Češi a závist, úzkoprsost...neustálá potřeba soudit a odsuzovat


19.03.2019 - 11:18
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Češi a závist, úzkoprsost...neustálá potřeba soudit a odsuzovat
Projel jsem docela kousek světa...a nikde jsem se nesetkal s takovou potřebou neustále někoho hodnotit, umravňovat a cpát do té "jediné" správné představy o světě, demokracii,souvislostech atd...

Fakt by mě zajímalo, proč je to v ČR tak rozšířenej "národní sport" ??..a přitom jsou lidi v ČR neskutečně nadaní, šikovní a i dost inteligentní...

p.s. v Číně jsem nebyl..možná jsou i horší země...ale to nemění nic na faktu, že je mnoho zemí, kde takto jednat nikoho ani nenapadne...



keci mimo téma mažu..

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 3 2 1
Řazení:
21.03.2019 - 15:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Lupi
Jak ten zloděj co kříčí chyťte zloděje.
21.03.2019 - 15:31 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Háňa*
Dostatečné :4:
21.03.2019 - 15:28 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sosna zvlčelý
Já se nad tím pořádně zamyslela, Sosno a je fakt, že slyším lidi občas brblat. Akorát, že mi to přijde jako normální ventil na upouštění páry.
Možná je o tím, že si nenárokuji, aby svět byl béžový a růžový - ba naopak, při té představě mi trnou zuby :43:
Víš co - vedly jsem ondyno takovou debatěnku na téma "ale-ty-taková-optimistka-jak-můžeš-být-negativní!?"
Po troše zmatků jsme se usnesly na to,že člověčice (i člověk samozřejmě :46:) má plné právo být občas nasrán, ba až negativní. Jde jen o to, jestli je to celoplošnej a celoživotní postoj, nebo není.
Ještě jednou upozorňuju na Kurs negativního myšlení - je to i film, já to viděla na divadle.
Normál se náramně pobaví, růžoprstý nadšenec patrně pohorší.
21.03.2019 - 10:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...NEMÍT NÁZOR, TAKY NÁZOR... :3:
20.03.2019 - 22:59 | Filtr
(Beran) Háňa*
A co je tohle ? Není to hodnocení ? :4:
20.03.2019 - 19:11 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
Spíš kupu dalších :93: :93: :93:

takže tak asi
20.03.2019 - 19:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
No právě protože už víš že každá revoluce přinese jen kupu další práce..takže jen ať zkusí někdo něco měnit :47:
20.03.2019 - 19:07 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
Stěžovat si můžeš...třeba klidně na lampárně....protože je ti to prd platný


Leda novou revoluci...jenže z toho jsme už dááávno vyrostli :43:
20.03.2019 - 19:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Bosch
no vždyť jsem to říkal
https://archiv.ihned.cz/c1-66531000…
20.03.2019 - 18:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
Jenže si můžeš oficiálně stěžovat na internetu. To za komoušů nešlo. :4:
20.03.2019 - 17:13 | Filtr
(Vodnář) NikaHavek » Sosna zvlčelý
Ohledně RD ideální alespoň podepsat petici, nadávky jsou zbytečné, ale jistě uleví...
20.03.2019 - 16:38 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Propána, do čeho ses to pustil :39: :85: ?!? :4:

Njn, je to tu zvláštní mix. Na jedné straně halda buranů (i buranů s diplomy) co se berou tak vážně, jakoby byli nejmíň středem sluneční soustavy, na druhé straně to vyvažují ti, co si dělají :71: i sami ze sebe ... nestěžuju si (protože vím, že to je asi tak jediné co s tím můžu dělat) :20: :4:
20.03.2019 - 16:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
to si myslím že už jenom z čistě politického důvodu neprojde
https://tn.nova.cz/clanek/…
20.03.2019 - 15:45 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Lupi
Kde jsou nadávači?
No myslím, že je to hodně o tom, kde kdo chce (a asi tedy i potřebuje) být. Pokud mi vyhovují spíše pohodoví lidé, tak proč trávit čas s nadávači? :36:


Hele, ale dnes jsem si trochu zanadával i já. Když jsem se dočetl o rodičovských příspěvcích, jak je zvednou, ale až pro děti narozené v příštím roce. Takže rodiče dítěte narozeného 31.12. dostanou měsíčně 6100,-, zatímco rodiče dítěte narozeného 1.1. 8300,- (bráno na tříletý rodičák).
Není to trochu divné, že důchody se valorizují pravidelně a všem (žádné omezení pro lidi před a po datu), ale u rodičáku, který se nenavyšoval snad 15 let (nevím), budou rodiny s dítětem narozeným letos nějakými občany II. kategorie? :85:

No nic, nepomůžu si, zanadával jsem si, ulevil jsem si a jdu se usmívat do světa (a na zvlčelíky doma).:131:
20.03.2019 - 15:36 | Filtr
(Rak) aktigram » Lupi
No a ako to funguje v úradoch - vidím kyslý ksicht a je nevrlá a stačí nejaká mala poznámka a všetko sa zmení - minule som povedala dnes je nejaký blbý deň a ona odrazu to dostala zo seba a ja som odchádzala úplne v pohode a ona bola tiež. No mrzí ma že aj ja to urobím vedome, ale predsa je to už zmena k lepšiemu.
20.03.2019 - 15:29 | Filtr
(Beran) nutelina » Annie Tea
Odpoveď zní Alois Irlmaier. Uvidíme zda jeho proroctví vyjde, doufám že ne.
20.03.2019 - 12:48 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » AL8EX
A v tom je právě vlastní zkušenost. Že mě sere (fuj:14:) neustálé fňukání, když každý má možnost s tím něco dělat.
Hele, mně opravdu prudí řečičky o tom, jak je něco špatně! Že je něco špatně, na to přijde kde kdo! I já, proto nepotřebuji vědět, že to je špatně.
Takže se ptám: A jak to tedy dělat, aby to nebylo špatně? A co pro to děláš Ty (každý z nás)?

Nebudu teď psát o nějaké lehké verzi nespokojenosti, která se může stát motivací, hnacím motorem, aby se člověk měl kam posouvat. Budu psát o nasranosti z principu (alespoň neřekneš, že to není vlastní zkušenost):
Kdysi jsem v předchozím zaměstnání pracoval s kolegou, který furt nadával. Odjel ráno se svojí partou do terénu a když se vrátil, začal od dveří vykřikovat: "Zku... práce, se na to vys..., do :71:, do :130:...!" Časem jsem zjistil, že to je asi jeho taktika, jak vyvolat zdání, jak se v práci dře, jak vázne na neschopnosti ostatních lidí, kteří zase něco neměli hotové a on kvůli tomu nestíhá (a s nestíháním termínů měl skutečně problémy). A šéf mu to žral a na poradách ho chválil a litoval, že má nejtěžší zakázky z nás všech...
Změnil jsem práci a už mi neotravoval vzduch. A byl jsem mnohem spokojenější. Vedle něho bych časem chcíp.

Hele, je to osobní, protože tady kolem taky mnoho lidí nadává, ukazují, jak všechno je zlé a že jinde to je lepší a proč... Že celej systém a kdesi cosi... A pak zjistíš, že nejvíc řvou lidi, kteří kdyby se měli alespoň tak dobře, jako se mám já, tak by teprve poznali, jak se před tím měli dobře. Proč tedy oni fňukají a já se usmívám? Možná proto, že nechci dopadnout jako oni. Možná proto, že si všímám i těch hezkých věcí. A poukazuji na ně, aby měli možnost se usmívat i oni, mít se lépe. Jenže mnozí z nich se nechtějí mít lépe. Spíš chtějí, aby ty ses měl hůře, než oni, abys spadl pod ně. A tím oni pak budou nad Tebou, aniž by se ze svých :93: pohnuli.
Když jseš v blízkosti těchto lidí příliš dlouho, tak Tě skutečně začnou stahovat. A časem budeš stejný. Nemluvě o tom, že jejich ukazování na samé překážky a problémy je jen výmluvou, proč něco nemuset dělat.


Jo a ještě něco: Pocit, že my Češi jsme v tomto nějak významně horší, se dá významně eliminovat studiem historie. Myslím historie v podobě jejího výkladu jednotlivými národy. Zkus se na to podívat, jak fňukají historicky Francouzi, Němci, Poláci, Rusové... A jak tu samou událost každý líčí jinak a jeho národ byl skoro vždy v právu.
20.03.2019 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
SI PIŠ ŽE BERU! :3:

...jen jsem z tebe chtěl vymáčknout i nějakou vlastní zkušenost a pocit...nějak mě neberou nažehlený řečičky.. :74:..doufám že si to nevezmeš osobně :20:
20.03.2019 - 10:58 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » AL8EX
Hele, já myslím, že jsme se trošku minuli. Asi to nedokáži vyjádřit lépe, ale svůj názor přesně k tomu, co jsi napsal, jsem zde vyjádřil. Hlavně k tomu hodnocení. Jen jsem napsal, že nehodnotí kriticky (negativně) jen druhé, ale hlavně sami sebe (Čechy). A přitom co krom kecání dělají, aby to bylo lepší? To nebylo směřováno na Tebe, osobně, ale naopak právě k "češství". Asi to jen nedokážu vyjádřit srozumitelně (pro všechny, já se naopak v tomto orientuji, proto to tak podávám).

Jestli Ty si to nebereš moc osobně. :20: :74:
20.03.2019 - 09:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » NikaHavek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano naprosto přesně popsáno...toto jsem měl na mysli...

jak píšeš....
Máme ale jedno takové specifikum, které pozoruji, že se v poslední době stává až doménou komunikace ať fyzické, tak hlavně virtuální ( kde se to logicky víc projevuje) taková nevraživost. I přes to, když někdo položí nějakou otázku, a najde se někdo, kdo odpoví na ni a ne na milion jiných věcí na které se nikdo neptá, tak je považován za společenský odpad, pokud je odpověď jiná než byla očekávána. Doslova je osobně urážen. Propojuje se to plině s nějakou jinakosti. Jako by vybočovat jen částečně z masy ať názorem, vzhledem, schopnostmi, je tady víc než jinde problém a musí být až násilně či vulgárně umravněn a zařazen zpět do fronty. :44: :15:


a takových je v ČR opravdu mnoho, i v ezo klubech prostě platí, že je potřeba žvanit o takových těch nažehlených kecích a pokud nejsi dostatečně stejná, jsi odpad...nedemokratická, nerespektující, odsuzující atd...prostě musíš říkat, to co říkat máš a co všichni uznávaj že je potřeba říkat.. :4:
20.03.2019 - 08:10 | Filtr
(Vodnář) NikaHavek
To je v celku zajímavá otázka a téma, řeším od včerejška v sobě skoro stejnou otázku.

Nebudeme popírat, což neděláte, že jsme dobrý, pracovitý a šikovný národ plný hloubavích " filosofů" jak jste řekl. Máme ale jedno takové specifikum, které pozoruji, že se v poslední době stává až doménou komunikace ať fyzické, tak hlavně virtuální ( kde se to logicky víc projevuje) taková nevraživost. I přes to, když někdo položí nějakou otázku, a najde se někdo, kdo odpoví na ni a ne na milion jiných věcí na které se nikdo neptá, tak je považován za společenský odpad, pokud je odpověď jiná než byla očekávána. Doslova je osobně urážen. Propojuje se to plině s nějakou jinakosti. Jako by vybočovat jen částečně z masy ať názorem, vzhledem, schopnostmi, je tady víc než jinde problém a musí být až násilně či vulgárně umravněn a zařazen zpět do fronty.
Díky nějaké znalosti cizího prostředí a to buď po cestování a nebo z vlastní rodiny, která je doslova kosmopolitní ( nemám v sobě moc české krve spíš žádnou a i přesto jsem ráda že tady žiju) to cítím asi o to výrazněji. Nebudu republiku házet do jednoho pytle, toto nejméně cítím v Praze, ale moje domněnka je taková, díky tomu, že jsme se tak nějak izolovali od okolního světa ( částečně za to mohla opona) jsme méně přizpůsobivý a díly tomu asi i nespokojení na cež navazuje i ta závist. Jako by jsme si neuvědomovali, že za úspěchem je vždy spousta dřiny. Je to takový globální pohled, nějaká analýza, ale jak jste narážel na to Řecko, tak to je asi výborný příklad. Nýbrž tam žije primární část moji rodiny a otec je řek tak můžu potvrdit jak jsou jiný, máme to doma ve zvláštní kombinaci s Němci, kteří jsou zase od podstaty úplně jiní ( opravdu zvláštní kombinace). V tom Řecku jsou více kosmopolitní.
Ve svém okolí pozoruji, že nejvíc se projevuje vámi popsány syndrom, u lidí, kteří neměli moc zájem cestovat a nebyli ani třebas v Praze, ve svém hlavním městě. Ti bývají obvykle ukázkovým příkladem. Jako by neměli šanci načerpat, nadýchat se jiného vzduchu a díky tomu jsou zapouzdření ve svých ulitách.
20.03.2019 - 00:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Tak to máš fakt blbý opravdu politováníhodné až jak moc jsou někteří spoluobčané sužování nenávistí a záští :62:
20.03.2019 - 00:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » AL8EX
a nesoudíš tak trošku? :3: :4:
19.03.2019 - 20:01 | Filtr
(Rak) aktigram » AL8EX
áno a ten Muráň je naozaj nabijač energie tak ako tie divoké kone :74:
Ešte k tomu vláknu - človek tak rád hodnotí iných, lebo nedokáže prijať sám seba, cití sa malým a poníženým a tak závidi tým ktorí sú sami sebou. To znamená že je to prerod človeka - pochopíš tak konečne začneš žiť svoj vlastný život a užívaš si ho. Riešiš svoje posrané trable čo si porobil ale odrazu ide všetko ľahšie.

No myslím že je tu aj otázka sugescie a jej prijímania.

Tým že nie sme výbojné národy, nevyhlasujeme vojny iba sme do nich zatlačení si možno toľko neveríme a preto ta frustrácia. No a tiež máme porevolučnú masaž dennodennú a zovšadiaľ - my sme nič čo by sme boli bez iných. Dokonca u nás mnoho rodičov sa s deťmi rozpráva po anglicky - my sme predsa niečo viac a čo taká slovenčina či čeština?. No tiež si pamätám niektorých československých hercov ako sa hanbili za svoju vlasť a nechceli ani povedať odkiaľ sú a to je hanba národa ak to hovovrili tí čo mali oveľa väčšie možnosti ako obyčajný ľud. No a je toho ešte mnoho - celé povojnové obdobie sme sa dozvedali aký je úžasný život v Nemecku či Amerike a potom ked som sa stretla so spolužiakom ktorý emigroval a hovoril ako biedne tam žil a zametal ulice a pod. tak sa mi trochu otvorili oči.
19.03.2019 - 19:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tyhle vzpomínky jsou prostě tak krásný...dík za upřesnění...já tam letos musím zajet :27:
Příspěvky: 75-51 50-26 25-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »