život v děloze - kdo si pamatuje?


01.01.2019 - 15:44
(Panna) Wiké
život v děloze - kdo si pamatuje?
Poslední rok a půl mě to někdy vrhne, že se vidím v děloze, jak jsem se cítila.
Docela se všude jedou porody - jak to člověka ovlivnilo a popisů pocitů z dělohy je málo.
Nemáte pls někdo divné pocity z dělohy, že bychom si povykládali?
Jde o pocity omotání, stlačení, vytlačení "duše" nebo vašeho způsobu myšlení-důlek, tlak mezi očima, nepříjemné pocity z fúze (tekutin v břiše, zima jde ze žil, které nejsou úplně vaše nebo se vaše teplo žílami v břiše sbírá a odvádí), tlak na srdce, paralýza...
když tak napište, díky.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
07.01.2019 - 07:16 | Filtr
(Ryby) thééé » Wiké
To už je docela osobní, intimní téma... vyšší smysl: mě vlastně naťukl až ten stav..že nejde o to - co kdo proč kdy, ale můj stav, který určoval, od čeho se odpíchavam. Nějak se mi podařilo za to převzít zodpovědnost, že je to "moje a jen moje" a pomohlo.
Zbytek do SZ
07.01.2019 - 07:11 | Filtr
(Ryby) thééé » Wiké
No v tomto počasí vidím rozdíl v teplotě :4: (v bříšku bude určitě tepleji)
Jinak myšleno tak, že při jednoho bezpečí, pro druhého vězení..je to každopádně zajímavé téma
06.01.2019 - 21:21 | Filtr
(Panna) Wiké » thééé
před tím? Jako před ocitnutím se v tomto světě?
vtáhl mě tam vír na základě toho, že jsme se předtím znaly
o co jde?
nemám žádnou úlevnou teorii o vyšším smyslu zatím

a v současnosti ty stavy mi začly, že jsem měla hodně stresu, musela jsem se bránit v práci a shánět novou, podařilo se mi to, mezitím ale něco kula máti a jednou když přišla, tak mi křuplo něco v páteři a začlo to.
Mají na to vliv i stresy z těch všech situací, které trvaly asi rok předtím

já jsem tehdy sledovala svoje konstelace Neptunu, protože ten mě štval..
06.01.2019 - 21:02 | Filtr
(Panna) Wiké » thééé
no, těžko říct,
když tě hezky pohřběj a daj ti tam kytičku, tak je to takové uklidňující možná.
Vítr pak tvou duši zvedne a nadnáší a odnáší.
Ale to je jiné téma.
Myslívám na to při ochlazovací fázi sauny..
06.01.2019 - 20:11 | Filtr
(Ryby) thééé » Wiké
drsné..možná je pro Tebe důležité tomu do detailu rozumět a posdílet.
Napadlo Tě, co to minulý rok odstartovalo? myslíš, že tranzit saturnu, či pluta 6. domem v aspektu na toto stélium?
06.01.2019 - 20:06 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
:61:hmm někdy v tom nemusí být až takový rozdíl :4:
06.01.2019 - 20:01 | Filtr
(Ryby) thééé
Dostala jsem se jen k pocitu, že nechci ven (v tom nehybném stavu mi je moc dobře) a nechci vlastně žít. Však prý jsem byla hodně přenášená. Termín byl dokonce na vodnáře. Ale otázka je, jestli byl termín porodu dobře vypočítaný.
Myslím, že ten stav příjemného nebytí odráží tu moji lunu ve 12.domě.
Ale nejvíc mi pomohlo, že tento stav z dělohy má začátek ještě před tím a je soutokem všeho nejdůležitějšího co mému narození zde předcházelo. Samotné to soustředění se na porod a dětství mě dostává jen do obrovské nas.ranosti a bezmoci. Stejně tak se snažím dívat i na život svých dětí, protože jinak bych se z pocitů viny asi složila.
06.01.2019 - 19:49 | Filtr
(Panna) Wiké » Buddha/2
cha cha cha
to jsem se zasmála
to se ti povedlo
06.01.2019 - 19:36 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Wiké
Když ona formulace "představte si, že jste v bezpečné dubové schránce dva metry pod zemí" působí oproti bříšku maminky poněkud ... :44:chladně :94: :50: :4:
06.01.2019 - 14:46 | Filtr
(Panna) Wiké » cimi
to je ono, mě dycky přišlo srandovní při nějakých meditacích:
představte si, že jste v bezpečí jako v bříšku u maminky - uf

buď tím, že je člověk tak bezmocný to přijde démonické nebo jakou duši má ta matka?
těžko se to dává dohromady..
06.01.2019 - 14:17 | Filtr
(Střelec) MAGDA » Wiké
Ja akorat z regrese a z rodinnych konstelaci. Nechtela jsem se narodit. Uz odmala jsem si prisla, ze sem nepatrim. Nastesti to preslo :61:
Porod mela mama se mnou tezkej.
06.01.2019 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) cimi » Wiké
Mně se asi "ven" chtělo...narodila jsem se velice rychle...
Přímé vzpomínky nemám. Ale když jsem si v meditaci měla představit sebe v děloze své matky, tak narozdíl od jiných jsem měla velice negativní prožitek...něco jako "útok všech démonických sil"...svíralo se mi srdce i vnitřnosti....pomohlo mi až zaměřit se na úplně jiný zdroj.....
(S porodem to nesouvisí)
06.01.2019 - 13:47 | Filtr
(Panna) Wiké » Prairie
já jsem ve snaze přijít věcem na kloub byla na rekonstrukci porodu v Brně, terapeutka šikovná, bylo nás tam 12.
Nikomu se celkem nechtělo ven, je to tu náročné a rodiče je z nějakých důvodů nevítali.
Aji já jsemmyslela, že nikdy nevylezu a radši tam shniju, ale kupodivu mě nabrala ke konci nějaká vlna života a tlačila jsme se ven. Což bylo radostné, protože jsem předtím nějak v život nevěřila, ani ve svoje síly a aktivitu a zažila jsem přitom, že jsem za sebe bojovala, že jsem byla aktivní. To mě potěšilo.
Horší to měli lidi po nějakých opiátech nebo císařském řezu. Ti do spojení s vlastní aktivitou nepřišli a byli z toho dezorientovaní a taky naštvaní..
Vliv tam mělo, co si tak o situaci myslí maminka, která rodí - když by radši byla někde daleko od toho, to děcko se cítilo strašně samo a nebylo mezi nimi pouto nebo i někdy naschvály v životě - co jsem tam tak mluvila s lidma..
06.01.2019 - 12:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Prairie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já si (možná) bohužel na dobu, kdy jsem byla v děloze, nepamatuji. Jenom spíš na konec, (mám to hluboce zakořené) že se mi nechtělo ven. Narodila jsem se 9 dnů po termínu a ještě na mě primář tlačil (doslova, rukama). No, zajímá první zkušenost z mužem.

Pamatuji si na zlomky života po narození do období cca tří let...mně se tady vůbec nelíbilo :) Všechno mi připadalo takové studené, divné, cizí. Celkově nerada vzpomínám na nejranější dětství, ač jsem měla milující rodiče.

Pokud bych ale měla pocitově popsat, jak na mě působí pobyt v děloze, tak určitě bezpečí, zároveň však omezení.
06.01.2019 - 11:28 | Filtr
(Panna) Wiké » Iteza
Takže taky ten tlak.

Já mám hrot 12tého v Blížencích, tak vládce Merkur je v konjunkci se Slunkem, Uranem, Plutem a v opozici na Saturna, ale já mám celej horoskop prolezlej tady tím..si nevyberu, všechno vede sem.

Odpojenost tam mám taky, ta je úplně strašidelná, někdy mě to tam hodí, je to jak být v krabičce a pocit bezmocnosti, že to vlastní silou nejde prorazit a tím si člověk sebe neváží. Až teď ke stáru se v tom udělaly ďoury :-) Připomíná mi to jeden film z Black Mirror - kde zaklejou duši do vajíčka.

No to je jasný, jen pro zajímavost se v tom nemá cenu šťourat, mě to přišlo do cesty těma strašnejma zimnicema v páteři, na to nasedaly chřipky loni, jedna za druhou, trhnutím mě to budilo v noci a byla jsem celá stažená, přitom jsem chodila do nové práce s chřipkama a musela jsem to dát, aby mě nevylili. To co je letošní zimu je jenom odvar, ale pokračuje to, ale raduju se, že to nejhorší mám za sebou.
Odměnou mi je, když někdy cítím na procházkách energii v těle, kde nikdy nebyla. Lechtá tam, je to jako být doma, svoje..
06.01.2019 - 05:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Stanislav Grof popisoval jednotlivé fáze porodu docela zajímavě. Lze v tom vidět i astrologickou část, kde jednotlivé porodní fáze jsou prý fáze uranská, neptunská a plutonská (byť si nejsem jist, zda přesně v tomto pořadí). Ono koneckonců, s tím může docela dobře souviset i to, jak Tibeťani popisují svá nejrůznější barda, buddhisti svých sedm (či kolik to mají) světů, stejně tak, jako podle raných křesťanů je až deváté nebe to skutečné...
Z astrologického hlediska bych prenatál hledal hlavně ve dvanáctém domě. Já tam mám Pluta a moc si toho nepamatuju, ale to hlavní je neutuchající tlak, bezvýchodnost, nemožnost volby. Tlak společnosti na mámu, tlak mámy na mně (ve smyslu veliké vystrašenosti, abych byl v pořádku - podle všeho byla tehdy máti docela dost úzkostná). Navíc jsem se moc nechtěl narodit, nahoře mi bylo dobře. Po narození jsem byl navíc docela odpojený, náběh na Aspergra, ve svém světě, kde mi bylo dobře, "takže mi dejte všichni pokoj".
Osobně si myslím, že není dobré se v tom vrtat za každou cenu, násilně...prostě tomu dát nějaký čas a mít důvěru v to, že se to vyjeví, vyplaví samo. Někdy nás to ale taky tak trochu samo přinutí. Mám za to, že spoustu psychických nemocí bychom docela dobře "vyléčili" jen tím, že bychom se podívali na to, jaká byla situace v prenatálu...
05.01.2019 - 21:53 | Filtr
(Panna) Wiké » .
Díky moc, Khalio.
Ten pocit ohrožení života mě ťukl.

Já si nepamatuju nic vnějšího, jen co si kdo na začátku myslel, když ještě nevěděli, že tam jsem a když to pak věděli.

Ale hlavní je nějaký stěžejní pocit úhlavního strachu, co se mi omílá - omotání hlavy a stlačování, ale spíš psychické - jako pavučinou - ale to jsem ještě embryo v prostoru - není to porod - aby mě to vytlačuje.

a pocit že páteř není moje, já jsem z tama tehdy vypadla a nedržela pozice, ale když se tam teď snažím držet pozice, tak jsou to tlaky a strach.

Chci dobýt zpátky svoje území (páteř), je za tím stlačujícím polem něco, co ještě přesně nevím.

Podle mě je lepší vědět, když se to vyvalí. Tělu se uleví..
05.01.2019 - 20:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mno, divné pocity... takové spíš smrtící :4:, pocit ohrožení života, když to cítila máma. Takové to, že se vlastně nemáš kam schovat, nemůžeš utéct.

Vše pak vyvrcholilo u porodu, kdy jsem s mamkou skutečně zemřela, a pak jsem věřila, že jsem mrtvá ještě několik let poté. V jeden moment mě děloha u porodu začala doslova dusit, stahovat tak, že jsem byla v totální panice (věřím, že po podání umělého oxytocinu, do té doby vše ok). Museli nás obě oživovat. Pocity až jakéhosi zfetování, což se moc nedivím, bůhvíco jí všechno vehnali do žil.

Samozřejmě porod byl a je zásadní, ale v kontextu máminýho těhotenství mi to přišlo fakt už jen jako taková třešnička na dortu.

Dokonce až teď jsem podnikala finální kroky, abych se z toho pocitu smrti dostala, což bylo dost zajímavé. Nenadarmo se říká, že náš nezpracovaný prenatál a porod odpovídají tomu, jak žijeme svůj život. Co nás na naší cestě provází.

Jinak konkrétně si ještě pamatuju hudbu, respektive změť podivnýho hluku - mamka hraje v orchestru a šla na mateřskou hodně pozdě. Ale teda... spíš mě to štvalo... máti říkala, že hráli zrovna docela srance, tak jsem kopala jak divá, ale to už je její vyprávění. :4:

No a protože je hobojistka, tak dodnes však vnímám pocit klidu a bezpečí, když slyším hoboj. Prostě cítím tu esenci matky, jako by mě to kompletně prostupovalo. Což je supr, ale to možná bude souviset hlavně s tím, že to bylo doma celý dětství. :1:

Nevím, proč si některý věci pamatuju, dost to přikládám těm šokovým stavům... tam je to asi vždycky o tom, že to buď nikdy nezapomeneš, anebo to úplně vytěsníš. Nicméně vše mám na bázi pocitové nebo sluchové, zrakově ani ťuk.
Někdy je lepší nevědět, jako v tomto případě. Vzpomínky na mě vždycky působily rušivě a v těchto tématech tím spíš.
05.01.2019 - 19:48 | Filtr
(Rak) Loen » Wiké
nene, mám o 2 roky mladšího bráchu :61: brácha furt mluvil o krvi...atd...že tam viděl krev... no nevím... a já zase o srdíčku maminky...
05.01.2019 - 19:40 | Filtr
(Panna) Wiké » Loen
Aha :-)
Vy jste dvojčata?
05.01.2019 - 18:57 | Filtr
(Rak) Loen
Mamka říkala, že se nás na to ptala když sme byli hodně malí ... a že sme si s brýchou o tom povídali - ale teď už si to nepamatuju
05.01.2019 - 16:21 | Filtr
(Ryby) Flory
vim taky jenom z vypraveni

pry hodne stastna doba..
02.01.2019 - 12:55 | Filtr
(Rak) aktigram » Wiké
Samozrejme len veľa veci už mám za sebou a tie čo potrebujú prejsť cezo mňa idú už tak nejako same s pomocou snov či vizií. No je pravda ak niečo beží v mojej hlave chce to sprítomnenie - uvedomenie si, veľakrát to nepotrebuje nič iné.
02.01.2019 - 12:17 | Filtr
(Panna) Wiké » aktigram
Jasně, mě takhle jiné věci tak po 2 letech odplynuly a už se nevracely, ale když se draly ven, tak se draly ven. Kdybych tomu přibouchla dveře, tak by asi ve mě zůstaly..Ventilovaly se všelijak, až se vyventilovaly..Ty to tak nemáš?
02.01.2019 - 11:59 | Filtr
(Rak) aktigram » Wiké
Napíšem to inak - poznám mnoho ľudí ktorí ustrnuli v tejto ezoterickej slučke a majú na všetko odpoved - moja mama ma nechcela a preto.....
Toto sú veci také že ak som v tom že sa snažím ísť čím hlbšie tak to prijmem v tu chvíľu lebo mi to niečo vysvetlí aby som niečo pochopila no patrí to tej chvíli a potom už neriešim či to bolo pravdivé alebo nie ale ani tým nežijem. Ak bolo treba niečo odžiť a toto bol správny spôsob sprítomnenia podakujem no patrí to tomu sprítomneniu a nie životnému poslaniu.
Příspěvky: 29-5 4-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »