Projektivní a receptivní kameny lze nosit spolu?


08.11.2018 - 22:39
(Štír) kamínekz
Projektivní a receptivní kameny lze nosit spolu?
Dobrý den, začala jsem se zajímat více o kameny a chtěla bych si udělat svoje náramky na ruku. Jenže jsem narazila na to, že některé kameny jsou projektivní a některé receptivní, tj., že některé se nosí na levé ruce, druhé na pravé. Jedny se nabíjí na sluníčku, druhá skupina při měsíčku. A já se ptám co teď? Znamená to, že z projektivního a receptivního kamene si nemůžu vytvořit 1 náramek? Můžete mi někdo,prosím, poradit? Chtěla bych se o ně dobře starat, dobře je čistit i nabíjet... Pokud mi můžete poradit i nějakou literaturu kde bych vypátrala více informací budu moc ráda. Bohužel na netu nemůžu nikde nic najít. Děkuji za jakoukoliv přínosnou odpověď. :79:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.11.2018 - 04:51 | Filtr
(Rak) aktigram » Gilraen123
No hlavne som myslela nositeľné kamienky v podobe bižuterie a tie sú vystavené aj slnku aj iným zdrojom energie.
Súhlas s nabijaním mesačným svitom ten každý kameň miluje.
Ten kameň som odovzdala zemi , ja som len chcela napísať že to čistenie nefunguje tak ako si ľudia myslia. Vidím mnoho náramkov ktoré sú choré a ja to vnímam ako niečo boľavé, niekedy som aj povedala a odpoved, - jej ja ho vyčistim a nabíjem a bude dobrý. takže už neriešim.
20.11.2018 - 21:17 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » aktigram
Ten kámen, co jste zakopala je docela možné, že je zcela vyčerpaný a potřebuje odevzdat přírodě....

Mně se kamínky většinou ztratí když ke mě nepatří, a nebo právě přemýšlím, když se nedají delší dobu vyčistit, jestli je nevrátit zemi...
Na moje kameny působí nejlépe světlo při úplňku a to na všechny i ty sluneční. Jinak očišťuji pouze pod vodou a nabíjím právě na úplněk nebo proudem energie z rukou :)

Můj růženín a ametyst mi přijdou v pohodě a nepřijde mi, že by se mi kameny dusily smogem :) netahám je ale na přímé sluneční světlo :) ani to nemají rádi. Mám je jako zářiče v surové podobě jako dekoraci v domě :)

S citrínem mám zkušenosti pouze chvíli s náramkem, ale působí teda na mě krásně. Tady chápu, proč se hodí ke lvům :)

Máte rozhodně pravdu, že kámen si musí sednout :) a ne všechno je pro všechny :)
17.11.2018 - 09:25 | Filtr
(Rak) aktigram » Gilraen123
Súhlasím ale nie je kameň ktorý je pre všetkých a pre každú dobu. Teraz nesmierne trpí kryštal, ruženín ale už je slabší aj citrín či ametyst. Na prvých dvoch si všimnete veľmi rýchlo že menia farbu, viem sú zástancovia a aj knihy o tom ako to vyčistite, ja a kamene spoluexistujeme ale veru neviem nijakým spôsobom vyčistiť taký kameň, Kryštal som zakopala a po 5 rokoch taký istý ako bol predtým a to už bol skoro rok v soli.
Ten smog dusí aj dalšie dva ja som zistila že ešte celkom odolavajú všetky formy achatu, no sú nesmierne silné takzvané čističe okrem kryštalu, ten sme momentálne zadusili - hematit, skoryl ale aj vltavín. Je mnoho kameňov ktoré u niektorých jedincov nie sú nositeľné. V tejto dobe je na upokojenie a zjemnenie dobrý karneol ale aj pieskovce. Tiež sú teraz oveľa silnejšie pre ľudí také obyčajnejšie ako serpentinit, magnetit ale aj koraly.Jaspis - kamienky pre všetkých , tento druh minerálu je tolerovaný skoro každým, je ich nesmierne množstvo ja momentálne mám asi najradšej unakit ale milujem aj pieskový jaspis.
Mám rada granat či malachit ale to už je drahšia skupina.
Ja by som prosila aby kamienky ľudia kupovali tak ako zvieratka, jednoducho musí padnúť do oka a netreba riešiť - toto je kameň ktorý si vybral majiteľa a je ten najsprávnejší a tiež je veľmi dôležité vnímať ako ku mne taký kamienok hovorí. Ak sa potrebujem vrátiť domov lebo som si ho nedala na seba je určite dôležitý ale ak mám potrebu kdekoľvek si odrazu ten kamienok zložiť - urobte tak, stretol niečo s čím momentalne bojuje a nechce vám ublížiť. Ak toto pochopite budete kamienky milovať aj ked iným spôsobom ako je písané v knihách.
16.11.2018 - 20:17 | Filtr
(Lev) Gilraen123
Já jsem asi úplně na druhé straně spektra :)
Ale minerály opravdu zbožňuju...
Neřeším, jestli jsou kameny receptivní, projektivní, jak se nabíjejí. Jednám při tomto intuitivně, ano přečtu si o kamínkách jak pracují, na které čakry působí, jak působí na duši a na tělo.
Ale nabíjím podle potřeby pocitově, nosím tak, jak je cítím :)
Jsem schopná nosit 6 náramků na rukou a ještě přívěšek na krku :D vlastně když pár dní na sobě nic nemám přijdu si zvláštně :) možná by to chtělo odvykačku :D

Prostě si náramek vyberte tak jak to cítíte, klidně zkombinujte pokud to tak cítíte :) věřte své intuici.. :)

Pokud můžu doporučit oblíbený kamínek, nedám dopustit na serafinit :) mám i pocit, že se ten kamínek nedá vybít :D třeba oproti křišťálu o kterém se říká, že nepotřebuje nabíjet :)
14.11.2018 - 11:18 | Filtr
(Štír) kamínekz » aktigram
děkuji :)
14.11.2018 - 11:18 | Filtr
(Štír) kamínekz » Thornwulf
Děkuji moc za reakci ♥
11.11.2018 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Thornwulf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
zjistit si jak jsou proti sobě ty kameny kontraproduktivní,tím by se vyrušil jejich účinek a mohlo by to nasekat pěknou paseku...
11.11.2018 - 14:41 | Filtr
(Rak) aktigram » kamínekz
Tak ako som písala neexistuje kameň ktorý odmieta mesačný svit ale slnečný svit áno, takže záleží od teba. Dokonca poznám ľudí ktorý a všetko nabíjajú na slniečku a potom sa divia že im citrín sa zničil a pod. Neviem mne je to jedno ako to rieši niekto iný, v podstate pre každý minerál stačí ak je iba odložený a stačí mu to svetlo ktoré dostava. ja nie som blázon do čakrových a iných veci a preto neberiem všetko ako super čo je napísané. Mám rada kamienky ale nosím aj robím podľa seba nikdy nie podľa nejakých návodov.
10.11.2018 - 23:27 | Filtr
(Štír) kamínekz » aktigram
Ahoj Urania, MOC děkuji za odpověď!!! Já se snažím kamínky (v podobě korálku) vybírat též intuitivně, nakombinovat přímo na mě, ale budu si objednávat přes internet tak je to těžší. Začala jsem se o krystaly více zajímat, a proto jsem narazila na projektivní a receptivní kameny a ty se údajně nosí zvlášť na pravé a levé ruce. Chtěla bych, aby se krystalové korálky měly u mě dobře :), a proto vznikl tento dotaz. Skládat je vedle sebe budu intuitivně, ale třeba čakrový náramek budu skládat podle barvy, tak to moc nejde a vím, že budu mít projektivní a receptivní vedle sebe měnit se mi je za jiné moc nechce... A co třeba jantar? O tom je psáno, že se nabíjí na sluníčku. O jeho nabíjení při měsíčku jsem neslyšela ještě. Každopádně je fajn, že to tedy jde u všech, o to lépe, alespoň v tom nebudu mít chaos :) prosím a jak vy osobně kamínky čistíte? V soli, pod vodou? Je to jedno? Ještě jednou děkuji moc! :27:
10.11.2018 - 20:18 | Filtr
(Rak) aktigram
Každý kameň sa nabíje pri Mesiačiku ale nie každý kameň sa môže vystaviť slnku. myslím že je zbytočné kombinovať kamene ak nemame s nimi vzťah. jednoducho ja ak by som chcela skombinovať kamene ktoré nechcú ísť spolu tak viem že nie, občas to až zabolí. No zatiaľ som nenašla knihu ktorá by sedela môjmu vnímaniu a neverím že určitý kameň môžem nosiť na pravej či ľavej ruke. Jednoducho ku kameňom treba pristupovať intuitívne - ak ma kameň osloví nerozmýšľam lebo viem že ho momentálne moje telo potrebuje a je mi jedno čo kto píše. Tiež viem že ak dostanem nutkanie že si ho mám dať preč z ruky, ihned tak urobím. Je to čas kedy kameň prestane pomáhať ale opačne, nevládze , ak sa tak neurobí môže kameň zmeniť farbu či prasknuť.
Všeobecne taký howlit môžeš skobinovať skoro s každým, ale tiež achaty je ich veľké množstvo nič sa nestane v kombinácií. Jadeit teda nefrit je kameň ktorý je rád do páru, hematit môže byť kombinovaný s akýmkoľvek ale aj skoryl, len to sú ťažké kamene a nesmú byť na tele dlho. To sú minerály ktoré aj čistia iné kamene, nabijam na mesačnom svite.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »