Horoskop českého génia Járy Cimrmana


19.03.2019 - 20:11
(Štír) Fraktalni Astrologie
Horoskop českého génia Járy Cimrmana
První zmínka o Járovi Cimrmanovi zazněla dne 16.9.1966 v rozhlasovém pořadu "Vinárna u Pavouka", který se vysílal jednou měsíčně v Československém rozhlase. Pořad byl (dle dostupných pramenů) vysílán od 20:00 do 21:00. Čas narození génia lze tedy odhadnout na cca. 20:30.

Myslím, že by se takto chtěl narodit každý z nás (!). Na první pohled horoskop génia (!!!). Povšiměme si nejen generační konjkunce Pluto & Uran s přesným sextilem Neptunu, ale i přesného sextilu Merkur (vl. ASC) s Jupiterem na IC. Nádherné ozáření obou os svědčí o tom, že "Jára" je skutečně náš :-) a může být úspěšný jen zde, v Čechách. Výmluvná dominanta svědčící o správnosti času narození je obsazení 5. domu v Panně (struktura draka tam má hlavu) - inu, jeho zajímavý smysl pro humor (spočívající v jemnosti detailu) nás baví již přes 50 let.

ASC v Blížencích je zde známkou velikého všeobecného přehledu.

Není divu, že vl. 10.domu (Uran) se také nachází v domě 5. Opozice mezi Saturnem (vl. 9. domu) a konj. Slunce & Merkur neznamená problém v jeho geniálním intelektu, ale to, že překládání jeho díla do cizích jazyků by se nemuselo setkat s úspěchem.

Dávám sem nejen na odlehčení a zasmání, ale i pro poučení v tom, že horoskop zrodu může fungovat i na zcela fiktivní vymyšlenou postavu :-).

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.03.2019 - 16:46 | Filtr
(Štír) Fraktalni Astrologie » Lupi
Dobrý den, osy jsou klíčovým prvkem horoskopu, a závisí na místě i čase narození. Pokud se jedinec přestěhuje, a přijme nové působiště za svůj domov, poloha os v jeho horoskopu se změní - a tím i jeho život. I role os je od základů vysvětlena ve Fraktální astrologii.
21.03.2019 - 15:16 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Fraktalni Astrologie
Stačí, dík.
No.......v USA by Jára rozhodně neuspěl, ani kdyby měl nejvzornější horoskop na světě - si myslím. Nebo by to byl jinej Jára..... :4:
Vlastně nestačí - už sice rozumím tomu, co myslíš osvícenými osami, ale co to dělá? Jaké to má důsledky? Taková osvícená osa.
20.03.2019 - 17:15 | Filtr
(Štír) Fraktalni Astrologie » Lupi
Přeji hezký den. Výše uvedené není fraktální horoskop, ale klasický radix pravděpodobného narození (když poprvé v rozhlase zaznělo jeho jméno). Příznivé ozáření os znamená, že planety vrhají trigony či sextily na hlavní osy, tedy na MC, IC, ASC, DSC. Pokud by se náš Jára Cimrman "přestěhoval" třeba do USA, osy by se tzv. "relokovaly", a úspěch by tam nejspíš neměl...
Stačí takto ?
19.03.2019 - 21:33 | Filtr
(Blíženci) Lupi
:61:
Paráda! Jsem sice z toho tvého fraktálu jelen, ale to vůbec nevadí - výkladu rozumím. Není to takhle ale skoro vždycky? Že správná myšlenka musí přijít ve správný čas, aby....byla správná?
Ještě se zeptám - co se myslí tím osvícením os? Tedy chápu, že to indikujou světla na osách - ale co z toho vyplývá? Dík.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »