Sosna v kriminále


27.11.2018 - 12:30
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Sosna v kriminále
(Za vhledy ke snu díky. Prudiče mažu... :21:)

Byl jsem v kriminále. Spíše minulost, než současnost (cca 60. léta? A asi ne v Čechách). Ale bylo to zajímavé, že jsem nebyl odsouzený. Někdo mě tam dostal (prý) na jeden den. Abych si to zkusil a poznal to, jaké to tam je. Vnímal jsem v tom nějakou pohrůžku, že takhle bych mohl dopadnou, když... (cosi nevysloveného, ale jako když "toho nenecháš a budeš se v tom šťourat").
Ani jsem neměl žádnou celu. Chodil jsem jen po vězeňském dvoře mezi vězni. Se mnou tam byl ještě někdo, šli jsme dva v podobné pozici, ale neznali jsme se. (Přesněji měl jsem pocit, že ho znám, ale jen okrajově, neumím zařadit.) Nicméně jak jsme vnímali podobný úděl, drželi jsme se při sobě.
Vězni věděli, že tam nepatříme, že večer zase půjdeme pryč. Takže nám to dávali dost sežrat svými poznámkami, ale celkem nás nechávali na pokoji.
Chodil jsem tam a vnímal ty hnusné ošuntělé budovy, šedé fasády, vysoké zdi, ostnaté dráty...
Pak se do nás (hlavně do mě) začal navážet už od pohledu pěkný hajzl, který tam s kumpány terorizuje ostatní. Velký a osvalený chlap, vestu bez rukávů, ruce potetované takovým tím vězeňským tetováním. Šel až ke mně a začal se o mě otírat (vysloveně sexuálně, hnus)! Odstrčil jsem ho od sebe, aby mě nechal. Jenže mě chytili jeho nohsledi a jeden z nich vytáhl žiletku. Začal mi vyřezávat do kůže na krku nějaký ornament (snad nějaká značka, že jsem od teď majetek jejich kápa). Zmítal jsem sebou, abych se uvolnil, ale drželi mě pevně. Řval jsem na toho druhého chlapa, co tam šel se mnou, ať jde pro bachaře, ale on vůbec nereagoval, jen z povzdálí sledoval a snažil se spíš nenápadně sám ztratit. Hrozně mě to štvalo, ale současně jsem ho i v té situaci chápal. Kdyby on byl na mém místě a já na jeho, taky bych si asi chránil hlavně vlastní kůži.
Pak se mi podařilo vyškubnout jednu ruku a vrazil jsem pěstí tomu, co mě řezal. Nebyla to moc silná rána, nemohl jsem se rozpřáhnout, jak mě drželi, ale jeho to vytočilo. Chytil pevněji žiletku a jedním rychlým tahem přes celý krk mě říznul.
Krkavici neproťal, ale nějaké žíly a prořízl až do dýchací trubice, protože mě začala dusit krev. Nechápal jsem, že obyčejnou žiletkou se mu něco takového mohlo povést. Pustili mě a nechali v kleče na zemi. Chytil jsem se za krk a pak koukal na ruku celou od krve. Krev tekla souvislým čůrkem do prachu na zemi. Až v tu chvíli tam naběhli bachaři, kteří to celou dobu odněkud sledovali, ale schválně to nechali dojít až sem. Chytili toho, který mě pořezal a vlekli ho pryč. Byl jsem naštvaný i zoufalý, že mě si vůbec nevšímají. Prostě mě tam nechali, ač viděli krev všude, a slyšeli mé chrčení, ale byl jsem jim úplně ukradený. A nikdo se o mě nestaral, vězni, bachaři, ani ten chlap, který přišel se mnou, ten se raději někam ztratil. Pak se to rozplizlo a já asi ztratil vědomí...

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
29.11.2018 - 06:26 | Filtr
(Ryby) thééé » .
no však to čeká na Tebe - spojit psychoanalýzu s mystikou :75:
29.11.2018 - 06:23 | Filtr
(Ryby) thééé » Sosna zvlčelý
ad. žiletka - u těch symbolů se většinou říká, že je důležité, co znamenají pro nás..
ale jinak jasně že všichni víme, že sny mají mnoho úrovní :64: a já neumím vykládat sny, jen mě baví hledat tu symboliku v konkrétním.. :6:
tak se fakt skromně přidávám.
Khali je určitě blíž tak ví..
Mě u té žiletky hned napadlo - něco, čím se muži zbavovali něčeho mužného - fousů/vlas, a co bylo v tu chvíli i velmi nebezpečné - určitě se zbavovali se zatajeným dechem.
A hrdlo - sebevyjádření.
ostrost jako nože apod. pravda, nějaký myšlenkový model.
Ta pohrůžka - to může být i vlastní svědomí - musím dělat toto, protože mi svědomí říká, že takto je to vhodné (možná nějaká část, která je v nás naučená být hodný a poslušný...a uran se zmítá že :4: Ty ho máš silný.

Jinak pro pobavení - prý všichni vězni tvrdí, že jsou tam nepatřičně a nic neudělali :16:

Mě se prostě u toho vybavily moje vlastní pocity v situaci, kdy se cítím hodně bezmocně..i ten pocit, a jaktože je v tom člověk tak sám?
A ještě podruhé mmch. - a napadlo mě i takové rodičovství jako druh vězení a zbavení se základních lidských práv..co si budeme povídat..začíná to krásně, hravě...bomba zázrak...ale ty okamžiky sahání si na dno svých sil...
až by nás naprosto zbavují starého vědomí, života..tohle člověka fakt prověří, a pověří i ty okolo (ty přihlížející).
29.11.2018 - 00:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky to píšu pro Tebe (a sebe), ne pro ně. Myslím, že pár výjimek se asi chytne. Ale je fajn si takhle utřídit myšlenky, než jde člověk spát. Aspoň se mu pak nezdají čočotiny. :61:

(A těžko říct, zda jsem uvnitř nebo vně, páč teď jsem spíš taková matrjoška. :14: :61:)
28.11.2018 - 23:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Máš "výhodu", že jsi uvnitř. Někteří se nebudou chytat, o čem zde píšeš. Ale ať prominou, ono je to dobře. :3:
28.11.2018 - 23:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myšlenky zrají jako sýr... :69:


Co teda tak nějak sedí mně:

Vzhledem k událostem posledních dnů - fakt si myslím, že žiletka = Tvoje duše (plus ten její odlomený kousek - řekla bych z šoku). Duše bolí, duše řeže. Do hrdla... není co říct.
Mimochodem krvácení je taky obrovská očista. Pokud jsi pak ztratil vědomí (umřel), můžeš být taky na cestě k duchovní "smrti", čili transformačnímu procesu. Nebo spíš už v něm jsi.

Zařazení časové do minulosti může být taky pocit "aha, tohle už tu někdy bylo".

Celkově pocit bezmoci a pocit agrese z něčeho, co Tě/nás přesahuje - osud, jakási nevyhnutelnost. Že můžeš jen přihlížet. A ostatní buď neví, nechtějí vědět, nebo na to prostě nemají žaludek, nemohou něčemu podobnému čelit. Nebo prostě taky zasáhnout nemůžou a ani nemají...

Dále dle symbolů: vězení = matčino lůno, ale Ty jsi stál vedle něj na dvoře, ne v něm jakožto v cele. Byl jsi pozorovatel. A taky jsi tam byl "na den" - ve skutečnosti tam nepatříš, do toho místa, ale ani do té situace. Byla to zkušenost něčeho, co ani nedosáhlo plnosti Tvých obav z toho, že jsi skutečně vinný trestanec (obavy = ostatní lidé, které jsi tam potkal - a pak Tě hodně z nich drželo, že ses nemohl hýbat - paralýza).

Ta situace byla jen obrovská tíha strachu v daném okamžiku a daný okamžik byl obrovská transformace.

Čili pokud ten muž, který Tě pořezal, byl Tvůj strach, pak to považuju za neskutečně optimistický symbol. Protože je sakra rozdíl mezi tím "mít strach, že by se krve nedořezal" a tím, když máš obrovský strach, ale krve - života, emocí, šťávy - se v Tobě v konečném důsledku dořežou... a jde to ven. Proudí to.

Pořezal Tě na pravé straně hrdla, ubalil jsi mu levou (tou "slabší") - taky to může být ochromení racia a vypálení levačky jakožto emocionální stránky, ale to už hodně zabarvuju. :4: Nu, ale zase proč ne.

Píšeš, že jsi tam byl "pod pohrůžkou". Pokud bych brala v potaz, že ten "někdo mocný", kdo Tě do toho kriminálu dostal, jsi byl vlastně Ty sám, možná na tom něco bude. Prostě jsi to nahoře, na vědomé úrovni (ale nechci říct vědomě!) vytěsnil, tak Ti podvědomí dalo takovou odpověď. Ale podotýkám, že na obou úrovních se podle mě jedná o naprosto zdravou reakci.


Já to vidím jen jako zpracování daného tématu. Na nějaké "skryté prvky osobnosti" bych se ve Tvém případě naprosto vykašlala, v tomto směru nemáš vůbec co řešit. :1:




(EDIT: Něco mě nutí to sem doplnit - ten, kdo traumatu "jen" nechtěně přihlíží, často ze situace vyjde mnohem hůře, než ten, na kterém je daná věc páchána!)
28.11.2018 - 23:00 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » thééé
Ty důvody nebyly zřejmé ani mně. :41: Je to jen o pocitech.
Khali jsem to přiblížil, že jako kdybych byl novinář a vyšťoural nějakou informaci o nezákonném jednání někoho mocného. Je to jen informace, která mne může dovést dál, ale sama o sobě nic neznamená. Jen to, že jsem na stopě. A v tu chvíli ten "mocný" začne zastrašovat.
Ve snu jsem však pochopitelně nebyl novinářem, to je jen připodobnění. Ale jistá analogie zde je. Přišel jsem na něco, co někomu vadí, proto zastrašuje, abych nezkoušel jít dál. A tak mi "zprostředkuje" pobyt v kriminále (neptá se, zda chci, nebo ne, prostě mě tam nechá šoupnout, očekává, že se zaleknu).
Ale co vím, to není jasné. Dokonce není jasné ani to, zda jsem si vědom toho, že jsem na něco zásadního přišel.

Jinak dnes jsme se propracovali trochu k tomu, že zvláštní význam zřejmě v tom snu má ta žiletka. Tu si pamatuji do detailů, včetně toho, že na jedné straně byl kus ostří odlomen skoro do poloviny žiletky. Samozřejmě je to symbol...
28.11.2018 - 22:51 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Konstantní love
Já mažu jen ty šťouraly (a vůbec, psal jsem "prudiče"! :47:), kteří neumí číst a projektují do mého snu a výkladu své vidění. Ale co sis promítla, to je jiný film, jiný scénář, který mi vykrádá můj nápad! :4:
Nešel (a už vůbec necpal) jsem se tam dobrovolně, když jsem tam vnímal výhružku! To už jsou lidi tak zblblí všemi reality show, že chodí dobrovolně a cíleně tam, kde je jim to proti srsti? Ne, já se tam necpal. Vždyť jsem to pak zdůraznil ještě v diskuzi. Chce to jen chápat smysl alespoň celého odstavce, ne jen jedné věty.
Pak už je problém, že postrádá smysl zbytek výkladu, protože je postaven na mylném předpokladu od počátku. Ale díky za snahu. :15: :29:
28.11.2018 - 21:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já? :39: Já spíš hledám někoho, kdo by mi pořádnej snář dohodil. :4: Medo je super, ale někdy taky nestačí... ačkoliv tady je to samej odborník na slovo vzatý, co tak koukám. :14:
28.11.2018 - 06:24 | Filtr
(Ryby) thééé » Sosna zvlčelý
aha, to už je hodně zamotané do těch spouštěcích "důvodů", tu se ztrácím :64:
ale i tak tam vnímám takové jako zoufalství, že jaktože mi nikdo nepomohl, když já tu nepatřím, to není pro mě..nic jsem neudělal..a bum..je to stejně na vážno a totální semletí ...???? a stejně mě to proměnilo
28.11.2018 - 06:20 | Filtr
(Ryby) thééé » .
a ty už máš napsaný ten Khalia snář ?? :4: :62:
27.11.2018 - 20:53 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » thééé
Ne, to nebyla hra. Šel jsem tam pod nějakou (ve snu nedefinovanou, nespecifikovanou, ale citelnou) pohrůžkou. Ne ve smyslu: "Takhle bys mohl dopadnout, pokud se nezačneš chovat vhodně!" Spíše takové: "Tam tě dostaneme a tam budeš, pokud nám se znelíbíš ještě více. A už teď nám vadíš dost!"

Jediné, co v tom jen zdánlivě ubíralo vážnost, bylo vědomí, že večer budu puštěn. Ten rozdíl mezi mnou (plus tím druhým, co tam šel se mnou) a ostatními vězni však vytvářel ono napětí, kde jsem od prvního okamžiku věděl, že jsem v horší pozici, než kdybych tam přišel jako vrah, násilník, recidivista, který tam má být od 20 let výše.
27.11.2018 - 20:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tu se skoro shoduješ s kamarádem, co to komentoval takto (kopčím i pro Sosníka):

Ale jako archetypální situace - "jdu si něco ze srandy zkusit, ale pak zjistím, že se hraje na vážno a že to vlastně sranda není, a když to zjistím, už mě to má, a neuniknu z toho." O jakou situaci jde, musí vědět sám.
Jinak vše co na něj ve snu útočí jsou jeho nezpracovaný temný části, tak ať si je zanalyzuje, která by to mohla bejt - co je bachař, co žiletka, co vězení...
27.11.2018 - 20:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
musím si ten příběh dávkovat, ale nějak z toho na mě kouká saturňácký téma - vzepřel se a byl sražen -.

pak se mi podařilo vyškubnout jednu ruku a vrazil jsem pěstí tomu, co mě řezal. Nebyla to moc silná rána, nemohl jsem se rozpřáhnout, jak mě drželi, ale jeho to vytočilo. Chytil pevněji žiletku a jedním rychlým tahem přes celý krk mě říznul.

hodně mě to oslovuje, vážně.

ještě to rozvinu - do viny. pracovals někdy s tématem viny?
čistě hypoteticky, co kdyby se taková situace stala někomu tobě blízkýmu, a ty bys měl možnost tomu útoku zabránit - a pokusil by ses o to - ale nepovedlo by se - a skončil by podobně jako ty v tom snu?
27.11.2018 - 17:32 | Filtr
(Ryby) thééé
Mě tam přišlo podstatné to, že ze začátku to byla hra, nebral jsi to vážně, emočně jsi nebyl v tom , (takové to: ještě pořád se smějeme??? :21:) a nakonec to šlo do živého - a bum, ztráta vědomí. To znamená,že člověk si sáhne za hranice svých možností. Ale to je přesně to místo, které nás proměňuje, narozdíl od rozumového přístupu.
???
27.11.2018 - 16:23 | Filtr
(Ryby) Maek
Z vlastní zkušenosti bych Ti doporučil se zaměřit na začátek snu a tam ta odpověď je, nebo vlastně není, protože jsi tam napsal pár teček, ale to je hlavní co Ti ten sen chtěl říct.
Zřejmě ve svém životě děláš, nebo bys mohl udělat to, co by Tě mohlo poslat do žaláře a ani to nemusí být skutečné vězení, ale něco co se nelíbí Tvé duši, nějaké spoutání atd. ber to jako přátelskou radu duše :3:
Zbytek snu, bych řekl, že je už jen takové rozvíjení coby kdyby :3:
27.11.2018 - 16:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Prairie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
První, co mě napadlo, že by to byl docela dobrý a zároveň hnus scénář do filmu.

Ale pocitově: bezmocnost, nespravedlnost, strach ze ztráty svobody, z omezení.
27.11.2018 - 16:10 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buh je tlak
Souzní! :44:
Tolik pěkných českých slov máme a voni by mi tu furt rezonovali! :85:


Sejdeme se v kriminále! :21:
27.11.2018 - 16:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
petr placák to včera řekl o jirousovi přesně. Sedět se musí umět! :4:

ale jinak se mu tvůj sen líbí, kdybych o tobě věděl jen tohle, stačilo by.
hodnotím 9.
(chybí kresba :4:)

(líbí není to správný slovo ale děsně se mi nechce použít tu esohantýrku, že rezonuje).
27.11.2018 - 14:31 | Filtr
(Štír) Freja
Pocit hrozícího omezení, nedobrovolná submisivita, bezmoc a pocit zrady....no,to si snad radši vylož sám :41:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »