Astrológia a hudba


30.08.2017 - 16:08
(Rak) SheWolf
Astrológia a hudba
Takže mám pre vás dve otázky, ľudkovia.
Otázka prvá: Porovnali ste si už niekedy svoj natív s natívom vaších obľúbených hudobníkov alebo spevákov? Ak áno, odrážala synastria váš obdiv k tým osobnostiam a to čo pre Vás znamená ich hudba?

Medzi mojich obľúbencov napríklad patrí Dave Mustaine z Megadeth. Ako osoba dosť rozporuplný a poriadne hubatý (však ascendent v Strelcovi a Merkúr v konjunkcii s Marsom, no :D ) a nie so všetkým s ním súhlasím, ale inak si myslím že je to jeden z najtalentovanejších hudobníkov v histórií metalu a rocku.
Čo ma zaujalo na našej synastrií sú naše Venuše v tesnej konjunkcií (podobný vkus, čo sa umenia a estetiky týka), naše MC takisto.

Môj Jupiter v konjunkcií s jeho Mesiacom (čo by mohlo naznačovať zhody v životnej filozofií - čo istú dobu platilo, podobne ako on som sa vyžívala v konšpiračných teóriách, čo už ale mám za sebou)

Môj Mars v kvadratúre na jeho Urán a v trigone na jeho Jupiter môže poukazovať na to, ako mi jeho tvorba dodáva energiu (pustiť si ráno po 4 hodinách spánku Megadeth je podľa mňa lepšie ako káva)

Zaujímalo by ma, či aj vy máte zaujímavú synastriu so svojimi obľúbencami :)

Otázka druhá: Ak má človek náklonnosť k metalovej hudbe, aké aspekty a postavenia v natíve by to mohli naznačovať?

Díkes!

Řazení:
01.09.2017 - 22:18 | Filtr
(Rak) dan162
Synastrie jsem nezkoušel. Nicméně když někdo má rád nějaký styl 30 let, a pořád mu uvnitř rezonuje, tak by to nějakou spojitost mít mělo - ale nemyslím si, že nutně hudební styl a vlastní nativ, nebo vlastní nativ a interpret.
01.09.2017 - 13:59 | Filtr
(Blíženci) psice
Zdravím,
myslím, že osobnost autora se nutně promítá do jeho tvorby např. výběrem témat, způsobem jejich uchopení. U interpretů – herců či zpěváků to taky funguje.
To, že mě nějaké dílo osloví, zpravidla souvisí s jeho rezonancí s mým osobním tématem, a to jak v obecné rovině – mám to nějak v nativním horoskopu, nebo je pro mě téma aktualizováno např. v tranzitech či soláru. Pak se mohou v určitých životních etapách preference knih měnit.
Zkoušela jsem si takto hrát se synastriemi, i když ne s osobnostmi v oblasti hudby ale u mých oblíbených knih a filmů. A musím říci, že jsem se dost bavila. A taky mi to pomohlo pochopit některé věci, kterých jsem si třeba předtím nevšimla, jak u sebe samotné, tak v knize. Zkoušela jsem tento postup i u některých přátel a jejich oblíbených autorů a souvislosti opět vycházely. Takže jo, další zajímavá astrohra.
Když se zamýšlím nad hudbou, dostává mě opakovaně energie hudby okolo doby mého narození. Když jsem poprvé cca v 15 letech slyšela desku Velvet underground, doslova jsem kecla na zadek, pak jsem v 90. hltala příležitosti slyšet tady v Česku Lou Reeda s Johna Calea naživo. Dodneška se těším na každoroční postvánoční koncert české partičky Velvet revival.
30.08.2017 - 20:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, můžeš sem dát prosím radix Dave Mustaina? Megadeth mám rád od svých čtrnácti, nejraději jsem je měl v sestavě Mustaine, Friedman, Ellefson, Menza (tzn. alba Rust in Peace, Countdown to Extintion, Youthanasia)
30.08.2017 - 20:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nedá se to říci tak jednoznačně...u metalu bych asi následoval signaturu: metal - kov - Mars...na druhou stranu druhů metalu je tolik, že aby se v tom čert vyznal. U elektronické hudby se mi osvědčilo koukat po Uranovi. Klasiku bych viděl v Saturnovi, etnickou hudbu a bubínky a všechny ty tibetské mísy a podobně v kombinaci Luny a Neptunu, Neptun určitě sedí na ambientní hudbu. Možná by stálo za to vysledovat hlavní vlny, kdy ten který styl nastupoval a převládal (pokud se to tak dá říci), a podle mundánních konstelací pak sledovat, zdali nejsou nějaké zákonitosti...
30.08.2017 - 20:12 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
1. Kdysi jsem si udělal synastrii se dvěmi oblíbenci a vyšla mi taková příšernost, že jsem usoudil, že se ani nebudu pokoušet se s nimi setkat blíže. :4: A přitom je mám rád nejen muzikantsky, ale toho jednoho zejména velice lidsky. A když mě právě tento nabral na stopu v době, kdy jsem ještě neměl možnost synastrii porovnat (měl jsem astro útlum), perfektně jsme si pokecali.

2. Náklonost k jakékoli hudbě bych asi moc v aspektech nehledal. Vezmi si, že aspekty, které někdo označí za metalové, najdeš u člověka z 18. nebo 19. století... :4: :21:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »