Egocentrikem z nouze, aneb lehce (de)generační zastavení


18.10.2019 - 15:02
(Kozoroh) kocour_mivik
Egocentrikem z nouze, aneb lehce (de)generační zastavení
Vážená spolunajdisácká pospolitosti,
odmčel jsem se na delší dobu, nebot jak se říká, nebylo téma, které bych mohl dostatečně rozmáznout a předložit vaší ctěné pozoronosti, tedy přesněji..
Bylo sice, ale čas na jeho protřepání přišel, aspoň dle mého soudu až v tyto časy loučícího se babíhpléta.. Jsa delší dobu bez práce a s důvody vás v tento okamžik nehodlám zatěžovat, pilně prohlížeje
nejrůznější nabídky "narazil" jsem na opradvou perlu..
Parta nadšenců, jež provozuje doučování matematiky, hledala do svého týmu lektorů dalšího nadšence.. V ten moment začalo radostně puslovat mé srdce, neboť matematiku jsem nejen vystudoval ale i léta učil na vysoké škole nu a oni čačtí hoši a čacké děvy právě tuto činnost provozovali.. Zakládáali si na trpělivosti, vstřícnosti atd..
Dokonale jsem se v tom zhlédnul, neboť jsem léta v souladu s předchozím své svěřence vzdělával a skromně podotknu, že se mi to docela dařilo.. Nu, napsal jsem jim nadšenou nabídku a čekal nadšené zavolání...
Přišlo (Sic!) ale jen takové vlažné, s horkostí s jakou jsem je oslovil nemělo nic společného..
Tedy že by byli velmi rádi, a že mne tudíž zvou na pohovor, kde otestují mé znalosti
středoškolské matematiky.. Nejdříve jsem nevěřil svým očím a pak jsem vybuchnul tím nejhroším hněvem a vytočil jsem se do obrátek turbíny..Považoval jsem to a považuji za totální potupu a neslýchanou drzost - životopis včetně dokladů, potvrzujících mou kvalifikaci jsem jim poslal.. Dosud nevychladnouc jsem se svěřil s touto ohavnou kauzou na FB fóru s příznačným názvem "Připadám si jako de*il" nu a se zlou jsem se potázal.. Byl jsem zejména mladšími diskutujícími označen za sebestředného a nafoukaného egocentrika, který zajisté jako učitel nestál za nic a a hojil si své mindráky na studentech,
což není v žádném případě pravda.. Setřeli mě důkladně a opepřili to i vulgárními výrazy. Raději jsem ten příspěvek i s komentáří smazal..
Tonu v rozpacích, jak to všechno reflektovat, zda to není náhodou karmická lekce za přebujelé Ego.. Pohlížím na to jako na neslýchané ponížení a ignoranci a nemohu se ubránit, že je to signifikantní pro nastupující generaci Nu, a nyní svou "Zpověď Egocentrika" přeruším za účelem vytvoření prostoru pro vaše dobrozdání, názory a Glosy.
Do toho najdisáci, vpřed..
Vám stále oddaný a věrný
Kocour Mivik
:1 :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

Post Scriptum: Zapomněl jsem dodat, že takto testují údajně každého
uchazeče. :75: :75: :75:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
23.10.2019 - 16:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » fanik
Jakmile se prestanes hybat, jde vse do kopru. Jak mozek tak telo vyzaduje trvalou udrzbu.
23.10.2019 - 15:14 | Filtr
(Beran) Háňa* » Znovuzrozená
No počkej ale zase třeba sick days, ty jsou od toho, tak proč je nepoužít, když je potřeba. A je jich omezený počet, já nevím, jak kde, u nás třeba tři dny za rok a to není žádná kalamita.
Ale pravda je, že se prostě dekují, jak se dá. A koukají, kde mít jaké vyválení se se zaplacené a jak s ukopnutým palcem co nejdéle marodit s pracovním úrazem. Ale hlavně, kolegialita a loajalita, to jsou věci, které jim nic neříkají. U nás třeba vždycky bývalo přirozeným zvykem, že když měl řidič před námi poruchu nebo nějaký problém, ten, co přijel za ním, automaticky mu šel pomoct, déšť nedéšť, mráz nemráz, pohodlí nepohodlí. Dneska ? U nás "starých" to funguje stále stejně, je to samozřejmost. Ale mladí ? Prostě zastaví, zapne blikačky a mobil, pidlí na něm paňáky nebo co, a čeká, až SE TO rozjede. Ale když má pak problém on, čeká, že mu druzí pomáhat budou (nebo až přijde jeho maminka a vyřeší to - je tak zvyklý, že na nepříjemné věci jsou ti druzí).
Už prostě přestávají existovat kolektivy, existují jen jednotlivci ve stejné firmě a jejich soutěže kdo z koho a jak s kým nebo čím vyjebat za co nejvíc peněz. Osobní čest a solidarita nula. To třeba mrzí mě. Dřív se udělalo práce stejně a ještě byla v práci i sranda, lidi se o sebe zajímali, když některý měl potíže, pomáhali se nebo podrželi, .... Ale ono se každému všechno vrátí zpátky.
23.10.2019 - 12:29 | Filtr
(Blíženci) fanik » Znovuzrozená
Mě se taky často někam nechce, pořád je něco důležitějšího řešit, ale zas když už se vykopu, tak jsem nakonec spokojený a takový nakoplý, motivující a mám plno zážitků a nápadů a tak :5:
23.10.2019 - 12:24 | Filtr
(Blíženci) fanik » Bosch
Mladej by měl, třeba taky proto aby pochopil,že vše není tak snadný jak si myslel
Starej by měl, aby šel s dobou a zjistil,že už je všechno trochu jinde..
23.10.2019 - 11:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
V prostredi naseho "kapitalismu" soukromnik je schopen sedrit z blizniho kuzi.
Na druhou stranu plati ze je tezke najit slusneho cloveka ktery nebude sidit a dobre pracovat. Dobreho remeslnika pohledat.
Linie soukromeho podnikani byla prerusena po nekolik generaci a to je maler.
Nez se opet vybuduje prostredi ve kterem si vsichni zvyknou na to dodrzovat urcita pro obe strany vyhodna pravidla.
23.10.2019 - 11:41 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
Jasne ze si jej musi proklepnout. Mel tam jit a POTOM poreferovat jak se k nemu chovali.
23.10.2019 - 09:28 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
No tak já, když jsem dělala u nás na firmě v jiném oddělení, tak jsme měli každý týden malý test ze znalostí produktů a každý měsíc test velký a musel jsi splnit na určitý počet bodů, jinak se ti krátil plat.
23.10.2019 - 09:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » fanik
Nedělej si iluze mladí jezdějí na školení hlavně kvůli tomu aby vypadli z offisu ven někde kdekoli. Je to změna a "zábava". Často jim to nadřízení dávají jakože za "odměnu". Že je někam pošlou. Jiné je to v soukromých firmách tam si na to vlastník posvítí. Ale staršímu člověku se už nechce nikam jezdit po hotelech cestovat jako pako tam a zpět, hlavně když jde o teambuilding spojený s "povinnou" ožíračkou. Školení se dělavají i tak že pozveš školitele do firmy. A pokud nejde o něco zásadního tak se něco převratného na jedno dvoudenním školení zase nedozvíš.
Známá musí ve státním sektoru dokazovat pravidelně počítačovou gramotnost, mají testy a při nesplnění bodů propouštějí. Tak to je jiné kafe. To už musíš.
23.10.2019 - 09:20 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » fanik
Jo, takhle nějak to může být. Já třeba byla letos v zimě nemocná po dlouhých asi pěti letech, kdy už to bylo vážné, skončila jsem na ATB.
Co se týká školení a vzdělávání, u nás je pomalu každý den "všechno jinak" :4:, takže pořád musíš vstřebávat nové informace. A školí se většinou ve firmě a jen párkrát do roka, jinak se musíme dovzdělávat sami.
Ale s tím harcováním máš pravdu, žádné služební cesty už by mne teda nebavily.
23.10.2019 - 09:13 | Filtr
(Blíženci) fanik » Znovuzrozená
A taky u mladých vnímám nestabilitu, že je nějaká rýmička nebo životní událost tolik nerozhodí.
To starší už bývají odolnější a zodpovědnější, odkroutí si své a hroutit se jdou až pak.
Akorát se jim už moc tak nechce putovat po republice po školeních a dovzdělávat se, ted přijímám čerstvého čtyřicátníka a tam je to přesně mezi, už žádný nestabilní mlaďoch a ještě neni starý a líný se dovzdělat, tuším potencial do budoucna :5:
23.10.2019 - 09:02 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
S tím souhlasím, Mivik to měl zkusit a vytřít jim zrak. :4:
To je úplně normální, že se při pohovoru testují různé schopnosti a znalosti.
23.10.2019 - 08:56 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Háňa*
Ano, já mám z práce taky tu zkušenost, že mladší mohou být krátkodobě výkonnější, zato zneužívají sick days, paragrafy na děti, návštěvy lékařů apod. U nás běžná věc.
22.10.2019 - 21:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Vivianne
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No mně to taky nepřijde blbé, hodnotit podle výkonu.Já nic takového nepsala.Jen, že prostě nemáme tolik energie jako ve dvaceti, třiceti...a chápu Znovuzrozenou s normami...
Jsou zaměstnání kde to zase pro změnu ani tak nelze.
Byla jsem šest let vedoucí takového většího dětského obchodu spojeného s bazarem, i fyzicky náročné to bylo nejen administrativa, a měla pod sebou bratra majitelky, který byl o deset let mladší než já(nějaké zmínky o jeho pozdních příchodech apod. byly absolutně k ničemu), v té době mu bylo cca třicet.Ráno jezdil později,pořád chodil telefonovat, kolem oběda se vypařil na dvě hodiny a pak večer zase pospíchal na vlak...odpracoval polovinu pracovní doby a vždy měl o deset tisíc vyšší výplatu než já, přestože jsem dle určitých záznamů majitelky, vydělávala svými kšefty na více lidí a byla uznalá pracovnice. Nestěžuju si, měla jsem fakt velmi slušnou výplatu(proto jsem tam taky byla), ale není vždy zárukou, že mladí jsou výkonnější.
Já sama mám děti 34 a 29, takže vaší situaci znám dost důvěrně :3: a představ si, že babičkou jsem se stala tehdy od 31. leté dcery před necelými třemi roky, tudíž mně fakt nemusíš vysvětlovat,...taky jsem psala o rození, že se vám nedivím...bylo to míněno na celý ten náš rozbordelený systém, že asi čid přidávat nebudou.Ale i chápu, že to byla tvoje úvaha.
22.10.2019 - 17:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: to nebylo myšleno jako paušalizace... Taky máme v práci osoby okolo 50 a někteří z nich jsou opravdu schopní a zastanou "práci za dva". To ale jisté dámy na tomto fóru asi nechtěly slyšet. Asi je to fakt hodně individuální... Podle mě ne každý je v 50 "na odpis".
Samozřejmě jsou i mladí neschopní a líní a tím pádem úkolovka není celkově úplně k zahození :3:
22.10.2019 - 09:51 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
V kazdem pripade si ale myslim ze jsi na ten pohovor jit mel a nebrat to nijak osobne jako dehonestujici tve kvality
Naopak jako skvelou prilezitost ukazat co umis.
22.10.2019 - 07:54 | Filtr
(Beran) Háňa* » Vivianne
Nebrala bych ten výkon u mladých tak, že je zákonitě vyšší a lepší, co do kvality, jen proto, že jsou mladí. U nás máme třeba spoustu mladých a spoustu starých. Je nás hodně, takže to lze taknějak vidět. Co se týká výkonu, mladí často nejen, že se nepřetrhnou z principu, aby se náhodou nezadýchali, ale ke všemu jsou opravdu shnilí - kondice horší, než u starých, pořád mají s něčím nějaký problém, daleko častěji marodí, než staří a nebo jsou doma s nemocnými dětmi. Takže daleko častěji ti staří dělají za ně. Navíc velmi často na ně není spolehnutí a chybí jim osobní čest a sebereflexe.
Je to kus od kusu, rozhodně bych to nepaušalizovala.
21.10.2019 - 22:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » :):):)
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mně nepřipadá úplně zlé lidi odměňovat podle výkonu. Vezmu starého a když bude dělat míň, tak dostane míň. Kolegové pak nebudou mít pocit, že dělají na/za něho.
Navíc když máme (my mladí) rodit děti, tak je musíme taky z něčeho živit. Tak když si máknu, ráda bych to viděla i na výplatě, jestli si třeba někdy mám pořídit i to druhé...
21.10.2019 - 19:14 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » :):):)
Máš pravdu s těmi invalidními důchody, navíc, proč žádat o id nebo čid, když člověk se jako invalida necítí, jen prostě už nezvládá ten nápor a nasazení, co se po něm v pracovním procesu požaduje. A bude hůř.
Ještě chci dodat, že v určitých oborech se třeba každoročně dělají testy fyzické zdatnosti a pozor,je to rozděleno podle věkových kategorií, protože je zcela JASNÉ, že dvacetiletý má úplně jinou výkonnost než třicetiletý nebo čtyřicetiletý atd. Ale jinde se na tohle vůbec nebere ohled, vytvoří se nějaké zprůměrované tabulky a ...jeď. :43:
21.10.2019 - 18:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Vivianne
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No dej to jako návrh do sněmovny k důchodové reformě o čid pro vyšší věk. Musela bys vidět, co je dnes za problém,se vůbec k něčemu takovému dobrat, když nejsi jiné etnikum.Id se odebírají a snižují.Tohle stejně nepůjde, protože náš stát je rozebrán,roste populace budoucích důchodců a vy jste pohodlní dělat ve dvaceti děti :61:.(tedy se nedivím)

Sice dnes mi opravdu nepřijde věk 65. nijak vysoký, ale věř, jak se zde napsalo, že prostě ubývá sil kolem padesátky(jsou jen výjimky), u někoho dříve a to nebyli líní lidé, co znám.Pochybuji, že za pár let budou místa pro starší lidi na pohodlných místečkách.Nebude to jako dříve, že starý seděli na tom samém místě a pobírali k tomu ještě důchod. Lidi budou rádi, že vůbec něco vydělají.
Zátěž ze životního prostředí se bohužel bude podepisovat u lidí už v nižším věku než dosud,už se to děje.Genetický předpoklad dlouhověkosti je jen jedna část z mozaiky.
Jak zde zaznělo, nemůžeš mít objektivní názor.Ale to my chápeme :1:.
21.10.2019 - 18:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdyby ses nemohl uchytit jako matematik, můžeš psát fejetony :4:.Jsem se pobavila.
Sebereflexí a patřičným sebevědomím, sebehodnotou a humorem zdá se, jsi vybaven, tož bych jim šla spočítat, že na to mám.Tedy tam já ne :4:.Tam můžeš projevit i svoji vstřícnost, trpělivost a laskavost :4:.Já v tom nevidím nic špatného, a jako v dnešní době od cca 45 let je dost problém sehnat něco slušného a kdyby to byla představa mé práce, hrdost bych nechala doma.Hlavně, když tenhle dopis vytiskli ve stejném znění minimálně stokrát :4:.A to jsem asi hodně při zemi...
20.10.2019 - 19:46 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » fanik
S tím relaxem souhlasím, právě proto bych chtěla jít aspoň v těch šedesáti...
Něco maličko mám naspořené, ale to je rezerva, kdyby něco "vybouchlo" na nebo v baráku.
Platím si i penzijko několik let, ale z mého platu jen malou částku, celkem nic moc naspořeno, nula, nula, nic...
Takže mi nezbyde než věštit z křišťálové koule nebo vykládat horoskopy. :61:
20.10.2019 - 19:33 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Vivianne
Díky za odkaz, já už jsem před časem taky pátrala o možnosti jít do penze předčasně, třeba v šedesáti letech, ale zjistila, že to není vůbec snadné. A když koukám na to, co se píše v odkazu, tak nevím, kdo má před penzí našetřené přes půl mega... :61: :63:
Takže je to pro "normální" pracující nedosažitelné.
20.10.2019 - 14:31 | Filtr
(Blíženci) fanik » Vivianne
doma na zahradě a hlídání vnoučat by neměla být dřina,ale právě kýžený relax při práci
spoléhat se na stát je stres, lepší je si zajistit včas víc zdrojů,něco umět, věřit si a být v klidu
20.10.2019 - 10:08 | Filtr
(Beran) Háňa* » Vivianne
Botox jsem zrovna nemyslela, to už je extrém (snad).
No, ale s tím vyváženým životem je to právě horší. Jíst bio ovoce a běhat v barevném dresu po nábřeží, to není zdravý životní styl, ale další kulisy do toho divadla dokonalosti (pokud v tom tedy někdo nemá skutečnou zálibu a dělá to proto, že chce pěstovat zdravý životní styl).
Zdravý životní styl je právě ta pohoda v souladu se sebou, vyhovět si, nehnat se za nesmysly, nedělat si násilí, nechodit proti sobě - to, co píšeš :15: - prostě nepřepínat se a ničemu a nikomu neotročit.
20.10.2019 - 09:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jako je fakt, že je rozdíl vypadat mladě díky botoxu a tuně líčidel nebo díky zdravé stravě, sportu, vyváženému životu (tzn. nedřu přesčas, neustále ve stresu, doma na zahradě, hlídání vnoučat, atd.).
Jako neříkám, že stáří je úplně lehká část života... Je asi lepší, když člověk ví hodně předem, že důchod bude až kdovíkdy a podle toho se i stará o své tělo, chystá zabezpečení. Otázka, jak se stát bude starat o seniory za takových 50 let :25: Jestli tu vůbec tento stát bude...
Příspěvky: 110-86 85-61 60-36 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »