Tranzit Neptuna


03.11.2018 - 22:03
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele starmisek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Tranzit Neptuna
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s tranzitem Neptuna na nativní Lunu? Děkuji :1:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
12.11.2018 - 15:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neptun a Luna jsou různé úrovně podobné energie, spíše receptivní, pasivní...ale zatímco Luna je totálně beztvará a přijímací, Neptun dokáže být poměrně dynamický a silný. Jeho síla ale spočívá v narušování, v podemílání, ve zpochybňování...anebo ve stírání hranic, ve spojování do jednoty, ve vyladění. Pro mě osobně byl tranzit Neptuna přes Lunu celkem nevýrazný, ale příjemný zejména s ohledem na vnitřní život a pocit. Je fakt, že mám bohatou fantazii a nedělá mi problém se ladit...ale dokážu si představit, že pro racionálního člověka je tato doba poměrně náročná, protože mu ukazuje něco, co se nedá racionalizovat, vysvětlit, uchopit...Daleko horší období jsem měl, když mi dělal Neptun kvadraturu na Slunce s Marsem...to byla doba totálního zpochybňování sebe sama, ztráty energie, respektive nemožnosti "nastartovat". Jako kdyby Neptun prostě svojí vodou totálně uhasil oheň, energii, chuť do života. Zároveň mě to ale přimělo o sobě přemítat jinak, zjišťovat, jak to mám skutečně, nejen naučeně, se svou mužskou silou, jak se tato síla chová jako ostrov sám pro sebe a jak by naopak měla být spojující a propojující. Tehdy jsem se myslím přestal "tlačit" do nějaké představy o tom, co to znamená být muž, a prostě jsem přijal to, jaký muž jsem reálně.
11.11.2018 - 11:52 | Filtr
(Štír) Nabi*
Nevím jestli můžu odpovědět nějak adekvátně tomu jaké je zadání, protože aktuálně mám těch dlouhodobých tranzitů s Nepunem víc než dost (a to nemluvím jen o Neptunu). Osobně mám zkušenost jen s kvadrátem na Lunu (konjunkce se už nedožiju :4:). Je to kvadrát z Ryb na Lunu, která je ještě pár minut v 6d, ale prakticky už na DSC (a tak j povětšinu času i vnímám). Když to zkrouhnu jen na působení, o kterém si myslím že je to působení téhle konstelace, tak mi dala velkou představivost, více dokážu snít a dovolit si přiznat po čem toužím zejméne ve vztahu (i když to už asi bude ta opozice na Venuši) a přiznat si ty nejniternější pocity a jednat dle toho (Neptun-Mars). Neptun je často spojován s iluzí a mě přijde, že ty zkoušky tady jsou, jen co je pravda, ale zase tím, že mi dává větší senzitivitu, tak vycítím i ty nejjemnější nuance, které mi ukážou, že takto to není. Tyhle konstelace mám už od roku 2015 a koncem příštího roku končí, takže reálně popsat do budu moct asi až za ten rok nebo dýl. Každopádně někdy působí opačně, že jsem jak pytlem praštěná a nechápu jednoduché věci :61: A blbě se vyjadřuju. Má to takové dvě strany...
11.11.2018 - 11:10 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » starmisek
Tak ta konjunkce nemusí být tak zlá. Já mám za sebou jak kvadrát od Pluta ze Střelce postupně na Slunce, Venuši, Saturn v Panně, tak před nedávnem trigon (opět ani jedna z planet v radixu aspekt na Pluto nemá, velkou roli podle mě hraje to umístění nativního Pluta ve 12. domě). Zjednodušeně bych řekla, že kvadrát přinesl neblahé zkušenosti v osobním životě (včetně úmrtí blízké osoby), které vedly k pochopení, co a proč mám nastaveno špatně a následnému přehodnocení. Během trigonu jsem se pak ujistila, že to přehodnocení bylo správné a vedlo mě správným směrem. Celkově příznivé tranzity Pluta podle mě dodávají velkou vnitřní sílu. :17:
11.11.2018 - 11:01 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » starmisek
Já používám Placida a to mám 6. dům v Beranu, což podle mě sedí víc. Jinak to, že se vliv tranzitu projeví jen když jsou planety v radixu v aspektu, je podle mě mýtus (maximálně se projeví silněji, než když aspekt není-viz třeba tvá Luna s Neptunem). Například dle mých zkušeností hodně fungují tranzity Saturna ke světlům ve smyslu ohrožení/ztráty blízké osoby (ať už nemoc, úmrtí nebo rozvod), bez ohledu na to, jestli Saturn v radixu světlo aspektuje. Co se týče toho jiného tranzitu, tak nic tak pomalého jako Neptun tam nebylo. :17:

Samozřejmě, že drak není všechno, ale k zahození není :1:
10.11.2018 - 23:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele starmisek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to samozřejmě gratuluji. :3: Tak konečně někdo, kdo má s tranzitem Pluta pozitivní zkušenost. :3:
10.11.2018 - 23:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele starmisek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj, tak zajímá mě především konjukce, ale i tak každý vztah těchto dvou planet je zkušenost. Ve Tvém nativu není aspekt těchto dvou planet a přesto se tranzit projevil. Neprobíhal v té době ještě jiný tranzit ve Tvém horoskopu a nezabarvil jen Neptun vliv tohoto aspektu? Jinak to asi sedí Neptun vládne ve Tvém horoskopu 6. domu a i to, že příčina zdravotních problémů nebyla odhalena odpovídá vlastnostem Neptuna.

Jak by si popsala toho Draka v mém horoskopu a nepřeceňuje se význam těchto konstelací v radixu? :3:
10.11.2018 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » starmisek
Momentálně mám Pluto kvad. Pluto, ale to ještě potrvá, nerad bych hodnotil. Změny se dějí.
Před rokem a půl mi přecházel Pluťák přes Mars, jenž vládne 5. domu a je z toho Vojtěch. :3:
10.11.2018 - 20:09 | Filtr
(Rak) aktigram » Mici Angóra
Takže tie zdravotné problémy spolu s nim idú a nemýlila som sa.
V čase kedy začali moje prejavy ochorenia bol Neptún v Strelcov v nat. 9 dome v kvadratúre na nat.Lunu v Rybách v 1 dome.
10.11.2018 - 18:18 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Počítám, že se ptáš na konjunkci, já můžu posloužit pouze kvadrátem (z Vodnáře do Štíra), který "přinesl" dlouhodobé zdravotní problémy, jejichž příčina zůstala (aspoň teda z medicínského hlediska) neodhalena :17:
P.S. Máš pěknýho draka.
10.11.2018 - 16:59 | Filtr
(Rak) aktigram
Stojí mi už dosť dlho v Rybách na mojej Lune. Je to pre mňa dosť ťažké obdobie aj ked určité veci sa vyjasnili. Prišiel tam v roku 2015 a mne sa veľmi zhoršil zdravotný stav, ale prišla nová lekárka ktorá začala robiť všetky možné vyšetrenia, no gradovalo to do takej miery že som skoro zomrela ale odrazu sa našla príčina, prečo moje telo to nezvláda. Jednoducho potrava bola pre mňa jedom.
Takže sa to nejako zvratilo a ja mám aj viac sily, aj konečne žiadne antibiotika, celkovo menej liekov.
No mám taký pocit akoby som žila aj pred závojom aj za ním. Ako ked človek niečo potrebuje nájsť, neviem to vysvetliť.
Jednoznačne sa zmenili moje sny, už to nie sú domy kde odrazu je niekto iný alebo si postavili dom tak že ja nemám dvere a pod. Je to divné ale v tom čase som mala posledný taký sen a odrazu mi žena ktorá mi slúžila alebo niečo také povedala že aby som nezabudla že mám aj spodné poschodia a nevitaných hostí jednoducho vyviedla tadiaľ von a ukazala mi veľký zväzok mojich kľúčov od velikánskeho domu.
No a teraz to pozerám kedy som si tento sen zapísala a vtedy sa Neptún priblížil k mojej Lune ktorej je aj dispozitorom.
10.11.2018 - 15:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele starmisek, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak super, doufám jen, že na to nezapomenu. Co takhle nějaký tranzit Pluta a Tvá osobní zkušenost? :3:
10.11.2018 - 14:55 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Zeptej se mě za 5 let, to už budu vědět z osobní zkušenosti víc. :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »