Prosím o radu!


22.01.2019 - 19:49
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Leonard91, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Prosím o radu!
Jaký je rozdíl mezi lunou ve štíru a lunou s aspektem na pluto OBECNĚ? Předem všem děkuji za odpověď.

Doplnění: Ještě by mě zajímala povaha aspektu "černá luna sextil pluto" v mém radixu. Nikde jsem nenašel uspokojivý výklad. Tyhle články v horoskopu by se měli podporovat ... :63: Děkuji.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
27.01.2019 - 20:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Leonard91
Vzdálenost pluta od měsíce je pod 10ˇ což bych považoval za volnou aplikační konjunkci když jde o světlo + oboje ve stejném znamení a domě.
27.01.2019 - 13:42 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Luna ve Štíru má vlastnosti Štíra: lidi s ní bývají ostří, zlomyslní, jazyk jak nůž, cítění pronikavé a do hloubky, vyčuchají kdejakou nepravost na první dobrou - jak v dobrém, tak ve zlém. Nedá se jim lhát, ani nechtěně.
Luna s aspektem.....no to záleží na tom, jaký aspekt máš na mysli? Třeba v sextilu spolu budou vlídně komunikovat, v trigonu se budou hecovat, v opozici se budou tvářit, že je to buď - anebo.....blbý jsou kvadratury. Forrest kdesi napsal, že kvadratura se dá řešit jedině stylem "každý chvilku tahá pilku" a má asi pravdu.
Aspekt je totiž vztah mezi těmi dvěma principy.
TAkže když jsou třeba v konjunkci (to má jedna moje vnučka, pozoruju v přímém přenosu) tak sotva lze rozeznat jedno od druhého - čím těsnější konjunkce, tím hůř rozeznatelné. Tam pak je jakýkoli pocit vnímanej jako osudová záležitost a musí se na to velmi opatrně.
25.01.2019 - 17:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Fraktalni Astrologie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Leonard91, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano souhlasím. Principiálně jsou to odlišné pojmy. Nicméně z toho co píšete o vztahu luna-pluto a mé osobní zkušenosti sám ze sebou (mám natální měsíc ve štíru nenavázáný nijak na pluto)musím říct, že vliv na emoční stránku člověka je dost podobný (intenzivní emoce, lpění na někom/něčem, manipulace na emocionální rovině, odhodlanost) ...
25.01.2019 - 17:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » RainMan22
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Leonard91, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak tuhle odpověď nějak nechápu ...
25.01.2019 - 17:07 | Filtr
(Rak) RainMan22 » Leonard91
Luna ve Štíru
rodinný typ
na 9 stupni - skvělá komunikace, tajemství, která se nikdo nedoví

Černá Luna ve Kozorohu
nevnímám naděje
na 12 stupni - sebevědomí
25.01.2019 - 15:34 | Filtr
(Štír) Fraktalni Astrologie
Obojí je úplně něco jiného. Planety se vždy projevují skrze znamení (žádná planeta nestojí mimo zvěrokruh). Luna ve Štíru se vždy projevuje hloubkou a opravdovostí svých emocí. Aspekty jsou naproti tomu o komunikaci, výměně energií mezi planetami, které pak spolu řeší nastávající životní situace. Záleží nejen na aspektu samotném, ale i na pozici obou planet v horoskopu (v domech a znameních). Pluto (což je dle Fraktální astrologie kombinace Štíra a čínského Vepře) může Luně dodat nejen pevnost, odolnost a neústupnost, ale i empatii, schopnost manipulovat, či schopnost dosáhnout svého v té či oné životní oblasti. Může dát tendenci k intenzivním emocím, fixaci či závislosti na někom či něčem. Zároveň se v běhu svého života může dotyčná osoba setkávat s projevy pevné odhodlanosti nebo citové manipulaci, a s dalšími a dalšími variacemi projevů této energetické výměny...
25.01.2019 - 01:05 | Filtr
(Lev) astrokaca
Ahoj, je tam určitá podobnost ale ! luna ve štíru - je projev planety v určitém znamení - tzn jako když si planeta oblíkne určitou roli, kterou pak hraje a rozvíjí určitý potenciál té role v místě kde luna stojí a také vládne - luna se projevuje plutonicky - ale pokud je luna v aspektu s plutem - tak vznikne např luna v blížencích - projevuje se merkuricky - ale má kontakt s plutem tzn je tam energeticky spojení - záleží na aspektu - tedy vzniká bud harmonický/ nebo disharmonický tok energie, který se projevuje hlavne v oblastech života, kde stojí luna+pluto a také v místech, kde tyto planety vládnou...tyto místa pak propojuje, nebo naopak např při kvadrátu, zde vznikají potíže - dle významu aspektu.
23.01.2019 - 18:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Věcně vzato bude to stále tatáž luna. Postavení aspekty a umístění v domech pak symbolizují její vnímání a projevy.
Luna ve štíru se bude vyznačovat štířími emocemi.
Luna v aspektu na pluto(pokud sama není ve štíru) bude charakteristická tím znamením kde je umístěna.
Bude se však projevovat pozměněně v závislosti na druhu aspektu k plutu tudíž bude ve své základní kvalitě ovlivněna o další "sklony". Ovlivnění základní kvality záleží na dalších faktorech jako umístění pluta ve znamení etc.
23.01.2019 - 17:51 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Keď je Luna v škorpiónovi, tak to, čo Luna predstavuje, citový, vnútorný svet človeka a jeho sebaobraz, je sformované škorpiónsky.
Keď je niečo v aspekte s Plutom, tak sa to má meniť, v tomto prípade sa bude meniť sebaobraz človeka, to ako sa vníma. Povaha aspektu bude ukazovať, ako zmena bude prebiehať a hlavne ako ju bude človek pociťovať.
23.01.2019 - 17:24 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Rozdíl v tom pochopitelně je. Znamení Štíra totiž není jen Pluto. Vládne zde i Mars (nikdy zde nepozbyl vlády), je to živel vody, kvalita pevná, dekany mají též své vládce, stupně významy... A Luna je zde v pádu.
Pluto je planetární vliv. A zde je nutno uvažovat, zda aspekt aplikuje, separuje, jaké další planety skrze aspekty vytváří vazby, jakým oblastem (domům) vládne Luna, jakým Pluto, v jakých domech a znameních...
Luna ve Štíru bude ukazovat na způsob, jakým se projevuje (např. štíří emoce, emoce jdou do hlubin, kde nejsou emoce, tam se člověk neangažuje).
Luna v aspektu (jelikož není specifikován, uvažuji konjunkci) s Plutem pak prováže planetární vlivy, může vytvářet vazbu (často nezdravou, patologickou) na matku atd.
Nezapomenout, že Luna v radixu muže a ženy se bude chovat odlišně.
Ale jak říkám, chce to opět posoudit celkově. Lépe nahodit radix a nad ním se bavit. Ona taková konjunkce s Plutem nyní nastává v Kozorohu, dříve ve Střelci, ještě dříve ve Štíru (zde by docházelo k prolnutí obou vlivů), ve Vahách, v Panně...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »