Neptun kvadrat Merkur


26.09.2017 - 13:52
(Střelec) Rubico
Neptun kvadrat Merkur
Tak mě inspirovala nedávná diskuze o tomto kvadrátu v synatrii. Já bych však ráda názory na tento aspekt v radixu. Může být samozřejmě i opozice, konjunkce. Vysledovala jsem na sobě, že mám s těmito lidmi jakýsi problém. Něco mi na nich nesedí, nevěřím jim.
Máte nějakou zkušenost?

Řazení:
19.10.2017 - 15:32 | Filtr
(Lev) skorocelka » Alberto
Nie je za čo :-).
U mňa je podľa mňa z hľadiska zdravia v tomto živote veľmi dôležité do akej miery sa mi podari integrovať tento rozpor. Ak by som s tým naozaj nič nerobila som presvedčená o tom, že v seniorskom veku ma čaká porucha kognitívnych funkcií..
19.10.2017 - 12:00 | Filtr
(Lev) Alberto » skorocelka
To je skvělý popis "insidera". Děkuji za něj.
On je v tom velky potenciál "zření" když se to zintegruje (+srdce, +telo, +uzemnění).
Ale prakticky lze předpokládaná, že to většinou integrované ještě není.
Jako příklad integrace Neptun konjunkce Merkur bych uvedl Václava Cílka. K vědecké erudici pripoji jemnou vnímavost pro génia loci a nezaziva rozpor mezi oběma popisy reality: logicky racionálním (Merkur) a poeticko mýtickým (Neptun). To je jakási zdravá rovnováha.
19.10.2017 - 11:53 | Filtr
(Lev) skorocelka
Ahojte:1: :2:...aj ja som taký neptúnsky mysliteľ :64: Mám Merkúr v Panne v 12 dome v konjunkcii s Venušou a kvadrátuje mi ich Neptún z 3 domu. Aby to nebolo malo, Merkúr kvadrátuje MC a Neptún naň robí opozíciu. Čiže ide o T kvadratúru. :75:
Pri mojej prvej astrologickej konzultácii mi astrológ s ľahkou nadsádzkou povedal, že moje jediné šťastie je, že Merkúr mám v Panne lebo inak by som v tejto realite nebola schopná ani fungovať :76:... a môžem povedať, že toto vyjadrenie nie je naozaj ďaleko od pravdy. :6:

Už pár rokov mi celú T kvadratúru oživuje tranzitný Neptún zo 6 domu. V práci prichádzam do kontaktu s ľuďmi u ktorých je diagnostikovaná demencia a môžem povedať, že občas mám pocit, že moje prežívanie je identické z jej ľahšou formou. :25:

Takže prežívanie môjho merkuransko-neptúnovského kokteilu :
1.Rozptýlene vedomie asi ako keď vás niekto nudí svojim prejavom a vy mysľou unikáte a uvedomíte si, že sa na neho pozeráte, ale vôbec nevnímate čo hovorí- to je u mňa pomerne bežný stav vedomia – v tomto stave pokiaľ idem vykonávať nejakú činnosť, bývam nesústredená, robím chyby :41: , som roztržitá, veľmi podobné prejavy ako spomínala Tiferett u svojej kamarátky.
Je to spôsobené tým, že sa mi ešte nechce zísť z oblakov :76:( vedomie je niekde nad hlavou a je veľmi rozptýlené na všetky smery) a zamerať sa na činnosť ktorú mám v danom momente vykonávať alebo byť plne prítomna v situácii v ktorej sa nachádzam. Stojí ma to peknú dávku úsilia :85: a musím zapojiť svoj mars –pluto :11:, aby som sa viac „inkarnovala“.
2.Problém pri verbalizovaní svojich pocitov, myšlienok, postojov, názorov.., najmä pri témach, ktoré ma nezaujímajú :63:, celkovo však potrebujem dlhší čas na ich zhmotnenie do slov aj pri témach so mnou rezonujúcich.
3.Pri rozprávaní dávam priestor viacerým možnostiam :6: a preto často používam slová mohlo by byť, uvidíme, ešte sa dohodneme a ľudia, ktorí potrebujú jasné a konkrétne stanoviská s tým mávajú problém.
4.Z podstaty môjho uspôsobenia nepripisujem teda slovám dôležitý význam, moje myslenie je obrazné a pri komunikácii s ľuďmi s exaktným spôsobom myslenia buď vznikajú nedorozumenia :63: alebo mi naopak pomôžu lepšie skonkretizovať, zverbalizovať moje pocity, myšlienky, názory, postoje za čo som samozrejme veľmi vďačná. :6:
5.Nepozornosť je prítomná aj pri sústredení sa, veľmi to pociťujem pri administratívnych prácach. :43:
6.Intuícia v tomto stave funguje naozaj tak, ako píše Alberto nedá sa na ňu vôbec spoľahnúť. :61:
7. Prejavy na fyzickej úrovni - stuhnuté telo, studené ruky aj nohy, studený nos.. :50:

Tento stav sa zlepšuje pri činnostiach ktoré mi dávajú zmysel :75: , napĺňajú ma, pri ľuďoch s ktorými som rada, keď pociťujem radosť :4: a samozrejme pri fyzickej aktivite a pri športe...naopak zhoršujú ho rutinné a mechanické činnosti, výkon činností bez zmyslu, napr. byrokratická administratíva s ktorou sa vo svojom živote pasujem... :24:

...ale je tu ešte jeden aspekt výraznejšieho zlepšenia tohto môjho neptúnsko -- merkuranského prežívania na všetkých úrovniach a to, pri práci s vedomím. Pri vedomom ukotvovaní sa v tele, pri sprítomňovaní sa, pri prežívaní prítomného okamihu nie v zmysle obsahu, ale v zmysle kvality. Alebo ešte inak – jednoducho pri bytí. :68: :3:
Dosahovaním takejto integrity tela ( srdca) s mysľou sa moja intuícia, vnímanie myslenie, vyjadrovanie, výrazne zlepšuje. :44: V takýchto obdobiach by som mohla skromne hovoriť aspoň o príchuti neptúnskeho prejavu vo svojej psychike na spôsob vyjadrenia Stuarta Hampla tj. „Neptun představuje přímé zření, nazírání, propojení, vnímání celku a přijetí všeho, co jest.“ :30:

Udržať si túto integritu nie je však jednoduché :42:, ide skôr o obdobia a tie by sa dali rozdeliť ešte na obdobia kedy to ide samo a na také, kedy ego nechce poľaviť a každé uvoľnenie z mysle je nie len emocionálnou, ale až fyzickou bolesťou. :85:....
17.10.2017 - 15:24 | Filtr
(Lev) Alberto » Alberto
Doporučeni: terapeuticka rada, s těmito lidmi se vykašlete na logické argumenty, to je nekonečnaa prace. Spíš s nimi se vsem souhlasete a následujte je empaticky (zrcadlením) až do chvíle, kdy jim emočně něco nového dojde, tim jim pomůžete nejlíp.
17.10.2017 - 15:20 | Filtr
(Lev) Alberto
Jedna z interpretaci: je to vlastně konflikt mezi hemisférami. Člověk racionálně argumentuje nejak, ale podprahové může jednat úplně nelogicky a iracionálně, ale není si toho vědom. Dalo by se to nazvat "lhaní si do kapsy". Člověk sám to neví, připadá si nepochopen. Ostatním může připadat, že kecá. Je tam disproporce mezi argumenty (logika), a tím, co se děje (co je vnímatelné). Náhlá intuice může být mnohdy geniálně přesná (pokud nejde ó mě), ale zrovna tu a tam brutálně mimo (když jde o mě, ó místa, kde mám komplexy). Účinky toxinů a alkoholu na nervový systém devastující, precitlivelost. Mohou být mimosmyslové schopnosti a zážitky: vidí duchy. Takže bonmotem shrnuto: člověk vidí duchy, ale zrovna když tam ten duch opravdu je, tak už mu nikdo nevěří!:-)
02.10.2017 - 11:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Zkušenost mám osobní v konjunkci, takže tím pádem se bojím, že mi nebudeš věřit, jak sama píšeš. :4:
Na Tvém místě bych se tázal sám sebe: Proč mi tak nesedí? Co mě na nich štve? A co ze sebe na těchto lidech vidím? Co mi ukazují ze (na) mě samé?
Máš konjunkci Slunka s Neptunem na hrotu 6. domu (6. dům částečně odpovídá Panně - Merkur) ve Střelci, tedy obě planety (plus Merkur) mají svůj dispozitor v Panně (Jupiter), kde vládne Merkur, navíc ve 3. domu (opět si můžeme připodobnit 3. dům s Blíženci). I Ty tedy máš propojení Merkura s Neptunem. Navíc když je zde těsná aplikační konjunkce Jupitera s Marsem v analytickém znamení Panny, které se protiví záležitostem Neptuna, nějak se již nedivím, že je zde taková antipatie.
Jenže celý vtip spočívá v tom, že nejste opačně nabité částice, jak by se mohlo zdát. Ty by se přitahovaly. Vy jste však částice se stejným nábojem, proto taková odpudivá síla. Protože je to něco v Tobě, co oni pouze svojí přítomností rozechvívají jako špatně naladěnou strunu, která kvílí a nezapadá do jinak dobře znějícího nástroje. Je to však struna Tvá. A naladit ji je rovněž Tvoje práce. Oni jen ukazují, že zde něco nezní. Až i tato struna bude v jejich přítomnosti znít dobře, budeš vědět, že se podařilo vyřešit jádro problému a antipatie již nebude třeba, což neznamená, že se změní v sympatii. Možná jen ve lhostejnost, protože náboj částic bude vynulován. :3:
02.10.2017 - 10:23 | Filtr
(Rak) dan162 » Iteza
Tohle se mi moc líbí :"Neptun představuje přímé zření, nazírání, propojení, vnímání celku a přijetí všeho, co jest." Děkuji :15:
02.10.2017 - 07:35 | Filtr
(Štír) Nabi* » Iteza
To je zajímavé, byť teda ne nutně něco, s čím bych (zatím) souhlasila. Děláš astrologické konstelace? Zajímaly by mě radixy (případně tranzity) lidí, co si konstelaci stavěli. Je fakt, že u Neptunských tranzitů jsem si všimla, že jsem "tlačená" do toho, abych si jasně uvědomovala svoje pocity a jasně je i vyjadřovala. Akorát u těchhle aspektů mám ještě vždycky i jiné tranzity (jako Uran, Saturn...)
Přemýšlím nakolik ovlivňuje tebe tvůj vlastní radix a jak s Neptunem bude "bojovat" vyloženě neptunský člověk nebo ten, které má v radixu Neptuna nějakým způsobem v křeči...
Jak moc zkušeností s tímhle máš? (Teď myslím spíše tu konstelační rovinu)
29.09.2017 - 15:53 | Filtr
(Střelec) tiferett
Mám priateľku s týmto aspektom a napriek tomu, že za bežných okolností je to velmi inteligantná racionálny Panna, akoáhle sa dostane pod vplyv svojho neptunu v kvadrate na Merkur, ktorý je navyše v 12.dome - zase vládc& Neptun - začne byť totálne roztržitá, nesustredenák, nevie, kam zabočiť, čo povedať...skrátka je úplne mimo. Ale žeby klamala alebo prepadala iluziám - to nie. Jej slnečné znamenie PAnny vládne pevne.

A ešte sa ten jej neptunsko merkuriánsky aspekt prejavuje, keď sadne za počítač - virtuálny svet ju tak ovládne, že ani nevie, kde je, aký je čas, čo sa deje...totálne stav námesačnosti a duchom neprítomnsti...Často sa dostáva do stavov, keď je doslov "duchom mimo".
29.09.2017 - 15:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » siili
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přímo. Bez oklik, vytáček, iluzí. V konstelacích to vychází jako něco velmi jasného, břitkého, ostrého, ale přitom jemného, důležitý aspekt, který tam hraje roli, je schopnost žít svůj život v pravdě, bez příkras, představ a iluzí. To znamená i v bolesti a krizi. Neptun představuje přímé zření, nazírání, propojení, vnímání celku a přijetí všeho, co jest. Většina lidí žije Neptuna jaksi...rozblemcaně, rozlezle, dává přednost milosrdným lžím a představám místo reality. Těm pak Neptun pomůže jakýmsi závojem milosrdenství, který zakryje vše, co se nehodí, nezdá nebo je "neduchovní", špatné, nezdravé, zkrátka je odmítáno...ale bohužel tímpádem už nezbyde prostor pro to další, co by mohl Neptun poskytnout.
28.09.2017 - 16:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rudolf Steiner má podobné nastavení, konjunkci Merkura s Neptunem v Rybách ...jeho dílo jedni velebí a berou ho jako zásadní duchovní přelom, jiní jeho fantasmagorie fakt nedávají. Může to být cokoliv od lží, klamů a falešných nadějí až po poezii, tichou inspiraci, channeling. Záleží hlavně na tom, jak žijeme Neptun...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »