Ascendent


01.05.2018 - 19:22
(Rak) Tralalala100
Ascendent
Ahojte:-) rada bych zde otevrela diskuzi na téma ascendenty lidí. Zajímá mě, jak takové lidi dle asc charakterizujete, takže prosím klidně přidávejte postřehy k ascendentum různých znameni. A taky, když člověka ponovu poznáte, tipujete správně ten jejich na vás působící ascendent? A co ascendent v panne? To je můj ascendent. Když mi někdo moc nesedne, uvědomuji si, ze mi na něm něco vadí a ta panna mě hrozné uzavře, jsem ticha a nedovedu se projevit. Ale přitom když mi někdo sedne jsem velice otevřená. Sama se necitim tím člověkem, jak mě občas tento ascendent ukazuje. A to mám pannu zvýrazněnou dost. Taky se u tohoto ascendentu říká, ze je dost prakticky a jakoby nerozuměl těm snilkum, rybího typu. Ale to vůbec nesedi na mě. Já jsem spis ten snílek. Asi to je tím rakem :-) :4:

A co VY? Jaké ascendenty dokážete charakterizovat?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
13.11.2018 - 21:00 | Filtr
(Střelec) MAGDA » Bosch
Dekuji :)
13.11.2018 - 19:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
Jakmile zemřeme, přijdeme o tělo a o individuální vědomí, ale všechno ostatní zůstává...tudíž přestává platit i Ascendent.

jj s tím souhlasím.
A jde o to abychom se z toho nepodělali když ztratíme asc.
Pak si toho co se děje totiž nejsme vědomi.
Ta věta vlastně potvrzuje zvláštní význam asc při zrození. Je to kanál kterým přicházíme. A možná i odcházíme. Ale odchod je asi více řízen okolnostmi a povahou myšlenek(myšlení) při úmrtí. Podle toho vypadá naše příští inkarnace. Nikoli teda podle karmy jak by někteří mohli namítat ta není až tak důležitá jako bdělost v okamžiku smrti. Zemřít ve spánku není nic moc. Člověk takto propásne svoji smrt.
13.11.2018 - 19:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
Podle mně zvířata mají asc stejně jako lidé. Jen se projevuje v jejich zvířecí rovině.
Třeba jsem si všiml že každé zvíře má svoji individualitu zcela jasně odlišitelnou, když je pozoruješ déle. Můžeš s jednotlivými jejich já komunikovat.

Těch já je evidentně více.
V podstatě každá z planet vykazuje známky jakéhosi já.
Naše já není monolit. Naše já je strukturované do různých celků ze kterých se skládá.
Není to něco odděleného, je to soubor. Něco jako vortex. Naše sluneční soustava se řítí vesmirem jako vortex. A jednotlivé části které tvoří dohromady naše já představují planety v postaveních znameních aspektech..
To se tak někdy říká že naše já je uprostřed zodiaku.
Ale popravďě naše já přesahuje diametrálně naší sluneční soustavu a je omnoho větší, kosmické, což naznačuje i siderický přístup. Pokud si ho představíme uprostřed tak prosím. Ostatně dříve se horoskop jako kruh nezobrazoval.
Asc je bod ve kterém vstupujeme do pozemského života.
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
13.11.2018 - 19:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nesouhlasím tak úplně. Já ("sebejá", z anglického self nebo německého selbst) v horoskopu sídlí ve středu, a je složeno ze všech planet a domů dohromady...nicméně nejlépe se na něj ladí skrz Slunce. Ascendent je scéna, kterou jsme si pro tento život vybrali, kulisy, ve kterých vystupujeme, šaty, které nosíme a které nám ideálně padnou. I když nás v jistém smyslu mohou vyjadřovat, nejsme jimi. Možná by se to dalo popsat v náboženském slova smyslu, Ascendent jsou "hřivny", které jsme s narozením obdrželi a se kterými nějak hospodaříme a na konci života je odevzdáme, zmnožené či žádné, podle toho, jak jsme si vedli.
Kdesi na jednom astrologickém setkání jsem slyšel dost zajímavý názor, že Ascendent vyjadřuje osobnost, to, že jsme "někdo". Dokud se nenarodíme, jsme součástí matky a nemáme samostatnou identitu (i proto jsou nesmysl horoskopy početí). Jakmile zemřeme, přijdeme o tělo a o individuální vědomí, ale všechno ostatní zůstává...tudíž přestává platit i Ascendent. Zvířata, například psi, nemohou být někdo, nemají vyvinutou vědomou individualitu a tudíž nemají ani Ascendent. Funguje jim ale dobře polarita IC-MC, kde IC značí vlastní smečku, původ, hlas krve a instinkt a MC naopak vnější svět a to jak se v něm projevují. Schválně si to někdy zkuste.
13.11.2018 - 18:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
Vnímám ascendent jako místo touhy vlastní individuace. Kvalita vědomí kdy vyvstalo prvotní uvědomění já jsem. Říká se že je to stav osvícení, poznání já, duše. Já, duše, asc je v podstatě synonymum. Ovšem já v tomto pojetí spíše jako alterego. Slunce samo pak ego.
Postupně tuto oblast svým životem více méně dosahujeme. Po třicítce ale nejpozději po čtyřicítce jsme ovlivňování více asc než sluncem.
13.11.2018 - 18:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » MAGDA
To znamená že se snadněji stávají sami sebou. Obyčejně se nemají potřebu opírat o názory druhých.
Což může do značné míry posilovat jejich subjektivitu.
13.11.2018 - 16:17 | Filtr
(Střelec) MAGDA » Iteza
a jak je to, když má někdo Slunce i ascendent ve stejném znamení?
13.11.2018 - 12:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ascendent je především fiktivní bod, je to taková čočka, která zvětšuje, zabarvuje, definuje to, jak vnímáme svět kolem nás a jak svět vnímá sebe. Samotný Ascendent se nemusí projevovat vůbec nijak. Fiktivní bod totiž negeneruje skoro žádnou energii. Co mně osobně ale funguje, je vládce Ascendentu. Znamení, ve kterém se nachází vládce Ascendentu, ukazuje na formu energie, kterou skrze čočku Ascendentu posíláme do světa, a dům, ve kterém se vládce nachází, poukazuje na oblast zkušenosti, kde se tato energie nejlépe projeví. Plus samozřejmě sledujeme taky aspekty na vládce, vládcovský stromeček atd. Jo a taky je klíčový dispozitor Ascendentu, což je planeta vládnoucí vládci Ascendentu. Takže...při AS v Panně sledujte především svého Merkura. V jakém je znamení? jaký to je dům? Jak je aspektovaný? Jaká planeta vládne znamení, ve kterém se nachází Merkur? Pak zjistíte, že to třeba o Panně vůbec není ;)
13.11.2018 - 00:25 | Filtr
(Ryby) Tedy
A co teprve já, jako ryba s ascendentem v panně? :14:
03.05.2018 - 16:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » evita19
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,neni důvod se omlouvat,je normální se zeptat,když něco nevíme :).Ascendent je důležitý i sluneční znamení,když bych ti měl odpovědět na tebe jako blížence s asc.ve lvu,vnímal bych tu kombinaci jako,že blíženec je takový nevyspitatelný,rozdvojený a lev je hrdý,pyšný možná i trochu líný,ale to jsou spíš negativa,v plusu je to rozhodnost,věrnost a ochota pomáhat.Píšu to jen v kostce,nedá se usuzovat pouze ze znamení a asc.,u astrologie se opravdu musí počítat se vším.Já se učim zdravotní astrologii a tam ten asc.hraje velmi důležitou roli.To,že tě pár lidí typlo na štírku,bude možná tím,že si nečitelná,můžeš působit záhadně a nevypočitatelně a to je z blíženců taky.
03.05.2018 - 09:23 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » .
paranoia s vodnářema moc ne to bývají sangvinici
spíše melancholici nejvíce asi ujedou ryby a spíše muži
důvody jsou spíše ale traumatické zážitky z dětství, nefunkční rodina, zanedbávání rodiče, zneužívání.. a k paranoie tíhnou spíše narcistické typy což s astrologií taky souvisí takže asi kombinace voda-oheň, melancholik-cholerik
tam v té oblasti i podle eysenckova schématu spadají takové ty problematické typy
02.05.2018 - 22:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Jen k té paranoie, největší jsem poznal ve znamení Ryb, pokud zde byly nějak významně poškozené planety. Pochopitelně nemluvím o znameních ryze slunečních nebo ascendentu.
02.05.2018 - 22:44 | Filtr
(Blíženci) evita19 » Petr204
Ahoj,
omlouvám se, že se do této debaty zapojuji. Ale toto téma mě zajímá.
Je ten asc. tak důležitý nebo to co jsme ve znamení? Nebo nás asc. přebíjí?
Já teda vůbec nevím jak se to pozná nebo jak by taková blíženkyně v asc. lva měla vypadat a už vůbec nevím, jak by se měla projevovat.
Ale je zajímavé, že několik lidí už mě typlo, že jsem štírka. :4:
02.05.2018 - 19:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele, paranoik nevím, to mám hodně spojený s Vodnářema (moc velcí přemýšlivci a domněnkáři), a případně i "Kozorožci, co se trochu nezvládli" :4:

Jinak vesměs jo - sice působím vůči světu jako neskutečnej flegmatik (a to taky jsem), ale zároveň ta míra vnitřního prožívání je opravdu intenzivní. Připadá mi, že čím jsem starší, tím víc jsem flegmouš a tak nějak vše beru, jak to leží a běží... napřed teda kolem toho trochu rozevlátě hopsám :61: pak to objímám a nakonec se do toho zamiluju... ať je to cokoliv/kdokoliv :4:
02.05.2018 - 18:51 | Filtr
(Blíženci) tajga » .
Odkrývám skryté potenciály, hm, tak to je hezké :-) Idealista jak vyšitej....Já mám právě zkušenost s ASC ve Štíru, že je to většinou paranoik jak vyšitej :4: Ale i tak mám tenhle ASC ráda, pro mě jste opak lhostejnosti, což oceňuju hodně.
02.05.2018 - 17:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neboj, rýpat do mě je už prakticky nemožné :4:

Nevím, já jsem nikdy nebyla člověk, co by jiné viděl v horším světle. Spíš mám tendence vidět v lidech jen to dobré, a to, co není ideální, vidím v širším kontextu nějakého problému, na kterém lze pracovat. Spíše v jiných odkrývám skryté potenciály. Jsem idealista jak vyšitej.

Rozložení jsem nebrala ve smyslu vyčerpání, spíše jsem tím myslela, že inspiruju druhé k práci na sobě. :1:

Je fakt, že na slabší povahy jsem snad ani v životě moc nenatrefila. Takoví se obvykle bojí se mnou vůbec dát do řeči. :4: Já jsem (pro ně bohužel) dost bezprostřední.
02.05.2018 - 17:36 | Filtr
(Blíženci) tajga » .
Promiň, nechci být nijak rýpavá :-D, ale seš si jistá, že jdeš opravdu do nitra? U ASC Štíra mi přijde hodně silná tendence přisuzovat lidem spíš horší vlastnosti, nějakou vlastní temnotu či, co a slabší povahy to opravdu může rozložit, aniž by jim někdo koukal do nitra. Kažodpádně to je dobrá škola ať tak či tak.
02.05.2018 - 16:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tralalala100
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chichi. Taky mám Pluto v 1. domě. A překvapivě i většina mých fakt dobrých kamarádů ho tam má taky. Tyhle lidi bych já osobně nevyměnila za nic na světě. :4: :18:

Jestli druhé rozkládám, to nemohu říct jistě. Rozhodně je to hezky řečeno :4: Ale pokud ano, tak jsem za to ráda. Když se někdo rozloží, často přes ty rozložené nánosy konečně vidí sám sebe. Já jdu prostě přímo, rovnou do nitra. Bez kliček. Většina lidí radši uteče, než aby tomu musela čelit, a to se mi právě líbí. Protože u takových není o co stát, že.. :4: :1:
02.05.2018 - 13:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No a ja som rak s ASC v rybách - voda voda sama voda ale predsa je vo mne aj niečo iného. PS: odkedy som sa topila tak sa nesmierne vody bojím.
02.05.2018 - 12:29 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » tajga
Jojo, kamoska ma taky asc. V býku, vypada ale i vyzařuje dosti smyslne:-) ale taky trosku pomalejší xD no možná i to slunce v rybach.

Jinak co se tyče tvého asc, podle mě i asc rak muže vyzařovat trosku zvláštně, a taky sem četla ze asc panny jsou hodně podivinske xD ale i vládce se dle mého do toho pocita:-) no Jo oběť chudinky to je taky typické :-D:-D ale určitě se s tím da pracovat :16: ono je to takové račí ale i hodně rybí. :-)
02.05.2018 - 12:24 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » .
No s asc ve stiru jak jsem psala mám též bohaté zkušenosti :-D plus jeho Pluto v 1. Domě. Bohužel místo pozitivního slunečního lva na mě Furt vyskakoval stir který mě chtěl co nejvíce rozložit:-D Asi jste nějací lepší ascendentni stirci :-D já mám zkušenosti jen s negativními stránkami štíra. A ze jich je :75: ...
02.05.2018 - 12:20 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Ohnivá tygrice 1
Haha:-D moje kamoska vodnarka, asc. Beran a hodně extrovertni nerizena střela. Občas závidím tyhle extrovertni ascendenty:-D a ne moji panenskou vyplasenkyni :-D:-D. Co se tyče beranu, tam úplně typicky vzhled nastudovany nemám. Jednou jsem teda poznala berana a takhle nějak si ho typicky predstavuji. Ikdyz nevím v čem měl asc. Slunce beran. Priritil se k nám na nějaké zábavě. Když k nám dorazil sotva nesemlel všechny stoly kolem sebe. Byl chlap jak hora, mohutný, agresivni a expanzivní xD takže to mi moc k tmavooke blondynce skutečně nejde :-D:-D
02.05.2018 - 11:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ohnivá tygrice 1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víta tě ascendent v beranu :3: jak působím? Prej jako když přijde hodně energie silné :4: jinak co se týče postavy jsem drobná blondýnka s tmavyma očima... Ve znamení jsem býk... Tak najdi spojitosti :61:
02.05.2018 - 09:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Umm... já i chlap máme ASC ve Štíru. Tmavší oči, pronikavý pohled (chlap asi míň, možná kvůli Uranu na ASC). Jsme takoví dva čerti, oba máme rohy... ale asi i tím, že on je Kozoroh a já Býk, takže se to tak nějak násobí :4: a u nás doma je předpeklí, tam si libujem, zatímco ostatní zdrhaj :21:

A rádi transformujeme vše staré a nepotřebné :64: tranformujeme sami sebe a jeden druhého... je to fajn :15: Takoví bojovníci... až na dno sil... ale držíme pospolu a nebojujeme mezi sebou :1:

Jiná znamení se neodvažuju charakterizovat. :4:
01.05.2018 - 21:48 | Filtr
(Blíženci) tajga
Poznám jen určitý typ ASC ve Štíru, takové ty blesky v očích, všichni to ale nemají. Něčím mě dost irituje (kvadrát na můj Satrun) a zároveň se s ním cítím dobře (trigonu s mým ASC)...Můj muž je ASC Štír, takže mám dlouholetou zkušenost.

Přijde mi, že možná ovlivňuje ASC i v jakém je znamení jeho vládce. To soudím ze svého postavení vládce ASC v Rybách. Mně přijde, že působím prostě zvláštně :-D a rybí vládce je pro mě vysvětlení. Mám i Venuši a Slunce na ASC, což je asi spíš fajn, ale neřekla bych, že mi to dává charakter těch znamení. ASC v RAku moc výhra není, je to taková přirozená inklinace k roli chudinky, což je děs, ale mám na to náhled a dokážu se tomu občas i smát.

Teď se nejčastěji vídám s ASC v Býku - hlavně klid, pohoda, nikam nepospíchat, ničim se neznepokojovat...a dost smyslné vyzařování, i když to může být i tím, že je zároveň slunce ve štíru.
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »