Lilith a zdravá obeť


18.05.2017 - 11:58
(Rak) Saly
Lilith a zdravá obeť
Vie niekto vysvetliť, čo znamená "zdravá obeť" a prečo vlastne, ako je to uvedené pri charakteristike Lilith (čiernej luny)v Baranovi?


"Minulé životy: nejde o karmické vyrovnání, jde o vědomé rozhodnutí přijmout toto postavení Lilith ve smyslu zdravé oběti"

Řazení:
24.05.2017 - 12:16 | Filtr
(Rak) Saly » Iteza
Ešte mi napadlo k tomu: "nehledejte radost"

Podľa psychosomatiky, kto nehľadá radosť, ten môže ochorieť na cukrovku, takže neviem ako z tohto paradoxu von, lebo mám nábeh na diabetes II stupňa.
24.05.2017 - 11:16 | Filtr
(Rak) Saly » Iteza
Ďakujem!

Táto veta ma najviac oslovila:

"Pokud máte před sebou víc překážek nebo odporu, může to být signál, že tohle ta cesta není."

S týmto ladí moje vnútro no niekedy cítim tlak z okolia k tomu, aby som robila len preto, aby som zarábala bez ohľadu na to, či mi je to príjemné, alebo nepríjemné, či cítim odpor alebo necítim. Sú názory aj také, že čím viac prekážok, tým je to lepšie, lebo prekážky sú na to, aby sa prekonávali a nemáme cítiť odpor k ničomu, ale všetko prijímať bez odporu. V tom cítim rozpor a paradox, výčitky, pocity viny, úzkosť...
20.05.2017 - 16:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A možná, že to je taky ještě všechno úplně jinak. Berte Berana jako protipól Vah - zatímco Váhy se snaží vyvažovat, najít nějaký ideál, zjistit, jak nejlépe moci dělat věci, s tím, že na onen "ideál" se docela dobře možná může čekat celý život, tak Beran tohle vůbec neřeší. Neřešte nějaké vaše poslání, nehledejte to, co je "ono", nehledejte radost, zkuste to jinak. Beran jedná. Je akční. Dá se říci, že hledá a nachází za běhu. Nedělá si plány, jak to všechno udělá, nevytyčí si nějaké vzletné ideály, kterých se pak snaží dosáhnout. Lilith v Beranu by vás měla naučit, že je důležité, abyste jednala, byla v pohybu, ne kvůli něčemu, ale kvůli pohybu samotnému, kvůli akci, kvůli tomu, že to generuje energii, rozsvěcí oheň ve vás. Je omyl se domnívat, že naše konání musí být smysluplné, určitě ne v té klasické intelektuální rovině. Může to být ve skutečnosti velmi primitivní, respektive jednoduché, instinktivní, nemusíte o ničem složitě přemýšlet, prostě jdete a konáte. Pokud máte před sebou víc překážek nebo odporu, může to být signál, že tohle ta cesta není. Pokud vám to vrací energii a dostává vás to do určité, dalo by se říci až bytostné, fyzické euforie (pokud jste sportovec, můžete to občas prožít v nějakých vypjatějších stavech, kdy vám endorfiny prostě jedou jako tryskáč...), pak super a držte se toho. Shrnuto - zjednodušte si život, Lilith vám v tom může hodně napomoci.
19.05.2017 - 17:33 | Filtr
(Rak) Saly » Iteza
ďakujem a rady :74:

Som k mame určitým spôsobom pripútaná a cítim záväzok voči nej, byť jej nápomocná, k dispozícii, keby potrebovala, veľkú zodpovednosť ... neviem či je toto tá "zdravá obeť" alebo nie no tak to cítim.

Skúšala som rôzne metódy no nepodarilo sa mi zatiaľ prísť na to (nevynorilo sa mi), čo je mojim poslaním, ako sa môžem čo najlepšie sebarealizovať, lebo na všetko sa cítim nie dosť schopná, neistá sama sebou, nech robím čo robím. Viem, že môžem čokoľvek no kým nemám pocit, že je to ONO, že toto naozaj chcem, tak sa nepohnem.

Kto nevie čo chce, ten zrejme k sebe pritiahne ľudí, čo ho budú tlačiť do vecí, ktoré nechce. Viem však, som presvedčená o tom, že ak by som sa pre niečo rozhodla, tak si za tým pôjdem a nikto ma nezastaví. Najťažšie však pre mňa je zistiť, čo by som naozaj chcela, čomu by som chcela venovať energiu, čas, čo by mi robilo radosť a zároveň by ma to aj uživilo. Nemám potrebu robiť čokoľvek, len aby som zarábala a necítila vnútorné naplnenie, zmysel tej práce. Najradšej by som bola na voľnej nohe, no ako a čo by som robila, to neviem. Keby som vedela, našla by som isto aj odvahu pustiť sa do toho a možno aj tá baranská aktivita a sila by sa prebudila. Zatiaľ je to taký začarovaný kruh.
19.05.2017 - 17:15 | Filtr
(Rak) Saly » Buddha/2
autora žiaľ nepoznám :37:
18.05.2017 - 15:08 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Já bych zkusil autora :5:
18.05.2017 - 14:36 | Filtr
(Rak) Saly » Iteza
Ak si odmyslím karmu a minulé životy je zvláštne ako sedí tá charakteristika Lilith na mňa. Stále hľadám uplatnenie, realizáciu a pripadám si neschopná nájsť cieľ, smerovanie ... je to taký pocit bezradnosti, akoby ma niečo blokovalo a nedovolilo presadzovať sa vo svete, nájsť sa v niečom ... keď som našla o Lilith v Baranovi aj iné info ako je tu na najdise, tak som sa v tom našla. Len tým, že mi chýba baranská energia neviem si nájsť miesto v tomto živote ..jediné čo sa mi ponúka je prijať nejakú obeť a robiť to, čo chcú druhí, lebo ja neviem čo by som chcela, len viem, čo by som nechcela. Darmo sa snažím vybrať si niečo čo by som chcela a čo by ma napĺňalo vnútorne, no nedarí sa mi. Uťahujem sa do seba a ticho trpím všetkými obmedzeniami a slabosťami, ktoré v sebe cítim....

"Člověk na nějaké úrovni postrádá beranskou energii, bez níž totiž nelze život normálně a zdravě žít. Je třeba velké trpělivosti k vyléčení tohoto zranění spojeného a archetypální energií berana"
18.05.2017 - 14:34 | Filtr
(Střelec) tiferett » Iteza
:15:
Perfektne napísané...
Skrátka Lilit v Baranovi v sebe obsahuje "mantinely" Barana - buď prudká arogantná agresívna bojovnosť, často s nádychom hrubosti a vulgárnosti a na druhej strane sa po prvých prekážkach dokáže totálne stiahnuť, umlčať sám seba a dlho vyčkávať, kým druhá strana vyjde v ústrety....
Mám veľa známych s Lilit v Baranovi, sú to v podstate "bojovníci Svetla", prudkí, nebpjácni, ale pri prvej prekážke sa na dlhý čas stiahnu, akoby celkom vydesení z nezdaru....
18.05.2017 - 14:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zapomeňte na karmu, na minulé životy, oběti a na nějaké pofidérní definice, tohle mi přijde jako něco, co je hodně mino mísu. Já osobně vnímám Lilith v Beranu jako něco, co tu je odjakživa, jakýsi prazáklad, ze kterého můžeme čerpat, ale na který rádi zároveň taky tak trochu zapomínáme, zejména proto, že ona se tu dost často (ale nikoliv vždy) projevuje trochu necivilizovaně, prudce, živelně, neučesaně. Je to jednání bez důvodu, které může mít mnoho podob, od nevědomého prudkého bojování proti všemu a proti všem, až po prosté zenové konání tam, kde to má smysl, tj. zejména údery holí, aby se žákům "rozsvítilo". Zkrátka konání, které by nemělo být ničím ani nikým potlačováno. Což ale většinou tak bývá. Mnoho lidí s Lilith v Beranu mělo určité porodní komplikace, případě je jejich rodiče mohli "naprogramovat"k tomu, že v nich je obrovský strach ze života, z toho se projevit, ukázat se. Další ukazují světu jen svoji dobrou stránku a ty ostatní si schovávají...Cesta, jak pochopit a pojmout energii Lilith do sebe, je ale ukázat se se vším všudy, jaký jsem, celý. To znamená i občas hrát tu zlou roli, občas být ten bořitel a ničitel...Ale i průkopník, úplně základní beranský archetyp, není žádný milý pozorný hošík, který se ptá, jestli může...prostě jde a tu novou cestu vyšlape.
18.05.2017 - 15:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O tom to ale všechno je...nejdřív si v sobě je potřeba vyřešit ono falešné přesvědčení, že "nemůžu"...teprve po rozetnutí onoho uzlu můžete řešit, co dál. A věřte tomu, ono se vám to pak najednou samo automaticky vynoří.
Doporučoval bych nějakou rodinnou konstelaci nebo rituál, který zpřetrhá všechny nevědomé vazby, naladění a programy, které jsme přejali. Devět měsíců v břiše matky do sebe nasáváme všechno jako houba a nerozeznáváme, co z toho, co k nám přichází, je naše a co nikoliv. Takže pokud měla matka například pocit, že je těhotenstvím omezena a "nemůže" to, co dřív, samozřejmě to její děcko převezme (jen nebude vědět odkud se to vzalo). Zkuste si v nějaké hlubší meditaci, anebo jakkoliv jinak, pokud to nebude jen intelektuálně, pomyslně říci, že odevzdáváte všechno, co není vaše a vracíte to tam, kam patří, představte si v duchu scénu u ohně, kde sedíte s mamkou, a poděkujte jí a vraťte jí to, co jste nevědomky nesli.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »