Olivu a Kaštan poupě.
Olivu (VYČERPÁNÍ) nemůžu úplně říct, protože jsem jí začala užívat v podstatě na Home Office a tam toho stresu a vyčerpání bylo podstatně méně (jestli vůbec), ale ten Kaštan je super. Tam jsem to ucítila skoro hned. Jen jsem se sledovala, jak mi jdou některé zajeté věci a zvyky odbourat.
O Borovici ani nemluvím, tak sedla jak hrnec na prdel :4: Dost mi to pomohlo uvolnit se a prostě jednat na základě toho, co cítím, bez pocitů viny vůči ostatním a podobně. Tohle je pro mě dost objev a nová věc (skvělá samozřejmě).
Hořec :4: ten cítím u těch finích představ a toho, že jsem začala dělat věci, které bych si nikdy předtím nedovolila a vůbec bych o tom nepřemýšlela jako o alternativě, která je možná.
A nakonec Sveřep... ŽIVOTNÍ KŘIŽOVATKA... Tohle zatím nebudu konrkétnějši popisovat, ale myslím, že jestli bych měla určit v čem mi pomáhá tahle esence, tak je to prostě postup krok za krokem, nebýt bezradná když něco nejde. Zaměřit se na to, co jde a co chci.

Tož tak :3:
19.03.2020 - 09:46 | Filtr
(Rak) Sova Tinka » Nabi*
a teda do tretice všetko dobré a pre tych ktorých to zaujíma :
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
18.03.2020 - 12:23 | Filtr
(Rak) Sova Tinka » Nabi*
ďalšie super počúvanie:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
12.03.2020 - 09:45 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sova Tinka
:17: :1:
12.03.2020 - 09:38 | Filtr
(Rak) Sova Tinka » Nabi*
Tiež bachove esencie púšťam cez svoje telo, nikto Vám nedá viac a nenaučí ako osobná skúsenosť . :4: :4: :4:
a idem intuitívne :1:
12.03.2020 - 09:32 | Filtr
(Štír) Nabi*
Tak jsem se nakonec rozhodla, že budu experimentovat sama, bez pomoci prozatím. A jen s esencema. Zatím jsem si vybrala Bachovky. Za ty cca 2 týdny, co jsem užívala Walnut (Ořech) a Larch (Modřín), vnímám posun v psychice.
Teď mám na cestě Olive (Olivu)na vyčerpanost psychického rázu a Chestnut Bud (Kaštan koňský poupě) na opakovaná onemocnění (opakování čehokoliv, co není přínosné). Tak jsem zvědavá, co to udělá. Budu hlásit.

Ještě jsem našla v DM drogérii Pastilky Bachovy květy, které se mi dle složení jeví jako Krizovky. Ale zatím nebyla krize, tak nemůžu říct jaký mají účinek. :4:
https://www.dm.cz/mivolis-pastilky-…
12.03.2020 - 09:18 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sova Tinka
Díky za komentář a video :15:
12.03.2020 - 08:44 | Filtr
(Rak) Sova Tinka » Sova Tinka
:25: :25: :25: kým sa môj príspevok zobrazil debata sa dávno pohla :4:
newadi...
:44:
ale chcela som Vám toto:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
11.03.2020 - 16:22 | Filtr
(Rak) Sova Tinka
Ahojky, nečítala som celú debatu, len tak sporadicky. Čo konkrétne ťa zaujíma k bachovkám? Sama som sa k nim dostala niekedy okolo roku 2000 prvý krát a po dlhej dobe sa ku mne vrátili. Príde mi to ako akési prenastavenia toho jemnohmotného okolo nás jednotlivými esenciami . Keďže som sa na vlastnom tele presvedčila o ich fungovaní a jemných zmenách , pár známym som miešala zmes esencii.
Niektoré problémy sú opakované práve tým istým vzorcom chovania , zapísaným v nás, a práve bachove esencie nám v tom lepšom prípade ukážu chybný vzorec - pochopenim a v niektorých prípadoch "len" odstránia chybný vzorec - prepíšu ho. A je na nás či sa zmene podvolíme trvale .
08.03.2020 - 09:23 | Filtr
(Ryby) thééé » vernal
Prosím,co jsou Bachovský na frekvenčních přístrojích?
A agrohomeopatie - jdu guglit
08.03.2020 - 09:21 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
:12: nádhera
06.03.2020 - 12:05 | Filtr
(Štír) Nabi*
Něco off topic.

Pro ty jejichž totémem je LIŠKA. Ta je teda nádherná a fakt zajímavá :80:
https://www.archbishopofbanterbury.co.uk/…
06.03.2020 - 07:33 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Jj a je to dobré :65: :69: A hlavně to pomáhá. Nechápu, co mě to zas včera napadlo :49: Každopádně jsem ráda, že mi ta Melisana tak zabrala, protože většinou mi nepomáhá nic a musím prostě vydržet až to přejde.
06.03.2020 - 07:32 | Filtr
(Štír) Nabi* » Lupi
:17: :12:
No, já bych to i dávala neředěné dál, ale jelikož to je fakt síla (68% alkoholu), tak bych se bála, že si tím poškodím sliznici nebo tak :4:
05.03.2020 - 18:48 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
tak jooo :15: dívám se, to vypadá dobře
05.03.2020 - 18:31 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Nabi*
Jé, to jsem ráda, to je hezký :12:
Nojo......já to do sebe kopnu vždycky taky neředěný :4: a pak se divím.
05.03.2020 - 18:15 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
aha,nic speciálního ode mě nečekej :6:.. normálně jsem si je našla na netu, ale existuje knížka.https://www.e-esence.cz/produkt/…
Moje známá si je nechává nějakou dobu míchat, dala mi kontakt právě na tu Samandru, a tak jsem podle ní sledovala, jak se kombinují, a na jaké témata. To mě teda nadchlo.
A pak jsem si to porovnávala i s totemovými zvířaty, i druidským pojetím (některé).
Ale hlásím, že u nás doma takový průběh, že jsem to musela stopnout, a rozdýchat. Pokračovat budu až za pár dní.
05.03.2020 - 17:57 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
A mohla bys sem dát nějaké stránky ke studiu? :17: :62:
05.03.2020 - 17:56 | Filtr
(Štír) Nabi*
Trošku mimo téma, ale zazněla tu Melisana Klostarfrau a já jí dneska koupila. Vynořily se vzpomínky na babi. Dávala nám to na kostku cukru. Já si lupla čajovou neředěnou lžičku, páč jsem já blbá na MDŽ v naší firmě sežrala půlku mléčného zákusku a než jsem dojela, tak mi bylo blbě. Melisana to spravila, ale nedoporučuju nezředěné. :4:
Děkuji Lupi za to, žes mi vrátila do života kus vzpomínek. :12:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Příspěvky: 80-56 55-31 30-6 5-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »