Maminky zdravotní stav


19.01.2018 - 17:23
(Rak) andula1
Maminky zdravotní stav
Od minuleho roku se mamce všechno zdravotně prdí.Nejdřív velké bolesti zad, pak hospitalizace,opichy páteře, ozónové injekce.Přišla skoro o všechny zuby které nešlo normálně trhat. Má zničené dásně a udělat protézu je problém.Hodně zhubla. Před dvěma dny upadla a zlomila si zápěstí a teď ji ta ruka otéká.Dnes ráno byla zas u zubaře.Stále má bolesti a bere na ně silné léky.Teď jsem si u ní všimla zakalených očí, zabarveného bělma a dost viditelných žilek.Navíc jí určitě čeká operace páteře které se asi bojím víc než ona. Problém je , že se u ní nic nepovede na první pokus a má vždy nějaké komplikace. Narozena je 15.5.1952 v 5h Pelhřimov....Je šance že tohle přestane? :42: děkuji

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
24.01.2018 - 21:57 | Filtr
(Beran) Háňa* » andula1
To dává smysl.
Pokud byla zvyklá žít přes druhé - vímat smysl svého žití a pocit osobní důležitosti v péči o ně, mohla ztratit "smysl života".
Je třeba, aby se naučila žít sama za sebe a pro sebe - aby pocit radosti a spokojenosti ve svém žití nezískávala přes druhé.
24.01.2018 - 20:39 | Filtr
(Rak) andula1 » thééé
:25: na tom taky něco bude. Nikdy neuměla odpočívat a zastavit se. Nic krom jí milovaných kytek a zahrádky neměla. Zahrádku má až posledních 10 let. :16:
24.01.2018 - 20:30 | Filtr
(Rak) andula1 » Háňa*
Začalo to asi v době kdy se sestra zamilovala do normálního chlapa a začala žít vlastním životem. Přestala tam denně chodit. Nikdo nic nechce, nepotřebuje....asi ji i chápu. Momentálně zažívám něco podobného a kompenzuji si to prací .
24.01.2018 - 05:29 | Filtr
(Ryby) thééé
Řekla bych, úplně jednoduše, že maminku ty nemoci otáčí k ní samotné. Utíká přes druhé od sebe ven. Učí jí to, že si zaslouží...že potřebuje..že chce se cítit...Je to cesta k harmonii. Někdy v pomoci druhým zažíváme vlastní vykoupení, jen v okamžiku takových nehod ona sama už zřejmě cítí, že je čas něco radikálně změnit.
Ona taková věc - požádat o pomoc a přijmout ji - není žádná sranda.
Držím palce v otočce :17:

(a dodatek, podle horoskopu je u maminky "služba druhému" v pořádku, cítila to dobře, dostala k tomu obrovské nástroje, dokázala podpořit. Jen v současné době jí tělo říká, že je čas stejnou péči věnovat sobě, a ona to zřejmě neumí, nebo zapomněla)
24.01.2018 - 00:29 | Filtr
(Beran) Háňa* » andula1
Ano, pomoci potřebnému je v pořádku, ale zdravá pomoc je, mám-li poslední rohlík, dát mu půlku, ne celý.
A skutečně potřebnému. Necpat rohlíky tomu, kdo o ně nestojí a nepotřebuje je, jen proto, abych já byla za každou cenu dárce a měla z toho dobrý pocit.
Můj hlad není o nic méně hladovější, než jeho. Moje potřeby nejsou o nic méně důležité, než potřeby ostatních. O tom to je. A platí to obousměrně. Třeba i v případě, že tvoje potřeba je nemít kompoty, zatímco potřeba matky je udat kompoty. Tvoje potřeba je při uspokojování na řadě jako první,
pokud se tedy nechceš také chovat nezdravě. :1:

Podle popisu situace se zdá, pardón, že tvoje maminka je ukázkový představitel pasivně agresivního citového upíra.
Vyznačují se zejména tím, že "dávají, až to bolí" - věci, péči, zájem, laskavosti, oběti, ... bez ohledu na to, jestli o to někdo stojí. Neustále páchají dobro, jak se říká. A když to nejde jinak, své oběti k přijetí svých darů a služeb přinutí - argumenty o "dělám to přece pro vás", smutkem, zklamáním, ublíženými pohledy nebo řečmi, ...
Dělají to ovšem hlavně kvůli sobě, ikdyž většinou nevědomě. Vnitřně se snaží vyvolat v druhých pocit dluhu a nutnosti být vděčni, aby si zajistili nebo udrželi jejich pozornost, zájem, úctu, ... prostě, aby si je udrželi.
Občas, samozřejmě většinou zase nevědomky, odchází do nemoci, aby si oddanost svých "obětí" ověřili. Pokud vše neběží dle jejich představ, přijde čas na výčitky typu: "Já bych se pro ně rozkrájela, a žádný vděk. A v tu chvíli jsou tam, kam směřovali - v roli mučedníka, co se málem rozkrájel, ale nebylo to k ničemu, protože "nevděk světem vládne". A jejich oběti v situaci, ve které, ať udělají cokoli, všechno bude málo. Za to všechno, co upír dělal "pro ně", je přece všechno málo, pokud se taky nerozkrájejí.
Já vím, příjemné čtení to asi není :81:

Píšeš, že taková dříve nebyla - co se stalo ?
23.01.2018 - 20:17 | Filtr
(Rak) andula1 » Háňa*
To nevím jak udělat...Dám příklad. Přijedu na kafe a chci se hodinku zdržet. Aniž bych něco naznačila, už mám jídlo na stole s tím , že musím mít hlad a odmítnout jedno znamená, jdu ti uvařit , co máš ráda.Než člověk dojí, má připravené v tašce kompoty a marmelády s tím, že celé léto zavařovala pro nás a musíme si to vzít, protože to s dědou nemůžou všechno sníst.Pak přihodí dětem 2 čokolády a něco k tomu ,že při nákupu na ně myslela a je to pro ně, a ať neodmlouvám.Mezi řečí se ptá jestli něco nepotřebujeme a čím nám může udělat radost.S každým odmítnutím je smutná. ...ona to nedělá jen s rodinou.Pomáhá všem v ulici, krmí toulavé zvířata, nakupuje pro sousedovic psa a kočky, suší byliny které se vždy na něco a někomu hodí a kdyby měla umřít hlady tak poslední jídlo daruje potřebnějšímu. Nedělala to vždy , to až posledních pár let. Nic od ni nepotřebujeme ani nechceme, jenže to ona nebere. Sama měla v životě :93: a byla doba, kdy doma nebylo co jíst.Teď posledních pár let se jí trochu finančně daří a nejde jí to co dělá rozmluvit.
Těch 6h v čekárně bylo když si zlomila tu ruku.Šílený!!!
23.01.2018 - 18:39 | Filtr
(Lev) Cirilla » Háňa*
Krásně a moc dobře napsané. Mamince bych povinně pouštěla film Domácí péče, aby viděla kam to vede když člověk pro potřeby druhých úplně kašle na sebe. Duše volá o pomoc a jinak to neumí než přes fyzické tělo. Držím palce ať to maminka zvládne.
23.01.2018 - 16:16 | Filtr
(Beran) Háňa* » andula1
6 hodin v čekárně ... No, z toho by praskla žilka každému. To je úroveň :23:

Asi by bylo dobré, aby začala konečně už obstarávat a zajišťovat sebe a svůj hrozný život vynahrazovala taky sobě. A vás nechala, abyste se obstarávali a zajišťovali sami. Jste přece předávno dospělí a máte svou rodinu, děti, odpovědnost za sebe - není tedy důvod, proč by vás měla obstarávat a zabezpečovat.
Jenomže to jí lze těžko vštípit, pokud má jiný pocit - nějakého dluhu nebo co. Ale říct jí to, aby věděla, jak to vnímáte vy - že vlastně dělá něco, co po ní nikdo nechce a přepíná se úplně zbytečně, to by neškodilo (pokud to tak je). Pokud ne, je na vás, abyste svoje obstarávání vzali do svých rukou.
Pokud se má uzdravit, něco bude muset změnit - v první řadě shodit ze svých zad batoh s potřebami druhých a začít se konečně starat především o sebe.
23.01.2018 - 15:22 | Filtr
(Rak) andula1 » ptáci ČR
Když s tímhle nemáme v rodině nikdo žádnou zkušenost. :63:
23.01.2018 - 11:08 | Filtr
(Rak) andula1 » Mici Angóra
Děkuji :16:
23.01.2018 - 11:01 | Filtr
(Rak) andula1 » Háňa*
Těch očí jsem si všimla až když jsem s ní seděla 6h na v čekárně na chirurgii.Žije s manželem a nemyslím si, že by se cítila sledovaná. Spíš,a to opravdu hodně, se nás snaží všechny obstarat, zajistit a nechce s ničím nikoho obtěžovat a nechce od nikoho s ničím pomát. Ona měla opravdu hrozný život a to už od narození a moje dětství s ní bylo taky divoký :24: dnes z ní mám pocit, že nám to vše musí a chce vynahradit. Kolikrát jsem jí už říkala ať se nehoní, odpočívá a když jí nabízíme pomoc, tak protože chceme. Hlavně, ona se starala o nás a tohle je to nejmenší co pro ní můžeme udělat.
23.01.2018 - 09:30 | Filtr
(Rak) ptáci ČR
Já bych pozornost zaměřila na čakrový systém... Obzvlášť na kořenovou 1. Čakru a pak samozřejmě i ostatní.. Knihy, Cd, na YouTube jsou také příspěvky od jednoho pána...
Je to podle mého dlouhodobě špatný směr v jejím životě... Pod problematikou zubů a kostí se schovává úplně jiný problém než zdravotní a na kletbu bych nepomýšlela.
Na čakrový systém vám mohu doporučit výborné meditační cd ale jen do zprávy. Tím samozřejmě ale nemyslím, že jediné cd problém vyřeší :) je to jen jedna pomůcka z mnoha.
23.01.2018 - 08:58 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
V horoskopu je to vcelku jasně vidět - jednak tranzit Urana 12. domem a k tomu nyní Jupiter a Mars v 6., které jí na všechny planety ve 12. postupně dělají opozici. Mars opustí 6. dům cca za 14 dní, to by mohlo pomoct, Jupiter koncem roku. Bohužel ten Uran ve 12. domě ještě nějaký rok bude a Saturn z 8. domu taky není moc příznivý. V tvém horoskopu je bezprostřední ohrožení matky vidět ještě pár měsíců. Držím palce, ať všechno dobře dopadne! :17:
23.01.2018 - 08:30 | Filtr
(Beran) Háňa*
Je toho opravdu nějak moc, za tak krátkou dobu.
Ale nevíme nic. Datum narození, sám o sobě, žádnou odpověď nedá, z toho se dají vyčíst jen sklony, rizikovější, slabší oddobí, dejme tomu. Ale i kdyby takové období měla, neznamená to, že onemocnět, "haprovat" nutně MUSÍ.
Důležitější je, co se v poslední době v jejím životě děje, co ty sklony posiluje a ji oslabuje. A to nevíme.
Ty s ní žiješ ?
Nemyslím to nijak špatně, ale když jsem se zkusila vžít do její kůže, měla jsem pocit, že se nacházím pod mikroskopem. Cítila jsem cizí strach z mých neduhů, nepříjemný pocit, když mi někdo počítá i žilky v očích, ... Je to jen můj dojem, ale zkusila bych ji pořád až tolik nezkoumat. Strach druhých může člověku dost přihoršit. A taky, zní to blbě, ale, ... tolik ji nepotřebovat.
22.01.2018 - 22:05 | Filtr
(Rak) andula1
Tak u mamky prostě nejde nic normálně. Dnes měla jít na dotočení sadry a po rentgenu zjistil a Dr....celé se to hnulo, posunula se kost! Nedostala nic na umrtvení a za plného vědomí jí rovnala znova zápěstí.Stejně to nedopadlo a v pátek se má hlásit na neurologii. :42: tohle přeci není normální.
19.01.2018 - 19:49 | Filtr
(Střelec) tiferett
To vyzerá na silný odliv energie, ktorú jej niečo alebo niekto odčerpáva. Buď sa stala obeťou kliatby, alebo jej energiu odčerpáva nejaký silný energetický upír. Už dávno to bolo treba riešiť a energeticky ošetriť..nenechať to zájsť tak ďaleko.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »