Planety v exilu a padu


08.06.2017 - 16:16
(Ryby) .Serena
Planety v exilu a padu
Ahoj, dobry den,
sleduju mistni stranku dlouho, takze je mi ted i lito ze muj prvni prispevek je takova nudna otazka, ale momentalne me to vazne zajima. Setkala jsem se s nazorem, ze planeta v exilu nebo zniceni (padu) se projevuje jako skudce.I v pripade, ze jinak je to dobrodej. Co si o tom myslite, pirpadne mate nejake zkusenosti s timto pusobenim planet v exilu? Dalsi otazka, ktera me k tematu napadla je, kdyz je planeta v domicilu (nebo povyseni) chova se potom jako dobrodej, i kdyz jinak je skudce?? Priklad, divala jsem se ted na horoskop jedne zname zpevacky a u toho jsem si uvedomila,kolik znamych umelcu ma Venusi ve Stiru, hlavne zpevaku. Pritom Venuse je ve Stiru v exilu, takze by mela byt slaba. I co tak znam horoskopy mych znamych,tak hodne z tech s timto postavenim se nejakym zpusobem venuje umeni. Ma otazka je, cim je to zpusobene, nebo je to jen moje domnenka? Jsem v astrologii takovy vecny zacatecnik, takze mozna ano, ale budu rada za nejake vysvetleni. Omlouvam se pokud to je uplne hloupy dotaz:D Predem dekuji za nazory.

Řazení:
09.06.2017 - 15:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj, z vl zkušenosti, nejen planety v povýšení, dom nebo pád a domech ale taky aspekt na jiné planety v povýšení, dom. nebo pádu a domu.

mars povýšen v kozorohu, 1 dům - kvadrát na saturn v povýšení ve vahách na konci 8. domu.

mars u asc, ale saturn je vládcem asc.

a ted, kdo bude tahat za kratší konec a kdo naopak mít navrch :20:


k venuši - mám ve štíru, mám ji u MC a zpívám jak trubka :1:

z mého pohledu není slabá, je tam velmi silná, jen její pudová část - temné vášně - ji odvádějí od původní ryzí býčí podstaty.
09.06.2017 - 14:43 | Filtr
(Ryby) .Serena
Vsem velky dik za prispevky, pomohlo :30: Mam ted o cem uvazovat :1:
09.06.2017 - 06:22 | Filtr
(Lev) Orfanikus » Sosna zvlčelý
Povýšení planety by se mělo posuzovat i v souvislosti,jestli je planeta v sektě,
nebo mimo sektu.
Obyčejně,když je pla.mimo sec. a v povýšení,tak se dotyčný v oblasti,na kterou má pl. vliv jeví jako "přefouklý",ale přesto hodně věcí mu v té oblasti vychází ( záleží i od jiných okolností v hor.),okolí pak ale tuto jeho prosperitu akceptuje jen s výhradou.
Samozřejmě záleží,jaký druh lidi to okolí tvoří.
Těch proměnných je v horoskopu moře.
09.06.2017 - 02:31 | Filtr
(Rak) Loreena Mckennitt » Martin_B_D
,,Dúfam že mi teraz začnú písať všetci ľudia, čo majú spomenuté postavenia planét, že to tak nie je :)."


ale figu, martin, jasne, ze je :4: :15: bohuzial, to, co spominas s tym marsom - hej, to je problem.. teraz vravim za seba :4: nastastie, v dalsich prikladoch sa nespoznavam :4: ale co mam napozorovane, tak to sedi tiez :15:


:1: :17:
08.06.2017 - 21:40 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mám Venuši ve Štíru a zpívám velmi rád. Ale nejprve se rozhlédnu, jestli někdo není v okolí. :4:

Planeta v exilu nemusí nutně znamenat škůdce jako takového, protíchůdnosti povahy planety a znamení se dá někdy využít. Třeba tím, že člověk nemá všechno hned a snadno, tak zná lépe cenu dřiny. A dokáže lépe chápet lidi, kteří se musí v dané oblasti také prokousávat přes potíže. Ale potřebuje k tomu i nějakou podporu stran dobrých aspektů k dané plantě, v tomto směru lze "odlišnost" přetavit v úspěchy.

Právě tak se může stát, že někdo "zneužívá" svoji planetu v povýšení, kde mu jde mnohé snadno a dává to ostatním okázale najevo. Tím si může mnohé lidi znepřátelit, dojde k nedorozuměním a třeba i k pádu z dobrých pozic, když taková planeta přijímá jen disharmonické aspekty.
08.06.2017 - 21:35 | Filtr
(Lev) Orfanikus » Martin_B_D
No jo,ale tady jen tak třeba deset lidí ví,jaké podmínky musí planeta splňovat,aby
šlo o ní říct,že je v sektě,že se proto bude projevovat v souladu s vlastní přirozeností.
08.06.2017 - 19:23 | Filtr
(Váhy) Uzsomtudlho » Martin_B_D
Praveze aj je. Problem, ktory clovek pocituje je skor v tom, ze planeta vo svojom znameni pracuje akoby sama o sebe.

Nie je asi vyberava na podnety. Zato v pade je to akoby obmedzene na tu danu podmienku.

Vysvetlim: ja mars vahy 8. dom. Nemotivovany a trochu apaticky sposob zivota. Uplne sa mi vsak obrati temperament pri partnerke, alebo ked robim nieco, co mam rad. Ani nemam pocit, ze sa to bije. Len to znamenie skutocne tvaruje moznosti, kedy sa planeta prejavi. Rovnako slnko vo vahach je dost podmienecne na rozdiel od leva. Len slnko a mars su odlisna cast osobnosti.

Mars v 8. dome. 8. domu vladne mars, takze asi sa ale aj tato trochu udusena energia bude prejavovat tam, kde je asi aj najlepsie vyuzita. :63:
08.06.2017 - 18:24 | Filtr
(Rak) Martin_B_D
Vo všeobecnosti je väčšinou planéta v exile, alebo páde problém a ďalej sú tu dve veci, sila planéty, teda či má silu sa prejaviť a jej kvalita, či sa prejaví v dobrom, alebo v zlom, zjednodušene povedané. O sile planéty viac hovorí postavenie v domoch a v blízkosti osí, ale o kvalite viac rozhoduje postavenie v znamení, ale hlavne sekta, takže či ide o denné, alebo nočné zrodenie. Takže niekto môže mať napríklad Merkúra na ASC, čo je silné postavenie, takže sa bude prejavovať silne napríklad urozprávanosťou, ale keďže je v exile tak to čo ten človek hovorí, môže byť nezrozumiteľné, iracionálne, chaotické, to je kvalita. Potom napríklad môže byť kvalitná planéta, napríklad Merkúr v Blížencoch, ale keď je napríklad v 8. dome, tak môže mať problém sa prejaviť.
Napríklad Gauquelin skúmal len postavenie vzhľadom na osi, ale neskúmal domocil, povýšenie, exil a pád, tak mu vyšlo, že športovci majú často Mars v kulminácii, blízko hlavných osí.
Problém planéty v exile, alebo v páde je v tom, že je v prostredí, ktoré tej planéte nie je vlastné, tak napríklad Mars v Rakovi, ohnivá a bojovná planéta v materskom, emocionálnom znamení, taký človek potom môže nasmerovať svoj hnev do vnútra a ochorieť z toho, alebo Merkúr v Rybách, racionálna planéta v iracionálnom znamení, k tomu som sa už vyjadril, alebo zasa Venuša v Panne, citová planéta v racionálnom znamení, takže ten človek môže racionalizovať city. Tá planéta má problém sa prejaviť podľa svojej prirodzenosti. Dúfam že mi teraz začnú písať všetci ľudia, čo majú spomenuté postavenia planét, že to tak nie je :).


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »