Keď sa astrologická "predpoveď" nenapĺňa...


26.05.2017 - 02:34
(Lev) Domi_Leo
Keď sa astrologická "predpoveď" nenapĺňa...
Ahojte, neviem ako to inak nazvať. Ide o to, že sa u mňa akosi neplní to, čo mi bolo dané "do (astrologického) vienka". :25:
Napr. 1.) mám bod šťastia v 3.dome (a v znamení Kozorožca) --> ,,V tomto případě přinese člověku největší naplnění radost z komunikace ve vztazích. Tento člověk dychtí po tom, aby mu druzí rozuměli."
(zdroj: http://www.romanhynek.cz/astrologie…)
[Viem, že o bode šťastia a duchovnom bode sa už hovorilo v starších témach tu na stránke.]

Ono je to pravda, že chcem aby mi druhí rozumeli, ale problém je v tom, že sa tak stále ani po rokoch nedeje. Niekedy si pripadám ako z inej planéty...buď ma ľudia nechápu (inak si vyložia to čo poviem), alebo sa mi postavia na odpor. Raz som na základnej škole, (na hodine geografie) niečo predpovedala, a celá trieda ešte aj s učiteľkou sa mi postavili na odpor ("že to čo tvrdím nie je pravda"). Po rokoch sa ešte viac zvýraznil ten fakt, ktorý som vtedy (pred)povedala. (A stále trvá)... Toto by mal byť môj "bod šťastia", ale nie je... Ako sa tam ďalej píše: "Velkou radost pak zakusí jen proto, že je s lidmi. Děje se tak, neboť jim má co důležitého říci." <-- Stretala a stretávam sa stále s nepochopením, a tak sa pomaly separujem od ľudí, radšej mám samotu. Aby som to zhrnula - nesnažím sa druhým vnucovať svoje myšlienky, ale tiež cítim frustráciu, že mám niekedy toho tak veľa povedať (odovzdať) a nemám komu. Alebo mám len chuť zdieľať nejakú myšlienku a nie je nik kto by o to stál... :24: Už od detstva mám v sebe také to, že chcem za život napísať aspoň 1 knihu (o živote, na to na čo som prišla - proste odovzdať to svoje /"múdrosť"/ skúsenosť ďalej. Mám pocit, že by si moju knihu nik nekúpil, nik by ju nevedel oceniť. Vyznie to čudne ale vidím to každý deň. Napr. ja niečo napíšem na sociálnej sieti alebo na blogu, a mám za to minimum lajkov, nepochopenie a ľudí, ktorí mi silne odporujú (nejde mi o lajky ale snažím sa vysvetliť princíp), alebo napíšem niečo na blogu, naozaj hodnotný článok ktorý niečo dáva do života a žiadna odozva... a na iné články ktoré píšu iní o denných somarinách - tak tam veľa ľudí dá spätnú väzbu v podobe komentára. Hovorím si, že možno neskôr sa to zlepší, ale kedy? :43:

2.) 10. dom v znamení Leva (Slnko v 10.dome) - Raz mi niekto písal, že toto postavenie značí slávu. (A pýtal sa ma či som slávna :61: ) Že Slnko (Lev) na seba upútava pozornosť. A niekedy naozaj mám čudný pocit, že sa ľudia na mňa dívajú viac, ale bohužiaľ, deje sa tak prostredníctvom trapasov. Čiže strhávam pozornosť v tom negatívnom zmysle. (Alebo svojou postavou ? :8: ) Dosť mi to vadí, veľakrát mám chuť byť šedou myškou (byť v kúte, nevidená aby sa mi neposmievali, aby som neniesla zodpovednosť ak niečo pokazím), a už som bola v živote nazvaná "šedou eminenciou". Ono, áno, mám organizačné schopnosti ale ťažko znášam trapasy. Ako sa píše v tom 10. dome: ,,Člověku nesmírně záleží na tom, aby si ho ostatní vážili."
PS.: A tiež mám duchovný bod v Levovi v 10.dome

Moja otázka znie: ako môžem odovzdávať ďalej ľuďom to svoje a komunikovať s ostatnými keď nikto o to nestojí? A je mi súdené byť slávnou na základe toho 10. domu v Levovi? Naozaj by ma to zaujímalo. Možno na to nik nebude vedieť dať odpoveď. Možno sa z vášho hľadiska pýtam somariny, no aj tak to skúsim. A vopred ďakujem za prípadné odpovede. :74:

Řazení:
10.06.2017 - 03:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele RainMan22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano se to naplňuje, ale Vy nevíte co chcete. To je zásadní problém. Až to budete vědět, tak se vše výrazně zlepší. Ponaučení hledejte v tajemství u ASC a DSC, které označují Váš problém. Ti ostatní si totiž myslí, že si s nimi hrajete. Oni necítí zájem. Zájem se projevuje činy a správnými slovy. Již brzy se vše srovná. :13:
28.05.2017 - 23:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Roseanne
tak přesně tak se pozná profesionál
28.05.2017 - 22:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Bod štěstí...

Já bych se nejprve pozastavil nad tím, že je to "bod". A někteří astrologové s body pracují jako s pasivními prvky horoskopu (já vlastně se k této verzi také přikláním), které se samy o sobě nemají možnost projevit, pokud nejsou aktivovány něčím dalším, ideálně konjunkcí (někdy i jiným aspektem) se světly (Slunnce, Luna), osami horoskopu (AC, MC, DC, IC), nebo alespoň nějakou planetou (ideálně když je vládcem AC). Orbis v tomto případě se uvažuje užší, například se světly, AC a MC max do 4°, jinak do 2°. Když k této aktivaci nedochází, je zkrátka takový bod považován za nevýznamný. Ovšem ani v tom případě netřeba naříkat, protože jsou zde planety, jež možno považovat za blahodárné, a ty jsou oproti bodu štěstí aktivní stále (tedy v kontextu povahy dané radixem, planety pod obzorem až tak aktivní nebudou).
Dále mi přijde podivné hodnotit bod štěstí podle umístění v domech a nepřihlížet k jeho umístění ve znameních. To je právě to vytrhování z kontextu. A velmi hezky je to popsáno zde na najdise touto poučkou:
Planety (pro nás bod štěstí) ukazují, co se děje;
Znamení ukazují, jak se to děje;
Domy ukazují, kde se to děje.
Pakliže znamení Kozoroha ukazuje, JAK bod štěstí působí, je patrné, že k dozažení úspěchu musí být vyvinuto velké úsilí, rozhodně větší, než u druhých. A to i v oblasti komunikace (3. dm). Zkrátka bez překonání překážek se úspěch nedostaví. A předesílám, že znamení Kozoroha představuje stáří, takže úspěch a uznání sice přichází, ale vždy později. Volba, zda to radši vzdát a překážky nezdolávat, nebo se naopak o to více snažit a za tím úspěchem, který tam někde skutečně je, se vyškrábat, to už je na nositeli radixu. Rozhodování je dáno nám, nikoli planetám.

Jinak k té komunikaci a nepochopení zřejmě přispívá výraznou měrou retrográdní Merkur (spálený Sluncem) v opozici na Saturn (planeta, jež vládne Kozorohu a je tudíž i dispozitorem bodu štěstí, ale to je informace na okraj). Zde je asi nutno si připustit, že vyjadřovací prostředky nejsou druhým srozumitelné. A co víc, v takovém případě může dojít k osočování, bodání slovem, hádkám, ranám pod pás a sporům, které často po chvíli nemají s tématem, kde spor vzniknul, nic společného, protože po chvíli nejde o to, kdo má pravdu, nejde o dohodu, ale o pocit vítěztví (Mars v Blížencích v 8. domu).

No a teď to hlavní: Astrologie tu není od toho, aby za nás něco vyřešila. Ona nám může umožnit se lépe poznat a najít někdy nějaké příčiny, ale poučení a učinění opatření je na nás. Když se poučíme, uděláme ze svých slabin výhodu a jednou pro vždy nad nimi vyzrajeme. A když ne, tak s nimi budeme neustále konfrontováni. Takže někdy možná stojí za to naučit se třeba nevyletět, když nás druzí nechápou, ale zkusit věc popsat jinak (srozumitelně jim). I za cenu potlačení ctižádostivosti. Někdo se nechytí, ale tu a tam někdo ano. A někdo třeba ocení i tu snahu. A jiní stejně nepochopí nikdy. Ale v tom už se člověk taky časem naučí chodit. Někdy stačí, když tě chápe byť jen jeden jediný člověk, pokud právě na něm Ti nejvíce záleží. I on někdy dodá energii, aby člověk pokračoval a nevzdával se. A šel dál v souladu s povahou znamení Kozoroha (kruh se uzavře a jedeme dál).
28.05.2017 - 22:48 | Filtr
(Ryby) Roseanne » Bosch
Tohle vím taky ...
28.05.2017 - 21:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Moja otázka znie: ako môžem odovzdávať ďalej ľuďom to svoje a komunikovať s ostatnými keď nikto o to nestojí? A je mi súdené byť slávnou na základe toho 10. domu v Levovi?

Ano.
Ale představ si že stojíš s tvými předpoklady ve frontě s dalšími kteří mají mnozí z nich ještě lepší konstelace být slavní a odevzdávat to své poznání.
Prostě konkurence..
Takže se musíš i tak snažit být z nich ten nejlepší. Jinak ostávaš na chvoste.
28.05.2017 - 21:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Roseanne
profesionál je ten kdo pracuje za peníze
je to od slova profese což znamená že to má jako zaměstnání
takovou činnost může provádět na plný či vedlejší úvazek
28.05.2017 - 19:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Roseanne
Tím pojmem profesionál jsem myslela někoho, kdo astrologii rozumí a udělá nějakou syntézu (oproti strojovému výkladu např. zde na najdise). Nikoho konkrétního doporučovat nebudu, neboť platí, že kdo hledá, ten najde :3:
27.05.2017 - 19:27 | Filtr
(Ryby) Roseanne » Mici Angóra
Podle čeho poznat opravdového profesionála ??? :25:
27.05.2017 - 00:36 | Filtr
(Štír) kerol
Bod šťastia by som brala s rezervou, použitá literatúra je Karmická astrologie - Radost a Bod štěstí, Martin Schulman. Schulmanovi málokto rozumie, luxusne sa zamotáva vo vlastných myšlienkach. Chcela by som raz brať rovnakú drogu ako on :4:.

Čo sa týka 10. domu, má dosť významov. Je to o tom, ako ťa ľudia vidia a ako chceš byť videná. Čokoľvek (okrem vzhľadu, ten sa týka viac ascendentu), čo si dosadíš namiesto troch bodiek do vety: \"Ona je ...\". Takže v 10. dome možeš byť rovnako \"divná\" ako \"slávna\". So Slnkom v 10. dome može byť ako \"slávny\" alebo \"silná osobnosť\" vnímaný aj jeden z rodičov, no a my sa ho potom snažíme \"prerásť\", snažíme sa dostať z jeho tieňa - preto chceme, aby nás okolie vnímalo ako niekoho doležitého. S tvojím Saturnom v opozícii máš stále pocit nedostatočnosti. Može vychádzať z detstva, ale može to byť i tvoj vlastný tlak na dokonalosť, vnútorná pochybnosť, či s tvojou osobnosťou dokážeš zapadať do spoločnosti. So Slnkom v 10. dome chceš sebepotvrdenie. Chceš uznanie, že tvoje sebevyjadrenie je uznané okolím ako dobré, a že to, čo vytváraš, je hodnotné. Chceš potlesk za to, kto si. Takže cestou tvojho života je tvorba, budovanie svojej osobnosti, seberozvíjanie. Ak to pojmeš správne, ostatní to ocenia. Nebude to hneď a nebude to zadarmo, ale je to niečo, čo prirodzene máš v sebe. Okrem toho máš v sebe obrovskú túžbu po sebehodnote a po istote a strach, že tú sebehodnotu nemáš - to je moment, keď sa sťahuješ do seba.
Si sama? Netrestaj sa za neúspech, ale využi čas pre seba. Samota može byť motorom tvorivosti.
Odporujú ti ľudia? Vcíť sa do nich a uč sa argumentovať. Možu ťa v mnohom inšpirovať. Zmier sa s tým, že sa nikdy nezavďačíš všetkým. Ak oslovíš správnu skupinu ľudí, oni sa budú učiť od teba, ty sa budeš učiť od nich. Uč sa od najlepších a zároveň rešpektuj svoju originalitu.
Možno sú tvoje myšlienky správne, len chcú lepšiu formu... Daj svojim myšlienkam pevný základ a na tom základe ich rozvíjaj.
Čím viac tlačíš na pílu, tým viac sa zadiera - niekedy je fajn len nechať plynúť intuíciu, proste len byť.

A nebuď na seba taký pes, nemáš predsa v živote LEN trapasy. Drobné úspechy sú rovnako doležité ako drobné trapasy. A hlavne, ostatní majú trapasy tiež :13:

Toto nie je výklad horoskopu, len pár poznámok k nemu. Slobodná voľa človeka nemusí rešpektovat žiadne obrázky a čiarky v horoskope :3:.
26.05.2017 - 11:17 | Filtr
(Beran) Laryta
Ja mam taky Slunce v 10 dome akorat tam mam samy kvadratury,takze asi taky zadna slava :D jinak Merkur v 10 dome taky.
No takhle pokud se sebou nejsi spokojena,tak se s tim vzdycky da neco delat. Ja uz od skoly mam vadu reci a byla jsem hodne tlusta ,ve skole se mi smaly. Ale postupem let jsem si zacla uvedomovat,ze me ostatni lidi muzou bejt ukradeny.No a ted po porodu mam taky kilca navic povysly bricho,ale me to nevadi,rada jim. Ale to je o tom ziskat si aspom trosku sebeduvery. Mozna to z tebe tak trosku vyzaruje a ostatni si zim padem mysli,ze na tebe muzou..Nenech se a bud silna.!!!

Je to jenom na tobe!!
26.05.2017 - 11:12 | Filtr
(Střelec) tiferett
Máš v horoskope výrazném Neptúnske aspekty_ SLnko, Merkur v opozícii na Neptun, Neptún trigon Jupiter , čo naznačuje tvoju veľmi silnú citlivosť, senzitizivu, vnímavosť, ale aj plachosť....omnoho väčšiu ako senzitivita iných ľudí - a preto aj svet a život vnímaš celkom inak ako väčšina ľudí. Preto sa cítiš nepochopená a je samozrejme, že po pochopení túžiť, lebo pochopiť, do hĺbky pochopiť niekoho, je predpokladom skutočnej, hlbokej lásky. Vlastne túžiť byť milovaná.
Bod šťastia v 3.dome v Kozorožcovi môže znamenať aj to, že sa cítiš šťastná, keď v samote premýšľaš.
10.dom v Levovi a Slnko v 10.dome môže znamenať aj to, že svojou prácou máš priniesť ľuďom lásku a Radosť = SLNKO.
Prijmi vnútorne fakt, že zrejme celý život nebudeš väčšinou ľudí nepochopená, lebo ľudia nemajú tvoj stupeň a tvoj spôsob vnímavosti ako máš ty. Môžeš len dúfať, že si nájdeš priateľa alebo partnera, ktorý bude podobný ako ty. A s ním alebo s ňou si porozumieš.
26.05.2017 - 09:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Asi jen stručně: je nutné nevytrhávat jednotlivé konstelace z kontextu celého horoskopu (např. Slunce v 10. sice ano, ale dost významná bude ta opozice na Saturna do 4. domu). Jinak Slunce v 10. často znamená, že člověk po slávě touží, ale ne vždy se slavným stane. Doporučuju nechat si zpracovat horoskop od profesionála, to Ti napoví víc. :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »