Jan Palach pohledem astrologa


17.01.2019 - 20:13
(Ryby) Maek
Jan Palach pohledem astrologa
V tomto vláknu nechci rozebírat to, díky čemu známe Jana Palacha, už proto, že jen málo kdo z přítomných jej znal osobně.
Nejsem astrolog, ale zajímá mě astrologie z druhé strany.
Zajímá mě pohled na to jaký to byl člověk.
Zkuste se prosím oprostit od informací o něm a přistoupit k jeho popisu jako k neznámému člověku - pokud to jde.

J. P. 11. 8. 1948 3:27h Praha

Děkuji za příspěvky astrologů a třeba i numerologů

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
17.02.2019 - 21:18 | Filtr
(Vodnář) BLM
Jan Palach - natívny horoskop - Pluto v 4. dome
Cheirón ve štíru - sebevražedné sklony
Severný uzel v 12. dome.....
23.01.2019 - 00:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Orfanikus
Řekl bych že vždy snad získáváme jen subjektivní dojem který interpretujeme jako více/méně obecnou realitu.
Na popis světa a druhých bytostí takových jací jsou je lidská výbava přecijen příliš krátká. Tápeme po povrchu tak trochu hmatem smysly a netušíme hloubky podvědomí ani to co se v nich skrývá.
Astrologické symboly jsou jen jakés bojky zachycující že tam snad "něco je".
Tyto sporadické symboly jsou však vždy víceznačné. Věc překladu je pak záležitost převodu získaného vjemu do osobní roviny skrze filtr "já" a zpět.
Vždy je velkou otázkou kolik z toho minima z povrchu co máme zůstane navíc ješté "ztraceno v překladu". Výkladový hermeneutický proces je vždy jen přiblížením. Realitu nezná nikdo. Jen stvořitel.
21.01.2019 - 08:26 | Filtr
(Lev) Orfanikus » Maek
Já osobně si myslím ( ale budou určitě i jiné názory),že přibližný "obraz duše" i ten astrololog,který dělá moderní psychologickou astrologii získá jen po osobní konzultaci s dotyčným,konzultace doplní graf a v tomto případě konzultace …

Orf.
20.01.2019 - 15:37 | Filtr
(Ryby) Maek » Orfanikus
Tak mě hlavně zajímá to jaký byl člověk, jaké měl vlohy, "nedostatky", povahu a psychické zázemí - rodina.
Jeho čin, nemám potřebu nijak rozebírat a ani se k němu vyjadřovat.
Jeho duši přeji klid.
20.01.2019 - 11:12 | Filtr
(Lev) Orfanikus
O jeho (asi je to není vhodné slovo) rusofilství prosakují informace řadu let.
Je možné,že ho ta velká země tak zklamala,že se k tomu činu odhodlal.
Já psychologickou astrologii,která holduje myšlence horoskop = obraz duše nedělám.

Hlavně si myslím,že jeho duše po odchodu z tohoto světa takovým způsobem,se potřebuje vzpamatovat,nechal bych ho zcela na pokoji - samozřejmě i v myšlenkách.

Kdo může,ať mu věnuje modlitbu.

Orf.
19.01.2019 - 16:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
jj hledání světla, v transpersonální rovině která vždy nějak prosakuje do těch ostatních.
19.01.2019 - 16:41 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » CapRising
Zajímavé co tam všechno vidíš. Takže byl vlastně předurčen. :15:
19.01.2019 - 16:31 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
Však tenkrát nikdo nechtěl demontovat socialismus. Jenomže s tím nikdo neměl zkušenosti jak by to mělo fungovat bez přechodu na tržní systém. Protože to byla myšlenka z dnešního pohledu zcela utopistická (socialismus s lidskou tváří) ještě více než komunismus protože v komunismu lze řídit stát diktaturou. Takto bychom nezvratně spadli do západního bloku dubček byl jen mezistupeň ať už si to uvědomoval anebo ne.
A potom, dubček byl asi nejproblematičtější postavou po klémovi. Protože dubček zavedl zemi do 20 leté normalizace a okupace rusa, těch 20 let jsme si mohli odpustit mohlo se tady dýchat mnohem lépe bez toho aby byli likvidováni po 68 další kvalitní lidé a do vedení se dostali všude už jen straníci bez patřičných kvalit vést zemi. Což dopadlo tragikomickou postavičkou Jakeše.
Tudíž bych spíše jako egocentrika vnímal dubčeka, to že pražské jaro byla projekce jeho ambiciózního ega se ukázalo po výprasku v rusku neboť aby se udržel u koryta udělal vše co se čekalo, pendrekový zákon, oročka o 180st..
Známá je jeho fotka jak skáče do bazénu z můstku, typický narcis kochající se ve světle obdivu.
A když po 17.listopadu 89 vystoupil na balkónu melantrichu a lidé začali volat ať žije dubček bylo všem uvažujícím jasné že vše, celý samet je v prdeli. Ale v naší zemi se toho moc nenauvažuje.
A právě proto mnozí věděli doopravdy na čem jsme. Já jsem na to přišel až o něco později, holt 68 se ve školách neprobíral a 68 jsem nezažil dělal jsem tenkrát do plínek. Přesto však zaplaťpánbů za to mohlo to být i horší. Samet je sice poněkud pokakaný ale co naděláme..nikdo se k tomu teď nehlásí ho vyprat. To je právě problém té dnešní doby nikdo se nechce k té prohře 89 znát. Ale Vašek za vše nemůže nevím co by dělal kdokoli z lidí šlo to jinak než předat moc opět komunistům? Však tady nikdo jiný nebyl, dědictví normalizace. Nikdo politicky neprolustrovaný a nesvolný režimu KSČ tady nebyl. Nebyl kdo by jiný vedl stát. Takže se marně nasíráme. Já slyšel první hesla r 89..chceme socialismus s lidskou tváří..ale pak se to rozjelo podle mně demolice řízená byla ale vše co tomu předcházelo smysl mělo včetně palacha. Aspoň bychom mu ten čin neměli upírat. Ti další už tak nezaujali. A dneska by už to udělal jenom šílenec.
19.01.2019 - 16:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » CapRising
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všímám si jedné docela zásadní věci. V radixu ČSR je Chiron na konci Ryb. V srpnu 68 probíhala (plus minus) Chironská revoluce. V současné době (opět plus minus) probíhá druhá Chironská revoluce. A my, kdo známe mytologii Chirona, v tom vidíme docela slušnou souvislost. Chiron byl zraněn nevyléčitelnou ranou a aby nemusel trpět a mohl zemřít, vzdal se své nesmrtelnosti, aby mohl být propuštěn Prométheus, který pro lidi ukradl pochodeň z Olympu. Máme tu sebeobětování se, neutuchající bolest (podle mě Palach vnímal tu zradu vyloženě až fyzicky) i pochodeň v jednom...a není náhoda, že toto téma vyvstává i nyní ;)
19.01.2019 - 15:46 | Filtr
(Blíženci) CapRising » Bosch
Tak astrológia má nejakú výpovednú hodnotu a môže o jeho čine niečo povedať, ak už nie prečo, tak aspoň môžeme pozrieť na tranzity a odsledovať nejaké súvislosti.
Každý má svoj spôsob na interpretáciu natívneho horoskopu, mne sedí tzv. evolučná astrológia, a z jej pohľadu je zaujímavý hlavne tranzitný horoskop. Evolučná astrológia počíta s minulými životmi a ich vplyvom na človeka. (risknem výklad a la jolanda...)
Podľa EA je najdôležitejšie postavenie Pluta (dom, znamenie, aspekty) - predstavuje túžby duše v posledných životoch.
Potom južný uzol a jeho vládca (dom, znamenie, aspekty) - ukazuje ako konkrétne sa tieto túžby realizovali, aké životy si duša vytvorila.
Bod oproti Plutu ukazuje kam sa chce duša ďalej vyvíjať. A severný uzol (dom, znamenie, aspekty) a jeho vládca, k čomu smerujeme, čo chceme dosiahnuť.
Ak je k JU a SU planéta v kvadratúre, znamená to, že duša rozvíjala obe oblasti a nepodarilo sa jej poriadne rozvinúť ani jednu.
Povedala som to preto, že práve v jeho horoskope je táto situácia. Pluto v Levovi v 2. dome (býka) je v kvadratúre k SU a JU, pričom presne na JU je Luna.
Lev ako znamenie predstavuje túžbu človeka mať svoj vlastný osud pod kontrolou, kreatívne ho naplniť. JU je v škorpiónovi v 5. dome (leva) - z toho vidíme opakujúcu sa tému - túžba duše vyjadrovať sa slobodne, tvorivo. SU je v býkovi v 11. dome (vodnára) - 11. dom + vodnár je problematický, súvisí často s traumou, traumatizujúcimi zážitkami, vládca SU, Venuša je v 12. dome pri Uránovi. Moj osobný názor je, že toto je človek, ktorý už v minulých životoch riešil otázky hraníc vlastnej moci a bezmocnosti,a tento život bol do určitej miery replay. (Tak to býva väčšinou, samozrejme tým nechcem znižovať hodnotu jeho činu, ale os SU a JU je dôležitá v tranzitnom horoskope.)
Aj bez JU a SU vidíme, že Slnko je v levovi v 2. dome pri Plute a Luna v škorpiónovi v 5. dome, takže môžeme usudzovať, že to bol človek pre ktorého osobná sloboda a osobní hodnoty neboli niečo, s čím by robil kompromisy. Pevné znamenia padajú na pevné domy. Ďalej to bol človek, ktorý preciťoval všetko veľmi intenzívne - Luna škorpión , ASC rak, a idealista - konjunkcia Neptún, Mars vo Váhach, Jupiter v Strelcovi,...
V tranzite vidíme, že Saturn je v opozícii práve k Marsu a Neptúnu, čiže jeho osobná vôľa a ideály narazili na tvrdú realitu - Saturn v 10. dome, v baranovi - útlak (Saturn) spojený s násilím (Baran). Zároveň ten Saturn sa stal súčasťou ohnivé trojuholníka (Saturn, baran, Pluto, Merkúr, Slnko - lev) a Jupiter v strelcovi. Ohnivé znamenie pociťujú, že majú nejaké špeciálne poslanie, osud, ktorý musia naplniť - tento tranzit bol dhšie trvajúci.
Podľa tranzitného horoskopu, ktorý tu niekde je - najdôležitejší bod astrologicky konjunkcia tranz. Luna, Merkúr vo vodnárovi v 8. dome v opozícii k natívnemu plutu, merkúru a slnku - to, ako sa cítil, spojené s potrebou vyjadriť sa merkúr + vodnár a 8. dom, vzbura aj za cenu života. Táto opozícia je tiež súčasťou kríža Pluto, JU, SU + tranz. Luna + Merkúr. Podľa mňa opakujúca sa situácia, akýsi replay (IMHO).
Ďalej tranz. Mars prechádza cez JU a natív. Lunu, čím sa stáva tiež súčasťou tohto kríža. V tranzite vidíme tranz. konjunkciu Urán, Jupiter pri natívnom Neptúnovi a Marsovi, prakticky skoro všetko je aktívne.
Tranzitujúca Venuša - vládkyňa SU a znamenia býk v 11. dome - stojí tiež na zaujímavom mieste - 15° Ryby v 9. dome hrdinu - čím sa stáva vrcholom yod-u, natívne Pluto + Mars a tranz. Venuša. - Hrdinská obeť (Ryby, 9. dom) - pre všetkých - Vodnár, 8. dom (Luna+Merkúr). Tranz. Venuša je tiež v kvadratúre k natívn. Jupiterovi, a nakoniec samotné Pluto stojí na hrote jeho najosobnejšieho domu - na IC.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
19.01.2019 - 13:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si myslím, že ho můžeme objektivněji zhodnotit až po několika stech letech. Zatím mám pocit, že si ho stále nějakým způsobem idealizujeme a děláme z něj nějakou modlu, morální vzor a podobně. Stejně to je i v případě Václava Havla. Astrologie by se zdála být jakž takž objektivní, nicméně i astrologové mají své preference, své morální nastavení a tudíž je něco oslovuje více, něco méně a tudíž vykládají jeho horoskop subjektivně.
Pro mne třeba poznámka, že byl tak trochu megaloman, co měl přebujelé ego, nebo že byl poměrně komplikovaný, vůbec nesnižuje onen čin, který provedl. Já osobně odlišuju člověka a jeho činy. Člověk může být kdovíjaký, a jeho činy mohou být úplně jiné, než jaké bychom čekali. Proto jsem rád, že ho tu můžeme takto probírat a zjistit, jaký byl člověk.
Pro mnoho rádoby bojovníků za svobodu je třeba nepřijatelná informace, která je objektivní, nevymyšlená, totiž že Palach byl komunista jak poleno, rusofil, který věřil komunistickým a levicovým myšlenkám, dokonce i po pražském jaru. Až příchod vojsk Varšavské smlouvy (zajímavé, jak se dnes ze všech stran opakuje, že to byli jen Rusové) ho trochu probral...ale ani poté se z něj nestal žádný pravičák a antikomunista. On bral Dubčeka a všechny ostatní, kteří se v Moskvě podvolili, a dokonce i Sověty a ostatní, za ty, kteří komunismus zradili.
18.01.2019 - 23:16 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » vuvuzelka
Myslím že jsme r89 dopadli ještě dobře mohlo to být horší. Škoda jenom že se prakticky vytrácí ideje vzniků obou států. ČSR a ČR. Jakobychom se za ně styděli nebo co. A hulváti se hrnou k páce moci.
18.01.2019 - 23:01 | Filtr
(Panna) vuvuzelka » Bosch
:15: těch možností je asi víc, tuším. Vybral si tuhle, no...
https://vltava.rozhlas.cz/bez-palac…
18.01.2019 - 22:43 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » vuvuzelka
Nutné to asi není.
18.01.2019 - 22:41 | Filtr
(Panna) vuvuzelka
Mě spíš k tomuhle tématu napadá, jestli je nutný obětovat svůj život pro změnu. Nebo domnělou budoucí změnu.
18.01.2019 - 20:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Maek
To se tam samozřejmě dozvíš především.
18.01.2019 - 20:29 | Filtr
(Ryby) Maek » Bosch
Na netu se můžeš dozvědět i to co není pravda :4:
18.01.2019 - 20:28 | Filtr
(Ryby) Maek » ES
Díky :3:
18.01.2019 - 20:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Maek
Na netu o něm najdeš nějaké rozbory , co člověk to názor. Ten horoskop nabízí v kontextu událostí spíše více otázek než odpovědí. Asi by se měl zkoumat okamžik činu a další a další okolnosti zjednodušený závěr je zavádějící.
18.01.2019 - 20:11 | Filtr
(Ryby) Maek » Mici Angóra
Děkuju, teď už mi je jasnější proč ho vnímám tak nějak jinak.
Díky :3:
18.01.2019 - 20:01 | Filtr
(Ryby) Maek » Bosch
Než jsem sem přidal toto vlákno, tak jsem se díval co tu o Janu je a tohle jsem zahlédl. Nebylo tam to co jsem chtěl a je to už přeci jen tři roky a tak jsem se zeptal po svém.
Taky mě napadlo napsat jen datum a čas a požádat o rozbor, ale to bych to asi schytal :43:
18.01.2019 - 16:47 | Filtr
(Rak) aktigram
Severný uzol v 11 dome BYK, to hovorí o tom že človek sa ma viac venovať spoločnosti a nemyslieť na svoj stredobod. Veľmi ambiciozny človek ktorý nezvladne 11 dom môže ísť až za hranice aby sa stal konečne stredobodom pozornosti že tam boli ambície je zjavné.
Nepovažujem sa za astrologa ale v poslednom čase som veľa študovala dračie uzly a dáva mi to veľký význam.
18.01.2019 - 15:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
No když to tvrdíš..
18.01.2019 - 14:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Mars ve 4. domě :3:
18.01.2019 - 14:33 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Já tomu nerozumím jak se dá najít vlastenectví v horoskopu.
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »