Doreen Virtue - od New age ke křesťansví


29.10.2017 - 10:16
(Beran) Misshell
Doreen Virtue - od New age ke křesťansví
Dobrý den, onehdy jsem narazila na video od Doreen (andělská terapeutka, léčitelka) A v tom videu v podstatě zavrhla svoji minulou činnost, jelikož se jí zjevil Ježíš a teď zavrhla vetšinu svých praktik, které provozovala a zapadají do New age směru. Údajně je to nebezpečné, proti Bohu atd.
No každopádně, jsem z toho taková nesvá. Jsem myslela, že jsem narazila na nějaký můj, mě příjemný duchovní směr a teď to vypadá že je to satanovo dílo, aby jsme se vzdálili Bohu? Podobných videí je teď na YouTube mraky :-(
Popravdě jsem ani nevěděla, že to, co je mi blízký, jsou praktiky New Age směru...
Těžko se mi to vysvětluje, snad někdo pochopí. Díky za názor
Video odkaz zde https://youtu.be/WnlnNH8JfwM

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
06.11.2017 - 16:36 | Filtr
(Býk) Antony52 » dasma
Ano, to je pravda. I mezi takovými bytůstkami se najdou záškodníci. :2:
Jinak esoterika je velice, ale skutečně velice široký obor. Pokud se do ní někdo chce pustit měl by mát větší rozheld. Protudovat si více různých knížek od více různých hlavně stařích autorů z dob před tím než se z toho stala komerce.
06.11.2017 - 15:56 | Filtr
(Blíženci) dasma » Misshell
Vývoj k rozumnějšímu :) Esoterika asi není zrovna ďáblovo dílo, ale dnes je eskterik každý a hodně lidí se pouští na tenký led. Ty síly a bytosti, se kterými se může dostat do kontaktu, nejsou jen dobrotivé a pomáhající... Je třeba být opatrný a snažit se rozlišovat.
05.11.2017 - 09:20 | Filtr
(Býk) Antony52 » player
Podle mne je na náboženství nejzajímavější to že existuje "duchovní" svět a bytůstky které jej obývají. A které lze přimět k tomu aby se člobrdíkům a člobrdicím viditelně projevily, otázečky zodpověděly či i přáníčko splnily. Je to častá praxe mnoha individuí. Indických bhaktijoginů, viz Ramakrišna a jeho vize bohyně Káli, eventuálně Joga od staré Indie k dnešku, kapitola o bhaktijoze. Křesťanských mystiků, viz spisy českého mystika Karla Weinfurtera jako Ohnivý keř, Mystický slabikář a další. Židovských kabbalistů, viz Sefer Raziel hamalach. Byla to praxe antických mystérií, viz Jamblichos z Chalkidy, O mysterích egyptských. A dalších.
Stačí delší (obvykle nějaký měsíc a déle) pravidelná mediatce o jménu volané bytůstky s příslušným přáničkem. Případně pro ty co mají problémy s meditací lze využít spánek, respektive poslední myšlenky před usnutím, jak to páchali např. ve starém řecku a egyptě, viz překlady magických papyrů. Řadu textů lze najít volně na netu, většinou v pdf. Eventuálně ve velkých knihovnách. Např. Městská knihovna v Praze či Univerzitní v Klementinu.
Tedy jde o skutečný duchovní svět a skutečné bytosti. Jen představitelé většiny náboženství jsou proti takové praxi. Z jakého asi důvodu? Růná náboženství kdy jedno často předhazuje pravý opak toho co drué ale proti snaze lidí o vlastní poznání usilovně a upřímě :2: bojují.
01.11.2017 - 10:06 | Filtr
(Býk) player » Buddha/2
Klídek...konvertujem. :61: :75:
31.10.2017 - 21:26 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
Tak až věda vytáhne ze zkumavky Hora, jdu si to hodit na nejbližší festovní strom :4: :56:
31.10.2017 - 21:16 | Filtr
(Rak) dan162 » player
A nebo až Lina a Art přistanou u svých Gron-c-chů. :4:
31.10.2017 - 21:13 | Filtr
(Býk) player » Misshell
Ano - všechno má svůj smysl. Na náboženství je nejzajímavější to , že skutečnou pravdu nikdo nezná , všechno jsou to vlastně jen vypointované nauky a že člověk je v dnešní době uveden do sítě volby , která má mnoho a mnoho variací.

Proč by měli mít pravdu zrovna křesťané ši muslimové a mýlit se indiáni s opeřeným hadem? Vždyť i jejich modla musela mít nějaký základní stavební kámen , musel se někomu nějde třeba zjevit , třeba nějakýmu šamaniovi. Kolik tisíc let staří Egypťané měli své Hóry , Sethy...Řekové svá božstva a polobožstva...

Tyhle otázky může zodpovědět pouze věda. Až nám boha vytáhne ze zkumavky a představí na besedě ve vědeckém institutu.. :16:
31.10.2017 - 21:07 | Filtr
(Býk) player » dan162
Může bejt... :4:

Nejsem přímo vzdělán v oblasti toho hnutí , jen , co jsem vyčetl.

Myšlenka zbožnosti samotné , nikoli přímé příslušnosti k nějaké vysochané autoritě.
31.10.2017 - 19:56 | Filtr
(Beran) Misshell » Neferlin
:4: :4: :4:
31.10.2017 - 19:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Misshell
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono se nesmí zapomínat, že tenhle svět není žádná vecirkova zábava, da se z toho taky pěkně zmagorit :4:
31.10.2017 - 19:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nelle
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono záleží na jakém duchovním stupni se nacházíte a podle toho vnímáte, vidíte ten duchovní svět. A soudit něčí zrak je jako mu cpat svoje názory jak ma vypadat svět.
31.10.2017 - 19:16 | Filtr
(Beran) Misshell
http://m.qhht.webnode.cz/videa/

Zde dávám odkaz na video o regresní terapii, kde terapeut při terapii komunikuje i s bytostmi jiných dimenzí.
Tohle mě hrozně zaujalo a ovlivnilo. Video jsem viděla po těžkém období, kde jsem začala hledat odpovědi a jakousi útěchu. No a od té doby, jsem se začala víc zajímat o bytosti z jiných sfér. Jestli nám jsou opravdu napomoci, jestli se dá s nimi blíže komunikovat atp....
Začala jsem cítit, že bych opravdu nemusela být na vše sama a více žádala o podporu a útěchu. A ono to jaksi pomáhalo, bylo mě fajn, všechno jsem začala vidět jinak, jakoby vše začalo dávat smysl. Ano, byla jsem trochu v oblacích, ale po shlédnutí videa a jim podobných, jsem se zase trochu uzemnila ale spíš s takovým sklamání a strachem, že jsem dělala něco špatného.
Proto jsem taky založila tuhle diskuzi, abych znala pohled na věc od zkušenějších a fakt mi to pomohlo.
Všechno má svůj smysl. Tomu věřím!
A děkuji všem :1:
31.10.2017 - 18:46 | Filtr
(Beran) Háňa*
Řekla bych, že ses rozhodně bohu nevzdálila. Jsi od něj úplně stejně daleko, ať vyznáváš zrovna jakýkoli směr, takže můžeš být úplně v klidu. Bohu je to úplně jedno, čemu ty zrovna věříš, nijak mu to neškodí.
31.10.2017 - 18:46 | Filtr
(Rak) dan162 » player
Jaká myšlenka ? Pamatuju se, když jsem k tomu pojmu kdysi dávno přišel, tak se říkalo, že to byl směr, který začal období individuální cesty k poznání, pak že přišla postmoderna. Hm a nyní asi cochcárna ?
31.10.2017 - 18:27 | Filtr
(Býk) player
No - mě se myšlenka toho New Age hnutí líbí. Vůbec totiž nejde přímo proti Ježíšovi. Konečně - pakliže vezmeme všechna evangelia , která církvi působí záchvaty histerie (Tomášovo , Jidášovo , Máří Magdaleny) tušíme , že leccos bylo jinak.

OSHO říká v knize Boží spiknutí: Všechna monoteistická náboženství jdou proti člověku , zotročují ho a jsou mu násilím (většinou díky výchově) doslova natlačena , jako zákony. Není však důležité náboženství , nýbrž zbožnost.

Abych byl ale úplný , v šestnácti letech jsem si na Panně Marii vyprosil zázrak a ten se stal. Jenže jde o to , zda to byla její práce nebo síla mé vnitřní myšlenky , síla vůle.

Druhá věc - nejsilnější zážitek jsem zažil na svěcení mého bratrance na kanovníka v Litoměřickém kostele a posléze Doksanech v klášteře na jeho první "kanovnické" mši. Doslova se dá říci , že jsem před Kristem taky padnul na kolena.

Ale na druhou stranu - stále považuji monoteistická náboženství za - pro změnu jejich teda - hřích.

A dále - co potom teda jsou regrese? Fabulace?
31.10.2017 - 14:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jasně, že přijetí je důležité :1:. Já jsem to nerozepisovala, jen prostě , že když něco přijmu, neznamená, že budu trčet na místě.Tam mi právě kolikrát nesedělo u ní to "Bolí tě hlava? Vem si prášek a to stačí".Neustále opakované to stačí...
Jde o to, abychom nevytvářely odpory (negativní emoce), které se nám pěkně kumulují ve fyzickém těle.Jako na to poukazuje a má pravdu.Naučit se vnitřnímu klidu není tak snadné, jak by se mohlo zdát :4:.
31.10.2017 - 14:20 | Filtr
(Rak) dan162 » :):):)
Teď jsem nad tím ve vzkaze přemýšlel - schopnost přijetí je důležitá, přijetí znamená nebránit se plynulému ději, nevytvářet v sobě druhotné problémy, ale že pak je nutné při respektování sebe aktivně hledat a přehodit včas výhybku dle potřeby na jinou kolej. Nejspíš.
31.10.2017 - 13:56 | Filtr
(Beran) Misshell
Ještě jednou všem děkuji za vaše dlouhé, i krátké příspěvky! Moc si toho vážím :1:
Bohužel píšu jen přes mobil, tak je těžké vyjádřit všechny moje myšlenky na vaše příspěvky. :1:
31.10.2017 - 13:47 | Filtr
(Beran) Misshell » Nelle
Děkuji za dlouhý příspěvek, ve mě se to všechno tak trochu bije ale ustálí se to a určitě najdu způsob, jak si všechno srovnat v hlavě, uklidnit se a jít dál :4: děkuji
31.10.2017 - 13:43 | Filtr
(Beran) Misshell » :):):)
Moc děkuji na odpověď, ani nevím co k tomu dodat :1:
31.10.2017 - 12:20 | Filtr
(Býk) Nelle » The Ancient Dragon
Me napadlo, ze pokud to videla dokonce na urcitem miste, pak to byla jen informace tvorena lidmi, kteri tam pravidelne chodi a emocionalne tento shluk informaci nabiji..Hodne lidi si ho predstavuji temer uplne stejne, coz mu doda tu verohodnou formu a strukturu chovani, a vnimavy clovek, ktery nechape, ze krome pravych duchu tu mame i informacni shluky ve vseobecnem vedomem informacnim poli (nebo programy, struktury), ktere jsou nabity presne tema informacema, ktere ti lide vysilaji..Vem si kolik lidi tam chodi, denne si predstavuji tuto strukturu, k te strukture se modli, mluvi s ni..proc by se jevil Jezis v kostele, kdyz se ti muze zjevit i treba na zachode? Ja vim vsechno hned analyzuji dopodrobna, jak vznika kde jaka energie..to jsou basics, ktery by mel snad kazdy vedet, ne jenom nejaci wiccani..Jako vysvetleni mam toho vice, bud to byl nejakej troll, nebo informacni shluk (program) nebo jeji pruvodci a andele uz chteji rozvod :61: A nebo ona poznala ze to nikam nevede a uz ji to nebavi, nebo jak bylo receno, dalsi business tah..kdo vi, ale asi tem bytostem moc neverila, kdyz se ji dokaze zjevit kdekdo a vykladat o sobe ze je jezis, a co na to ty bytosti? To je jako jezis neco vic, nez treba mujzemrely deda? Ne...v mem tomhle zivote je pro me muj deda vic nez cizi Jezis Nikdy ji nic spatneho neudelaly, pomohly ji, ma peknej zivot. Nevim, nema cenu to resit, a dale rozkladat..pro me Jezis je fajn s jeho nazorama, ale stara nabozenstvi a spiritualni cesta/vyvoj jsou pro me dve odlisne veci. Nesoudim ji ji za nic a mozna to potrebuje k vlastnimu vyvoji takovou zkusenost..ale hlasat nabozenstvi...neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bleee
31.10.2017 - 11:01 | Filtr
(Býk) Nelle
Cetla jsem jeji knihu nekdy uz v roce 2012 nebo tak nejak, nez tohle vsechno new age se zaclo rozmahat po Evrope.. a uz od zacatku jsem nejak citila, ze to neni ta baba, kterou bych si mela vzit jako priklad..nevim, neumim vysvetlit proc, ale vidi asi veci jinak nez by mela, popisovala jak maji andelickove kosicky atd atd atd..to jsou hovadiny krat deset, zadne medium ti nepopise svetelnou bytost takhle, popisovala divne veci, ktere jsou spis vysledkem jejiho vnimani a dosazovani si..jinak jasne, ze ona je vnimava, a ty bytosti vnima, o tom zadna. Ale..kdyz vidis svetelnou bytost tak ji vidis, tak jak je, fyzickym okem vidis svetelnou skvrnu, kokon, nebo co to maj kolem sebe za energii, svym vnitrnim okem a smysly to pak vidis tak, jak ona ta bytost se snazi tobe prizpusobit, tvym kulturnim vlivum..tak muzes nejakeho mistra, ktery te ma neco special naucit treba videt jako nejakeho cinskeho mistra, nebo muze vypadat jako nejaky knezi, nebo treba jako indiansky saman..indiani treba vidi pruvoce jako zvirata..samozrejme, ze new age to vsehcno semleli dohromady a udelali v tom dobrej bordel ted to nazyvaji tak, ze mas pruvodce, andela, a jeste zvire atd atd atd..takova blbost, okem nerozeznas pruvodce od mistra ani od andela, ale muzes veci vycitit a muzes je videt vnitrnim okem (zde vznika ten problem, kde konci tve predstavy a zacina fakt) takze videla andely jako okridleny lidi, kosicky si domyslela, a nebo to byla jen pro ni osobne sdelena symbolika, ktera neni pro kazdeho..do kosicku se sbiraji problemy a starosti.. (ale muzes to take pouzit, ze jo)..na druhou stranu takhle se prece problemy neresi, takze ke me by nikdy neprisel pruvodce s kosickem, protoze ten kosicek jakoze odnese, ale vi, ze ja bych se ptala, kam ten bordel jde a jak velka je dnes ta halda smeti a jak ji dostanu ze vseobecneho energetickeho pole pryc..to je totiz na nas tohle transformovat a ne to jeste zamest pod koberec a hromadit. Nechci vedet, co by mi na to rek cinsky mistr :61: Muzes s tou bytosti mluvit, pokud mas na to grady, dokonce muzes prijmout, co se ti snazi sdelit (pokud se tvuj pruvodce nesnazi ti davat uz najevo veci na materialni urovni) Tak je jasne, ze jeji predstavy ji ted ovladly. Asi uz prestala delat rozdil v tom, co vnima za informaci a co je jeji predstava, to vede ke spatnym interpretacim. Rekla bych, ze nejaky mistr se ji zjevil jak Jezis a mozna se ji snazil naznacit symbolicky, protoze ona vnima hlavne symbolicky, ze se ma koncentrovat na zivot a sama za sebe rozhodovat (jo i tak zle mohou byt nase hodne svetelne bytosti)..protoze ona prevazne "posloucha" co ji rikaji, ale to je spatne, a to oni nechteji..proto se ted ty jeji bytosti stahnou nejak do pozadi, a nebo na ni nasadily takovy trik, aby sama chtela skoncit s tim denodennim piplanim se v posmrtnem zivote. Komunikace s duchy je vsema nabozenstvima odsuzovana, protoze lide by se obratili jinym smerem, kazde nabozenstvi je vyuzivano k tomu, aby lide meli kontrolu nad druhymi lidmi. Ja jsem mela v tu dobu, kdy jsem byla schopna teto komunikace jen ty nejlepsi vysledky, dostavala jsem varovani, ktera jsem samozrejme nenasledovala, coz me mnohdy malem stalo smrt..s ujmou na psychice jsem se vyporadala, dnes vim, ze me bytosti jen varovaly pred timhle "zakopnutim" ,protoze to brzdi tvuj vyvoj a tvoji zivotni cestu..Mas urcitou lajnu, kterou mas nasledovat, kterou sis sama pred narozenim dala, a kdyz z ni nejak sejdes, tak nemuzes pokracovat. Pruvodci jsou tu od toho, aby te na tu lajnu hodili zpet, nebo ti pomohli vstat a se narovnat. Ale to neni tak, ze se ti zjevi jako nejaky mistr a za tebe vyresi neco co ty resit neumis..ne, ty se musis sama smazit (snazit, sorry :D ) . Ta baba je pro me osobne neduveryhodna a new age jsem nikdy nenasledovala..jen jsem se naucila rozumet vecem, ktere jsme si drive nemohli vysvetlit. Ale ne pomoci techto knih, ale pomoci vedy, fyziky, biologie, chemie, kvantova mechanika, teorie atd atd..A samozrejme zkusenosti. Reknu jednu vec, k cemu by te vedl kazdy duchovni pruvodce: Vykasli se na to co hlasaji nejaka nabozenstvi a na nejake smery, pokud chces vecem rozumet, dostanes informace, ktere te povedou k rozvoji komunikace treba s nima, ale koncentruj se na zivot, ne na to, co je po zivote. Proste zij a nezastavuj se temahle "dobre, spatne, buh, dabel" Vem si to, co ti pomohlo, a co potrebujes a pokracuj v zivote, nepotrebujes byt spiritualne zmatena. A ani nepotrebujes nikoho nasledovat. Zde jsi pro to, abys ty sama se tu rozhodovala a konala, pro to, ze mas svobodnou mysl, kterou mas pouzivat k tvoreni a vyvoji tohoto sveta :1: Tak ted muzeme jen cekat, kdy tyhle vsechny protagoniste New age konvertuji k islamu, troli duchove se jim zacnou jevit jako Mohamedi a koran se stane hitem doby :61: :94:
31.10.2017 - 10:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vše se vyvíjí a tak asi nastal čas, aby se posunula dále.Kdysi jsem strávila dost času tím, že jsem poslouchala naší mystičku Ivanku Adamcovou. Zpočátku mi to uchvátilo, hlavně v tom, že hlásá, že vše je dobré. Vždy jsi na správném místě a přesně tam, kde máš být.Její výklady o tom, jak jsme všichni jednotou mě zaujaly.Její učení je o přijímání a příklad vem si prášek a to stačí a nedělej odpory...Ona je ve spojení s Bohem už hodně let a dlouhé roky nesměla nikomu nic říkat, až když dostala svolení Otce ,jak Boha nazývá, počala šířit informace. Říkala, že se zvyšující se vibrací planety léčitelům a kartářům apod. jakožto bílým mágům přestává vše fungovat a spadá to vše do astrálu, kde když se chceš posunout do 5D, nelze se tím zabývat.
No tak jsme s kamarádkou začaly vše přijímat ve vnitřním klidu..., můžu říct, že kamarádka málem prohrála soud o děti s psychopatem a mně se zbortilo všechno, co ještě trochu stálo. naštěstí nám dost brzo došlo, že jsme jakoby ovce bez vůle , že za přesdržku ještě poděkujeme.Trochu mi u ní nehraje, že si staví, nebo již postavila za peníze oveček duchovní centrum. Třeba na svých stránkách kdysi měla(já tam nekoukala dlouho), kdo jí tam přijede pomoci, koho všeho potřebuje. To je v pořádku, i dejme tomu ta nemovitost, kdo chce, ať přispěje, je to i z prodeje šperků její dcery, které prodává na přednáškách a netu.Třeba známý, který jí uctívá dodnes, jí nabídl vyřezat ze dřeva slunečnici, jakožto symbol jejího Centra slunečnice.Vůbec nikdo se neozval...Plány, jak se budou v nemovitosti pronajímat sály na akce, ubytování, má tam snad být vege restaurace ...dostanou snad ovečky ty peníze zpátky? No prostě to je jen úvaha, já jí nesoudím, kdo chce, ať sponzoruje penězi, či prací. Přišlo mi to jako církev.
O vnitřní klid se snažím, ten mi celkem jde, ale líbit si vše nenechám a třeba i v oblasti zdraví podnikám spousty kroků, jelikož kdybych to kdysi dávno jen přijala jako fakt,nebyla bych tady.
Takže z této cesty jsem sešla,zatím prostě nejsem tak duchovně vyspělá, holt se ještě budu x životů inkarnovat :4:.V žádném případě to neberu špatně a ani jí neberu špatně.Děkuji za spousty informací. Paradoxně po čase jsem si poslechla její další video a v něm byla informace, která v desítkách hodin předtím neproběhla a to, že ona je zde pro tuším osm procent vyvolených.Takže já přijala za své, že každý je přesně tam, kde má být :1: :27:.
31.10.2017 - 09:35 | Filtr
(Býk) 144
jo pochopit ze dosud zavadela je jedna vec

tak ted at vrati vsechny prachy za knihy kurzy karty ...

poznam dost ludi (ehm teda nie ludi ale zien) co nasledocvali tuto alebo inu guricu, rozpravali o anjeloch citali vsetko a chodili na kazdy kurz a seminar a podstupili mnozstvo osobnych terapii

ale takmer ziadna sa v skutocnosti nikam nepohla ale boli tym zaneoprazdnene a vrazili do toho spustu casu energie a penazi a v podstate ani nemali koli tomu zit svoj zivot.


asi ko chlap, co venuje vsetok cas futbalu (TV noviny stadion), ale ani po desatrociach nevie sam kopnut do lopty alebo prebehnut krizom cez travnik.
30.10.2017 - 22:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak si prectete něco o křesťanství a pochopite o čem je řeč.

https://youtu.be/Me3RejU1IFY
https://youtu.be/Co8DviXI_nk
Příspěvky: 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »