Může duše člověka napadnout druhého během spánku?


24.03.2017 - 06:07
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pietra di Luna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Může duše člověka napadnout druhého během spánku?
Otázka asi trochu zvláštní, ale čistě teoreticky a vlastně tak trochu i prakticky - vy, co se o tyto věci blíže zajímáte - myslíte, že je možné, aby duše či nějaká negativní energetická část jednoho člověka napadla druhého člověka (který spí vedle něj) během spánku?

Když to převedu třeba na příklad emočních upírů, tak jestli něco takového může fungovat i během spánku? Něco jako vysávání energie druhého atp.?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
11.04.2017 - 05:33 | Filtr
(Blíženci) movvin » Crumb
No a právě to jsem měla na mysli ohledně Ježíše.... zřejmě vyšší :76: cenzura :3: A ani se nedivím, protože, když se podívám na tu dnešní konzumní společnost, tak je to házení perel sviním... no možná občas je nějaká ta perla uvolněná nějakému jednotlivci, který je schopen "to" pobrat... :27:
10.04.2017 - 17:55 | Filtr
(Ryby) Crumb » movvin
Někteří lidé se zkoušejí napojit na minulost. Jsou popsány i případy, kdy k napojení na minulost došlo spontánně. Pokusy v této oblasti konal i Břetislav Kafka se svými "subjekty". Ti se prý (poté, co byli zhypnotizováni) dokázali napojit na to, čemu Kafka říká "protonace". V té jsou prý podrobně zaznamenány všechny události, k nimž na Zemi došlo. Jde o jakousi "knihu života" (také se tomu říká "akašické záznamy"). Jakousi "paměť" mají mít i různá místa, kamenné stavby (teorie "kamenné pásky") a také různé předměty (viz "pychometrie").
10.04.2017 - 06:29 | Filtr
(Blíženci) movvin » Crumb
To mě přivádí na myšlenku spojit obojí dohromady.... možná to nejde, ale asi to zřejmě i někteří lidé zkusili... nevím... se napojit na minulost. Však i místa vyzařují energii z minulých emocionálních zážitků, skutků, činů... :63:
08.04.2017 - 08:47 | Filtr
(Rak) R5 » Crumb
Nemají. Svobodná vůle je svatá. Kafka byl podle všeho morální člověk a těžký život ho dostatečně připravil na to, aby svou moc ustál. Kolikrát stačila nevhodná myšlenka v nevhodnou dobu a věci se začaly manifestovat. Musel být ve střehu.
07.04.2017 - 22:40 | Filtr
(Ryby) Crumb » R5
Ano, Břetislav Kafka uvádí ve svých knihách řadu podobných příkladů. Upozorňuje ale zároveň na to, že se tyto schopnosti nemají zneužívat.
07.04.2017 - 22:16 | Filtr
(Rak) R5 » Crumb
Ano, děkuji. Právě, že teorie jsou různé a pokud bude člověk víc věřit než ověřovat, může si do hlavy nasadit ledasjakého "bubáka". Každé tvrzení se zakládá na něčem, nebo někom. Mně osobně se zatím pídění po zdrojích vždy vyplácelo.


Český psychotronik B. Kafka zkoušel podobné věci. Pokud mu někdo odmítnul zaplatit zakázku, která mohla ohrozit chod jeho dílny, byl schopen působením na dálku přimět neplatiče k uhrazení dluhu. V jeho terminologii bychom řekli, že silně magnetická osoba s pevnou vůlí může převzít vůli osoby nemagnetické, nebo méně magnetické. Ve svých knihách uvádí dost příkladů.
07.04.2017 - 22:01 | Filtr
(Ryby) Crumb » R5
Zdravím.

Rozvinula se tu velice zajímavá a přínosná diskuze. Pokud jde o Ježíše, tak o jeho osudu existuje několik zajímavých teorií. Podle jedné nezemřel na kříži, nýbrž byl vyléčen a odveden do Indie, kde prý byl v kontaktu s buddhisty (zúčastnil se údajně i jednoho buddhistického koncilu), a byl v Indii i pochován (konkrétně v Kašmíru, ve Šrínagaru). Podle jiné teorie je pochován v Japonsku. To je ale téma na jinou zajímavou diskuzi.

Chtěl bych se ale vyjádřit k původnímu tématu, k otázce, zda "může duše člověka napadnout druhého během spánku". Když jsem byl mlád, zabýval jsem se hodně okultismem. S kamarádem, který měl stejné zájmy, jsme tehdy horlivě pátrali po starých knihách o okultismu. Dokonce jsme se kvůli nim učili i německy, protože některé knihy o okultismu, které jsme sehnali, byly v němčině (vyvedené navíc ve švabachu). V jedné z těch knih byl návod, jak působit na druhé během jejich spánku. Kamarád tím byl nadšen a rozhodl se to vyzkoušet. Líbila se mu jedna žena, se kterou byl denně v kontaktu. Znali se vlastně jenom od vidění, tu a tam si vyměnili pozdravy, jinak nic. Kamarád na ni podle návodu začal jedné noci působit (na konkrétní oblast jejího organismu) s přáním, aby ho oslovila a pozvala na rande. Hned druhý den po jeho působení došlo k tomu, že ta žena k němu náhle přistoupila a pozvala ho do svého bytu na kafe. Zůstal tam přes noc. Dosáhl sice svého, ale měl z toho špatný pocit. Strávil s tou ženou jenom jednu noc. A z té noci se nevyvinul žádný vztah. Magické působení tohoto typu se často nevyplácí. Jde o znásilňování lidské vůle, které se může pěkně vymstít.
07.04.2017 - 18:03 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Rádo se stalo.
Přesto není zjevné, proč je zvolena zrovna takováto posloupnost vládnutí. Víte proč je tomu tak, nebo to berete jako hotovou věc, se kterou se pracuje a jejíž podstata se nepitvá?
07.04.2017 - 18:01 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Nemůžete vyvrátit ani potvrdit, co říkal Ježíš, ale naznačujete, že byl zasvěcován na dálném východě. Zdroj této informace tedy je věrohodný?
Vím o knize inspirované svědectvím jistého rusa o tom, že Ježíš pobýval v Indii a stejně tak je dohledatelné, že lidé, kteří daná místa navštívili a hovořili s kompetentními lidmi, nic takového nepotvrzují.

Ale to spíše na okraj. Téma se nám košatí a hrozí, že i my skončíme v kruhu :1:
07.04.2017 - 17:02 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Dobrý den, přikládám obrázek se zákresem kruhu č.1 dle zveřeněného návodu:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
07.04.2017 - 16:42 | Filtr
(Rak) R5 » movvin
Naopak jsem rád, že se do debaty vkládá i někdo jiný :74:

:1: Snad se bude kniha líbit. Mají tam pojmenovaná trochu jinak některá zvířata(krysa=myš, fénix=kohout, kanec=prase). Jinak by to mělo stát na tradiční taoistické astrologii. Nebo minimálně takové, jaká je v největší míře praktikována.
07.04.2017 - 12:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pietra di Luna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Napadnout může lecos, ale DUŠE? :62: Trocha nepochopení, co je to Duše?:27:
07.04.2017 - 06:16 | Filtr
(Blíženci) movvin » R5
"Západ dobýval hmotu, aby došel k Duchu. Východ dobýval Ducha, aby došel ke hmotě. V nějakém bodě by se to mohlo/mělo potkat."

Že Vám do vaší debaty tak vpadám (mimochodem moc dobře se čte :15:), ale přesně tato věta mi souzní. Koexistence obojího v souladu a harmonii... o to myslím, že jde hlavně... pak bychom možná koukali jaké by se děly věci :4:

PS: Tu knihu jsem sehnala až Bratislavy :44:
07.04.2017 - 01:02 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Pokusím se odpovědět:

"Jaký význam má Vámi použité slovo – masy"
Zde myšleno jako dav lidí. Chytří-hloupí, bystří-tupí, hloubaví-povrchní,.... Pomyslný průměr odrážející stav něčeho, co by se dalo nazvat kolektivní vědomí. (předat učení masám pak znamená, udělat ho "stravitelným" co nejvíce jedincům z této masy)

"Kdo jsou jedinci s klíčem?"
Lidé, kteří hledají širší souvislosti a dosáhli v tom určitého úspěchu(dle oblasti zájmu). Tito si mohou doplňovat naznačené, nebo odvodit, či poznat, nevyřčené.

"Co/kdo, je klíč?"
Schopnost, znalost.

"Kdo jsou jedinci s vedením?"
Lidé, kteří se mají možnost zeptat někoho, kdo je schopen dané téma obsáhnout více než oni a je ochoten to s nimi sdílet a udílet rady.

"Co má k dispozici zbytek, pracující na Západě?"
Hromadu dat, kterou může uchopit jak je a věřit, že podoba, ve které se to nachází, není chybná, nebo zavádějící někam, kde to není žádoucí ("vyhledávání slepých uliček"). - obecně bych to nazval pasivně-aktivním přístupem. Nehloubat nad tím, proč je něco zrovna takto a jednoduše to začít používat a věřit.


Jsem si jist, že zvyky západu a východu jsou odlišné, včetně přístupu k autoritám. A nemyslím si, že je možné si demonstrovat své JÁ v Indii, nebo v Číně(dohromady něco okolo 2,5mld lidí), se stejnou variabilitou, s jakou je to možné zde(když k Evropě přiberu severoamerický kontinent, tak okolo 1 miliardy lidí).

Úvahy co píšete jsou zajímavé. Moc lidí co znám, takto o významu slov neuvažuje.

Když se kácí les, létají třísky. Když je vhodné nahradit starý systém novým, vždy se najde někdo, kdo bude bojovat za udržení starého. Průkopníci bojují se setrvačností mas, nebo se stavem "kolektivního vědomí", chcete-li. Snaží se jít příkladem, demonstrovat, probouzet ty, kteří k nim mají nejblíže. Dnes už naštěstí nikdo nemusí hořet na hranici - tomu se říká pokrok.

Ježíš to přímo říkal, že nepřinesl pokoj, ale meč. Že přišel, aby rozdělil, co do té doby bylo nerozdělitelné. K realizaci idey univerzálního bratrství je dlouhá cesta...

Myslím, že naše děti mají rovněž možnost dozvědět se něco o 12ti archetypech zodiaku. Pokud k tomu budou tíhnout, snadno se mohou nechat zavalit kvanty informací. Když už nic, své sluneční znamení poznají s velkou jistotou.

Jak mám rozumět tvrzení, že "na Východě vědí, že běží šťastný rok, kdy tranzity planet vytvoří dva dny lapčchun". Které planety máte na mysli?

"Čemu se obdivují na Východě?"
"Čemu se obdivujeme my?"

Tohle není jednoduché zobecnit. Západ dobýval hmotu, aby došel k Duchu. Východ dobýval Ducha, aby došel ke hmotě. V nějakém bodě by se to mohlo/mělo potkat.

"Co je to dogma?"
Názor, tvrzení, nebo učení, o kterém se v daném společenství lidí nepochybuje a bere se jako nezpochybnitelný fakt. Asi jako když jeden čas kolovalo video z konference islámistů, kde měl jeden ohnivou přednášku o tom, jaký je to nesmysl, že je země kulatá. Vždyť prorok řekl, že je placatá a hotovo...

"Co si lze myslet o tvrzení, že jsme svobodnější?"
Záleží na úhlu pohledu. Pro někoho hypotéza, pro jiného dogma, nebo holý fakt...
06.04.2017 - 23:15 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Pro kontrolu, takto to vypadají kruhy č.1 až 3 po zákresu: http://www.imgup.cz/image/LC5x
03.04.2017 - 11:00 | Filtr
(Blíženci) movvin » R5
Děkuji :74: podívám se u nás v antikvariátu :3:
03.04.2017 - 01:23 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Je to jednoduché. Jak jsem psal. Chcete-li předat učení masám tak, aby vydrželo v nedeformované podobě co nejdéle, musíte to udělat co nejjednodušeji, aby se zmenšil prostor k chybám. Neobejde se to bez zmenšení přesnosti, ale v globále to dá dostatečně použitelné výsledky. Jedinci s "klíčem", nebo "vedením", si to pak dovedou zpřesnit. Zbytek pracuje s tím, co má k dispozici.

Větší prostor pro projevení individuality je na západě minimálně v tom, že můžeme svobodněji vrtat do dogmat a že nejsme tak "deformováni" vůli rodiny a autorit.
03.04.2017 - 00:49 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Dobrý večer, děkuji za pracné popisy. Někomu by mohl pomoct tento obrázek: http://chinesehoroscop-e.com/Chines…

Trochu jiný pohled pro zápaďany:

Kruh č.2:
Myš a Kůň = Střelec a Blíženci
Buvol a Ovce = Kozoroh a Rak
Tygr a Opice = Vodnář a Lev
Zajíc a Kohout = Ryby a Panna
Drak a Pes = Beran a Váhy
Had a Vepř = Býk a Štír

neboli opozice
----------------

Kruh č.3
trojice Jang
S a VJV a ZJZ (Myš a Drak a Opice) = ohnivý trigon Střelec, Beran, Lev

trojice Jang
VSV a J a ZSZ (Tygr a Kůň a Pes) = vzdušný trigon Vodnář, Blíženci, Váhy

trojice Jin
SSV a JJV a Z (Buvol a Had a Kohout) = zemský trigon Kozoroh, Býk, Panna

trojice Jin
V a JJZ a SSZ (Zajíc a Ovce a Vepř) = vodní trigon Ryby, Rak, Štír

(až na Kruh č.1, který mi na pohled nezapadá ani do čínského systému elementů+jejich vztahů, to zatím koresponduje i se západní astrologií)

Budu se těšit na pokračování
31.03.2017 - 11:02 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Pro zajímavost, jak vypadá ono datum z pohledu Human Designu:

bdělý stav: http://jyxo.info/uploads/56/…

ve spánku: http://jyxo.info/uploads/7E/…

Je patrné, že by, dle jejich terminologie, mělo jít o jedince, který je energeticky silně ovlivnitelný svými spolunocležníky. V nevhodné kombinaci bude asi "trpět více, než někdo definovaný.
31.03.2017 - 10:52 | Filtr
(Rak) R5 » movvin
Základní souvislosti a terminologii okolo čínské astrologie, která je částečně třeba k uchopení toho, co píše Mikuláš, najdete v knize "Taoistická astrologie": https://knihy.abz.cz/prodej/… Sice je vyprodaná, ale občas se objevuje na aukru, nebo v antikvariátech.
31.03.2017 - 10:46 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Zatím to není nijak náročné na výpočty. Vlastně zde žádné nejsou - jde o znalost+orientaci v čínském kalendáři a k němu existují i volně dostupné on-line nástroje. Třeba zde: http://www.universal-tao.com/InnerA…

U MÍSTA jste mi přímo neodpověděl, jak se určuje jeho "hodnota". Píšete státní útvar - jaký je tedy klíč k určení, že jedinec narozený 25.2.2015 ve 23h SEČ v Praze bude mít MÍSTO vyjádřeno jako "Opice, modulace Kov, polarita (plus)"?

(po editu zmizela odpoveď na otázku výše. Zněla tak, že "hodnota" místa je určena rokem vzniku republiky)

-------
Východní model je takový, že ví Mistři a adepti a zbytek dělá co se mu poví - je nucen věřit a opakovat. K opakování bez chyb napříč časem je nutné dělat věci blbuvzdorně - proto některá zjednodušení, jako přesné dělení úseků. Zde na západě je větší prostor pro projevy individuality a s tím souvisí i potřeba poznat, pochopit a umět s tím konstruktivně pracovat z pozice "architekta" a "stavitele" v jednom.
30.03.2017 - 13:45 | Filtr
(Rak) R5 » MIKULAS
Mám poznámku k ROZUMu - Časové dělení je shodné s orgánovými hodinami. Měla by tedy fungovat souvstažnost mezi znameními a drahami? Myš(krysa) patří k vodě a tam by měly patřit ledviny a močový měchýř. Zatímco v čase 23-1h má být nejvíce aktivní žlučník.
Další věc je, že číňané si své dělení času (Shichen) odvozovali z přírodních dějů. Nejlépe pozorovatelný je východ Slunce a ten je v odlišných částech roku v jinou dobu. Pokud by měl čas Zajíce(5-7h) označovat východ Slunce, tak by se dalo pracovat přesněji, pokud by se provedla korekce dle aktuálního času východu Slunce. To samé myslím platí pro orgánové hodiny a vůbec bych si nebyl jistý, že to bude po celý rok dělené přesně po 2h pro každé znamení/orgánovou dráhu.
30.03.2017 - 06:34 | Filtr
(Blíženci) movvin » MIKULAS
Wau :27: děkuji také za tento příspěvek moc ráda si přečtu obohacující informace.
Chci se zeptat. Doporučil by jste nějakou literaturu kde je toto téma rozebráno? Díky :74:
28.03.2017 - 18:35 | Filtr
(Vodnář) edeka » MIKULAS
to diky vam :) :17:
28.03.2017 - 15:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pietra di Luna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a kde přesně končí nízká frekvence a začíná vysoká?
protože to by pak znamenalo, že se dá negace i pozitivum měřit. přesně bys věděla co ještě je a co už není negativní a nakolik.

(nezpochybňuju to, když jsem v tichu, svou vibraci slyším, jen si nedokážu představit definovat co je a není negativní). rozlyšuju pomalé, nízké a rychlé, vysoké.
Příspěvky: 61-37 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »