Utonutí


20.11.2019 - 04:07
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Utonutí
Zdál se mi zvláštní symbolický sen, který vám popíšu dřív, než ho zapomenu. Protože bych ho možná chtěla i vyprávět ženě, o které se mi v něm mimo jiné zdálo.
Děj snu: šla jsem navštívit ženu, které nedávno zemřel manžel (jak je to i ve skutečnosti). Měla krásný velký dům (větší než ve skutečnosti). Tak jsme se bavily o jejím muži, jak to tam krásně vybudoval. Já jsem pak navrhla, ať zajdeme do wellness centra, které bylo ve sklepě domu. Bylo krásné prostorné, vířivky, sauny a taky jeden celkem hluboký bazén (cca 4,5 metru hloubka).
Zmíněná dotyčná si sedla do vířivky a relaxovala. Já jsem chtěla vyzkoušet všechny "atrakce". A nakonec jsem chtěla skočit do toho hlubokého bazénu, ale z nějakého záhadného důvodu jsem se oblékla. A ta žena za mnou křičela: "Nedělej to! Můžeš dopadnout jako můj muž! On se v tom bazénu utopil."
Stejně jsem ale do bazénu skočila oblečená a to mokré oblečení mě tahalo ke dnu. Bojovala jsem ze všech sil, abych se dostala k hladině. Jenže asi tak metr až metr a půl pod hladinou jsem se prostě zasekla a musela jsem bojovat ze všech sil, abych se posunula výš k hladině. A jenom jsem slyšela hlas té ženy, že to se stalo i jejímu muži, že se těsně pod hladinou zasekl a že to nečekal.
Já jsem v tom snu nakonec vyplavala.
Každopádně v tom snu jsme s dotyčnou byly přesvědčené, že se její muž utopil.
Po probuzení mi to přišlo strašně zvláštní: protože dotyčný (už jsem ho tu kdesi zmínila) se ve skutečnosti upil k smrti a navíc trpěl těžkými depresemi. Měl pro zajímavost Neptun ve 4. domě, naprosto reálně alkoholismus a sklon k depresím po x generací v rodině. To mohlo být to oblečení, které ho táhlo ke dnu. Další věc, co mě v tom snu napadlo, bylo, že dotyčný přecenil své síly. Prostě si myslel, že zvládne jen tak skočit a sám vyplavat z toho nejhlubšího bazénu (alkoholismu a deprese).
Zajímavé taky je, že "topit se" ve snáři údajně odkazuje na depresi.
A zajímavý mi přišel i symbol v podobě toho wellness centra (navíc zajímavě umístěném ve sklepě domu). Totiž že alkohol často lidé berou jako zábavu a relax stejně jako wellness.
Tak tímto končím vyprávění snu. Budu ráda za vaše postřehy a připomínky k tématu :3:
Edit: Ten muž se utopil oblečený - podle jeho ženy.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.11.2019 - 01:56 | Filtr
(Ryby) Crumb
Ten bazén s oblečenou osobou mi připomíná starověké výklady snů o lázních. Kdysi se věřilo, že když někdo ve snu vstoupil do lázně v šatech, mělo to pro něj znamenat nemoc. Nemocní totiž vstupovali do lázní oblečeni. Mohlo to také znamenat hrůzu, protože se říkávalo, že ti, co se chvějí hrůzou o velké věci, se v šatech potí. Lázně bývaly často pokládány za něco hrůzného, za zlé znamení, za něco, co přinášelo neklid a "strach duše". Voda je symbolicky spojována s duší. Je také spojována s alkoholem. O opilých se říkávalo, že mají "vlhkou duši". Nejspíš jste v tom snu prožila jakési "psychodrama" týkající se onoho muže, kterého asi sužoval velký "strach duše", kvůli kterému pak často míval i hodně "vlhkou duši".
20.11.2019 - 12:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Khalia Zvlčelá
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemyslím, že se obětuju... Ale děkuju.
Jinak je zajímavé, že děda nebo praděda dotyčného byl nalezen mrtvý v mlýnském náhonu. Údajně tam spadl, jak šel z hospody.
20.11.2019 - 11:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Předchozí příspěvky jsem nečetla...

Přijde mi, že už sis v podstatě odpověděla sama. Jde o deprese.
Jen mě k tomu napadlo - nepřebírej si nic od druhých... není to potřeba. Každý si může pomoct sám, není třeba obětí... :62:
20.11.2019 - 11:06 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Vivianne
Kdyby jen nad tělem...
20.11.2019 - 11:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To máš asi pravdu s těmi astrálními bytostmi. Protože žena zmíněného muže mi říkala, že kolikrát jí její muž v opilosti přišel jako někdo jiný, ale ne vždy. Prostě že jí někdy přišlo, jako by z něho mluvil jiný člověk nebo i více osob. A samozřejmě alkohol může těmto bytostem dát nad tělem člověka větší moc...
20.11.2019 - 10:31 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Zkusím to jen pocitově.

Bazén (voda), pod hladinou je naše podvědomí. Můžeme tam mít své démony. Tím démonem, to se někdy plete, nemusí být alkohol sám o sobě. Někteří lidé začnou pít, protože své démony nezvládají. Samozřejmě si tím nepomohou, své démony tím více pustí k sobě, ale s alkoholem na to dokáží zapomenout, vypnout. V takovém delirium tremens už se člověk prý (zde asi záleží i na víře v další) neubrání útokům z astrálu, může se na ně snadno nějaká bytost přichytit. Proto vyléčení alkoholici musí abstinovat, protože ta bytost pouze spí (je vysušená, instantní, jak přijde alkohol, nasaje a ožívá). Toto se údajně netýká pouze alkoholu, to je obecně o drogách, kdy člověk otevře své vědomí lecčemu a ani o tom neví.
To oblečení, jež táhne dolů, je skutečně něco, co si na sebe navlékáme. Nebo nám to vnutili druzí (musíš si vzít toto). Maska. Nějaká role, již hrajeme. A najednou zjistíme, jak nás všechny ty role, očekávání, to co nám není vlastní, táhne dolů. Za to oblečení faleš, přetvářku) nás naši démoni stahují dolů.

V tom Tvém snu mi přijde symbolické, že jsi na chvíli mohla pocítit, jak se ten muž cítil. V jeho prostředí (jeho bazén). Jako by to sděloval.
20.11.2019 - 08:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Vivianne
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jinak co mě ještě napadá k oblečení v tom snu celkově i v kontextu s reálným životem:
Pokud propadnete alkoholu obtěžkáni depresí, depresi v alkoholu nerozpustíte ani neutopíte. To ona spíš v alkoholu utopí vás.
20.11.2019 - 07:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Korzárka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:25: Přemýšlím o tom obleční... Ve snu jsem ho hlavně ve vodě vnímala jako zátěž. V podstatě to oblečení mě málem stálo život. A dotyčný muž se díky tomu oblečení utopil. Přetvářka? U něho asi leda v tom, že nechtěl ukázat, jak moc trpí, chtěl všechno zvládnout sám i deprese a problémy. Jinak dotyčný nebyl z těch, co by si primárně potřebovali na něco hrát. Spíš si toho naložil až moc a nechtěl od nikoho pomoc.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »