Mirka


15.04.2017 - 13:33
(Rak) MiraS
Mirka
Ahoj, potřebovala bych poradit. Potřebuji se poměrně brzy vrátit do práce, ale přemýšlím jestli mám dítě svěřit do péče chůvy nebo se poohlížet po nějaké školce. Je to pro mě docela dost velké dilema, protože to bude poprvé, co bude malou hlídat někdo jiný a nevím jestli je lepší, když se jí bude věnovat jedna osoba nebo bude mezi dětmi.

Řazení:
02.07.2017 - 12:24 | Filtr
(Vodnář) procanaco
Ahoj,

jsem učitelka z MŠ. Často jsem odcházela ze zaměstnání kvůli druhé kolegyni (děti buď nezvládala - nebo na ně křičela). Když to ale "sedne" a je podobná a přiměřená "výchova" z obou stran, tak pak to může vypadat i tak přirozeně jako u vás doma v obýváku... Chce to zjistit více o konkrétní školce, třídě...zajít se tam podívat a "nasát atmosféru" :15: :74:
15.04.2017 - 23:28 | Filtr
(Beran) Háňa*
Od tří nebo čtyř let bych dala alespoň na dopoledne dítě do školky, i kdybych nemusela.
Čím dřív se seznámí se skutečností, že není středobod vesmíru a naučí se fungovat v kolektivu, zejména vrstevníků, tím líp pro něj.
Ve společnosti druhých lidí se bude pohybovat celý život, tak ať má průpravu a není proti ostatním v nevýhodě. To mu nějaká chůva, sebehodnější a sebeodbornější, nemůže nahradit.
Děti přehnaně opečovávané a izolované od všeho "zlého" potom zažívají o to víc překvapení a traumat, když přijdou mezi ostatní a najednou z nich nikdo nepadá na zadek.
Ale opravdu až od těch tří, čtyř let, dřív ne.

S dítětem do tří let bych byla doma, i kdyby čert na koze jezdil ... ale mezi děti bych s ním samozřejmě chodila. Nakonec, jak roste, samo o společnost vrstevníků začne stát.
Pokud je to skutečně životní nutnost, jít do práce, nedá se svítit, samozřejmě. Pak bych i u menšího volila raději ten dětský kolektiv, ale na nejkratší dobu, jak je to možné - tak malé dítě potřebuje především mámu.

Při tom všem rozhodování je samozřejmě na místě brát také v úvahu náturu dítěte. Sama jsem měla dítě od malička velmi družné, které bylo v dětském kolektivu nadšené, takže nebylo o čem se rozhodovat. Pokud je některé nesmělejší, neprůbojné, apod., určitě je potřeba mu ten kontakt s druhými dávkovat citlivěji - ale zase ne ho před ním izolovat.
15.04.2017 - 21:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě se víc osvědčila školka.Když jsem jednoho ze synů vozila na hlídání k chůvě,kvůli tomu,že jsem jezdila do školy,tak tam nebyl ve své kůži,tak jsme zkusili školku a pohoda. :1:
Praktikovala jsem to tak,že jsem děti vždycky dávala nejdřív těch pět dní v měsíci,aby přivykly a pak už jim to nepřišlo tak šokující,když jsem nastoupila zpět do práce. :1:
15.04.2017 - 19:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Klaret, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moje první reakce byl údiv, že se ve svých letech chceš vzdát toho nejhezčího a nejzákladnějšího, co ve vztahu dítě a matka může být. Maxima společného času na začátku života dítěte.

Pak mi došlo, že to nemám právo soudit. Nevím, co tě k tomu vede.

Ale ta rada takhle na dálku...to přece nejde. Nevíme kolik je dítěti, jakou má povahu - jak moc je závislé na domácím prostředí, nebo je spíš společenský tvoreček, kolik času mu budeš moct věnovat ty po práci a v závislosti na tom jestli je lepší aby mělo "náhradní matku" na skoro celý den, nebo jen dopolední školkový "dozor"...je tam spousta věcí, co hraje roli. Třeba i to, kolik bude stát chůva a jestli tě to nebude nutit pracovat denně mnohem dýl a tím sebe i dítě připravit o další společný čas.
Jestli dítě potřebuje mezi jiné děti, protože v nejbližším okolí dětskou společnost nemá, atd, atd.

Myslím, že tady radit je hodně kontraproduktivní.
15.04.2017 - 14:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Poohlídla bych se po školce a budeš-li mít štěstí a bude volno, tak bych tam dítě dala. Pokud by děcko po "inkubační době" ve školce nebylo šťastné, zkusila bych chůvu.

Moje děti školku zvládaly skvěle, chodily tam moc rády. Sousedovic dcera školku protrpěla.

Tvá situace mi nepřijde jako dilema, ale jako fajn možnost vyzkoušet, co bude pro dítě lepší.

Dobrá chůva má své výhody, jen bych se možná bála přílišné fixace mého dítěte na "náhradní matku". Školka je dobrá pro socializaci a zpestření života dítěte o dětskou společnost.

Školka pro dítě nejdřív od tří let. Pro mladší dítě bych zvolila chůvu.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »