Vzpomínky na tvořivost minulosti.


05.07.2017 - 20:47
(Kozoroh) Alffie
Vzpomínky na tvořivost minulosti.
Ahoj všem najdisákům,

tak jsem dnes zavzpomínal na období tvoření minulosti. Jak jsem maloval a kreslil obrazy. Nedalo mi to a sdílím zde

http://jirikubjak.cz/muzeme-byt-kym…

:1:

Řazení:
09.07.2017 - 10:13 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Koczka.obyczajna
Je to tak, tam kde jiný vidí hrůzu, může být pro druhého inspirace k příležitosti. :1:

No včera jsem dokončil portrét mojí přítelkyně. Dá se říci, že je to poslední portrét před restartem. Rok a půl mi silueta portrétu ležela na papíře. Přidáno do galerie. :79:

http://jirikubjak.cz/muzeme-byt-kym…
08.07.2017 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Alffie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V nějakém filmu jsem viděla scénu, jak v galerii, kde se připravovaly prostory pro nějakou výstavu, stál malíř na štaflích a plný kýbl s barvou mu upadl a rozlil se po zemi. Procházivší hrdina se lekl, a že prý jaká smůla, tolik nepořádku. Kurátor ho ale uklidnil, že jde o součást expozice.

Jinak technická - mně se ten rozlitý obrázek barevně moc líbil a klidně bych si ho dala domů. Nezáleží mi tak úplně na způsobu jakým vzniknul. Jen to holt tak úplně neřadím mezi umělecká díla.
08.07.2017 - 11:26 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Buddha/2
:61: :61: :61: jak prosté, jsi mě pobavil.
08.07.2017 - 07:54 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Alffie
To tak prostě je. Nejblbější otázky mají učitelky :85::61: :61:

(správná opověď: Nic, prostě mu zbyly nějaký barvy ... :5: :61:)
07.07.2017 - 23:33 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Buddha/2
tak s tím souhlasím, působí to drsně. Vylít 6 kelímků na plátno a udělat z toho takové veledílo.

Docela bych byl překvapený, kdybych takový obraz stvořil a někde vystavoval, přišla by se na něj podívat nějaká škola a učitelka by řekla centrální otázku

Děti, co chtěl malíř říci tímto obrazem? :61:
07.07.2017 - 21:53 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Alffie
Objevil jsem techniku, kterou může použít i výtvarný neandrtálec (já např. :4:). Řekl bych , že poměr výsledek/námaha je prostě bezkonkurenční :75:. Tak kdybys zanevřel na stojan a zbyly Ti barvy, můžeš zkusit :5:

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
07.07.2017 - 18:37 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Sosna zvlčelý
Taky věřím, že to půjde, zkusím a uvidím. Třeba sem pak hodím nové téma, kde bude porovnání kresby v roce 2009 a nyní :3:
07.07.2017 - 14:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Alffie
Hele, i kdyby to nešlo, tak se mi líbí to nadšení, co z Tebe čiší. Prostě i kdyby to nešlo, tak ten pokus za to stál, že? :3:
Ale vono to půjde. Pro radost. :15:
07.07.2017 - 14:52 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » .
Tak to zkusím, včera jsem si vyzvedl malířský stojan a zrovna od včerejška měli v Lidlu malířské potřeby, takže nakoupeno a může se začít tvořit. :3:
06.07.2017 - 13:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jů, moc pěkné kresby :15:

Vesměs všechno, co jsem měla na srdci tu už nějak zaznělo, takže zopakuju asi jen to, že by určitě stálo za to se k tomu vrátit, aspoň na zkoušku :1: Fandím Ti :17:
06.07.2017 - 13:00 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Koczka.obyczajna
Teda, nečekal jsem, takovou pozitivní kritiku, děkuji.

http://jirikubjak.cz/muzeme-byt-kym…

1.) možná i ano, takhle jsem to nezkoumal, že bych tam předal rysy mého obličeje do úst.

Je pravda, že tomu je osm let, naposledy jsem kreslil tu sestřenku v brankářské výstroji. Chytala v hokeji za vsetínské sfinx.

Jak psal Sosna, asi to zkusím oprášit. :1:
06.07.2017 - 12:45 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Sosna zvlčelý
Děkuji Sosno za příspěvek, tvoje slova mě začínají inspirovat. Malířský stojan je u rodičů na chalupě, kreslířské potřeby ve sklepě.

Tvůj příspěvek má hloubku, i ten příklad s těmi jablky je přesný. Je pravda, že naposledy jsem chtěl malovat přítelkyni, před rokem. Udělal jsem obrys siluety a od té doby na to nesáhl, ani netuším, jestli nebyl čas či proč, ale nyní opravdu přemýšlím, že ty kreslířské potřeby a barvy vytáhnu ze sklepa a opráším. :3:
06.07.2017 - 10:13 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Alffie
Hele, nevím, jestli to tak funguje všem, ale možná by bylo zajímavé to znovu zkusit. Někdy člověk udělá významné pokroky právě tehdy, když to dlouhou dobu nedělá.
Já třeba tvořivý nejsem, ale porovnávám to právě s astrologií. Začal jsem s tím v 16 letech a pral do sebe informace. Asi jsem se zahltil a mozek to neuměl zpracovat, takže jsem už za dva roky začal přešlapovat na místě. Sice jsem stále vstřebával informace, ale neuměl jsem je propojit. Nechápal jsem souvislosti, stagnace. A pak jsem minimálně rok nespočítal žádný radix. A najednou po návratu k astrologii v 19 letech jsem zjistil, že to nějak samovolně dozrálo, že věci, které jsem dřív nedokázal aplikovat, si sedly.
V období cca 25-30 let jsem měl velkou pauzu, kdy jsem zkrátka měl jiné zájmy a aktivity (plynoucí však opět i ze zahlcení). To už jsem nepředpokládal, že se k astrologii ještě vrátím. A vida, opět ten samý efekt. I bez cvičení opět mnohé dozrálo. Nepochopitelné bylo náhle jasné.

Možná bys byl překvapen, co v Tobě za tu dobu dozrálo. První pokusy přestát, než zase získáš lehkost ruky a pevnou linku, ono to nejde zas úplně samo, jak jsem psal výše, ale pak kdo ví, nad čím vším bys sám zůstal v úžasu. Člověk totiž zraje někdy i tím, že to odloží k ledu. Zimní jablka taky potřebují dozrát ve sklepě.
Ale musí to člověk dělat pro sebe. Dokud ho to baví, dokud ho to povznáší. A bude-li jeho radost z tvorby vyzařovat i do okolí nejen z něho, ale i z jeho výtvorů, pak to má ten společenský přesah. Pak se tím dá třeba i živit. Ale smysl to má i (hlavně) tehdy, když z toho má člověk radost sám. Když to dělá pro radost.

Takže kde máš kreslířské potřeby? A kde plátno, paletu a barvy? :3: :29:
06.07.2017 - 08:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Alffie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mohu-li tedy podrobnější kritiku (paráda, kdy se k tomu člověk beztrestně dostane). Poruším svou tradici a vypíchnu jen pozitiva, protože mě zaujaly.

1) Mám pocit, jako by z těch tváří hokejistů (i z 2 bab) vystupovaly rysy tvého obličeje. Takový zvláštní look, co jde z tvé fotky. Buď oči nebo ústa. Skoro bych tipla, že ústa. Něco jako geny mezi sourozenci.

2) Detaily! Ty dresy, precizně matematický smysl pro detail. Hmmm.

3) Ty ženy jsou tak vyzývavé, jde z nich erotika, náboj, skvělá energie. Prostě živý obraz, trochu jako komix. Člověk čeká, kdy pohne hlavou, mrkne ...

Talent ti tedy IMHO rozhodně nechybí. Za obzvlášť pozoruhodné vnímám tu živost v aktech, ta mě dostala.

Jasně že to stále umíš. Moje sestra začala po 15 letech opět malovat. Od šestého obrázku se na to dalo koukat a od desátého už se jí křišťál na obraze třpytil, voda tekla a do jablka by člověk z fleku kousnul. Je starší, sebrala mi všechny umělecké geny. Život ale vtisknout neumí, kreslí (maluje) mrtvé xichty.
06.07.2017 - 01:04 | Filtr
(Býk) player
Akty lepší , jak ti playeři. I když jeden ten hráč se mi tzaky líbil...jojo , taky jsem kreslil hokejisty , ale jen asi do patnácti , kdy jsem zjistil , že to neumim. TAkže k aktům jsem se ani nedostal. Rembrandt ani Rubens ze mě nebude. A vlastně ain Pacasso.
05.07.2017 - 21:11 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Koczka.obyczajna
Třeba se k tomu kreslení někdy vrátím. Zvířátka, hokejisti, slečny... no co bych maloval nyní? Možná nějaké nové téma. Netuším. Netuším, jestli to vůbec ještě dneska umím. Kresby jsou staré skoro 10 let.

Je to ale zvláštní. V dětství a v období dospívání - malování. Člověk by řekl, jak se projevuje ta pravá mozková hemisféra, která je intuitivnější a vnímavější.

Nyní astrologie, numerologie, konzultace, rozbory, horoskopy - což jsou zase prvky přes levou mozkovou hefisféru. Počítání, logika atd. :1:
05.07.2017 - 20:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty baby jsou děsně sexy :15:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »