Jaká vlastně Astrologie je


05.02.2018 - 22:10
(Vodnář) Hulakala
Jaká vlastně Astrologie je
Čím více mě Astrologie táhne. Táhne mě se koukat na oblohu pozorovat hvězdy. Baví mě neskutecne a našla jsem v ni ten pravý zápal. Ovšem hodnekrat na internetu narazím na názory ze esoterika a tedy Astrologie a karty jsou zlo a člověku uděla takováto věštění akorát zlo v životě a nevím co. Jenže já bych nikdy nesrovnavala astrologii a karty. Myslím ze astro je Furt více to racionální. A vůbec se mi to nelíbí takové názory na astrologii. Vždyť to není nic temného, to je jen porozumění souvislosti mezi denim tam nahore a denim zde na zemi. Jak to na nás vše působí. A to je zle vědět? Nebo jaký mate na to názor? Mate špatne zkušenosti?:-O

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
09.02.2018 - 21:57 | Filtr
(Rak) diké » Bosch
Doličný nie, i keď dôkazom som sama už len tým, že som...všetko je tak, ako má byť :1:...hold "kto (sa) maže, ten skrátka jede :3:
A aby som nebočila od danej témy "Jaká vlastně astrologie je", tak za seba môžem dodať už len, že je krásna a zaujímavá, som za ňu vďačnã, pretože vďaka nej konečne chãpem a uvedomujem si veci a situácie, ktoré by ma inokedy trápili :1:
07.02.2018 - 23:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » diké
a nebyl ti předložen důkaz doličný? :25:
07.02.2018 - 21:55 | Filtr
(Rak) diké » Bosch
Popravde neviem, preto som sa slušne opýtala a vraj som "rýpala" :40:
07.02.2018 - 09:50 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » diké
za co tě to ta "kráľovna" vysmažila? :4:
07.02.2018 - 09:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Crumb
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja to viem, mňa netreba presviedčať, ale viem o týchto dvoch cirkvach že určite to tak maju nastavené. No čo sa týka Milosti tam som jednoznačne videla veľkú manipuláciu a teda pastor môže ale nikto iný nie, myslím že je to o tom aby ovečky neprecitli a nakoniec ušli a to je ušlý zisk, oni predsa prispievaju poctivo ako daniarom.
Viem to preto, elbo ma neskutočne dlho prenasledovali a tvrdili že ma chcú spasiť a dokonca po tragedií ktorá sa nám stala sa aj po rokoch zbehli ako supy, ako veľmi mi oni pomôžu. Preto si myslím že to vôbec nie je preto že to biblia zakazuje. No a tiež každý si Bibnliu vyklada podľa svojho a ona sa naozaj da vyložiť rôzne.
No oni tvrdia že tieto veci sú od satana a preto sú zlé - to skoro citujem. Prosím nie je to moje presvedčenie, iba objasňujem že naozaj na internete nájdeme aj videa aj články kde veľmi obšírne o tom píšu, lebo mi to povedal jeden aktívny člen ktorý ma na starosti túto sféru v ich sekte.
No predsa je na každom človeku čo si prečíta a čo si z toho zoberie, autorka zrejme narazila na viac týchto veci odrazu a má zrejme rozpor v sebe.
Divné je že ja som sa s katolickými kňazmi viackrát bavila na túto tému, dokonca ma oni vyhľadali aj ked nie som aktívny kresťan, skôr im išlo o pochopenie toho čo oni nevidia a čomu nerozumejú. Viem boli to roky po prevrate a zdalo sa že je všade a vo všetkom viac slobody.
06.02.2018 - 22:35 | Filtr
(Ryby) Crumb » aktigram
Jehovisti, církevní sekty atd. by neměli mít nic proti astrologii a dalším druhům věštění. V bibli je několik odkazů na astrologii a různé druhy věštění. Tak například Daniel, jeden z judských přesídlenců na dvoře krále Belzasara (Belšasara), byl králem ustanoven "nejvyšším z věštců, zaklínačů, hvězdopravců a planetářů" (Da 5,11n). Daniel byl také "zběhlý ve vykládání snů, řešení záhad a věcí nesnadných" (Da 5,11n). Tajemství snu mu zjevuje "Bůh nebes" v nočním vidění (Da 2,19).

V bibli najdeme také odkazy na věštění z losů, jde o "posvátné losy" nazývané "urím" a "tumím", které měli kněží Izraelitů na svém kněžském rouchu v náprsníku "Božích rozhodnutí" (2M 28,30). O věštění ze snů a o losech (které se mohly stát předlohou pro budoucí věštění z karet) najdeme v bibli zmínku také v souvislosti s králem Saulem (1Sam 28,6): "I doptával se Saul Hospodina, ale Hospodin mu neodpovídal ani skrze sny ani skrze urím ani skrze proroky." Saul se dotazoval i věštkyně, která vyvolávala duchy zemřelých (1Sam 28,7-14).

V bibli najdeme i odkaz na numerologii. Příkladem je pověstné číslo 666 z Apokalypsy (Zjevení Janovo 13,16-17). U tohoto čísla je uveden návod na numerologické sčítání ("kdo má rozum, ať sečte číslice té šelmy"); jde tu o šifru určitého jména, o převedení písmen na číslice.

Takže nevím, co mají Jehovisti atd. proti astrologii, kartomantii, numerologii atd. Jsou to přece věci, které pocházejí od samotného Hospodina.
06.02.2018 - 22:33 | Filtr
(Rak) diké » Bosch
Super, ze si to uvedomujes :3:
06.02.2018 - 22:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » diké
někdy nestačí jen masturbovat aby byl člověk šťastný
06.02.2018 - 21:24 | Filtr
(Rak) diké » Bosch
Mozno preto, ze sa nema dostatocne rad, alebo si sam sebe nerozumie...
06.02.2018 - 21:21 | Filtr
(Rak) diké » player
Vice je viac ako menej :1: ...takze vicemene je v poriadku, snazim sa si verit a tym si vlastne samu seba aj vazit...nejake percenta mi jasna vec ze chybaju :3:
06.02.2018 - 20:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
jj největší hnusárny spáchá člověk sám sobě
06.02.2018 - 20:40 | Filtr
(Býk) player » diké
Ale taky ne stoprocentně. Protože sám sebe taky někdy v životě podrazíš. Ale víceméně jo.
06.02.2018 - 18:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Crumb
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nuž určite cirkevné sekty, Milosť, Jehovisti a pod.
06.02.2018 - 15:46 | Filtr
(Rak) diké » player
Najlepsie verit v seba :1:... :17:
06.02.2018 - 15:11 | Filtr
(Býk) player » diké
Ale jo - o tom to celé je. Člověk něčemu věřit potřebuje. Někdo v boha , druhý v lidského ducha , třetí v mrtvou hmotu a tak. Takže ano - astrologie není nezákonná , není to žádné zlo. Je to prostě jakési ezoterické poudání,no. Z rakoviny tě to nevyléčí , ale vraha to z tebe asi taky neudělá.
06.02.2018 - 14:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ohnivá tygrice 1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jedna vykládá jen pro rodinu a blízké, ale na tu druhou poslat kontakt můžu. Dělá semináře, ale raději spíš nepočítej, že by ses k ní dostala - má čekací dobu půl roku a na každého člověka kolem 10 náhradníků :41:

Ale shodou okolností má zrovna za pár dní den rezervací. Nicméně.. lze se objednat opravdu jen ten jediný den, a pouze telefonicky. Od 8 ráno. Dovolat se je o náhodě (osudu).

O individuálních výkladech mnoho nevím, ale každopádně taky platí, že čekací doba je dlouhá.

Máš zprávu :1:
06.02.2018 - 14:00 | Filtr
(Rak) diké » Bosch
No ja som vdacna za astrologiu, mam ju hlavne pre pre seba. :1:...tym vlastne manipulujem len a len sama so sebou :4:
06.02.2018 - 13:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » nebešťanka
Problém je i v té spolehlivosti výsledků. Nechej si udělat horoskop od dvou třech různých astrologů a v kolika procentech se shodnou..
Problém není ani tak v té snad ani né nutně předpokládané shodě, ale spíše v tom že astrologie slouží k ujasnění si životních okolností, procesů, k pochopení složitosti anebo neprůhlednosti vnitřního prožívání. Jsou to subjektivní výstupy, zlepšen-nezlepšen, ujasnil si-neujasnil si. Nějaké vědecké zkoumání či bádání zde nenalézám.
Je to pomocná nauka zasahující různé roviny lidského konání.
Astrologií nezkoumáme přírodu ani člověka abychom se dobrali měřitelného anebo srovnatelného výsledku. V tomto smyslu to není ani nauka srovnávací.
Nezkoumáme vesmír ani tělesa ani psychiku člověka ale umožňujeme člověku najít v životě nový směr.
To není záležitostí vědy a vědeckého bádání ale jde spíše o rozjímání nad symboly s následkem možného záblesku poznání toho kde subjekt v životě stojí, jde o navigaci, orientaci. Astrologické výsledky nejsou měřitelné, porovnatelné (neboť každý člověk je originál) a pomocí astrologie neodhalujeme ani žádnou "skutečnost" ale jen odkrýváme možnosti. To nemá povahu vědeckého bádání.
06.02.2018 - 12:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ohnivá tygrice 1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Khalie a můžeš mě do Sz napsat o jaký dva dobrý kartare se jedná?
06.02.2018 - 12:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"A najednou - kdyby ti vyšlo že: shoda Merkuru ve 3. domě je 73% , ascendentu 82%, Venuše v 6.domě 57% a tak , tak bys dospěla k názoru následovnému. Je to zpatlanina."

Já se teda nechci tvářit jako kdovíjaký odborník na astro, to nejsem a nikdy nebudu, ale podle mě je logické, že by to tak vycházelo - posuzováno jednotlivě... Protože výklad radixu je o tom posuzovat ho jako celek, nikoliv jednotlivé aspekty odděleně. Vždyť to tu má Petik i napsaný. :4:
Takže je jasné, že podobná "statistika" není - protože ve své podstatě je kravina to takhle brát. Takže vlastně máš pravdu v tom, že je to spatlanina - musí se to všecko spatlat, aby to dávalo smysl. :4:

Ale uznávám, že mi astrolog ani astrologie jako taková nikdy neposkytli řešení na konkrétní problém, a skutečně důležité aspekty v mém životě nemám v radixu vůbec znázorněné. A tranzity mi taky nikdy neseděly... Jenže zase těžko říct, jestli to bylo vyloženo správně.

Kartářů se zastanu - znám jen dva skutečně dobrý, a ti se teda nemýlí. Jenže jde o to, aby v případě výkladu do budoucna uměli s budoucností "pracovat" - to je velká proměnná.
06.02.2018 - 11:52 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » nebešťanka
Věda předpokládá důkazy.
06.02.2018 - 11:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
zlatě září jupiter
třeba saturn je tmavomodrý
merkur může být zelený nebo i žlutý
uran ultrafialový
mars červený..
06.02.2018 - 09:56 | Filtr
(Býk) player » 144
Astrologie nemá barvu.

Planety září zlatě na tmavomodrém pozadí. Ale výsledek je šeď. : :4:
06.02.2018 - 09:51 | Filtr
(Býk) player
Za mě:

Budu upřímný. Na Najdise jsem doma a když jsem si tady poprvé udělal rozbor své osobnosti , byl jsem překvapen. Ale když jsem si ho blíže přečetl podruhé , už jsem tam hodně nesrovnalostí našel , který prostě nesedí. A když se podívám na lidi , které znám a oni sami řeknou , že sedí jen něco...tak co z toho vyplývá? Že je to velmi zavádějící , nepřesné a tudíž i lehoučce rizikové pro slabší povahy, pokud člověku chybí nadhled a chce se v tom opravdu hledat.

Astrologie není věda. Je to jakási pradávná nauka kterou vymysleli Sumerové , ale v době , kdy byl náklon zemské osy úplně jinak a navíc jen po Saturn , vnější planety vůbec neznali.

Aby byla astrologie alespoň trochu důvěryhodná , museli by se na to vrhnout chytré hlavy a udělat podrobné statistiky. Divím se , že už to neudělali. A najednou - kdyby ti vyšlo že: shoda Merkuru ve 3. domě je 73% , ascendentu 82%, Venuše v 6.domě 57% a tak , tak bys dospěla k názoru následovnému. Je to zpatlanina.

Ale zase - jsem skeptik (přinejmenším pochybovač) , ale zase ne úplný ateista. Souhlasím s jedním. Lidé , rodící se v určitých ročních fázích mívají dost shodné vlastnosti. Ne striktně a ne bez výjimky (a už tohle je samozřejmě problém) , ale dejme tomu.

Co se týče karet , tak když ti náš nejlepší kartář řekne , že jeho úspěšnost je necelých 80% , tak samozřejmě je to láryfárština. Protože on dejme tomu 80 lidem poradí správně , ale 20% oklame a může jim dojebat už tak dojebaný život. A ještě nastaví ruku pro bankovku , mnohdy hodně macatou.

Ale zase - mě byla ve čtrnácti letech kartářkou uhodnuta blízká budoucnost na první dobrou výborně. Ale mojí kámošce vůbec a to byla u jablonecké elity a dvakrát. Jednoou se trefila tak trochu , podruhé to šlo do výtrusnice.

Když se podívám na ezoteriku jako takovou , tak úplně odkýval bych nezatracoval meditace , možná nějaké šamanské rituály.
06.02.2018 - 09:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
no ano někdy..na stůl.. :3:
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »