shluk planet na hrotu padajícího domu


10.11.2019 - 16:51
(Lev) beruskalipuska
shluk planet na hrotu padajícího domu
Krásný den,

před nedávnem mne zaujala informace o tom, že pokud Slunce je méně než 8 stupňů od padajícího domu, patří už prakticky do něj.
Já mám na hrotu 10. (lev) a 11. domu shluk planet (konjunkce Venuše, Merkur, Slunce a Jupiter.
Stejná situace se odehrává mezi 3.(kozoroh) a 4. domem, kde mám shluk planet (konjunkce Uran, Neptun, Pluto, Saturn, Čer. Luna, sev. uzel). Náleží tedy některé o 10. a 4. domu?
Mohl by mi někdo vysvětlit, které planety mohou "přepadnout" do násleujícího dumu?
A pokud je na hrotu konjunkce několika planet jakým způsobem se mění aspekty mezi planetami, které by náležely do domu následujícího?

Snad je má otázka alespoň trošku srozumitelná :)

Mé přesné narození je 22.8. 1991 10:43 Brno
Děkuji :)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
18.11.2019 - 13:05 | Filtr
(Váhy) Žabí sen
Ahoj,
bývá to i tak, že ty planety funguji v obou domech. Zvlášť, když to stelium zasahuje oba domy. Planety před hrotem i za hrotem působí silně. (Nejsilněji na hrotu.) U znameních je jasná hranice. U domů je to jiné.
17.11.2019 - 23:02 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Osobně pracuji s tím, co je použito zde na Najdise: Planeta stojící do 5° před hrotem domu již patří do následujícího domu (já používám formulaci "již se projevuje v i následujícím domu"). Zejména u os ASC/DSC a MC/IC je dobré si uvědomit, že jde o konjunkci s hrotem rohového domu (toto zohlednit před i za hrotem).
U hrotů ostatních domů bych tomu až takovou důležitost nepřikládal. Jednak jsou vlivy těchto domů slabší, než domů hlavních (pokud tedy nějaký vládce není tak silně postaven, že tím důležitost domu zvýrazní). Jeden pracuje s Placidem, druhý Kochem, třetí Regiomontanem... A už jen tím planeta poskakuje kolem hrotu (nebo hrot kolem planety). A to si připočtěme nepřesnost času narození, někdo ví plus minus půl hodiny a to je zcela přes orbis. Ale právě u blízkosti ASC a MC je to dobré pro případnou korekci času narození, tam se to může hodně projevit.
Jinak v konkrétním radixu zde bych určitě neopomíjel vliv Luny ve 4. domě (Zkoumat její vliv i z pozice vládce 10. domu jak ve 3., tak ve 4. domu).
U hrotu 11. domu je možno zkoumat. Hlavně na Slunce bych se podíval, to je nejsilnější z tohoto shluku, třebas není (v Placidovi) nejblíže hrotu domu.
17.11.2019 - 18:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Teď teda nechápu, jestli se jedná jen o padající domy (3., 6., 9., 12.) nebo o rohové (1., 4., 7., 10.) nebo obecně o to, jestli planeta x stupňů před hrotem patří už do následujícího domu? 8 stupňů se mi zdá fakt hodně, v zásadě i 5, ale je to asi věc názoru, brala bych tak 2-3. Tu Lunu bych do 4. počítala každopádně, ať je rohový nebo ne.
17.11.2019 - 18:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Planeta je rohova, stoji li do 5 st od hrotu rohoveho domu.
U tebe se to tyka luny.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »