Sedna v horoskopu


07.08.2017 - 18:02
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Berit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Sedna v horoskopu
Ahoj všem. :1:

Zajímalo by mě, jak jste pojali Sednu v horoskopu. Její výklad a projevy v domech a aspektech. Předem děkuji za příspěvky. :1:

Řazení:
29.08.2017 - 20:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Já vlastně nějak nerozumím tomu, co chceš slyšet? Že astrologie nefunguje? OK, tak tedy nefunguje. :4: Jen nachápu, proč věnuješ tolik energie na dokázání neexistence něčeho, v co sám nevěříš? Taková ztráta času...
A co vlastně znamená to, že funguje a nefunguje? Proč by vlastně měla - neměla fungovat? Funguje mnoho věcí, které nejsme sto popsat, na jakých principech to stojí, natož to dokázat. Někde jsou teorie bez důkazů (je zajímavé, že v takovém případě někteří teoriím věří, přestože jinde požadují důkazy).
Já osobně nevěřím tomu, že planety na nás působí (výjimku tvoří světla - Slunce a Luna). Opravdu ne. A přece věřím astrologii (ne že bych se jí řídil a na základě ní dělal rozhodnutí, naopak to zkoumám v souladu s tím, co se odehrává, aniž bych zkoušel zasahovat).
Nesnažím se astrologii posouvat na úroveň vědy, nebo i nauky. Upřímně řečeno astrologii je to u prdele, co si o ní kdo myslí. A mně taky. Vlastně bych totéž očekával od odpůrců, ale nějak to opačně neplatí.

Že Sumerové položili základy astrologie je fakt. Nemyslím si, že jim v počátku šlo o astrologii jako takovou (předpověď osudu). Oni potřebovali mnohem více předpovědět, kdy začne jaro (aby zaseli), kdy se blíží zima (nevyplatí se sít) atd. To byla jejich původní astrologie. Až při té příležitosti si všímali "putujících hvězd" - planet. A astrologie se stále vyvíjela. Jen hodně zastydnutý člověk by si asi myslel, že se to zakonzervuje na stavu vědění Sumerů a nesmí se už vyvíjet a měnit. Prostě je to vývoj. A jestli je možný vývoj jinde, tak proč, kurnik, to právě zde na tomto podkladu chceš zpochybňovat? Tomu prostě fakt nerozumím. Nemluvě o energii vynaložené na to, co podle Tebe neexistuje.
29.08.2017 - 19:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
V zásadě souhlasím. Ono se to taky nijak nevylučuje. A taky si netahám do astrologie nic nadbytečného. Prostě se postupuje od nejdůležitějšího. A zanedbatelné je lepší zanedbat, to jen takový šum.
Na straně druhé když třeba Uran je o moderních technologiích, uplatní se dnes lépe, než v dobách starověku, že? K čemu by jim v tomto ohledu byl? K cestování letadlem? :3:
29.08.2017 - 10:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
Možná jim dříve pět planet docela klidně i stačilo a astrologie fungovala taky.
Dnes máme spoustu malých komplikovaných prvků a otázkou je zda "vidíme lépe".
Myslím si že mistrovství vede k minimalizaci.
29.08.2017 - 09:21 | Filtr
(Býk) player » Sosna zvlčelý
A jak jinak to asi tak mohlo vzniknout? Jako že astrologové po objevní Urana a Neptuna a Pluta jako dělají statisíce statistik a z toho vypočetli vlastnosti planet? A pokud ti Sumerové to dělali jen vládcům - tak pak už je to zcela absurdní panauka.

Přece - když podávám věcný důkaz o čemkoli , tak musím mít základní prvky - jako jedna a jedna jsou dvě , elektřina vzniká tření ebonitové tyče liščím ohonem.

Ale hvězdopravectví? Co to vlastně je? Kde to teda má podklad , kterej by měl jedinej logickej argument?

Lze pochopit třeba čínskej horoskop - dejme tomu. Lidé v určitých letech mají určité dispozice a přezkoumáno na sta milionech - dejme tomu.

Ale tohle?
28.08.2017 - 15:33 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Já ti nevím. Nepodrazil jsi si nyní nohy sám?
Se Sumery souhlasím... Ovšem proč končili Saturnem? Protože dál neviděli. Kdyby znali již oni Uran a Neptun, myslíš, že by je vynechali? Řečem o tom, že znali i Uran a Neptun nějak nevěřím, je to jen podsunutá konstrukce bez reálných základů a důkazů.)
Ono taky v té době se astrologie nedělala zdaleka v té podobě, jak ji známe dnes, ale já tím spíše směřuji k tomu, že astrologové se věnovali především vladařům, jejich rodině a nejvýznačnějším osobnostem. To se pak nediv, že potřebovali tolik generací, když jich (astrologů i zkoumaných objektů) bylo jen pár.
Oproti tomu v době objevu Uranu i Neptunu dokázali tehdejší astrologové dopočítat polohu po určení parametrů oběžných drah zpětně pro mnoho a mnoho osob i menšího významu a porovnat působení zmíněných planet a podle toho v mnohem kratším čase určit pravděpodobné vlastnosti (astrologické) dané planety.
Problém je, že svoji představu považuješ za fakt, ale to nebylo tak, že "se prostě jednoho rána jakejsi koumák probudil a rozhodl: dáme tý planetě ty a ty vlastnosti." To je jen Tvá interpretace, nikoli fakt.

(Dodávám, že s těmi "šutýrky" v Kuiperově pásu nepracuji, Pluto velmi zkoumám a jsem obezřetný, ale když někdo prokáže, že mají fakt význam, aby se jimi astrologie významně zabývala, tak proč ne?)
28.08.2017 - 14:50 | Filtr
(Býk) player » Iteza
No dobře , ale to je absurdní nesmysl. Zcela absurdní. Kdo to rozhodl , kdo to vymyslel , to samé platí o Uranu , Neptunu...

Astrologii vymysleli Sumerové a to tak , že po desítky generací připasovávali jednotlivé povahy zrozených lidí k postavení hvězd , že?

Ale měli to jen po Saturn. U všech dalších planet se prostě jednoho rána jakejsi koumák probudil a rozhodl: dáme tý planetě ty a ty vlastnosti. Pěkná pí.ovina.

Tímhle si astrologie sama podráží nohy a stává se láryfárštinou.
27.08.2017 - 19:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Astrolog Jiří Kubík má tady na to dobré přednášky

https://www.youtube.com/watch/…

:1:
YouTube
16.08.2017 - 18:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Berit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já myslím, že tvá odpověď nijak nepopírá, co jsem napsal já :)
16.08.2017 - 15:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Berit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Každopádně, objevem těchto planetek a podobných objektů, a popsáním jejich funkcí, byly rozšířeny možnosti, které si nemůžeme upírat jenom proto, že se nám jejich funkce nepozdává. Jsou tu a působí.
Prostě jsou to lidské vlastnosti, které se obtížně mění a jsou úporné, nebo nesnesitelné. Proto taky lidé spolu nevycházejí, nemohou spolu žít, nebo dělají divné věci. Sedna je rozmar, který zbytečně tahá lidi do zkušeností, kterým se měli raději vyhnout, ale je v tom kus vlastního masochismu přijetím její výzvy. Jsou to ztracené naděje postavené na pozlátku a chimérách, tak typických pro nezralé osobnosti. Mi to nepřipadá o ničem. Mi to dává smysl. Život není jednoduchý.

:108:
12.08.2017 - 22:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Berit
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já právě mluvím o tom, že Pluto ano, ano a ještě jednou ano, jeho energie a jeho lekce je pro náš život naprosto nezbytná. Jen je mnohdy taková problematická, protože je neučesaná a nedělá kompromisy, nevybírá si, mnohdy je nemilosrdná a násilná.
Někteří lidé toto nedávají (nebo si to myslí, nebo mají strach), a tak zkoušejí různé náhražky. Ano, Od Eris až po Sednu, to jsou vlastně takové náhražky Pluta, dávají jakési zdání transformace, ale přitom nic nedělají a už vůbec nemají katarzní a transformační efekt. Takové verze bez cukru, bez kalorií, ale zároveň i bez chuti a života. Sedna dává iluzi jakési tajemnosti, nostalgie a odpojenost od těla, Eris iluzi boje, který je ale spíš takové trollení, není to doopravdy, Haumea iluzi hloubky emocí a citů, takže to pak máme tendenci zaplňovat hračkami, předměty a dětinskostí, a Makemake iluze hloubky spojení a sexuality, takže má sice svádivou energii, ale je v ní nenaplnitelnost a neukojitelnost, vzhledem k tomu, že problém je hlouběji v duši.
Vycházím z konstelací, které jsme postavili před cca dvěma lety, následně jsem si jejich vliv zkoušel několikrát naciťovat a zaostřovat, plus mnoho a mnoho hodin nad horoskopy...
12.08.2017 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Berit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky za interpretaci. Můžu vědět z jakých zdrojů čerpáte? Je to něco úplně jiného než jsem kdy našla. Sedna mě zaujala právě pro svou neidentifikovanost. Já sama ji mám v 8.domě, takže její působení je pro mě tak trochu pod hladinou.

Co Vás vede k názoru, že ti, kteří se zajímají o TNO se bojí žít? Pluto se přece nedá škrtnout z horoskopu, nebo ano? Sama mám Pluto v 1.domě a vím co umí, jeho síly se vůbec nebojím, ale spíše narážím na jiné lidi, kteří z něj mají strach. Právě proto mě zajímají všechny tyto planetky... :3:
Vyjadřují zajimave detaily plutonskeho celku.
12.08.2017 - 18:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jakékoliv trpasličí planety, plutoidy, transneptuny, interpretuju jako náhražku Pluta. Pro lidi, kterým se Pluto zdá být příliš silný, brutální a jdoucí příliš hluboko či do přílišné intenzity. Pluto má ale zároveň velkou transformační sílu a schopnost dát opravdu hodně, těm, kdo přijmou jeho výzvu. Ti, kdo si chtějí jen smočit palec a hrát si hru na život a nikoliv žít naplno, pro ty tu jsou planetky jako je Eris, Makemake, Haumea nebo právě Sedna.
Sedna symbolizuje tajemný opar, jakési zdání, které je ale jen iluzorní. Jakási velmi archaická prastará vzpomínka, která se nedá úplně odehnat...jakýsi vyvanulý parfém...Sedna má energii podivínské důchodkyně, sedící v cukrárně nad svým dortíkem, ve které jsou jakési vzpomínky na mýtickou dobu, jak to dřív bylo pěkné...jakási vysněná doba, která se vlastně reálně nikdy nestala...Důležité je odpojení dolní a horní části těla. Tělo, jako by vůbec nebylo, či jako kdyby bylo spíš jen cosi zatěžujícího, co jen bolí, podléhá stáří a nedává pražádnou radost...zdálo by se, jakoby měla Sedna hodně neptunskou energii, ale není to tak. Neptun dokáže být poměrně silný...Sedna není labilní...ono v ní zkrátka skoro nic není...je to jen takový barevný neurčitý stín. Pokud schválně znáte někoho se Sednou na AS, Mc nebo v konjunkci se Sluncem, možná zjistíte, že to jsou lidi, kteří vynikají...ničím. Průměrností...možná jen jakýmsi zdáním, zvláštní aurou, barevnými bublinami, ve kterých ale není vůbec nic.
08.08.2017 - 14:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Berit, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro lepší představu o tom co Sedna je, přidávám odkazy:

https://astrology.richardbrown.com/…

http://www.valkyrieastrology.com/Ma…


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »