EET- peklo pro malé živnostníky


24.03.2017 - 14:16
(Beran) Elizabeth Crevel
EET- peklo pro malé živnostníky
Zajímá mě váš názor ohledně elektronické evidenci tržeb...
co si o tom všem myslíte?
a ti co podnikáte, jak se vám s tím zachází?

Stránka: 2 1
Řazení:
29.03.2017 - 19:12 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Nikdo netvrdí, že se daně nemají platit (a věř nebo ne, většina lidí je platí, ať si Babiš myslí cokoliv). Tady je řeč o malých podnikatelích, pro které je to zbytečná zátěž, a na které má stát jiné páky, když je potřeba, ale holt je to moc pracné, lepší hodit do jednoho pytle jako zloděje všechny. Když už narážíš na ty zahraniční vzory, tak v civilizovaných zemích je evidence až od určitého obratu a tak to má být. A Babiš už to ví taky, jen zatím neví, kudy z té :71:, do které nás dostal, ven. :3:
29.03.2017 - 16:00 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
Nebude zavírat obchůdek. Pojede k moři užívat penze. a nebo si ho nechá otevřenej a pokladničku ji zavede ochotnej soused.

Je to paradox. Všichni jen nadávaj na stát. Chtěj silnej stát. Chtěj rovný silnice , chtěj druhý Německo. Ale - když maj platit daně , tak to je děsná hrůza...

Já se byl podívat na Ukrajině , kde se daně neplatěj ...fakt hustý 19.století - teda na venkově...

Takže já chci zdravej stát.
29.03.2017 - 08:38 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Dr.Voštěp
Moc pěkná vize, až se mi udělalo špatně :28:, ale bohužel dost pravděpodobně reálná. :17:
29.03.2017 - 08:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Vůbec nechápu, jak předposlední odstavec souvisí s EET. To si vážně myslíš, že důchodkyně zavře obchůdek a půjde kopat kanály? :39:

Středolevej nejsi, podle zde prezentovaných názorů jsi komunista :2:
29.03.2017 - 07:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Že budeš trochu levej, tomu bych i věřila :2:

Já jsem skromná a mám ráda jistoty. Střed trochu šmrncnutý doleva by byl fajn, hlavně s důrazem na životní jistoty typu základní práce a základní bydlení, mít vždy základní potraviny, školství+zdravotnictví. Aby člověk nežil v tomto ohledu v neklidu a měl možnost si pílí na nadstandard vydělat.
29.03.2017 - 06:59 | Filtr
(Býk) player » Dr.Voštěp
Ne , to ne. Ale kdyby tomu tak bylo , tak průměr na osobu by byl něco kolem 35 000 čistého , spíš víc. A to by nebylo až tak špatný.

:4:

Ale co se týče toho , jak píšeš nezajímavé práce , tak tady nám hoří koudel u prdele a je potřeba něco rychle udělat. Protože ajťáci ti prostě odpadovou trubku nevymění....

Je teda fakt , že já středolevej jsem. Bohatí jen plundrujou a surovin valem ubývá...
28.03.2017 - 23:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nesouhlasím s tím.Když si můžou bokem nahrabat nadnárodní společnosti a Vietnamci,tak by měli mít stejnou příležitost i drobní živnostníci. :4:
28.03.2017 - 22:22 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack » Dr.Voštěp
Jo, prostě levicová vláda a lepší to (pro nás) nebude.
28.03.2017 - 19:29 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » Mici Angóra
no co by, bude to tady zase jako za socíku, ne? :3:

Zde moje křišťálová koule: :4:
1. budeš brát +- stejné (:93:) jako ostatní - protože se bude podporovat rovnostářství, navíc opřené o levicove voliče, kteří mají tak rádi skromnost a chudobu (..a proto mmchdem. volí, to co volí) :4:.

2. postupně se přejde (zase) k plánovanému hospodářství - takže až vyhoří jedna fabrika na vložky, budou si tam holky strkat hajzlpapír, jako jejich mamky, babičky.

3. co budeš chtít po úřadech vyřídit mimo standard proces, bude čím dál větší problém - další posílení byrokracie a nemožnost provést něco mimo systém, předpis, obecné nařízení bude takřka nemožné a pokuty likvidační.

4. budou narůstat situace, kdy se něco požaduje (často blbost/neúčelnost/neefektivita), ale místo zrušení nesmyslu, se bude hledat způsob jak jej formálně splnit.. (ala nažraní vlci a celé kozy :4:)

5. naoko se to bude všechno tvářit, jakože to je takhle "správné pro lidi" - nicméně možnost cokoli pak (těmi stejnými lidmi) voliči změnit, bude stále více obtížnější.

6. tlaky na OSVČ budou dále narůstat (přibývat povnnosti, kontroly, pokuty,..) a začátky podnikání budou (díky zaměstnaneckým odvodům, etc..) teměř nemožné. Zůstane tak jen silně regulovaná možnost "one-man/rodinného podnikání" v terciál sectoru, očekávám návrat něčeho ve stylu RaJ :4:.

7. Pro mladé lidi (po škole) bude stále méně ZAJÍMAVÝCH prac. příležitostí - aneb ukázka personální pohovoru: "víte, je fajn, že byste s VŠ rád něco kreativnějšího, s větší odpovědností (a také lépe placené) v prosperující firmě, ale my jsme tady všechno "státní podnik" no a máme tu pro vás celkem moderní lis, tak zítra můžete za patnáctku nastoupit. :4:

8. nezajímavé práce (za tzv. "byt a stravu") bude naopak čím dál více. Nejsou/nebudou lidi co by dělali za pár šupů - "neva, dovezeme z východu".

9. Pokles úspor obyvatel - přeci těm našim blbejm voličům nedáme možnost, aby se svými pracně vydělanými penězi hospodařili sami. Je třeba jim ve jménu solidarity vzít co nejvíce a státem/zákonem posvěcenou kořist následně "přerozdělovat" (rozuměj kontrolovat toky těchto příjmů).
Jo a hádejte, koho pak tenhle "novodobej proletariát" půjde volit?
No, přece toho, kdo jim slíbí(a to stačí), že se o ně za peníze podnikatelů, živnostníků či jen kvalifikovaných a dobře vydělavajících (spolu)obyvatel postarají :3:
28.03.2017 - 17:49 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » player
...svatá prostoto :61:
28.03.2017 - 17:47 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
mne se eet přímo netýká, ale každé další "utažení šroubů" a každé další posílení pravomoci úřadů (a úředníků) mi silně nevyhovuje. Je to nebezpečný proces, který je ireverzibilní (již nevratný) :4:

Zvláště mi vadí když vidím, jak si úředníci kompenzují svoji nedostatečnou mzdu buzerací svých spoluobčanů (živnostníků), kteří se dokaží sami, narozdíl od těch ouřadů, uživit. :23:
28.03.2017 - 16:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
naprostý souhlas, konzum je metla lidstva

já su v principu neutrácivá, jsem brzda ekonomiky, ale co můj ex dokázal nastřádat za haraburdí za těch X let společného života, to mi občas lezou oči z důlků

zrovna dnes mě napadlo, že pokud bych postupně prodávala všechny ty blbiny jako desetikorunové položky, tak mám na živobytí na celý rok

A jak to souvisí s EET? Vezmu-li odvahu a chuť do toho prodeje jít, tak honem honem, než Babiš rozšíří povinnost o další level.
28.03.2017 - 15:39 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel » Mici Angóra
souhlas :15: :68:
28.03.2017 - 15:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Já si myslím, že ten kdo nepodniká a jenom jako ovce poslouchá a papouškuje Babiše, by se k tomuhle tématu vůbec vyjadřovat neměl :3: Jde přece o to, že pro ty malé je to jenom nesmyslná buzerace, ale to tobě asi nikdo vysvětlit nedokáže. Jinak k čemu to asi povede, když všichni budou zaměstnaní ve státním, ve velkých korporacích nebo budou na pracáku? Zkus se trochu zamyslet :23: :43: :63: :3:
28.03.2017 - 15:26 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel » player
žádná projekce, krutá realita :3:
opravdu to ničí malé živnostníky. Znám výpovědi těch lidí, co podnikají...
prostě je to strašně nedotažený nápad, byť dobrý....
ne každý vydělává miliony... :3:
Utrácení je věc druhá... ale právě z těch utrácejících lidí jsou prachy... takže to má příznivý dopad na ekonomiku...
28.03.2017 - 13:22 | Filtr
(Býk) player
Jinak - EET není peklo. Za dva roky si na to nikdo vůbec nevzpomene. A že jich krachne pár , kteří se bez čórky neuživili? no ano . ale na druhou stranu - tady stát potřebuje 100 000 odborných pracovních sil ihned. Budou se mít líp. Skončej tu živnost , o kterou defacto asi nikdo moc nestál , když je neuživila a půjdou někam dělat. Třeba se rekvalifikují.

Ale hlavně - stát bude jednak oddlužovat , jednak investovat do infrastruktury , starých lidí a tak. Každá miliarda dobrá.

Prostě - tady se něco pár desítek let buduje - jde to ztuha ,ale někam to postupuje. a pokud budou za 50 let na téhle planetě ještě nějací historici ( o čemž kapánek pochybuju ) , budou toto údobí této vlády hodnotit jeko velmi povedené. Zatím nejpovedenější - i když samozřejmě , není to jen díky její tvořivosti , chytli příznivou dobu ,ale rozhodně se tahle sněmovna zákonodárců neflákala a docela kmitala.
28.03.2017 - 13:07 | Filtr
(Lev) Marhon » movvin
EFT.
efektivní torus. :4:
i tak to může být peklo, ale jak pro koho.
záleží kdo je ve středu, kdo je mimo a kdo uvízl uvnitř. :21: :4:
28.03.2017 - 11:37 | Filtr
(Blíženci) movvin
:61: :61: jsem četla: EFT- peklo pro malé živnostníky :20: mi to nějak nedávalo smysl :46:
28.03.2017 - 08:27 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Nyní je to 6000 a nemusíš podávat daňové přiznání, to je 500 měsíčně, to je zase moc málo :3:
28.03.2017 - 07:17 | Filtr
(Rak) seven » R5
Takže jsme zpátky u nejpraktičtějšího řešení .... Improvizace :75: :4:
26.03.2017 - 22:26 | Filtr
(Rak) R5 » seven
:4: Prostě, vynalézavost na všechny strany :14:

Ano, mezi činiteli zákonodárné moci je se selským rozumem bohužel potíž. A není divu. Kdo z nich opravdu prošel reálnou praxí? Mluvící hlavy typu Sobotka stěží. A co bychom potom od nich asi mohli čekat? Že budou mít schopnost zlepšovat? Do toho se míchají boje jednotlivých stran o voliče a snaha o udržení se na dobře placených postech. Když se tam vyskytne někdo mimo zajeté koleje, tak do něj šijí a vymýšlejí, jak ho dostat ven.
Vidím tedy dva hlavní problémy bránící pokroku: morálka+skutečné motivy politiků a potom inteligence průměrného voliče. Dobře to celkově popisuje autor diskuze "Teror formy". Lůza+lobby atd...
26.03.2017 - 22:06 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel » Koczka.obyczajna
ano. všude kde jdu na nákup, tak u pokladny mamjí tu cedulku..
blesku bych moc nevěřila, ale jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu... něco na tom bude, ale nejspíš asi jen něcoo. známe blesk :3:
26.03.2017 - 21:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Koczka.obyczajna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
http://www.blesk.cz/clanek/…

Budu-li věřit informacím z Blesku, tak zátah na EET na tržnici Sapa, z 51 kontrolovaných jen 6! pochybení. To teda koukàm, vezmu-li v potaz, že za vyznamné pochybení je i nevyvěšení cedule o EET.

BTW proč se musí na prodejně vyvěšovat informace, která logicky vyplývà ze zákona? A že kvůli tomu opravdu buzerují, i když to bylo v prodejně u kasy pod sklem. Prý málo viditelné. :23:
26.03.2017 - 20:11 | Filtr
(Rak) seven » R5
Je potřeba odlišit improvizaci od vyčúranosti ... :4: Ale ta druhá vlastnost je tak nějak alespoň částečně ve všech lidech odjakživa. Záleží jak moc ji okolní podmínky vybudí :63:

Obávám se, že s tím nadefinováním je ten největší problém. Zdravý selský rozum se tady moc nenosí. V každém případě zavedení EET rozhodně do kategorie jasných, jednoduchých a lidma akceptovatelných rozhodnutí bohužel nepatří. Stát měl (pokud něco takového chtěl) postupovat po malých krocích. Cílem není lidi od podnikání (byť drobného) odrazovat, ale všemožně podporovat. Všechno ostatní jsou pak už jenom kecy.
26.03.2017 - 19:50 | Filtr
(Lev) Marhon
EET je tady jen z jednoho jedinýho důvodu.
poštvat lidi proti sobě, aby se zapomnělo na chyby "mocných".
no, práce se zadařila. čecháčkové sou chytlaví. :63:
Příspěvky: 46-22 21-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »