chlapeček autista


15.04.2019 - 10:24
(Váhy) modletin
chlapeček autista
Dobrý den, chlapec 1.11. 2014 12.40h Chrudim, již je potvrzeno, že je autista.
Jak vidíte jeho další vývoj ?
Rodiče se mu hodně věnují.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.05.2019 - 18:40 | Filtr
(Kozoroh) marus74 » modletin
Zmysel takýchto duší v spoločnosti nevidím. Príroda sama ukončí množenie v líniách, ktoré sú pre rozvoj zbytočné.

Jednoducho si túto existenciu prežije takto a ide ďalej. Rovnako tak duše okolo neho.
17.05.2019 - 20:13 | Filtr
(Blíženci) Devi
Kluk má určitě v sobě kus umělce. Určitě by mu šel dobře zpěv, kdyby se povedlo ho na to získat.
17.05.2019 - 15:48 | Filtr
(Kozoroh) marus74 » modletin
Úloha týchto duší v spoločnosti? Možno treba pozrieť na karmu v tej rodine.
17.05.2019 - 11:13 | Filtr
(Rak) RainMan22 » modletin
Znám to, ale nejsem specialista. Alternativní komunikace - snižuje frustraci. Dítě Vám chce něco říci a nejde to, pak je frustrované a tím mohou nastat další příznaky. Proto je důležitá. Dojde k jistému uvolnění napětí.
Struktura je důležitá, protože také uvolňuje napětí. Dítě přesně ví co má očekávat v čase a prostoru, napomáhá tomu, aby se vše nemuselo sáhodlouze slovně vysvětlovat (komunikace).

Požádejte si o příspěvek na péči. Důležitá je k tomu zpráva odborníka, doručená ošetřujícímu lékaři. To aby úřad věděl kolik oblastí života je zasaženo. U malých dětí nevím jak to je, ale u starších dětí a těžší symptomatiky to může být III. i IV.(nejvyšší) stupeň. Žádá se na úřadu práce.

Jestliže to nepůjde bez asistenta, tak bude jen ve škole. Domů se neposkytují. A rodina bude hodně psychicky vytížená.

Řeč se vyvíjí do cca 7-8 let. Nic není nemožné, ale začít mluvit v pozdějším věku = malý zázrak. Potom se přidávají spíše jen slova, kde jedno slovo může znamenat i celou větu.

Hodně štěstí.
17.05.2019 - 09:59 | Filtr
(Váhy) modletin » RainMan22
Pravda je, že kombinací postižení je hodně moc, každé dítě to má jinak. K psycholožce maminka s chlapečkem chodí, určitě to pomáhá. Dominik právě nemluví vůbec, jenom houká a vykřikuje. Prý do budoucna bez asistenta to nepůjde.
Doma k zvládnutí problému mají dobře našlápnuto.
17.05.2019 - 05:15 | Filtr
(Rak) RainMan22 » RainMan22
Ještě jen astrologicky. Pokud vezmu jako základ života Uran, tak důležitým obdobím bylo okolo 3,5 roku = duben či květen 2018.
17.05.2019 - 05:08 | Filtr
(Rak) RainMan22
Myslím si, že způsob komunikace v tomto případě souvisí spíše s Merkurem a Venuší. Jupiter chlapci pomůže s expanzí k "vylepšení pozice", ale komunikace je podřízená Merkurovi. Pokud chlapeček mluví (a dává to smysl), tak máte napůl vyhráno. Je skvělé, že jste nastavili alternativní komunikaci. Diagnózu dává pouze zkušený odborník. Doporučil bych návštěvu u PhDr. Kateřina Thorová, Ph.D. - jedna z nejpovolonějších v ČR, či jejich kolegů v NAUTISu. Čekačka bude asi dlouhá, ale vyplatí se.

Vyplatí se nastavit i strukturované prostředí a to v závislosti na míře symptomatiky - aspergerův syndrom (nejlehčí) až ty nejtěžší symptomatiky. Zde hraje roli čas - čím dříve vše nastavíte, tím lépe a to také odpovídá i těm rychlým planetám.

Hodně štěstí.
16.05.2019 - 10:49 | Filtr
(Váhy) modletin » Mici Angóra
Moc děkuji, nikdo v okolí nemá s postižením zkušenosti, maminka chodí s Dominikem k psycholožce, učí se obrázkovou, znakovou řeč, čekají na volné místo ve speciální školce. Jinak je chlapeček šikovný, moc rád pomáhá v kuchyni u vaření a pečení.
Těchto dětí hodně přibylo, čím to je ? Jaký úkol mají ve společnosti, co myslíte?
Děkuji za odpovědi.
16.05.2019 - 10:21 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Může tam hrát roli ten vládce 3. domu Mars ve 12. domě, který je v současnosti příznivě aspektovaný tranzitním Uranem, minimálně způsob komunikace by se tedy mohl nějak příznivě upravit. Už mu přešlo přes ascendent Pluto, teď ho ještě čeká Saturn (je vládcem horoskopu, takže to bude důležité a mohlo by dojít ke změně vnějšího projevu - patrně za cenu zvýšené námahy, ale ano). Taky má za sebou tranzitní opozici Urana k Merkuru, takže tendence by podle mě měla být vzestupná. Cca za rok mu bude přecházet přes ascendent Jupiter, to by mohlo být dobré období. :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »