Human Design


23.03.2017 - 21:39
(Rak) R5
Human Design
Najde se z místních někdo, kdo to trochu sleduje? Zajímaly by mě názory, zkušenosti a třebas i srovnání s klasickou astrologií.

Pro ty, co to neznají - V kostce řečeno je to čínská kniha proměn našroubovaná na zvěrokruh a ze systémů bran jsou poskládány centra a kanály(prý dle kabalistického stromu života), které je spojují. Berou se jednak přenesené polohy planet dle data narození(tzv. "Personality") a potom ještě situace o 88 slunečních stupňů nazpět(prenatál, tzv. "Design"). Výsledek je mandala a k jejímu rozboru jsou k dispozici tuny textu(samozřejmě za krejcary, protože tvůrci mají smysl pro byznys)

Předem díky.

Řazení:
29.03.2017 - 23:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » R5
Nakonec je vždy všechno jinak.
25.03.2017 - 21:45 | Filtr
(Rak) R5 » vibe
Tak, zrovna způsob výkladu, co popisuješ je dost nešťastný a dělá z lidi bojácné ovce. Tranzity v HD jsem nikdy neřešil, ale v astru by se u predikce myslím měly vlivy brát asi tak, jako předpověď počasí. Když např. víš, že máš sklony k nachlazení a předpověď hlásí brutální nečas, neznamená to, že musíš sedět doma a čekat, až to přejde. Prostě se přizpůsobíš - více oblečeš, podpoříš imunitu vhodnou stravou, atd...
Mám ale zkušenost, že s některými typy lidí je lepší predikce vůbec neřešit, protože se na to až chorobně upínají. A ideálně neřešit vyložené podružnosti, ale raději vlastní zdraví - pokud ho člověk nemá optimální a chce to napravit.

Ano, to je zajímavá analogie. Svým způsobem se dá, při přijetí některých teorií, říct, že internet může být jakousi přípravou na neverbální propojení myslí všech.

:15:
25.03.2017 - 14:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » R5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
popis je naprosto OK :15:
utechy typu - ted mas ten a ten tranzit a proto trpis, az prejde bude lepe
a nebo jeste lepsi - tohle je dlouhotrvajici tranzit - 30 let - pockej az ti bude 75 a vsechno bude v poradku
to uz je opravdu lepsi jit za Jolandou

k tomu zdroji HD - jo taky jsem sledoval nekolik videii primo s Ra Uru Hu - jako vis co - on internet neni zadny novy objev konce 20.stol
internet je tady od nepameti, nekdo tomu rika akasa, tusim...
takze, kdo vi, jestli si to on nacetl z ni nebo ne...

jak uz jsem tu kdysi psal - zneuzit se da vsechno - i astrologie i HD, cokoliv...
24.03.2017 - 22:11 | Filtr
(Rak) R5 » Iteza
Díky za názor. Tak nějak to taky vnímám. U HD je myslím potíž, že mu chybí shrnutelnost v pár klíčových slovech, jako je tomu v astrologii. Čínské systémy jsou zvláštním způsobem "ukecané" a díky provázanosti HD s knihou proměn to tam dost razí. Možná je to dané i povahou lidí, kteří ten systém zprostředkovali a šíří dále.

V HD už se stihly vytvořit i modifikace, kdy se zdá být komplexnost lepší. Jistý Richard Rudd vypustil do světa knihu "Genové klíče" a o něco později stanovil jakousi "Zlatou stezku"(Golden Path), která není nic jiného, než že si člověk kontempluje nad tématy svých planet ve specifickém pořadí a výsledky vnáší do života. Tedy, při zběžnějším pohledu mi to přišlo jako jakýsi mix konceptů new age éry po H.P.Blavatské a klasické astrologie.
Pokud to tedy lze rozšiřovat, tak myslím, že lepším uchopením astrologického základu.
24.03.2017 - 21:43 | Filtr
(Rak) R5 » vibe
Jasně, vynalézavý člověk si cestu najde.
Ano, je to dobře zpracované i po marketingové stránce, takže mě napadá, jestli v tom není trochu záměr. Nepotrpím si na konspirace tohoto druhu, ale byl by to dobrý způsob, jak si lidi seskládat v duchu jejich designů. Astrologie spíše popisuje, HD i radí co s kterým designem a nepřišlo mi, že jsou to rady, které by člověka nutně vedly k přemáhání se. Je v tom něco esenciálně "Oshovského", ale budu rád, když mi to tady někdo kovaný vysvětlí.

Knížku přečteš a v ideálním případě ti zbyde souhrn informací. Zbytečné vytěsníš, ispirativní použiješ. Svazovat se nemusíš.
24.03.2017 - 21:33 | Filtr
(Rak) R5 » Bosch
HD zprostředkovaně předal nějaký Ra Uru Hu - vlastním jménem Alan Robert Krakower. Jestli to jeho vnuknutí na Ibize bylo výsledkem marihuanového rauše, nebo díky úporným meditací, to už nevím.

A život sám se zdá být vytvořen až moc dokonale na to, aby to byl jen výsledek pokusů-omylů. Však v tom videu taky Dawkins sakra dlouho uvažuje a to je bedna :97:
24.03.2017 - 19:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, intenzivne nejaky cas... ja jak mam ve zvyku s kazdym vyjebavat, jsem si ty manualy, co normalne strili za slusne penize vygooglil v anglictine a nemcine...
maji to docela vychytane...
nicmene casem jsem dospel k tomu jistemu nazoru jako u astrologie... jenom to odvadi nasi pozornost a posiluje ego...
takze jsem toho nechal...
vis co je problemem kazde knizky? ze vzdy prijde den, kdy je knizka prectena(totez plati i o filmech a vubec) a co potom?
24.03.2017 - 19:07 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » R5
no někdo to vyprojektovat musel..
24.03.2017 - 05:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to celkem nová metoda a do určité míry funguje. V něčem umí vyhmátnout věci, které astrologie nezaznamenává, ale ve většině případech je spíš taková nicneříkající a všeříkající.
Podle mě je potíž, ale i výhoda, obecně jakéhokoliv systému, který má nějaká svá pravidla a není jen tak nahodilý, že nějak funguje. Fungují iracionální, tedy intuitivní záležitosti jako čtení z vnitřností zvířat, funguje třeba i odhadování lidské povahy podle tvaru tváře, já osobně jsem třeba hodně přes zvuk a podle hlasu celkem dobře odhaduju člověka, co je zač.
HD je na můj vkus příliš jednostranně rádobyvědecky pojatá metoda, která na základě nějakých pseudodetailů vytváří jakési definice. Astrologie, jak ji vnímám já, je mnohem víc komplexní a funguje jak vědecky, tak intuitivně, může se postupovat jak podle učebnic, tak naprosto intuitivně, horoskop funguje (z mé zkušenosti) lépe jako celek, jako synergie všech vlivů dohromady, nikoli několik izolovaných postavení planet a těles mezi sebou. Tuto komplexnost a celistvost u HD postrádám...ale pravdou je, že to neznám do hloubky.
24.03.2017 - 00:29 | Filtr
(Rak) R5 » Bosch
Jasně, Dawkins, Sobecký gen :15:

A představ si, že se HD odvolává na DNA. 64 jejich kodonů(tripletů) má souviset s 64 branami (hexagramy). Dokonce přidělují pod brány jednotlivé aminokyseliny. Místy se to tváří vědecky až moc, ale jak jsem psal, lidí, kteří by ti to fundovaně vysvětlili abys pohledal. Jednou někdo řekl, napsal a pak se opakuje...
24.03.2017 - 00:09 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
To zní příliš esoterně.
Znám human design jako vědecký obor. Přesněji řečeno inteligent design.
Tak tomu docela holduju. Tomu věřím. Jako bezvěrec věřit může. Richard Drawkins je srozumitelný jako nikdo.
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
23.03.2017 - 23:34 | Filtr
(Rak) R5 » Buddha/2
:15: Jo, tos trefil. Byznys tam jede.

Proti roubování nic, principy by měly být jedny, ale je divné, že tak "spásná" věc pro tenhle věk je zrovna takový tahač peněz. Buď to někdo zvrhnul, nebo už to zvrhlé přišlo.
23.03.2017 - 23:31 | Filtr
(Rak) R5 » Znovuzrozená
No vida, tak snad jí to přitáhne nazpět. Co si tak všímám, tak dopodrobna se právě lidi babrají v radách, ale ne v principech fungování toho systému.
:74:
23.03.2017 - 23:22 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Buddha/2
Mě se to taky zdá šíleně kostrbatý a překombinovaný, hlava už mi to nebere, tak jsem si říkala, že nemusím mít všechno.... :4:
23.03.2017 - 23:21 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
No nevím, nestudoval jsem to a ani nemám chuť. Je mi nějak proti srsti takové roubování hrušky s meruňkou - ale jako byznys plán k výkladům co z toho vznikne určitě dobrý :15: :4:
23.03.2017 - 23:17 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Pokud vím, tak tímhle se hodně a dopodrobna zabývala Dévi, ale už jsem ji zde dlouho neviděla. Třeba se ozve. :1:
23.03.2017 - 23:06 | Filtr
(Rak) R5 » tulačka
:1: Díky. Mě tam právě z jejich strany chybí větší nahlédnutí do kuchyně - co se jak uvařilo, tak to pitvám.

Komplexnost určitě - těch 64 bran se dá, svým způsobem, brát jako 64 domů, přičemž je každý dělitelný na 6 úseků, které upravují nosný význam. To dává nějakých 384 významů na 360° - kam se hrabou sabiány :4:

Osobně to beru tak, že výpovědní hodnota super, ale už moc nemusím jejich rady "co s tím".


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »