Jakou úpravu ryb nejraději?


11.11.2019 - 12:52
(Býk) player
Jakou úpravu ryb nejraději?
Mám moc rád ryby. Když jsou dobře udělaný.
Mě nejvíc chutnal hejk na grilu a na bengálským koření. A potom nilský okoun - jen kmín , sůl , pepř.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.11.2019 - 19:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sky
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj, kopr mi k rybám velice chutná :69:
A maminka mě ještě učila ryby zakápnout před podáváním citrónem.
Ryby připravuju obvykle jako minutku na pánvi (rozmražené nikdy více). Na olivovém oleji nebo na másle (či ghí, to se nepřepaluje).
Mám ráda (nejen) na rybách kůrčičku. Takže na pánvi aspoň ze začátku celkem prudce opeču. Někdy i podleju bílým vínem. S bílým vínem mi i zachutnala kombinace lososa a trochy čerstvého rozmarýnu.
13.11.2019 - 10:47 | Filtr
(Býk) Zvlčilý Khalís » Sosna zvlčelý
Myslela jsem čerstvě ulovenou.

Třeba když jsem měla makrelu, která asi tak do 30 minut po ulovení přistála mně na talířku, to byla nejlepší bašta, co jsem kdy jedla. No a pak samozřejmě když jsme byli my u móřa. :75: :62:
13.11.2019 - 10:24 | Filtr
(Štír) Nalani Makaio » Bosch
Ok, napiš :75:
13.11.2019 - 10:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Nalani Makaio
Z hlavy ji nedelam tam je spousta slizu to mi smrdi. Chce to ciste maso rybi a mirske plody, mne inspirovala polivka z nord see retezec fast foodu.
Jsou v praze. A na sladkokyselo s rostlinnou smetanou.
Pozdeji napisu.
13.11.2019 - 09:43 | Filtr
(Štír) Nalani Makaio » Bosch
Boši, pošli recept na tu polívku. Milovala jsem babiččinu štědrovečerní z kapra, ale neumím jí udělat. :27:
13.11.2019 - 09:36 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sky
No to jsou mnohem vetsi speky jako makrela nebo tolstolobik.
Takovy pstruh je v podstate dietni jidlo hodi se i pro male deti.
Troubu mam ve sklepe aby mi to nefunilo vsude. Losos je ok ale treba kapra nemusim vubec nechutna mi je to takovy bahnak.
Naucil jsem se jist nakladane slede. A pak rybi polivky jsou super musi byt huste s krevetami a kousky ryby.
13.11.2019 - 09:15 | Filtr
(Štír) Nalani Makaio
Miluju rybu na grilu zabalenou do alobalu a plněnou máslem a libečkem. Dokud jsem nezkusila, tak jsem nevěděla, co obyčejný libeček dokáže s tou rybou udělat. Ale mám i ráda s nějakým výraznějším zajímavým kořením.
13.11.2019 - 00:35 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sky
losos steak se dá připravit na pánvi úplně bez tuku jen tak
trošku se podleje vodou
je to nejšetrnější
ale neudělá to tu hnědou připálenou krustu z milardovy reakce co chutná a kvůli které se peče a smaží do "zlatova" až přihnědla
nejvíce chutí si ale zanechá když ho dělám v páře
je to nejšetrnější způsob
12.11.2019 - 21:41 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Zvlčilý Khalís
Čerstvá jakože syrová? :22:
Kapr je lepší na česneku, nebo na křenu, s br. kaší. :69:
12.11.2019 - 18:21 | Filtr
(Kozoroh) Magnuss
Pečeného lososa na bylinkovém másle, opečené batáty,pečená zelenina, nazdobené bylinkami :3:. Dle mě umějí ryby výborně připravovat Finové. Jejich země je nádherná a kuchyně výborná. Finsko je můj druhý domov.
12.11.2019 - 17:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Losos keta steak na panvi.
12.11.2019 - 16:55 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori
Rôznu, niektoré na masle so soľou a rascou, malé rybky v celku smažené v paprikovej múke, a iné pečené v rúre a potom potreté olivový olejom v ktorom je roztlačený cesnak , soľ a posekaný petržlen.Ale aj zapečený pstruh alebo zubáč s bruškom naplneným smaženou cibuľkou a slaninou....hmmmm...
Alebo halászlé- typická maďarská rybacia polievka...dobrá hustá s kúskami kapra...
Nedávno som jedla údeného lososa s medovo-horčicovo-kôprovým dipom... nebíčko v papuľke :76:
12.11.2019 - 16:42 | Filtr
(Býk) Zvlčilý Khalís
Pstruh na bylinkovém másle, grilovaná makrela s česnekem, smažený kapr s br. salátem. :4:

Ne, nejlepší byla čerstvá pražma královská.
12.11.2019 - 16:20 | Filtr
(Rak) Verona1
dřive, když jsem jedla maso, tak jsem jednou jedla k rybě mandle, platky mandli, ogrilovane nebo taky ne.
ale recept nemam, chce to si s tim trochu pohrat, a neco vytvořit
:94:
11.11.2019 - 16:10 | Filtr
(Střelec) bubobubo
Pstruha uoečeného na másle jen osoleného a okmínovaného.
11.11.2019 - 13:29 | Filtr
(Býk) player » Neretvička
Ten pstruh?
11.11.2019 - 13:25 | Filtr
(Býk) Neretvička
Teď vážněji. Teda co nejpřízemněji, jak to dnes jde. :76:

Kdysi dávno, když jsem byla ještě vdaná za masožravce, vyhrávala doma ryba zapékaná. Se špenátem, sýrem a mandlemi.

Taky miloval rybí "štrůdl"
A já lečo.

(Ovšem nejlepší rybu jsem fakt měla u tebe.)
11.11.2019 - 12:59 | Filtr
(Býk) Neretvička
Plájovu :46:

A když nebyl, tak prostě se solí na másle. Ach babičko, dětství moje dávné...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2019
Lunární kalendář
Luna v BýkBýku
ukázat kalendář »