Je vědění zkáza?


28.06.2018 - 15:43
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Multum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Je vědění zkáza?
Je známo že věděním se bytost posouvá výše nad svoji uroven bytí. Myšlenky zatím fičákujou necham si je na odpovědi ostatních. :1:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
19.07.2018 - 17:36 | Filtr
(Býk) Antony52 » Petr204
Nemá to nic společného s nějakými drogisty. :2:
Jde čistě o to dokázat vhodně soustředit mysl. Např. mystici či bhaktijogini prý dosáhnou viditelného projevu takové vyšší bytosti pomocí pouhé déle trvající mediatce o jejím jménu. Bez jakýchkoliv drog a poodbných vylomenin. Viz třebas odkaz výše.
Posouzení nechám na lidiškách kteří mají trochu trpělivosti a takovou meditaci o nějaké vyšší bytosti spáchají.
Pokud má někdo málo času může využít spánek, respektive poslední myšlenky před usnutím, ajko to páchali v antickém eygyptě a řecku, viz překlady papyrů. Pouze je potřeba několik týdnů pravidelného opakování. :76:
19.07.2018 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Antony52
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Prý je toto možný i pomocí drog,třeba LSD.Prostě věřim spíš svý zkušenosti.Vim,že to je lákavý a svým způsobem zajímavý,ale je to pouze představa mysli.Nic tajemnýho v tom není a pokud je tam nějaký zázrak,tak jedině ten,že tomu někdo věří.Známá prý mluví s Kryonem,tak jsem ho požádal,at přijde na kafe a bud má strach,abych mu neukradl magnetickou mřížku nebo prostě žádný není.Pořád jsem přemýšlel o univerzální pravdě a zatím je můj názor takový,že pravda je jen vlastní prožitek,nic víc,nic mín.
18.07.2018 - 20:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Antony52
Co když je taková evokace halucinací v halucinaci kterou nazýváme skutečný život?
18.07.2018 - 18:06 | Filtr
(Býk) Antony52 » Petr204
Co se výtvorů mysli týká, dovolím si nesměle polemizovat. :1:

1/Pokud někdo skutečně spáchá evokaci = vyvolání takové bytosti, může při tom dojít i k jasným fyzickým projevům. Tedy nikoliv haculinace.

2/Za určitých podmínek mohou vyvolané zjevy spatřit i lidičkové nezůčastnění, kteří nevědí co dotyčný evokatér páchá.

Viz pro př. z praxe modernějšího rakouského pokusníka Josefa Durra, Experimentální démonologie. Dá se najít volně na netu v pdf. :36:
17.07.2018 - 16:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Antony52
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pravdu máš,že co člověk,to jiný názor a je to naprosto v pořádku a zřejmě i normální.Možná máš i pravdu,že jsem se dosud nedostal ke styku se skutečnou silou.Přesto tvrdim,že všechny tyhle vidiny nebo jak to nazvat,jsou pouhou iluzí,je to výtvor mysli.Předhazuju pouze vlastní zkušenost,právě,že tohle tě ty ezoteričtí učitelé nenaučí.A víš vůbec,kdo je skutečný mystik?
15.07.2018 - 19:27 | Filtr
(Býk) Antony52 » Petr204
Co člobrdík to názor. :-)
O komunikaci s andělíčkama strážníčkama a podobnými vylomeninami je to podle mne také pitomost. Jen je vidět, že jsi nepřišel do styku se skutečnou silou. Takže fšechno takřikající "házíš do ejdnoho pytle" obrazně řečeno. Předhazuješ zde to, co učí výdělěční "esoterici" na placených seminářích. A to co páchají skuteční mystici taktně ignoruješ.
Např. indičtí bhaktijogini pýáchají tak dloho ediatci o jménu bůžka kterého uctívají až dojde k jeho viditelnému projevu.
https://www.kalimandir.org/portfoli…
15.07.2018 - 08:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Antony52
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to zkusim vysvětlit jinak.Když mě okolnosti dohnali do slepé uličky,tak jsem se dostal na ezoterickou školu do Prahy,naučil jsem se vykládat karty,pracovat s čakrami s energiemi a dokonce jsme se učili léčit,no a bylo to vše proložený meditacemi a v létě jsme jezdili na meditační víkendy.A ted konečně k věci-od začátku mě na tom něco nesedělo,už jen ta komunikace s "andělama",s bytostma ve stromech apod.
Každá meditace,at řízená nebo jiná byla sice nádherná,ale nazval bych to pouze placebem,pouze jako únikem vidět svět,realitu takovou,jaká vlastně je.Pokud člověk chce poznat sám sebe a všechna tajemství vesmíru,tak tímhle způsobem se nedozví nic,jsou to pouhé představy,je to pouze nějaká jistota toho,že nejsme sami.U někoho to může vyvolávat pocit moci,on ví a druhý ne.
Máš pravdu,existuje více než 120technik meditací,ale s pravým významem meditace to nemá společnýho skoro nic.A postupem času jsem zjistil,že celá ezoterika je jen psychologie a všichni ezoteričtí učitelé jen využívají nevědomost,strach a bolest lidí k vlastnímu obohacení.Lidi jsou zvědaví,touží vědět,ale paradox je,že pokud neobrátí pozornost i do sebe,tak promarní celý život.
14.07.2018 - 21:02 | Filtr
(Býk) Antony52 » Petr204
Ona není meditace jako meditace. Žeano. Co duchovní směr, to jiné způsoby meditací. Jinak meditují theravadové buddhisté, jinak mahajanoví buddhisté, jinak bhaktijogini, jinak karmajogini, jinak křesťanští mystici, jinak třeba sufiové... etc. Ty preferuješ jeden způsob mediatce, někdo jiný preferuje jiné způsoby.
Nebo chceš říc že ten kdo pácha napříkald mantrickou meditaci vlastně nemedituje? :2:
14.07.2018 - 20:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Antony52
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moc hezká pohádka :)jenže meditace není o tom,že si člověk něco představuje,byť bůžka,andělíčky a podobný nesmysly,který odvádějí od reality.Meditace je vlastně nic nedělání a nemyšlení,je to stav,kdy se z meditujícího stane jen pozorovatel.Pokud někdo zkoušel nahlédnout do svého nitra tak hluboce,jak jen to jde,najde pouze klid,ticho a tmu a při velikém štěstí pozná svoje bytí a sám sebe-pouze čisté vědomí.Takže pokud někdo vidí andělíčky a ještě s nima komunikuje,tak vlastně vede rozhovor sám se sebou a stále to je jedna mysl,ale nic mimo ni.
14.07.2018 - 19:04 | Filtr
(Býk) Antony52
Ono také nejni vědění jako vědění. Když juž je to fórum o věcech mezi nebem a zemí, tak existuje i tzv. duchovní poznání = duchovní vědění. Dospějí k němu lidičkové co například páchají některé meditační techniky. A mohou jimy dopět k přímému poznání duchovních věcí což rozhodně není k zahození. Žeano. Třebas někteří mystici, kteří tak dloho páchají meditaci o ěnkterém jménu vyšší moci až dojde k viditelnému projevu a takový mystik pak přímo pozná na jakého bůžka se obrací. Viz třeba Ramakrišna a jeho vidění bohyně Kali. Stačí zagůglit. Podobné hokusy pokusy občas páchají třeba židovští kabbalisté, viz Sefer Raziel ha-malach, křesťanští mystici mnoho dalších individuí.
01.07.2018 - 10:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » oldsoul
to je ta ležatá osmička
2xunlimited
01.07.2018 - 10:28 | Filtr
(Ryby) oldsoul » Bosch
Pravda no :)
2 unlimited :)
30.06.2018 - 13:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » oldsoul
představivost i blbost
unlimited
30.06.2018 - 09:29 | Filtr
(Ryby) oldsoul
Znalosti jsou omezené, kdežto představivost je nekonečná. A. Einstein
29.06.2018 - 12:51 | Filtr
(Rak) dan162
Co je svá úroveń bytí ?

Ne, není mi známo, že "věděním se bytost posouvá nad svoji úroveň bytí" . Vědění vnímám jako poznávání, začleňování, žití, naplnění živlu Vzduch, přičemž máme v sobě ještě další živly, které jednostranným vývojem jen do vědění opomíjíme. Posun ve vědění je fajn, ale od nějaké úrovně posun ve vědění nic nepřináší, jen další vědění, pro posun v bytí (ať je to co je to) se mi jeví jako nezbytné posunout se i v dalších živlech.
29.06.2018 - 11:47 | Filtr
(Býk) player
Obecně - všechno projde stavem zkáza. Celý vesmír. Je-li vědění jeho součástí , tudíž ho lze podobně katgorizovat. Čekáme , až do nás bací metorit , až ztratíme pitnou vodu , až nadejde velká doba ledová , až v sousedství vybuchne supernova , až se naše galaxie srazí s galaxií sousední , až se rozepne slunce a spálí nás na prach , až vybouchne pod Yelowstownem supervulkán , až se strhne válka o poslední zásoby fosilních paliv či pitné vody , až vymřou včely a my přijdeme o 95% jídelníčku...cokoli.

Ale jinde se zase něco nového hezkého zrodí , aby to pak plynule zase dospělo do bodu zkázy. A tak pořád dokola.
28.06.2018 - 22:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přesná definice vědění z tvého úhlu?
28.06.2018 - 22:33 | Filtr
(Býk) Ase
Znalosť v určitom zmysle je skaza starého. Kdesi sa píše, že aby sa narodilo božské, ludské musí zomrieť. Aby sa narodilo svrchované, božské musí zomrieť.
Bytosť inštinktívne smeruje k získaniu znalostí, znalosti oslobodzujú. Prechod na inú úroveň existencie ale nieje výsledkom hromadenia intelektuálnych znalostí, ako by sa asi zdalo.
28.06.2018 - 22:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
marnost nad marnost
28.06.2018 - 22:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Multum
Vědění je fajn. Jenže myslím si, že důležitější je, jak to vědění použiješ, využiješ... Vědět, jak vědění využít (ne zneužít) a konat tak.
28.06.2018 - 19:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Multum
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Napadlo ma že ty nehovoríš o duchovnom vývoji a vedeni ale o svetskom. V tom prípade ak človek niečo nevedel napriklad neveru tak si myslel ako krásne žil, lenže bolo to v skutočnosti tak, Väčšinou vtedy žijeme vo vlastnej ilúzií ako je všetko v poriadku a tak nejako nevidime že sa niečo mení alebo na niekoho zabudame.
Takže to čo sa zdá ako skaza môže byť to najlepšie čo nás stretlo.
28.06.2018 - 18:32 | Filtr
(Beran) Háňa* » Multum
Každá událost je vetkaná do různých souvislostí a navíc vnímáná individuálně každým jinak, podle jeho zkušeností, jeho souboru vlastností a jeho druhu vnímání. .... Žádné zákonitosti platící vždy a pro každého neexistují, takže ani není koho se ptát. A i kyž se člověk ptá a dostane se mu odpovědi, není to vědění, ale jen střípek z života nebo zkušenosti někoho jiného.
Odpovědi na všechny své otázky máme v sobě.
28.06.2018 - 17:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Multum
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No nič iné mi neostalo a musela som všetko nechať tak, lebo ak som si myslela že som niečo zmenila a to z vlastnej vôle bola to ilúzia a ked som na to prišla tak som pochopila že nič neviem a tak niektoré veci prijímam bez reptania pri niektorých zúrim a plačem, takže sa nechávam unášať.
Myslím že to pre mňa nie je skáza, je to môj život a ja som si ho vybrala taký ako je ešte skôr ako som prišla do tohto života.
Veľakrát som prosila Boha aby mi zobral to čo malo byť darom, lebo som to veľakrát pociťovala ako prekliatie - bola som iná ako dieťa a som iná stále a to je ťažko žiť v terajšej dobe, stále medzi svetmi a pritom sa nezblázniť - to je umenie ale aj život, človek odrazu vidí veci ktoré si iní ani len nevšimnú.
28.06.2018 - 17:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr204
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Multum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Né mnoho lidí má stejný přožitek dané události kterou nabídne život tak z 90% se udá každému člověku stejná událost at či tak z určitého pohledu a pak jsou tu jiné o kterých malo kdo mluví a když tak se setká z nepochopením té většiny která nemá o tom ani šajna :1:
28.06.2018 - 17:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Multum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nech tak jak to je a nech se nést proudem života nespekuluj o tom proč to tak je?? Otazka je proř to tak je a ne jinak. Mam se ptat nebo neptat... jak by sel život kdybych se neptal?? bud to ta správná cesta ??
Příspěvky: 31-7 6-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »