Je vydírání regulérní životní strategie?


22.03.2019 - 15:15
(Ryby) MG34
Je vydírání regulérní životní strategie?
Nebudu to složitě rozepisovat, uvedu prostě ilustrační idealizovaný příklad, který není z reálného života.

Když dělám nějakou "nepravost", tak mne třeba rozbolí hlava, necítím se dobře, nic nezapadá. A když pak začnu všechno dělat "správně", tak se všechno uvolní je to příjemné a dobře to plyne. Pokud by mne někdo hypoteticky řídil, tak mne tím vyloženě vydírá.

A protože neplatí ono okřídlené "účel světí prostředky", tak je celkem jedno, jestli jsem vydírán nebo vydírám směrem k něčemu "lepšímu" nebo "horšímu".

Čím dál víc mi krystalizuje, že vydírání je úplně normální, byť je mi proti srsti (na obě strany).

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
01.06.2019 - 09:46 | Filtr
(Ryby) MG34 » fanik
právě "sis" ho vzal - a ano, je to jednodušší
01.06.2019 - 09:36 | Filtr
(Blíženci) fanik » MG34
Hele nebude jednoduší vzít si prášek?
01.06.2019 - 08:07 | Filtr
(Ryby) MG34 » MG34
Podotázku "je vůbec možné žít jinak než v kleci?" ruším - je zbytečná, nic jiného než "klece" tu neexistuje.

Místo ní nechávám otázku míry, do jaké klec omezuje - k té se časem sám rozepíšu.

A otázka, jestli je lepší život žádný nebo mizerný vlastně vůbec není k diskuzi, protože je to otázka JEN A POUZE na toho, komu ten život patří. Tzn. daná bytost a případně ještě nějaká hypotetická entita (nebo i praktická - chovatel např.), která je s tou bytostí spojena a ovládá ji.
30.05.2019 - 14:31 | Filtr
(Ryby) MG34
Kdo chce se mnou diskutovat o klecích, může tady. Omylem jsem vlezl do vlákna kohosi, koho už mám asi dlouho na blacklistu. Tfuj.. (3x se pokřižovat)

No a k těm klecím - základní otázka zní: Je život v kleci lepší než žádný život? A podotázka - má někdo právo tohle za někoho rozhodnout? A ještě jedna podotázka - je vůbec možné žít jinak než v kleci?
15.04.2019 - 21:48 | Filtr
(Ryby) MG34 » CapRising
Vyšší strategie je to, co se ukázalo jako nejživotaschopnější - a co zabaluje všechny ty nižší taktické varianty do jednoho balíku.

Nemusí tam nutně být záměr a řízení (a asi ani není).
15.04.2019 - 21:31 | Filtr
(Blíženci) CapRising » MG34
Vyšší strategie? Takže ešte existuje niečo okrem nižšej každodennej reality?
15.04.2019 - 21:14 | Filtr
(Ryby) MG34 » CapRising
Není žádný účel jiný než ten tah na branku sám o sobě.

A to, že je tam "skrze" (a ne "pro") potomstvo, je dost zásadní. Jinak to nelze technicky zařídit - mozek/ego nic jiného neumí.

Slova jako "logičtější", "pravděpodobnější" a podobně nepoužívej, když jsi zatížená srovnáváním vyšší strategie s běžnou nižší každodenní realitou. Přenos analogie tímto směrem (naštěstí) nefunguje.
15.04.2019 - 20:02 | Filtr
(Blíženci) CapRising » MG34
Za účelom? Logickejšie by mi to pripadalo, keby to bolo na niekoľko generácii dopredu pre potomstvo.
13.04.2019 - 14:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » CapRising
Branka je uzurpace zdrojů - jakýchkoliv - ideálně na několik generací dopředu skrze potomstvo.
13.04.2019 - 12:06 | Filtr
(Blíženci) CapRising » MG34
podstatou života je "tah na branku"

a branka je?
11.04.2019 - 06:53 | Filtr
(Ryby) MG34
To sis nenašla azyl na dobrém místě - založ si zase ty svoje seznamovací diskuze a moje myšlenkově-utřiďovací vynech.

Jinak "milá a citlivá" může být jak chce, ale když lže (a podvádí) tak je jasná. Já na formu kašlu, zajímá mne obsah. Ty si na formu potrpíš (a kašleš na obsah) - to je tvůj boj, ne můj. Ale já spím dobře a fyzické problémy nemám, takže to znamená, že asi něco dělám správně.
10.04.2019 - 23:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele unhappy soul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nori je milá a citlivá žena, která chtěla, abych si tvé reakce nebrala k srdci. Já jsem si je však k srdci nebrala, protože tvé diskuze a reakce jsem už četla a vytvořila si svůj názor. Od tebe to člověk čeká, takže to netrápí. Ty už jsi takový přirozeně. Spíš to bylo hromadění reakcí od lidí z dneška. Tak jsem si říkala, že není důvod tu být proto, abych si kvůli lidem, co mě tu soudí, ztrpčovala život. A taky jsem opravdu nechtěla, aby se tu něco takového díky mně vířilo.
Jsou tu i fajn lidi a i ti protivní jsou určitě v jádru fajn.
Já bych tady ani nic nepsala, bylo to spíš takové otevření se z nepříjemných důvodů.. Jinak nemám potřebu se tu nějak ukazovat a psát rozumy.
Tak snad tu bude líp.
10.04.2019 - 21:59 | Filtr
(Ryby) MG34 » :o)) Nori
takže ty potají rozeštváváš lidi (nejdřív to zapíráš a pak přiznáš) a pak budeš něco moralizovat o necitlivosti a sociálních experimentech a o nějaké vině?

víš, já mám v ruce přímo i ten text, takže pro tebe a tvoje kličkování smůla - adios - běž si "diskutovat" do jiného vlákna, jestli o tebe ještě někde bude zájem :28: všechno co mi teď podsouváš, totiž platí na tebe
10.04.2019 - 21:40 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » MG34
:4: si zle začal...... opakovane si sa zaplietol necitlivo do situácie kde išlo o emócie... a nebol to sociálny experiment... ale živý citlivý človek... tvoj zdroj tu už nie je aj tvojou zásluhou... si zagratuluj k svojmu skvelému spôsobu komunikácie :15:
10.04.2019 - 21:19 | Filtr
(Ryby) MG34 » :o)) Nori
pěkně ses vybarvila, ty moralistko :61:

ale není nad teplý bonz, mám info přímo od zdroje :3:
10.04.2019 - 21:08 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » MG34
Ty počuješ písmená? Ja ich čítam... Zle si počul a ešte horšie si si preložil... tvoja voľba....
10.04.2019 - 21:03 | Filtr
(Ryby) MG34 » :o)) Nori
moje pravidla už jsou známá - ber nebo nech být - to není vydírání, je to normální férový obchod

btw slyšel jsem, že ty diskutéry pomlouváš u nově příchozích ve vzkazech - taky životní strategie, co? :3:
10.04.2019 - 20:59 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori
Aaalee... protirečíš si... bežne vydieraš diskutérov, ktorí nezdieľajú tvoj názor zablokovaním.... vylúčením z diskusie...
Slovenský povedané serieš si do huby....nie je ti to proti srsti...
09.04.2019 - 19:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Žihadlo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele p.franckh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Panebože, co to tu je za diskuse? Ziram na to s otevřenou pusou To nema nikdo nic na praci? :61: To je fakt sranda! :1: Tomuhle příspěvku samozrejme fandim, prislo mi divny, ze by se takhle jasne a srozumitelně dokazal vyjádřit chlap... :3:
25.03.2019 - 19:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » bubobubo
nezájem :7:
25.03.2019 - 19:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak asi bych měla co říct,ale sebestřední debilové s tím občas mají problém.
25.03.2019 - 17:21 | Filtr
(Ryby) MG34 » Áta22
Jasněže ty potřeby jsou také vydírání - vydírají nás naše pudy a naše pocity nelibosti, resp. naše interpretace těchto pocitů. Jestli je ještě někdo/něco za tím už nedokážu posoudit.

Auto vydírat nemůže - vydírání je vědomý proces a auto není vědomá bytost. V případě že nejede, přichází vydírání odjinud - z nitra (pohodlnost) nebo z venčí (tlak na včasný příjezd, což zase může být z nitra - obava z toho tlaku). Všechny tyto otázky včetně fíkusu jsou správné a k věci a má smysl se jimi zabývat i jednotlivě, zvlášť temi extrémními. Je tu prostě nějaká tenká hranice podobně jako je to se svobodou.

Ohledně reakce na něco - každá akce a reakce má nějaké subjektivní vnímání - pokud někomu něco vadí, někomu totéž vadit nemusí, byť je to reakce na "nepravost". A pokud někdo ví, že někomu něco vadí, může tomu uzpůsobit individuální vyděračský plán. Může to být klidně člověk (třeba i tak blízký jako partner), může to být i hypotetická hybná síla celého vesmíru (bůh apod.) - pokud tedy existuje.
25.03.2019 - 14:41 | Filtr
(Rak) Áta22 » MG34
Tak jsem se zamyslela; některé příklady vydírání, které uvádíš jsou vystupňované do krajnosti (základní tělesné a fyziologické potřeby k zachování života, jako voda, vzduch, spánek…) a podle mě to vydírání není. Nemůžu přijít na to, kdo je v tomto případě vyděrač. Tělo? Nebo spíše společnost podle toho, jakým způsobem, a za jakých podmínek povoluje člověku tyto potřeby zajišťovat? Tady už s vydíráním souhlasím. Pokud je vydírání normální a všudypřítomné, tak se dá použít i na běžné neživé věci? Např. auto mne vydírá tím, že nepojede, pokud nedodám palivo; fikus tím, že chcípne, pokud ho nezaleju… atd.? A kdo je tady vyděrač; auto, nebo já, protože ho řídím, tankuju a nutím ho k činnosti? Tohle jsou možná už příklady chtěného stavu, vlastní volby (bez auta i fikusu to jde)… Koukám, že ve finále píšu samé otázky :63: Už se v tom nimrat nebudu, nejde mi to, jen se ještě vrátím k začátku:
„Když dělám nějakou "nepravost", tak mne třeba rozbolí hlava, necítím se dobře, nic nezapadá. A když pak začnu všechno dělat "správně", tak se všechno uvolní je to příjemné a dobře to plyne. Pokud by mne někdo hypoteticky řídil, tak mne tím vyloženě vydírá.“
To bych nazvala adekvátní reakce na akci, vzájemnost, propojení všeho se vším; ne vydírání, protože opět nemůžu najít, kdo by mohl být „hypotetický řídil“ – vyděrač.
25.03.2019 - 06:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » bubobubo
Když nemáš co říct, tak nic neříkej - jak prosté.

Těch, co se za každou cenu musí k ÚPLNĚ VŠEMU zkratkovitě vyjádřit (i k tomu, čemu vůbec nerozumí, což je teď tvůj případ) je tu plno. Naštěstí se dají dobře rozpoznat.
24.03.2019 - 23:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak toto je tvůj ukázkový výkřik do tmy.
Nic mezi řádky jsem nečetla, ani nevkládala, jen jsem ti napsala, že je efektivnější hledat odpovědi v sobě, než tady povšechně hlásat, že vydírání je strategie.
A po přečtení tvého konstatování, že už dítě po narození vydírá, protože potřebuje uspokojit své potřeby,což je přirozené a není to vydírání, jelikož to dítě na to nestačí a proto má matku a otce, tak už ti vlastně ani nemám co říct.
Příspěvky: 75-51 50-26 25-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »