Venuše a Mars v Rybách ve 12. domě


06.04.2019 - 16:53
(Kozoroh) sirrael
Venuše a Mars v Rybách ve 12. domě
Chtěla bych poprosit ty, kteří se v astrologii vyznají, zda by dokázali rozluštit záhadu mého planetárního postavení, jeho vlivy. Budu ráda za jakýkoli názor, nejlépe těch, kteří mají s něčím podobným zkušenost nebo to dokáží nahlédnout.

Mám venuši a mars v rybách ve 12.domě. V rybách mám také ascendent. 12.dům ve vodnáři.
V oblasti lásky, vztahů a sexuality jsem osamělá, nenalézám porozumění. Byť mám venuši a mars v konjunkci a zájem ze strany mužů by jistě byl. Platonicky se zamilovávám do žen, především VODNÁŘEK. Nedokáži posoudit, do jaké míry je to o sexualitě, je to především o čisté a hluboké lásce, která mě samozřejmě tíží, přináší bolestné zkušenosti, není naplněna. Jsem následně v podstatě zmatena i v oblasti své sexuality, ale celé to vnímám jako důsledek tohoto astrologického postavení. Nevím, zda vůbec může lidská bytost s venuší a marsem v takto osamělém postavení, prožít naplněný vztah.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
04.07.2019 - 17:19 | Filtr
(Vodnář) Neptunia
Ahoj, čo prezivas,sa mi javí blízke. Tiež mám Venušu a Mars v Rybách,plus ascendent v Rybách. Som Vodnárka. Moje najväčšie lásky boli platonicke...a s pocitom samoty som sa asi už narodila,aj keď cítim, že ľudia ma majú radi aj ja ich :40:
21.04.2019 - 00:27 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » tiferett
Děkuji za reakci. Mohu někde vysledovat, kdy nastane takový výrazný tranzit Venuše? Ano, stalo se, že se do mě zamiloval někdo aktivní a vznikl z toho vztah. Problém však byl, že já jsem nemilovala...
21.04.2019 - 00:14 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » CapRising
Velice děkuji za Tvoji odpověď. Ano, cítím tam mnohé, co si už téměř uvědomuji. Považuji podvědomě tělo a s ním spojenou sexualitu za nečistou... respektive považuji ji za krásnou pouze ve spojení s láskou, z čisté lásky... pak to může být dokonalé. Nikdy jsem to však nezažila. Mé vztahy (platonické) jsou postaveny především na potřebě "dávat lásku"...pečovat, být oddaná. Myslím, že je daleko větší ta potřeba "dávat" než dostat ve stejné míře zpět.
Žal ze ztráty milované osoby... ano, jakousi nostalgii si v podvědomí nesu a odráží se v mé výtvarné tvorbě.
Ano, mám erotické zkušenosti se ženami, avšak nikdy jsem z nich neměla příliš dobrý pocit, jelikož to nebylo z lásky. A naopak ženu, do které jsem byla zamilovaná, jsem nikdy nezískala. Zároveň se vždy zamiluji do ženy, která je na muže a tedy jí to nic neříká... nerozumí mým romantickým snahám směrem k ní.
10.04.2019 - 12:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Nejasnosti v sexualitě jsou podle mě spíš o Saturnu a uzlu v 8. domě (co tak zkusit regresi?). Ty planety ve 12. domě v Rybách ty nejasnosti asi umocňují, plus symbolizují ty bolestné zkušenosti jak sama píšeš-ale zas Venuše v Rybách je povýšená, škoda jí v tom 12. Neptunské energie máš v radixu opravdu hodně (kromě asc, Venuše, Marsu v Rybách a ve 12. je navíc vládce 5. Luna v kvadrátu na Neptuna, vládce 7. Merkur v konjunkci s Neptunem, nedivím se, že nemáš jasno), ale zase máš obsazenou i zemi, to by se mělo trochu kompenzovat. Možná bych se zamyslela nad svou představou ideálního muže-Mars v Rybách ve 12. v kvadrátu s Uranem v 9., co to znamená a z čeho to pramení. Vodnářky tě možná přitahují kvůli nedostatku vzdušného živlu (ačkoli vlastně Slunce a Jupiter v 11. tak trochu vodnářské jsou). :17:
10.04.2019 - 11:05 | Filtr
(Střelec) tiferett
Venušu máš dvojmo pod plutónskym vlyvom - 8.dom( sexualita) v Škorpionovi a zároveň Venuša v trigóne na Pluto - a to poukazuje na možnosť homosexuálnych sklonov.
Ale keď pozrieme na postavenie tzv. „vzťahových“ domov - 5. 7. 11.- tie poukazujú skôr na konvenčný postoj k akýmkoľvek typom vzťahov. A to v tebe vyvoláva vnútorný rozpor.
Venuša v 12.dome a navyše v Rybách - zase zdvojené neptúnske energie vždy pokazuje na platonické snivé fantazijné prežívanie lásky, ale to neznamená , že to tak musí byť po celý život. Ak to máš v životnom pláne, môže sa pri nejakom výraznom venušanskom tranzite objaviť NIEKTO, s kým sa rozvinie reálny vzťah - ak však vyvinieš dostatočnú aktivitu na jeho rozvoj. Problémom tvojho postavenia Venuše + ascendent tiež v Rybách je tvoja vnútorná pasivita, ktorá môže brzdiť rozvoj akýchkoľvek vzťahov.Ale môže sa stať, že sa do teba zamiluje niekto aktívny a sám vzťah rozbehne. Len potom netreba - ako to plaché Rybky zvaknú - pred takýmto aktívnym nápadníkom alebo nápadníčkou utekať, unikať a rozpustiť sa v hmlách -)
09.04.2019 - 22:04 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Mars alebo Venuša v rybách nie je ľahké postavenie, nieto ešte mať obe planéty pri sebe v rybách v 12. dome. Mars v rybách túži vyniesť na svetlo túžby z podvedomia a prežiť ich, lenže podvedomie je z definície pre nás neznáme.
Venuša v prvom rade symbolizuje to, aký vzťah máme k sebe a následne aké vzťahy utvárame s inými ľuďmi. Symbolizuje tiež náš vlastný hodnotový systém. Človek s Venušou v rybách túži, nemusí si to uvedomovať, nájsť transcendentný, duchovný hodnotový systém, kým si toto neuvedomí, nebude schopný utvoriť si úplne jasnú predstavu o tom, kto vlastne je a veľká časť jeho života sa bude odohrávať v predstavách a fantáziách.
Mňa v tvojom horoskope zaujal Saturn na južnom uzle. Takýto ľudia sa už rodia so žiaľom a pocitom viny. A z čoho ten žiaľ a pocit viny pramení? Žiaľ pramení zo strát blízkych a milovaných ktoré duša zažila (ak veríš na minulé životy) a vina pramení z odsúdenia, ktoré prežil. Duša človeka s Venušou v rybách vraj bola hlboko ovplyvnená náboženskou morálkou, vierou, že telo je nečisté, boh je dokonalý a všetko ostatné je nedokonalé, a duša a telo stoja proti sebe a telesné treba obmedziť, leda ak ide o plodenie detí samozrejme. Tvoja sexuálna energia bola celá ubitá a traumatizovaná, kvadratúra MArs, Venuša - Urán, Urán je často symbolom traumy, ešte v 9.dome strelca - strelec môže symbolizovať dogmatické náboženské presvedčenia a Jupiter je ešte k tomu v kozorožcovi.
Podľa mňa si v sebe nesieš tento rozpor a nemusíš si toho byť vedomá. Sama píšeš, že sa zamilovávaš platonicky a to ešte do vodnárok, podľa mňa sa do nich zamilovávaš, pretože by si trochu chcela byť ako oni - rebelka. Ďalej dodávaš, že nevieš, nakoľko ide o sexualitu, ale určite ide o čistú a hlbokú lásku. Čo je to čistá láska? Kto z ľudí ju dokáže poskytnúť? A tiež ako ju chceš nájsť? Mužom šancu nedávaš a so ženami to máš platonické...
Skús nad tým porozmýšľať, porozmýšľaj nad tým, kto nám môže naozaj poskytnúť bezpodmienečnú, hlbokú lásku.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »