Severní uzel v 10 domě


16.07.2017 - 10:35
(Kozoroh) Alffie
Severní uzel v 10 domě
Už minimálně měsíc jsem plný rozvahy nad tímto tématem, který se mne týká. Pokusím se sdílet své pocity.

Severní uzel v 10 domě, ukazuje na oblast veřejnosti. Ukázat světu co člověk umí, seberozvoj či kariéra je zde hlavním tématem vývoje. Tím pádem by se takový člověk neměl vázat jižním uzlem, který má ve 4 domě. To je péče o blízké či rodinu, má to již zažité a je to vlastně pro něj krok zpět, zkrátka stagnující pozice.

Za poslední tři roky se v mé rodině projevuje nesoulad. Rodiče si přestali rozumět. Cítím, že se to tak mělo stát. Dále se uvádí u této konstelace uvádí, že kariéru můžete provozovat jen tehdy, jsou-li naplněny potřeby rodiny.

Mojí sestře se nedávno narodil chlapeček. Když jsem si ho pochoval, cítil jsem, překrásné pocity dojetí, lásky a radosti, zkrátka tytéž pocity - ne-li hezčí, když něco tvořím. (rozbor, horoskop, obraz atd.) Já si ale kladu tuhle hlubokou otázku

JE VŮBEC CESTOU ČLOVĚKA SE SEVERNÍM UZLEM V 10 DOMĚ, ZALOŽIT VLASTNÍ RODINU?

- když cítí, že by ho to mohlo omezovat v tvorbě? Není to spíše krokem zpět? Omezení v podobě závazku jako např. hypotéka, péče, nedostatek času na osobní rozvoj.

Pochopil jsem, že všichni na této planetě, jsme jedna velká rodina a že defakto zakládáme "vlastní rodinu" v rodině.

Je mi 29 let, návrat Saturna tímto promluvil a promlouvá, že člověk cítí určitou rekapitulaci a rozvahu, kudy dál? A na kterou stranu se více přiklonit.

Každý jsme za svůj život zodpovědní a vím, že konečné rozhodnutí bude záležet na mě samotném, cítím jen potřebu to sdílet, třeba pro širší nadhled.

Řazení:
08.08.2017 - 11:01 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Orfanikus
Jak by jsi toho mého vladaře 4 domu Merkura vnímal? V konfrontaci s tím severním uzlem v 10 domě?
17.07.2017 - 11:43 | Filtr
(Lev) Orfanikus » Sosna zvlčelý
No jo,jenomže hodnosti vladaře 4.domu jsou u každého zcela jiné.
V jednom vládne čtverce dobroděj Jupiter a je ve vlastní triplicitě
v tom druhém peregrin Merkur a myslím spálený,přitom Luna domicilní na asc,
ale za vrcholícího úplňku.
To jsou naprosto jiné životní okolnosti.
17.07.2017 - 06:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Thornwulf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
zdravím,občas si počtu na tvém webu,dobrá práce... :15:
16.07.2017 - 21:52 | Filtr
(Panna) Namchan
Také mám severní uzel v desátém domě. Při jeho druhém návratu do desátého domu (červen 2011) jsem vytvořil svůj první web https://poselstvi-gralu.cz/ a od té doby se této záležitosti věnují. Tedy nikoli tvorbě webů, ale životní filozofii, které je web věnovaný. I když té jsem se věnoval už od roku 1998.

Přibližně v té době, kdy jsem vytvořil web (chvílí poté), jsem i ukončil vztahy s původní rodinou (rodiče, sourozenci a pod.) a od té doby se s nimi nestýkám a jsem šťastný.
16.07.2017 - 21:41 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » seven
To je fakt, já se cítím tak v polovině té osmitisícovky. Spíše udělám pár kroků dopředu a jeden zase zpátky. Takže na ten vrcholek 10 domu, šplhám dost pomalu a opatrně už 9 let.
16.07.2017 - 16:30 | Filtr
(Rak) seven
Souhlasím s tím , co tady už bylo uvedeno ... Lunární uzly jsou cesta od někud někam. Jižní uzel je něco jako základní tábor před výstupem na vrchol osmitisícovky, jež by symbolicky mohl zase charakterizovat uzel severní. Kdo je pohodlný a má strach se odpoutat od pocitu bezpečí v základním táboře, nikdy se nikam nedostane. Kdo význam a podporu základního tábora podcení, bídně zhyne při cestě na vrchol :2: :4:

Protože severní uzel 10.dům vs. jižní uzel 4.dům je i má osobní zkušenost, vím, že je pro mně důležité obojí. Snaha soustředit se pouze na jedno nikdy nebyla tou správnou cestou. Jak to ale u opozice bývá, klíčem je najít a udržovat tu správnou rovnováhu mezi obojím (což je samo o sobě dost obtížný úkol) a tohle je podle mně obecný význam a smysl lunárních uzlů.
16.07.2017 - 16:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Thornwulf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
severní uzel je služba a nápln člověka na zemi....
16.07.2017 - 12:01 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Sosna zvlčelý
Jak vidím, my oba máme i černou lunu ve Lvu, takže to chování otce si dovedu představit. Že tam mezi vámi bude nějaká opozice.
16.07.2017 - 11:48 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Když to tak pozoruji, tak mě ten život zavlál vždy přesně tam, kam jsem potřeboval.

Když jsem ve 22 letech se stěhoval od rodičů, do malé garsonky, které poskytuje město. Mohl být Saturn v kvadratuře na můj Saturn nativní. Malá garsonka v budově ve tvaru pyramidy se součtem popisného čísla 8. Což je rovnováha. Vždycky jsem říkal, že pro bdělého člověka je to požehnání zde bydlet, protože je v konfrontaci opravdu se širokou vrstvou společenských vrstev.

Nyní mám už tři roky přítelkyni, která se v malé garsonce necítila dobře a odstěhovala se do nájmu. Do většího (1+1). Přítelkyně vidí veškerý smysl v rodině, jí zkrátka ta práce v domácnosti a věřím že i okolo dětí naplňuje a naplňovat bude. Má severní uzel v 6 domě v Kozorohu. Říkali jsme si, že jestli budeme mít děti, bude to fajn. Dítko bude mít praktickou maminku a duchovního tatínka. :1:

A nyní v období 29 let (návratu Saturna) začínám cítit, jestli není už čas, na životní rozhodnutí. Přestěhovat se k ní a začít zakládat rodinu. Navzdory tomu, že obě rodiny nám spíše nefandí a v té mojí je větší nesoulad. Tento rok jsem navíc pod vibrací 5. Tj. změna a volnost. Od ledna 2018 jdu do 6. úspěch harmonie, rodina, domov. Dokonce mám v hlavě i možné datum svatby.

Jako kdyby ten Saturn říkal. "Nastal čas" :1:
16.07.2017 - 11:03 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Pro mne velmi zajímavé téma, protože to mám taky, jen v opačných znameních (Ty v rybách, já v Panně).
Já třeba nikdy nepochyboval o tom, že rodinu chci. Ba dokonce že bych rád velkou rodinu. Znamenalo to pro mne více, než kariéra, úspěch... Ale současně cítím, že to jsou propojené nádoby. Rodina je základ, to jsou kořeny, z nichž strom (Sosna :56: :4:) roste vzhůru. Když nemám harmonii v této oblasti, rodina není zabezpečená, tak vlastně jdu za úspěchem na úkor druhých (těch nejbližších). Prostě si hraji na svém písečku. Nic proti, když se tak člověk rozhodne a rodinu nezakládá. Ale já si zvolil jinak. Nejprve cítím odpovědnost (kořeny), až pak mohu růst nahoru.
Tím tedy plně potvrzuji tu větu, že "kariéru můžete provozovat jen tehdy, jsou-li naplněny potřeby rodiny". Kariéry a naplnění přání jsem se nikdy nevzdal, neobětoval je. Dělám něco pro to, abych pocit radosti z úspěchu zažil (a třeba i sdílel).
Ovšem také mohu být ovlivněn svým otcem, který se rozhodl naopak a upřednostnil kariéru před rodinou (a lunární uzly na ose 4./10. dům nemá).

Ale u mne to taky může být ovlivněno tím, že mi rozlet brzdí Saturn v 10. domu (rozhodně to nevnímám jako okovy), Luna ve 4. domu mne pak váže více k rodině. A zrovna tak si myslím, že na to musí kouknout všichni. Že nestačí jen lunární uzly, ale celek (radix). A právě tak si myslím, že volba není o extrémech, ale nalezení souladu. Extrém z jakéhokoliv konce člověka odtrhává od reality. Nalezení rovnováhy, v tom to podle mě vězí. A rovnovážná pozice je pochopitelně pro každého trošku jiná.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »