Tranzit Pluta


29.12.2018 - 12:22
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele starmisek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Tranzit Pluta
Ahoj, máte někdo osobní zkušenost s tranzitem Pluta přes hrot DC? Děkuji :1:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
07.01.2019 - 08:32 | Filtr
(Rak) aktigram » thééé
To je úplná pravda, lebo Pluto je tak ako silná vonkajšia ako sexualita tak je veľmi silná aj duchovnosť a presne o to ide, prijať to že som Zemský človek duchovne na úrovni ale toto je už prepojené aj s vzťahom k prírode. Ak sa raz naozaj ponoríš do hlbín musíš zmeniť aj vzťah na povrchu. Toto ja vnímam ako transformáciu. Aj uran je o duchovne ale taký trochu lietajúci teda vzdušný no Pluto ide skrz všetko.
06.01.2019 - 20:28 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
No vlastně i tak, ale myslela jsem spíše uzemnění a vztah k principu země v sobě.
Jakože oblast pluta je už pod zemí, a cestou nahoru se vše ostatní posbíra a přetaví. Pokud se pod tu zem nesestoupí, a zůstane se jen na úrovni země, tak nesáhneme k principu léčitele a moudrého "mága".
06.01.2019 - 20:16 | Filtr
(Rak) aktigram » thééé
Myslíš celkovo aj vzťah a láska k prírode?
06.01.2019 - 19:49 | Filtr
(Ryby) thééé » aktigram
hm a přijde mi, že zvládnout Pluto je dokonce důležité i pro správné srovnání se se zemí. Ale asi není úplně samozřejmé to ustát a využít pro svůj vývoj
03.01.2019 - 19:10 | Filtr
(Rak) aktigram » thééé
Aj ja vnímam Pluto ako tu a teraz - a budeš človekom, preduchovnených bytosti ktoré nestoja pevne na Zemi nepotrebujeme. No a ja ako Ryba Rak som to tiež potrebovala.
03.01.2019 - 18:56 | Filtr
(Ryby) thééé » Wiké
:1: :17: ano, zdálo by se..jenže já už mám po těch zkušenostech v životním motu to o stromu s kořeny hluboko v zemi a větvemi vysoko v nebi. Nějak mi časem došlo, že to pluto je o kořenech, a bez nich by ten idealismus neměl stabilitu, výživu a prostředek na žití, že samotný idealismus je nežitá utopie. Takže třeba .. třeba když se to spojí, to bude vyšší level :76: snad ať nechť kéž :4:
Možná, že u panny je to jinak, ale ryby určitě to zazemnění potřebují jako sůl
03.01.2019 - 17:36 | Filtr
(Panna) Wiké » thééé
jé, to je tak hezky popsané - jak se rozkládá podloží
a co to přinese, že je pak člověk míň idealistický, i když víc svůj...

Je asi dobře, že život tady přerušujeme a rodíme se znovu, abychom mohly být zase idealistická mláďata, trochu mi to chybí :-)
03.01.2019 - 15:30 | Filtr
(Střelec) MAGDA » Sosna zvlčelý
Jasný, děkuju ještě jednou :)
03.01.2019 - 14:41 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » MAGDA
Zkus, já nejsem dobrý překladatel, mluvím (datluju), jak mi zobák narost. :2:
V podstatě smyslem bylo říct, že tutéž kvadraturu (Pluto/Pluto) bude každý prožívat jinak (způsob prožívání je dán hlavně nativem). A abychom se nevzdálili příliš od původního zadání diskuze, tak totéž platí i pro přechody Pluta přes DSC, to také každý prožije jinak, jen oblast bude obdobná (vztahy, smlouvy, partnerství).
03.01.2019 - 14:13 | Filtr
(Střelec) MAGDA » Sosna zvlčelý
Dekuju
Zkusim si to prelozit do reci meho kmene :)
Ja jsem v astrologii novacek jen tohle me tam u nej zaujalo. Cele okoli prekvapila ta velka zmena u nej :)
03.01.2019 - 13:45 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
Rovnako to vnímam a neberiem vôbec ako niečo zlé, prave naopak pripravuje ma na zmenu a podrží ma pri nej.
03.01.2019 - 13:33 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » aktigram
Ano. A rozhodně ho nehodnotím negativně. Podobně jako Saturna. Pod jejich vlivem se tužíme, abychom pak snáze odolali, když něco těžkého skutečně přijde.
03.01.2019 - 13:06 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
No ja som už vyššie písala že mne Pluto pri veľkých aspektoch prepožičalo z krásy Leva domova môjho Pluta, takže ma posilnil v mojom sebavedomí aby som mohla ľahšie prekonať prekážky a hlavne sa naučila povedať a DOSŤ či obratiť sa niektorým chrbtom. Vlastne nás robí tvrdšími ale určite to môže byť v rôznych úrovniach lebo treba brať aj natívné domy - u mňa je to 6 dom a odzrkadlil sa vždy.
03.01.2019 - 12:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » MAGDA
Ono je pak vždy nutno posuzovat i to, čemu Pluto vládne, jakým oblastem, kde v nativu stojí atd.
Já teď jsem také pod vlivem tohoto kvadrátu. A jelikož jde o vládce ASC a tranzituje přes 2. dům, dochází ke změnám hodnot. Řekl bych, že v tomto případě se možná projevuje i souběžný sextil na ASC, takže nejde v konečném důsledku o nějaké pocity zhnusení. Prostě je nutno něco odložit na kompost, nechat to shnít a pak tím pohnojit, aby to pomohlo dobré věci.
Současně cítím v této době jistý odklon od 11. domu, kde Pluto mám v nativu. Možná jsem dospěl k bodu, kdy jsem zjistil, že rozbít hubu tomu, kdo si to fakt zaslouží, může být občas i dobrá cesta. :4:
01.01.2019 - 20:16 | Filtr
(Ryby) thééé
tak jo, pokusím se popsat svoje zkušenosti s Plutem, ale není to úplně jednoduché.

Kromě Pluta na Ds. jsem v té době měla tranzit Uranu na Venuši v 10. domě (později na stéliu - Venuše, Slunce, Merkur), a Jupiter procházel 5. domem. Pro úplnost -7. dům mám ve střelci, a Jupiter, vládce 7. domu je v 9. domě. Takže rozpad vztahů, manželství, přátelství...lepší slovo je asi rozklad, protože sice Uran tam zaúřadoval v tom rozvodu rychle , ale celkově se jakoby začalo rozkládat podloží, základ pro vztahy, i moje hodnoty, moje víra, všechen můj idealismus.. atak.Takže stalo se něco, co spustilo rozklad.
Vliv Pluta mě začal zkoušet v oblasti instinktů (zjistila jsem, že žádné nemám, jen spoustu ideálů). Všechny vztahy jsem přerušila, odstěhovala jsem se, vylila jsem vaničku i s dítětem a spálila mosty..na celkem dlouhý čas.
Všechno se to prostě rozložilo, jako v kompostu, aby tam po dlouuuhé době vzklíčilo nějaké to semínko, které jako nejodolnější a nejsmysluplnější přežilo. A že ten plutonský tranzit je zatraceně pomalý.
Co je na tom období, které stále trvá (a asi po dobu Pluta ve 3. kvadrantu bude trvat), co je zajímavé, že mi začali přicházet do života plutonské, štírovské typy lidí, a stejně takové zkušenosti, ze začátku v těch nejhorších štírských aspektech.
K Plutu se vztahuje téma autentičnosti - to taky můžu potvrdit, protože s odstupem už mám nárok to hodnotit - určitě to všechno byla cesta k mému vlastnímu vycentrování, správnému životnímu těžišti.
Cítím se po tom všem líp, víc jako já sama, ale ta tíha zkušeností jakoby už nejde smazat, je v tom mém životě zažraná, jako kouř v záclonách...
Taky jsem více nedůvěřivá k druhým, méně idealistická a už vím, co o čem je diagnóza " psychopat" :4:
A taky jsem si musela zvyknout na krizovky, jako součást života. Už mi nepomáhá věta, bude líp, ale myšlenka, a příště to bude ještě těžší kalibr....brrrr...
Tohle všechno považuju za plutonské zkušenosti .
a nikdy už nic nebude stejné :32: docela bych svůj život mohla dát do 3 etap, a teď ta poslední, třetí je o tranzitu pluta
01.01.2019 - 18:07 | Filtr
(Panna) Wiké » Iteza
:-)
no mě nesnáší :-)
ale má nasazení, není vyhořelý a mě ty rodinná pole zajímají..
01.01.2019 - 17:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wiké
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Radim Ress? Hihi...no, kdysi jsem k němu chodil na konstelace a na voice dialogue. Zajímavej typ...ale tehdy měl docela těžce nevyřešený ženský, bejt ženská, tak si k němu asi úplně netroufnu. Ale je to víc, než deset let, třeba to je už jinak.
01.01.2019 - 16:55 | Filtr
(Panna) Wiké » Iteza
To jsi pěkně napsal. Mě baví ta detektivní činnost, nořit se a vynášet věci na světlo a myslela jsem, že jsem v tom statečná a dobrá, ale bylo to takové spřádání pohádek o minulých životech, abych se cítila víc v bezpečí a šlo vysvětlit, co čím je.

Zato ta puklina, co pukla te´d byla děsivá.

Abych lépe viděla (jak vlk z karkulky), tak jsem si objednala pavoučí homeopatika (pavouk je takový plutónský že jo), včera mi přišly a po nich líp cítím, co je čí pole, které pole můžu nést s příbuznými společně a kterou pavučinu kdo rozprostřel.

O vytěsńování jsem si te´d objednala knihu Dialog s nevědomím od Resse.
Někdy je život tak nebezpečný, že si člověk postaví vytěsněním svůj vlastní svět.
01.01.2019 - 16:17 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Pěkná bilance koukám: jakžtakž k tématu 2 příspěvky, osobní zkušenost ani jedna, zbytek off topic (i když něco z toho je zajímavé), nechybí ani pokárání a diskutéři s falešným datem narození :2: Přesně ty důvody, proč mě najdise baví čím dál míň. :23:
01.01.2019 - 16:10 | Filtr
(Rak) aktigram » Wiké
Ta plošina je už čochvíľa tu, vždy je to tak povzbudí nás to aby sme ešte dalšie skúšky vydržali.
01.01.2019 - 16:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Wiké
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono je asi důležitý podotknout, že tranzit Pluta může vyvolávat zdání, jako že to je nějaká osobní záležitost, že Pluto rejpá, tlačí a působí bolest úmyslně nebo snad s nějakým potěšením. Ale pravda je úplně jiná. Pluto jen ukazuje na naše skrytá místa, na to, co jsme nechali zkamenět, zpuchřet, co jede už jen setrvačností, na všechna naše "jako". Pluto přichází, aby tyto iluze rozmetal, udělal z nich trosky...ale nemá v tom nic osobního, on prostě ví, že je to potřeba, že život se musí neustále obnovovat...a že k životu patří jak tvoření, tak ničení. Vlastně bychom mu měli být vděční, protože efektivně vyhmátne tu část, kterou v sobě ještě nemáme zpracovanou. A vyhmátne jí i tehdy, když ji máme tendenci popírat, potlačovat nebo schovávat. Protože on vidí. Na druhou stranu...on Pluto nijak po naší vděčnosti netouží. jen je potřeba ho respektovat. Nebojovat s ním, protože nikdy vyhrát nemůžeme. Poddat se, a důvěřovat silám, které jsou mnohem větší, než jsme my sami.
01.01.2019 - 15:16 | Filtr
(Panna) Wiké
Díky vám za debatu, nevšímala jsem si tranzitujícího Pluta, myslela jsem si, že to jsou jiné vlivy.
Mám už tak druhý rok kvadraturu Pluto Pluto
taky kvadraturu tohoto tranzitujícího Pluta přes moje Slunko, přes můj Uran (vládce DC)
Bylo to tak těžké, že jsem myslela, že to skoro nedám. Po narozeninách v roce 2017 mi něco ruplo v konci páteře, začla jsem mít zimnice v páteři s úzkostma, které mě budily ze spaní a vibrovaly v dolním konci, ať jsem dělala cokoliv-třeba i kině i s přáteli. Bylo to jak z hororů a bylo těžké žít druhou nohou v normálním světě, měnit přitom práci, stěhovat se.
Letošní vánoce jsou teda mnohem lepší, už nejsem tak vyděšená, nějaká území v páteři jsem dobyla (jako že už mě tam moje duše hřeje) a nějaká mě ještě čekají.
Je to náročné a strašidelné a ráda už bych byla po tom všem "na odpočinku" :-))
Tím myslím nějakou plošinu, kde si člověk při výstupu vydechne..
01.01.2019 - 09:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » starmisek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Cililink, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja mam kvadraturu pluta na asc,nativne pluto a ciernu lunu,opoziciu na MC, na konci januara mi pluto na velmi dlhy cas vstupuje do 4. domu a uran mam uz niekolko rokov v 7 dome. Nie je to ani nahodou lahky tranzit, ale za poslednych 10 rokov mi pluto prebural a prebudoval vsetko nakomplet a zjavne este neskoncil. V kazdom pripade tranzity su jedna vec, dalsia je tvoj postoj k tomu co zazivas. Ked ti zivot nadeli citrony, mozes plakat a nadavat alebo si z nich spravit citronadu.
31.12.2018 - 18:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » starmisek
Zeptej se mně za 6 let.
31.12.2018 - 17:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » starmisek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak ono Pluto samo o sobě zodpovídá kupříkladu i za vytěsňování nebo popírání, že jo...Nějak se mi nechce věřit tomu, že by Pluto v tranzitu nedělalo vůbec nic. Jeho problém je spíš takový, že ten vliv je rozlezlý třeba i do tří let, takže se docela často nedá úplně konkretizovat nebo spojovat s něčím jednoznačným, jako spíš s nějakým dlouhodobým vlivem, který navíc může působit mnohem více na podvědomé úrovni.
Já jsem před dvěma lety absolvoval tranzit Pluta přes Venuši (a zároveň slábnoucí kvadrát Pluto) a byl to pro mě jeden z nejzásadnějších tranzitů v životě. Přesto nemůžu říct, že by to "něco" udělalo. Spíš mi to zásadně proměnilo způsob, jakým sám sebe oceňuju, v čem vidím krásu, hodnotu, vztahové záležitosti mi to převrátilo vzhůru nohama, a zároveň mě to postavilo před dávno zasutá traumata, která bylo třeba jednou provždy vyřešit, postavit se k nim čelem a přijmout je jako svoji součást...Ale když o tom tak přemýšlím, plutonské tranzity můžeme naplno docenit až s odstupem času. Když jsme "uvnitř", většinou si toho nejsme vědomi. Až když jsme venku a můžeme si oddechnout, pak si řekneme "Wow, tak jsem to úspěšně přežil"...nebo třeba "Konec mučírny" :4: (Tím samozřejmě neříkám, že by Pluto neuměl být i pozitivní. Ale i v té jeho pozitivnosti....je cosi takového...zvráceného...).
Příspěvky: 40-16 15-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »