Charita se vyplati


19.01.2018 - 19:34
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Charita se vyplati
Darujete obcas, treba na ulici nejaky drobny na charitu? A kdyz ano, tak ocekavate zato neco, at uz vedome nebo podvedome?

Vim, ze to neni vhodna doba na takovou diskuzi, jelikoz v dnesni dobe jsou charity vetsinou oznacovany za podvodniky, byznismeny, sarlatany a Buh vi co jeste...

Nicmene, me se to zrovna vratilo instantni karmou. Na vanoce jsem u syna ve skolce daroval 2 eura na charitu, pridal jsem i telefoni cislo a ted mi prisel sek na 200 EUR, ze me prej vylosovali :37:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
20.01.2018 - 08:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Charite ako takej neverím, verím výsledkom a tak sa aj zariadim. Pred Vianocami sme sa spojili s jednou pani, ona mi poslala a zaplatila kuriéra a ja som nabalila 20kg posteľnéhoprádla o ktoré na druhej strane republiky mali záujem, pán farár ma veľmi dobre výsledky a zbežne o tom niečo prečítam. Jasne že sme nečakali žiadne podakovanie ale mi bolo dobre pri srdci.
Dokonca som zopár krát poslala aj nejaké peniaze vždy je to výsostne individuálne, na ulici neprispejem nikomu a už nie narcisom - mám svoje skúsenosti kde tie peniaze idú. Bezdomovcom tiež neprispejem ale ponuknem niečo na zjedenie - jablčkové nekupujem a o iné záujem nemajú.
Takže určite nie som ta ktorá nedaruje, ale vyberám si komu niečo podarujem, ale na to som prišla ked som rokmi pochopila že za to čo podarujem nemám čakáť nič, vtedy som sa oslobodila aj od toho že musím každému niečo dať a pritom som sama skoro nič nemala.
20.01.2018 - 08:08 | Filtr
(Beran) Háňa*
Ano. Občas daruji. Konkrétnímu člověku, konkrétnímu útulku, konkrétní rodině, ...
Nechci za to nic, já už svůj dar dostala - mít se tak dobře, že se můžu občas i o něco rozdělit.

Přes charitativní organizace nebo zprostředkovaně nepřispívám nikdy.
20.01.2018 - 00:21 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Ase
Niekedy je dobré si všimnúť, kam posielajú aj bohatí, tí by nedávali peniaze do niečoho, o čom by pochybovali. Zabieham tým síce už do politiky, ale aj to k tomu patrí. Napríklad Zeman daroval cez dva milióny na charitu na klokánka z vlastného platu. Ktorý politik toto urobil. Babiš peniaze tiež radšej rozdal ako platiť dane, ktoré by aj tak išli tým, ktorí by ich vo vláde len prehajdákali. Všetci tí hlupáci redaktori a mediálni bezpáteřní pisálkovia, čo mu to mali za zlé, radšej všetko zhodili, poohovárali, hrdinovia."

:15: mi to pripomenulo pribeh z nasej sucasnej politiky - nas prezident si do nej neprisiel nahrabat, ale KAZDU CELU vyplatu dava potrebnym.. a reakcia nejakeho protokolistu? ze toto by nemal robit, lebo tym zahanbuje ostatnych, co svoj plat nerozdavaju.. potrebuje toto komentar? ked niekto chce, bude robit z cloveka vola este aj za dobre skutky :47:
20.01.2018 - 00:12 | Filtr
(Býk) Ase
Všetky charity niesú špaté. Ak si to človek odpíše z daní, prečo to nevyužiť.

Mnoho ludí si predstavuje, že za dary musí dostať nutne poďakované. Peniaze predsa nedávam preto, aby som počúval nejaké oslavné ódy, to dík nepotrebujem. Ten človek má svoje vlastné problémy, ktoré si v sebe rieši, nieje povinný mi ďakovať. Ale je fakt, že nie každému dávam peniaze. Taká dobrá provokatívna otázka - hm, máte niečo z rukami? Nie. Tak si tie peniaze zarobte, ja ich zarábam tiež. :-)

Mám jednu peknú príhodu. Občas som chodil do kostola len tak posedieť, skludniť sa, a tiež schladiť v lete. Vo dveroch tam niekedy postával nejaký bezdomovec. Raz som šiel zo zeleninových trhov, na poslednú chvíľu som kupoval hrozno. Predavač mi dal za cenu dvoch tri strapce hrozna, bolo toho tolko, že sám by som to ani nezjedol. Z trhov som šiel do kostola. Keď som vychádzal, ma napadlo mu ten jeden obrovský strapec hrozna dať, že aj tak to nestihnem zjesť, radšej to niekomu darujem. Ten človek na mňa prvý okamih pozrel, že čo sa deje. Mal zrazu jeden veľmi veľký strapec hrozna v rukách. A následne mi prejavil takú úprimnú vďačnosť, až ma to prekvapilo. Skoro som sa zahanbil, komu som naposledy takto ďakoval. Donútilo ma to zamyslieť sa, ako málo si ludia cenia to čo majú, a ako si málo ďakujú. Tak úprimne mi snáď cudzí človek ešte nepoďakoval.

Bohužial v tomto štáte to je tak ako to je, s charitou. Ale ak by nebolo obyčajných ludí, nebolo by ani týchto charít. Sú všeliakí príživníci, ale je to stále menšie zlo, ako keby nebolo charít vôbec. Nebudem posielať peniaze tam, kde mám pochybnosti, nemusím kvôli tomu odsudzovať všetky charity.

Niekedy je dobré si všimnúť, kam posielajú aj bohatí, tí by nedávali peniaze do niečoho, o čom by pochybovali. Zabieham tým síce už do politiky, ale aj to k tomu patrí. Napríklad Zeman daroval cez dva milióny na charitu na klokánka z vlastného platu. Ktorý politik toto urobil. Babiš peniaze tiež radšej rozdal ako platiť dane, ktoré by aj tak išli tým, ktorí by ich vo vláde len prehajdákali. Všetci tí hlupáci redaktori a mediálni bezpáteřní pisálkovia, čo mu to mali za zlé, radšej všetko zhodili, poohovárali, hrdinovia.
19.01.2018 - 23:33 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » bubobubo
:61: som rada, ze si to napisala.. :4: dufam, ze aj ti "moji" sa chodia zohriat :4:
19.01.2018 - 23:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loreena Mckennitt
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem byla ted v sobotu v Praze v divadle a pobavil mě jeden takový pouliční umělec svou nepřítomností.Nechal tam ceduli asi na "svém" place a na ní byl obrázek muzikanta a klobouk a po tím napsáno "Přijdu hned",takže né všichni mrznou. :4:
19.01.2018 - 22:45 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Tuatha Dé Danann
ano, to neni zebrani, suhlasim.. a prave preto davam.. ten clovek tam casto za mrazu vyhrava a mne to trha srdce

:4: keby som sa nemala tak dobre ako "jukebox", urcite sa zacnem ucit na nieco hrat.. :61: zatial dokazem len brnkat na nervy :61:
19.01.2018 - 22:18 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Loreena Mckennitt
:15:

Tak hudobnikom davam "vsem" ze zasady, nicmene, to neni zebrani :3:

Mam kamarada, kterej chodi hrat vecer pred hospodu, a ozraly hosti co chodi kourit pred hospodu si z nej delaji" JUKEBOX", vydela si v prumeru tak 200 EUR za 2-3 hodiny :22:
19.01.2018 - 22:15 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt
instantnu karmu som si nevsimla, zato karmu obycajnu hej - niekolko nasobne sa mi zvysil moj prijem, takze mozno toto je za tym :61:
19.01.2018 - 22:14 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt
ano, s najvacsou radostou hudobnikom.. ta ulica je uplne ina, ked na nej hra ziva hudba a ti ludia su vzdy taki vdacni :79: hlavne nieco robia :15:
19.01.2018 - 22:05 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » The Ancient Dragon
Ja ze zasady davam skoro vsem, i kdyz mam treba podezreni, ze je to smazka, zalezi co z toho cloveka vyzaruje.
Jednou me v podchodu oslovil mladej kluk, co vypadal jako pernikova smazka, a zadal me o par drobnejch "na jidlo". Dal jsem mu asi tri petky a asi za patnact minut jsem ho potkal u TESCA, jak si nese SANDWICH, tlaci ho do sebe a s dekovnym pohledem se na me usmiva...

Nicmene uplne nejvic me dostalo, kdyz ke me v Kambodzi(kde je voda drazsi nez benzin) prislo zebrat par deti. Chtel jsem jim dat dolar, ale oni to odmitli a ukazovali na muj batoh. Az po chvili mi doslo, ze na batohu mam zavesenou lahev vody. Dal jsem jim tu lahev, a nikdy nezapomenu na ten pocit, kdyz jsem pozoroval jak ty deti radosti vyhazujou flasku do vzduchu a nadsene se na me s vdecnosti usmivali.
19.01.2018 - 21:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jenom při adventních koncertech přispívám pravidelně každý rok,to je rituál a neuvědomuji si,že bych za to něco očekávala.Jo a Třem králům,když dorazí a jsou odvážní a vytrvale zpívají,ač se pes může podělat a řve na ně.
Na ulici ne,to mě nebaví.
A teď zvažuju dát něco lidem,co tu tři dny zpátky u nás vyhořeli a mají šest dětí a jeden z nich je spolužák našeho syna,nemají ani co na sebe.
Jo a gratuluji. :15: :3: :4:
19.01.2018 - 20:48 | Filtr
(Rak) dan162
Ale jo, myslím že nějaká charita patří k člověku. Je jedno, zda to je přímá pomoc někomu, můj čas nebo finance. Na ulici nedávám, to mi přijde spíš jako živnost, co potkávám po Praze. Žádný vděk nečekám, je to dar, necítím nárok na nějaké díkůvzdání, to mne spíš odrazuje. Ničím s emi to nevrací a ani nechci, takhle je to v pořádku. V letech, kdy jsem na tom mizerně, nepřispívám na nic.
19.01.2018 - 20:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » koczka.zlobywa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kiyoko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :4:
19.01.2018 - 20:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kiyoko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dřív jsem dávala. Sama jsem sbírku i organizovala. Pravidleně jsem nosila drobný po kapsách.
Dnes už se velmi rozmýšlím, jednak jak říká anilah, přispívám svou prací, jednak nechci podporovat žebrajíci bezdéčka - těm dávám informace o azyláčích. Což mi vyneslo už pár nadávek :4:
Peníze dávám minimálně, pokud už se rozhodnu, tak většinou nakoupím jídlo a dávám oblečení a hračky maminkám s dětmi. Ty podporuju asi nejvíc spolu se seniory. Takže pokud se ptáš, ta pomoc směřuje cíleně a přímo dle potřebnosti.
Vytvořili jsme v práci takový systém předávání a funguje to skvěle.

Jo, ještě doplním k tomu vyplácení: bezdéčka jsem zmínila, ty už mě znaj´, no a jinak dostávám na oplátku příběhy. Jsem sběratelka příběhů, takže pokud bych to měla brát takhle, pak charita se vyplácí :3:
19.01.2018 - 20:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Třeba by nebylo vod věci těch 200 éček ještě jednou přes charitku okotit :5:
19.01.2018 - 19:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Ancient Dragon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dobře ty, xD lucker.

Občas podpořím nějaký útulek pro zvířata, je to rozhodně transparentnější než nějaký organizace typu člověk v tísni, kterým nevěřím ani za mák.
Lepší je pomoc přímá, bez prostředníků ať už finanční nebo jiná.

Nedávno jsem potkal v Brněském Bronxu těhotnou slečnu vyšla s pozarohu s nějakým fetošem. Zastavila mě jestli prý ji nedám nějaký drobný na jídlo. Z očí ji koukal fet, poznám závislé na Pervitinu na kilometr- pohyby, mimika, barva pleti. Odmítl jsem ji, nebyla mi příjemná její blízkost. O pár kroků dál jsem si uvědomil že nesu 2 velké tašky plné jídla. Tak jsem si řekl že ji vlastně mohu dát přímo jídlo. Doběhl jsem ji, byla překvapená. Ale když jsem ji dal nějaké banány a jogurty (kvalitnější jogurty ve skle bez ochucení..) Tak si stěžovala že jogurt je bílý a není ochucený xD ještě mě pomale vynadala. Já jsem tedy odcházel s dobrým pocitem že jsem jí pomohl, pro chvalozpěvy jsem to ostatně nedělal ale za dobrodince jsem asi nebyl. xDD


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »