Detoxikace organismu


08.09.2017 - 12:20
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
Detoxikace organismu
Provadite/provevedli jste nekdy detoxikaci organismu pomoci ruznych forem pustu a diet? Jak se potom citite?

Na podzim a také na jaře bychom měli své tělo detoxikovat. Je to období, kdy se organismus nejlépe zbavuje toxinů, i když odlehčovací dny bychom si měli dělat pravidelně po celý rok.


To, že máte v těle velké množství toxinů poznáte podle těchto příznaků:

Málo energie, pocit těžkosti
Letargie, únava, lenost, nečinnost, deprese
Neklid, podrážděnost, nesoustředěnost
Poruchy trávení
Zácpa, žaludeční obtíže
Zvýšená tvorba slin, tužší a sladké sliny
Povlak na jazyku
Pachuť v ústech, zápach z úst
Sexuální poruchy
Snížená chuť k jídlu, nadměrná chuť na sladké či na slané
Kožní nemoci
Alergie, plísňová onemocnění
Horečky, zvýšená teplota nad 37st.C
Otoky
Bolesti hlavy
Záněty, např.střevní
Stolice a moč silně zapáchají
Po stolici nepřichází úleva
Bolest těla, slabost
Nadváha
Plynatost


Detoxikace a očista organismu - proč ji provádět?

Detoxikace je vhodný způsob, jak se zbavit jedovatých látek (toxinů) usazených v našem organismu. Toxiny, v ájurvédě nazývané ÁMA, jsou jedním z hlavních činitelů, způsobujících akutní i chronické nemoci. Toxiny vyvolávají alergie, poškozují střevní stěnu, zpomalují střevní peristaltiku a mají negativní vliv na některé mozkové funkce. Rozlišujeme také mentální ámu, která se usazuje v játrech a žlučníku a vyvolávají ji potlačované emoce jako vztek, hněv, strach, nervozita a úzkost. Jedovaté toxiny vznikají z nedostatečného strávení potravy, ze špatné kombinace potravin, vstřebáním neloupaného jídla či pokud jsou trávící orgány, žaludek, slinivka a žlučník, oslabené nebo nemocné. Toxiny se těle chovají jako nepřítel. Molekuly z nestrávené potravy pronikají do krve a vyvolají tím imunitní reakci. Protilátky se navážou na částečky ámy a tento komplex se usadí v různých orgánech, kde vyvolá aktivaci bílých krvinek. Ty se shlukují v postiženém místě s cílem ámu zničit, tím však vzniká zánětlivá reakce a poškození tkáně látkami, které vylučují bílé krvinky.

http://www.spektrumzdravi.cz/detoxi…

Řazení:
08.09.2017 - 13:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tuatha Dé Danann
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koczka.zlobywa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já též zkoušela shanku. Velmi podrobný návod na internetu. Pojala jsem to celkem zodpovědně, ale dojela jsem na svou úchylku nečíst dlouhé odstavce úplně do konce.

Několikadenní příprava, jablečná dieta. Samotný akt hezky do dna, poctivá množství no bohužel tu poslední dávku žaludek neudržel. Chybka byla v množství soli. Dole psali, že se má začít s cca půl lžící, no já si dala dvě vrchovaté. Mi to při pití málem sežralo hrdlo, ale vypila jsem to se statečností sobě vlastní.

Bohužel to šlo vrchem tedy dvojitý zážitek ze soli. Mňam.

I tak stále věřím, že normální dospělý to zvládne bez dohledu :3:
08.09.2017 - 13:30 | Filtr
(Beran) Háňa*
Kromě nadváhy, ne nijak zásadní, vzhledem k mému už nemodelkovskému věku, žádné z popsaných potíží nemám, přesto, že tyto speciální procedúry nedělám. Jsem "jenom" v pohodě, nechávám tělo hovořit a dávám mu, co chce. Jen množství mu trochu koriguji, má sklon chtít víc, než potřebuje. Nějak to stačí.
Jediné, že si cca jednou v měsíci, pokud cítím potřebu, "naordinuji", je odlehčovací víkend. Tj., jím minimálně, spíš tekutější a ne moc vydatnou a trávící orgány zatěžující stravu - polévky, šťávy, ovoce, čaje, ...
A jsem naprosto zdravá. :15:
08.09.2017 - 13:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já měla nejúžasnější detoxikaci, když jsem byla asi měsíc vegan a pak následně 2 měsíce vitarián. Hned po měsíci 15kg dole. Pak jsem pozvolna přešla zase na veganství, vegetariánství a teď mám svoji cestu, nezaškatulkovatelnou :1: Každopádně díky, zrovna dneska ráno mi ta myšlenka přišla - že je čas zase jídelníček změnit.

Jinak můj nejdelší půst byl asi 3 dny. Většinou to neprotahuju, navíc mám největší potřebu půstovat, když jsem nemocná, což taky už naštěstí nebývá často.

EDIT: Plus teda k onomu odlehčení jídelníčku zařazuji i klystýr.. střeva to hezky protáhne. Ale je nutno pak doplnit probiotika.
08.09.2017 - 13:08 | Filtr
(Štír) Nabi* » Tuatha Dé Danann
Mě stačí ten můj dohled :5:
Tam je hlavní, aby se dodržela to rýže s máslem do těch několika minut po dopití poslední várky, střeva nesmí být dlouho bez tohodle, jinak by se tam mohly začít dělat srůsty. Tou solí se přecejen střeva podráždí a je třeba je promastit. Proto je důležité i to máslo (ghí). To se všude zdůrazňuje. A mě to udělalo moc dobře... i když jsem se bála, že mi bude blbě, ale ono nic ;-)
08.09.2017 - 12:57 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Nabi*
Tak sem koukal na tu sankpraksalanu a pisou tam "prvni pokusy provadejte pod dohledem ucitele", ...tak co, byla jsi pod dohledem :25: :3:
08.09.2017 - 12:38 | Filtr
(Štír) Nabi* » Tuatha Dé Danann
Já zkoušela šankprakšalanu. Drsné, ale protáhlo mě to pořádně :4:

Jinak, pokud nejsou nějaké vážné důvody (viz třeba dlouhodobá zácpa) tak jsem spíš pro méně radikálnější věci.
Mě se osvědčily klystýry s úpravou jídelníčku a doplněním detoxikačních bylinných přípravků.
Jako prevenci mám ráda Astomin a Detoxin od Diochi. Jako antiparazitní kúru "Trojčátko" (pelyněk, jód a hřebíček). Teď zkouším na radu kamaráda směs z Neem, Triphaly a ještě něčeho, musím se zeptat co to je. Ale chuťově dohromady se to dost podobá tomu pelyňku :4:
Je fajn během tohodle vypustit cukr, mlíko, kafe a lepek a podobné věci, co nám většinou nedělají moc dobře. Já třeba mlíko nekonzumuju celoročně jelikož mám na to alergii. Už to udělalo podstatnou změnu ve zdravotním stavu.
08.09.2017 - 12:26 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
HATHAJOGA doporucuje vypit na lacno 1-3 litry silne osolene vody a nasledne to vsechno vyblejt :28:

Zkousel jsem to, rekl bych ze to funguje dobre, ale vic jak pul litru az litr osolene vody nevypiju :23:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »