Sen - byť Satanom...


26.11.2018 - 18:55
(Kozoroh) Naelin
Sen - byť Satanom...
Ahojte ľudia milí najdisácki,
veľmi dlho som tu už nepísala, no tento sen mojej dcéry nám nedá pokoj, tak idem s vami pozdieľať...budem vďačná za každý podnet postreh, uhol pohľadu :1:

Prišla za mnou predvčerom moja najstaršia dcéra /19r/, že mala veľmi zvláštny sen...začalo to tým, že prišla do nejakého veľkého domu, kde boli väčšinou červené steny...prechádzala sa po tmavých chodbách a stretávala rôzne postavy z magického -temného sveta...boli to bosorky,čarodejníci,bytosti podobné upírom a tak...mala z toho veľmi zvláštne pocity, ale strach to nebol..potom sa dostala do miestnosti, kde bol velikánsky stôl a za ním sedeli tie spomínané bytosti...usadili ju za vrch stola a až vtedy si uvedomila, že je vlastne ich vodca, "šéf", proste niečo v tom zmysle slova...uvedomila si, že má obrovské čierne krídla, je celá v čiernom a celkovo že je niečím veľmi "čiernym" - v zmysle temný...cítila sa doslova ako DIABOL :21:...no bola s tým úplne v pohode, nemala z toho žiaden zlý pocit...potom si časť sna nepamätá, len zrazu bola učupená v rohu nejakej inej miestnosti - sama,celkom nahá a zakrývala sa tými čiernymi krídlami....
...dnes ten sen pokračoval, obsah si už nevie vybaviť,len to, že znovu bola v tej istej miestnosti s tými istými bytosťami :21:

Moja prvá myšlienka bola, že to mohlo symbolizovať prijatie svojich temných stránok...ich odhalenie...vysporiadanie sa s nimi? :63:

Aký pocit máte z toho vy?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
29.11.2018 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Naelin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj, drobek mi teď taky chrní, tak užívám. :4: Rádo se stalo. :62:
29.11.2018 - 12:49 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » .
Ďakujem krásne Khali :74:

Zatiaľ som len narýchlo prebehla - mám ešte dvojročnú drobulienku, ktorá mi nedovolí tráviť veľa času pri monitore...ale len čo ju uložím na popoludňajší spánok, vrhnem sa na to :3:

Tej staršej som to hneď preposlala, nech si to pozrie...budeme mať tému na večer :4:
Pozdrav odovzdám :34: :17:
29.11.2018 - 11:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Naelin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to by se jí (vám) možná líbilo tohle - http://antroposof.sk/diela_tlac/…

Že pozdravuju. :29: :4:
28.11.2018 - 15:58 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Argyll
To co píše Grof je ale jen jedna z možností, nemyslím si, že to bude "absolutní pravda". A tady konkrétně mi to moc nesedí. a Ano, je to věc názoru :5:.

jsem čekal na konci pravou :4:
28.11.2018 - 15:22 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Argyll
Waw...tak toto mi už dáva zmysel :30:..super...veľká vďaka :17:

Vieš, ja cítim, že má tento sen /a nielen tento/ viac úrovní...a to, že ja tam vidím niečo, o čom viem, že si v sebe už dlhšie rieši - neznamená, že odmietam vidieť aj iné úrovne či odkazy...práve naopak,veľmi ma zaujímajú - aj preto som to tu zavesila :3: Každá skúsenosť, informácia, postreh, može byť čriepkom k vytvoreniu obrazu, ktorý dáva zmysel a z ktorého si hlavne ona môže vyvodiť pre seba presne to posolstvo, ktoré potrebuje vedieť...a lietacie sny nemáva...práveže ma často sny až príliš "prízemné", drsné, niekedy až brutálne...no ale,keď si čítam tie tvoje riadky o perinatálnej matrici,dáva mi to zmysel a ani sa už nečudujem... až mám zimomriavky z toho,ako to presne sedí k tomu, čo sa dialo pri pôrode - zhodou okolností som tam bola :3: :4: ..takže si viem predstaviť, ako sa táto fáza mohla zapísať niekde do limbického systému a ktovie kam ešte :8:
Pred nejakým časom sa okolo mňa tieto perinatálne matrice dosť motali, vo virtuálnom svete..aj som sa chcela na to pozrieť dôkladnejšie -aspoň teoreticky...ale akosi som to minula...ak máš nejaké odkazy na stránky alebo tipy na knihy, kde by som sa mohla o tom dozvedieť viac, budem ti vďačná.

K tej mojej idealizácii...áno, som si toho vedomá...no musím ti povedať, že posledné dva roky aj táto moja črta prechádza dosť výraznými zmenami, takže už tak zásadne neovplyvňuje moje vnímanie sveta...a ľudí hlavne...nie je to teda žiadna slasť, vidieť všetko až tak "skutočne"...nuž ale, už som to asi potrebovala :4:
28.11.2018 - 11:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Naelin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Znám Tě - alespoň přes písmena - nějaký pátek. Vím o Tvém sklonu si věci idealizovat. Ale například ten snový výjev se zakrytým tělem má opravdu mnohem elementárnější náboj, než je snaha zahalit své citlivé nitro. Hlásí se ke slovu libido, které má strach, že nemusí ve své surové formě být přijato, proto se zatím zakrývá závojem temnoty, který tu má navíc symbolickou podobu křídel (nemá slečna občas "létací sny"?) Dále - setkání se zástupy různých groteskních a démonických entit - navozuje vize tzv. třetí bazální perinatální matrice (prof. Grof) - vize v holotropním stavu vědomí, které souvisí se znovuprožitím porodu, konkrétně jeho nejdramatičtèjší fází - průchodem porodními cestami. Objevují se zde motivy válek, orgií, čarodejných sabatů, pekelných rejů atd. Pokud byla tato část porodu prožívána obzvlášť zátěžově a dramaticky, ovlivní to spoustu osudových faktorů včetně snové symboliky. Pokud takového sny klepou na dveře, člověk se začíná rodit ve vyšším slova smyslu.

EDIT
A omlouvám se, že jsem to včera napsal tak ostentativně. Vstal jsem levou nohou, aneb také mám své... matrice :4:
28.11.2018 - 00:25 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Argyll
Ejha....si mi to ale pekne "nandal" :41: :4:
Ale chápem tvoje pohoršenie, zrejme máš dojem, že to tu riešim " O nej bez nej" a že rozoberám tak citlivé témy bez jej vedomia...no nie je to tak - fakt by som si to nedovolila, toľko rešpektu ešte v sebe mám :1:
Súhlasila s tým, spolu sme ten príspevok napísali - upravila som tam po tvojej reakcii jedno slovíčko,aby to zbytočne nezávadzalo :3: ...a číta si aj odpovede...proste sa jej ten sen zdal divný - áno, priznávam, aj mne - no určite nie škandálny...a je zvedavá, čo jej chce podvedomie týmto povedať...zatiaľ teda v mojom podaní nevidí nič, čo by u nej vzbudzovalo dojem, že je niečo v neporiadku...len skúšame spájať súvislosti
Prečo tam ty vidíš nejaké znehodnocovanie síce netuším, ale beriem to ako ďalší uhol pohľadu, za ktorý ti ďakujem a určite sa nad tým zamyslím :3:
27.11.2018 - 23:53 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » thééé
Hm...zaujímavo si to uchopila...sme sa dnes nad tým obidve zamýšľali a niečo na tom bude...zvlášť zarezonovali tie posunuté hranice...dosť silná téma u nás oboch totiž :14:...vďaka za podnet, iste porozjímame ešte nad tým :4:

To označenie - prišla za mnou s tým, že:
Mami, mala som dnes veľmi divný sen...bola som diabol...keď sen opísala,prvé čo som sa jej opýtala - prečo si myslí, že práve diabol...mohla byť len nejaká bytosť s čiernymi krídlami...proste som to vedela-bola jej odpoveď...tak som sa jej opýtala, ako sa v tom cítila...že celkom fajn...a teraz? máš z toho zlý pocit?, pýtam sa jej...ona, že nie, len mi to príde divné a chcem vedieť, čo to znamená, čo mi ten sen chce povedať...tak hľadala na nete...skúšali sme nad tým premýšľať spolu...no neuspokojilo to jej zvedavosť...tak som jej navrhla, že to skúsim "hodiť do pľacu" na najdise...múdri ľudia niečo napíšu...ak uvidí viac pohľadov, možno jej to pomôže ujasniť si to v sebe :4:
Súhlasila, tak som to sem dala...číta to priebežne spolu so mnou...nuž uvidíme, čo z toho bude súznieť s jej pocitmi a ako si to nakoniec v sebe poskladá :3: :4:
27.11.2018 - 23:29 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » .
Hej, tiež Pottera aj číta - a radšej v angličtine, sa jej to zdá autentickejšie :4:...o tých hororoch sme sa už bavili viackrát - moje obavy boli podobné ako tvoje..lebo nejaké "komplikácie" sa už prejavili..ale tvrdí mi, že to s tým nesúvisí...tak jej už do toho nezasahujem, zrejme si tým potrebuje prejsť

Áno, je to super mať takú dcéru...lebo, aj keď si niekedy o ňu robím starosti - asi ako každá "normálna" matka - odkrýva mi zaujímavé pohľady na svet, na život...už odmalička mi kladie otázky, ktoré ma nútia premýšľať úplne ináč, ako som zvyknutá :4:...napríklad aj Zlo a Dobro, Temnotu a Svetlo vidí tak trochu neštandardne, určite nie tak ako väčšina ľudí...a mne sa ten jej pohľad celkom páči...dosť často sa o tomm rozprávame a je si vedomá oboch polarít, ako aj ich významu v našom živote...myslím si, že pozná veľmi dobre aj silu svetla, len sa momentálne viac zameriava na tú temnotu...možno je to tak lepšie - prijať ju v sebe a vysporiadať sa s tým hneď na začiatku, ako to celý život potláčať, popierať, a "slniečkovať" za každú cenu...takže som vcelku pokojná...a snažím sa ju podporovať ako viem a hlavne, čo najlepšie jej porozumieť :3:
27.11.2018 - 12:01 | Filtr
(Ryby) thééé
Moje fantazie mi to přehrála krásně barvitě :1:
já jen úlomkovitě, ale skromně se přidám.
A to označení "ďábel" - vybrala ona?
Mě přijde, že je to i zásadní, protože pokud v tom nebylo moc emocí, jen pocit temnoty, tak bych to asi přiřadila směrem k vlastní síle a získání pocitu "moci", mít pod kontrolou taky. Jinak mi tam taky probleskuje sexualita, a taky už ženská nová tvář a síla..ale i něco velmi solárního, jakoby konfrontace ženskosti s "vím" (nahota jako uvědomění si, smazání hranice mezi těmi světy)..taky že tohle nové období ji znejisťuje..(možná by nebyly marné i tranzity)..
taky, že neumím si zodpovědět některé nové poznání v souvislosti se starými zkušenostmi a stále se schovávám za staré modely (skrývání nahoty za černá křídla) - to je asi to solární vs. lunární...
posunutí hranice - "brány" vědomí
???
:29:
27.11.2018 - 11:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Můj názor: sen je jednoznačně pozitivní a souvisí s její vyvíjející se sexualitou. Jako spornou vnímám Tvou reakci a potřebu to řešit za ní a zametat "skandální" poselství snu umělým roubováním na "citlivé vnútro", což u ní v tomto případě může vzbudit dojem, že je něco v nepořádku a poselství snu znehodnotit (jakkoli to myslíš dobře). Uvědom si, že z Tebe možná promlouvá odkaz mnoha generací Tvých předků, kteří chodili do kostela a při slově Ďábel se okamžitě začali križovat :) Sny kašlou na to, co říkal pan farář, mají svá vlastní pravidla a dynamiku. Nechal bych to být. Když už, podpořil bych jí, ať si sny tohoto typu řádně užije ;)
27.11.2018 - 10:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Naelin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jé, já Pottera viděla i víckrát než 30x, ale radši ho čtu. :4: Horory teda nesnesu - a v jejím případě citlivosti bych jí právě doporučila to raději nenasávat, pak se totiž tohle dost odráží v podvědomí a mozek to vnímá jako realitu. Což by mohla být později docela komplikace, pokud má nějaké schopnosti rozšiřující klasické vnímání...

Je super mít takovou dceru. :15: Možná by bylo fajn jí někdy ukázat i sílu světla. Třeba zjistí, že není potřeba se schovávat a najde tam mnohem láskyplnější útočiště. Ale když... jak já jí rozumím. :4: :1: Nechala bych to u ní zrát. Vůbec bych se nebála. Tohle je celoživotní cesta a mám dojem, že je tu hodně velká opora minimálně z Tvé strany, takže tím spíš z toho všeho vnímám klid a ukotvení. :15:
27.11.2018 - 10:03 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » cimi
Musím povedať, že mne napadlo niečo podobné - že tou silou temnoty skrýva svoje zraniteľné a veľmi citlivé vnútro...akoby sa bála odhaliť svoju pravú podstatu...ona celkovo navonok pôsobí dosť tvrdo,chladne, odmerane...ale každému, kto ju pozná lepšie je jasné, že je veľmi citlivá, vnímavá, empatická...možno až príliš...a zraniteľná...možno sa takto potrebuje chrániť pred okolím :63:
27.11.2018 - 09:55 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » .
Nuž, ja mám pocit, že ona tému čarodějky spracováva tak priebežne už dosť dlhú dobu - rátam na roky :4: ...jej najobľúbenejší film je Harry Potter - videla všetky časti hádam aj 30 krát...celkovo má rada mysteriózne filmy, horory...máva aj také veľmi zvláštne "videnia" či "vhľady" - na začiatku sa toho veľmi bála, no už s tým vie celkom dobre pracovať...to by bolo na dlhýýýý príspevok :41:
...ale je možné, že keď sa to prelína s obdobím čarodejnice v rámci cyklu, viac sa to vynorí na povrch...musím jej povedať, nech si to odsleduje :3: :4:

Každopáden ďakujem za potešujúce slová :1:
27.11.2018 - 09:44 | Filtr
(Kozoroh) Naelin » Leonard91
No, tento moment trval vraj veľmi krátko - len taký okamih, nevedela si spomenúť na pocit...nič jednoznačné...možno náznak smútku, že je uväznená - v tej miestnosti...ale zároveň aj kľud, uistenie-že má svoju silu a všetko zvládne....ťažko hľadala slová, keď som chcela, aby popísala tie pocity :63:

Po zobudení však nemala strach, ani nebola zhrozená...len pocit, že napriek tak zvláštnemu snu je všetko v poriadku :1:
27.11.2018 - 08:09 | Filtr
(Blíženci) cimi
Je možné že se v síle temnoty cítí lépe, ale přesto tím zakrývá svou nahotu - sama sebe...
26.11.2018 - 19:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je super. :4: :15: Za mě veskrze pozitivní. Pokud jde o stinné stránky, tak je má pod kontrolou. Připomíná mi to moje sny v určitém období cyklu, tak jestli náhodou nezpracovává zrovna téma archetypu čarodějky. :3:
26.11.2018 - 19:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Leonard91, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdravím. Podobný sen měl i jeden můj starý přítel. Z první části snu bych si asi nic nedělal. Pravděpodobně má všechny své negativní stránky pevně pod kontrolou a je s nima plně v souladu, tj. neodmítá je. Ta druhá část ... skrčená v rohu místnosti, tady by na výkladu dost záleželo na tom jak se cítila (cítila strach, pokání, smutek, hněv ...)?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »